تا چند سال گذشته؛ حداکثر سرعت روترهای بیسیم ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه بود اما اکنون روترهایی در بازار یافت میشود که سرعتهایی ۷.۲ یا ۵.۴ گیگابیت دارند. این روترها چندین بانده با چندین انتن خارجی و درگاههای ارتباطی متعدد هستند. سوال اینجا است که این روترها برای شما مناسب هستند و باید به فکر خریدشان باشید یا خیر؟
در ادامه ۵ دلیل برای شما میآوردم که اگر یک کاربر خانگی یا کاربر اداری کوچک هستید؛ بهتر است به سراغ خرید روترهای پرسرعت بازار و خرج کردن پولتان نروید. منظورمان از روترهای پرسرعت بازار؛ روترهایی با سرعتهای بالای ۳ گیگابیت بر ثانیه است.
۱- استانداردها و مصارف خاص
روترهای پرسرعت بازار برای کاربردهای خاصی طراحی شدهاند. این روترها از فناوریها و استانداردهایی سود میبرند که اگر دستگاههای شما فاقد آنها باشند؛ در واقع بیمصرف هستند و روتر بیسیم تبدیل یک روتر معمولی میشود. مثلا روترهای TP-Link Talon AD۷۲۰۰ یا Netgear Nighthawk X۱۰ که سریعترین روترهای بیسیم دنیا با سرعت ۷.۲ گیگابیت هستند؛ از استاندارد ۸۰۲.۱۱ad سود میبرند. برای استفاده از این استاندارد و سرعت انتقال اطلاعات ۴.۶ گیگابیتی؛ شما هم باید دانگل یا کارت شبکه ۸۰۲.۱۱ad را داشته باشید وگرنه امکان استفاده از آن نیست.
۲- نبود دانگلهای پرسرعت مناسب
دیگر موضوع مهمی که باید توجه کنید؛ استفاده از کارت شبکه یا دانگل وایفای مناسب برای روترهای بیسیم پر سرعت است. سریعترین دانگلهای بازار سرعتی ۱۹۰۰ مگابیت دارند در حالی که سرعت روترهای بیسیم به مرزهای ۵ گیگابیت رسیده است. بنابراین؛ اگر میخواهید یک روتر سریع بخرید؛ باید دانگل هم سرعت آن را نیز خریداری کنید. برخی از روترهای سریع بازار روی فرکانس ۵ گیگابیت سرعت ۱۷۳۳ مگابیت را به نمایش میگذارند؛ پس باید دانگلی ۱۹۰۰ مگابیتی داشته باشید. اگر دستگاههای متصل به وایفای شما مجهز به استاندارد ۸۰۲.۱۱ac یا سرعتهای بالا نیستند؛ پس بهتر است به سراغ خرید روتری با سرعتهای مناسب مانند ۱.۲ و ۱.۷ گیگابیت بروید.
۳- فناوری MU-MIMO
روترهای پرسرعت فعلی بازار غالبا از فناوری MU-MIMO استفاده میکنند. فناوری MU-MIMO امکان ارسال و دریافت اطلاعات روی چندین باند به طور همزمان را فراهم میکند. یکی از دلایل افزایش سرعت و قدرت وایفای روترهای امروزی به خاطر این فناوری است. بنابراین؛ برای استفاده از حداکثر ظرفیت و کارایی روترهای امروزی بسیار سریع باید گوشی موبایل، کامپیوتر رومیزی و لپتاپ شما به MU-MIMO مجهز باشد وگرنه باز هم نمیتوانید با این روترها کار کنید. همانطور که گفتیم برای استفاده از روترهای پرسرعت و پرچمدار امروزی بازار باید ابزارها و امکانات لازم را هم داشته باشید.
۴- بازی آنلاین و استریم ویدیو
روترهای پرسرعت چند گیگابیتی طوری طراحی شدهاند که برای بازیهای آنلاین، استریم ویدیو و صوت، استفادههای بیدرنگ یا پشتیبانگیری سریع روی شبکه استفاده شوند. پس؛ افرادی که بازی آنلاین میکنند؛ ویرایش و رندر فیلم روی شبکه وایفای انجام میدهند؛ محتواهای مالتیمدیا روی شبکه دارند و مثلا با ترافیک شبکه بسیار بالا روبرو هستند؛ باید به سراغ خرید سریعترین روترهای بیسیم دنیا بروند. اگر از وایفای فقط برای وبگردی یا نهایتا کارهای اداری روزمره خود استفاده میکنید؛ پس نیازی به این روترها نخواهید داشت.
۵- هزینه زیاد
هزینه خرید روترهای پرسرعت بازار بسیار بالا است. برای خرید این روترها باید هزینهای ۱.۵ تا ۲ میلیون تومان کنار بگذارید که خوب هزینه بسیار زیادی برای یک روتر بیسیم است. هزینه بالای اینها هم به خاطر استانداردها و فناوریهایی است که روی آنها استفاده شده است. ممکن است شما بتوانید با هزینهای ۵۰۰ هزار تومانی یک روتر بیسیم سریع داشته باشید که مناسب کارهای شما هم باشد.
در این مقاله به دنبال نفی روترهای پرسرعت امروزی نیستیم. اتفاقا؛ این روترها امکانات و قابلیتهای بسیار پیشرفته و خوبی دارند که میتواند چالشهای وایفای و کسبوکارها را رفع کند ولی صحبت این است که سرعت بالای این روترها دلیلی برای خریدشان نیست. کاربران خانگی و کاربرانی با مصرف وایفای و بار کاری پایین بهتر است به سراغ روترهای سری AC1200 یا AC1700 و نهایتا AC2400 بازار بروند و روترهای با سرعت ۷.۲ یا ۵.۴ گیگابیت برای شان چندان مناسب نیستند.