آموزش

چگونه به اینترنت ۵G وصل شویم؟

دیروز اولین سایت ۵G همراه اول در برج ونک شهر تهران افتتاح شد. ۴ اسفند هم دو سایت ۵G همراه اول در دو نقطه شهر مشهد آغاز به کار کردند.

ایرانسل هم اولین سایت ۵G خود را یکم مردادماه در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات راه‌اندازی کرد و سایت دوم در ساختمان مرکزی او بود. سومین سایت ایرانسل در ۲۲ آبان ماه و دانشگاه تربیت مدرس تهران بود. چهارمین سایت ۵G ایرانسل هم در ۲۸ بهمن ماه و پارک آب و آتش راه‌اندازی شد. ایرانسل در شهر شیراز هم یک سایت ۵G راه‌اندازی کرده است.

اینک می‌توان گفت اینترنت ۵G و نسل پنجم شبکه‌های موبایل وارد ایران شده است و تا چند ماه دیگر، یا نیمه سال ۱۴۰۰ در بسیاری از شهر و نقاط پر جمعیت شاهد راه‌اندازی سایت‌های ۵G خواهیم بود.

فعلا سرعت اینترنت ۵G ایرانسل در بهترین حالت ۳.۵ گیگابیت بر ثانیه ثبت شده است و در اینترنت ۵G همراه اول شاهد سرعت ۳.۹ گیگابیت (غیررسمی) و ۳.۶ گیگابیت (رسمی) بودیم.

حالا کم‌کم یک سوال جدی برای کاربران ایرانی مطرح می‌شود: «چگونه به اینترنت ۵G وصل شویم؟»

در ذیل این پرسش می‌توان چندین سوال دیگر را هم قرار داد:

برای اتصال به اینترنت ۵G به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟

هزینه اینترنت ۵G چقدر است؟

آیا هزینه اینترنت ۵G با ۴G متفاوت است؟

چگونه در خانه به اینترنت ۵G وصل شویم؟

کدام گوشی‌ها از اینترنت ۵G پشتیبانی می‌کنند؟

برای اتصال به اینترنت ۵G چه مودمی بخریم؟

به تدریج باید به همه این پرسش‌ها پاسخ بدهیم. ایرانسل اعلام کرد آمادگی دارد قابلیت ۵G را روی همه سیم‌کارت‌های مشترکان خود فعال کند ولی هنوز از سوی این اپراتور و نه همراه اول، تعرفه‌ یا بسته اینترنتی برای ۵G معرفی نشده است و احتمالا هزینه‌ها به صورت موقتی همانند فورجی است.

البته، وقتی سرعت شما به چند صد مگابیت یا بالای یک گیگابیت می‌رسد؛ طبیعی است که بسته اینترنت شما زودتر به پایان رسیده و باید حجم اینترنت بخرید که به نفع اپراتورهای موبایل است.

بیشتر بخوانید: چگونه بفهمیم یک مودم یا گوشی ۵G با اینترنت ۵G ایران کار می‌کند؟

همین‌طور، هنوز هیچ اپراتوری در ایران مودم یا هات‌اسپات ۵G به مشترکان خود نداده است ولی با توسعه شبکه نسل پنجم موبایل، به تدریج همانند اتفاقی که برای ۴G افتاد؛ شاهد عرضه انواع مودم‌های همراه و رومیزی ۵G خواهیم بود.

حالا در این مطلب سراغ انواع روش‌های اتصال به اینترنت ۵G می‌رویم. خیلی خوش‌شانس باشید و در روزها یا ماه‌های آینده یک سایت ۵G در نزدیکی محل کار یا خانه شما راه‌اندازی شود؛ می‌توانید به یکی از روش‌های زیر به اینترنت ۵G متصل شوید.

اتصال به اینترنت ۵G با اسمارت‌فون ۵G

اولین روش و رایج‌ترین روش اتصال به نسل پنجم شبکه‌های موبایل، با گوشی‌های ۵G است. همانند ۴G، هر گوشی که دارای مودم ۵G باشد و از فرکانس‌های رادیویی فایوجی اپراتور موبایل ارائه‌دهنده سرویس اینترنت ۵G پشتیبانی کند؛ می‌تواند به سایت‌های ۵G وصل شود.

فعلا در ایران، ۵G مبتنی بر امواج میلی‌متری نداریم و هر دو اپراتور همراه اول و ایرانسل ۵G خود را روی فرکانس‌های زیر ۶ گیگاهرتز راه‌اندازی کردند. بنابراین؛ اگر شما یک گوشی ۵G ساده داشته باشید؛ می‌توانید وقتی در محدوده یک سایت ۵G قرار بگیرید؛ به اینترنت ۵G وصل شوید.

مهم نیست یک گوشی ۵G رده بالا مانند آیفون ۱۲ یا گلکسی S21 دارید یا گوشی مانند شیائومی می ۱۰ لایت ۵G در دست گرفتید؛ همه این گوشی‌ها به اینترنت ۵G وصل می‌شوند ولی خوب ممکن است تفاوت سرعت داشته باشند.

این گوشی‌ها به طور خودکار سیگنال‌ها و امواج ۵G را شناسایی کرده و از ۴G به ۵G سوئیچ می‌کنند. نیازی نیست شما کار خاصی روی گوشی انجام دهید یا تنظیمات گوشی را دستکاری کنید. با همان سیم‌کارت ۴G همراه اول یا ایرانسل می‌توانید به اینترنت ۵G وصل شوید.

اتصال به اینترنت ۵G با مودم ۵G

روش دوم اتصال به اینترنت نسل پنجم شبکه‌های موبایل، استفاده از مودم روترها یا هات‌اسپات‌های ۵G است.

دقیقا مشابه اتصال به اینترنت ۴G که از مودم‌های همراه و رومیزی استفاده می‌کردیم؛ با خرید یک مودم روتر ۵G و انداختن یک سیم‌کارت اپراتور روی آن، اگر در محدوده آنتن‌دهی یک سایت ۵G باشید؛ می‌توانید به اینترنت ۵G وصل شده و بعد دستگاه‌های دیگر را از طریق وای‌فای یا کابل شبکه به مودم یا هات‌اسپات وصل کنید.

چون هنوز تازه در ابتدای مسیر اینترنت ۵G ایران هستیم؛ هیچ شرکتی مودم اختصاصی و لاک شده ارائه نداده است و شما می‌توانید از هر مودم همراه یا رومیزی در بازار برای اتصال به اینترنت ۵G استفاده کنید.

۵ مودم روتر ۵G برتر بازار در سال ۲۰۲۰

اتصال به اینترنت ۵G با وای‌فای (گوشی، لپ‌تاپ و پی‌سی غیر ۵G)

چون هنوز بسیاری از کاربران در ایران به گوشی یا مودم ۵G مجهز نشدند؛ با تصمیم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار است اپراتورها، اینترنت ۵G را به صورت سرویس FWA نیز ارائه دهند.

در سرویس و روش FWA، اپراتور یک اکسس‌پوینت نصب کرده و امکان اتصال به آن از طریق وای‌فای را برای همگان فراهم می‌کند. در واقع، اپراتورها می‌خواهند هات‌اسپات ۵G بسازند تا هر کاربری بتواند با دستگاه خودش به اینترنت ۵G وصل شود.

چیزی مشابه وای‌فای عمومی و رایگان است که تا پیش از این استفاده می‌کردیم. کافی است گوشی، لپ‌تاپ، کامپیوتر پی‌سی و هر دستگاه دارای وای‌فای خود را به هات‌اسپات ۵G همراه اول یا ایرانسل وصل کنید و تجربه استفاده از فایوجی را به دست بیاورید.

برای مثال، اگر در محدوده پارک آب و آتش تهران باشید؛ می‌توانید به وای‌فای ۵G ایرانسل وصل شوید. اگر در نزدیکی برج ونک همراه اول باشید؛ می‌توانید از طریق وای‌فای به ۵G همراه اول وصل شوید.

سایت‌های ۵G همراه اول در مشهد و همین‌طور سایت ۵G ایرانسل در شیراز هم قابلیت FWA یا وای‌فای ۵G دارند.

قطعا این روزهای نخست ارائه شبکه‌های ۵G در ایران، اتصال به سایت‌های ۵G از طریق وای‌فای رایگان است و باید انتظار داشت تا ماه‌های آینده برای آن تعرفه و سرویس و بسته وضع شود.

اتصال به وای‌فای برای دسترسی به اینترنت ۵G یک نیاز ضروری در ایران برای سال‌های ابتدایی توسعه این فناوری و شبکه‌های موبایل است؛ چون حداقل ۴ الی ۵ سال طول می‌کشد تا حداکثر کاربران ایران به گوشی ۵G مجهز شوند.

اگر تجربه اتصال به ۵G اپراتورهای ایران با یکی از روش‌های بالا را دارید؛ خوشحال می‌شویم کمی درباره آن برای ما صحبت کنید.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا