۵ مودم روتر 5G برتر سال ۲۰۲۰
با راهاندازی چندین سایت 5G عمومی از سوی ایرانسل و همراه اول در تهران و شهرهایی مانند مشهد، شیراز و جزیره کیش، حالا میتوان گفت چندین نقطه در کشور وجود دارد که میتوان با مودم 5G به اینترنت 5G دسترسی داشت.
اگرچه هنوز زود است درباره پوشش شبکهای 5G همراه اول یا ایرانسل صحبت کنیم و یا حتی دقیقا به کاربران ایرانی مودم 5G هاتاسپات پیشنهاد بدهیم ولی اگر خیلی عجله دارید جزو اولین کاربرانی باشید که اینترنت 5G را روی میزکار یا خانه تجربه میکنیم؛ فهرستی از بهترین مودمهای 5G تهیه کردیم!
اما باید انتظار ورود و عرضه کدام مودمهای 5G را در بازار ایران داشته باشیم؟ یا بهتر است بگوییم دوست داریم کدام مدلها وارد ایران شوند؟
تا کنون، شاید بیش از ۲۰ مدل مودم روتر یا هاتاسپات 5G معرفی شده باشد. از شرکتهایی مانند هواوی که چندین مدل معرفی کرده تا زدتیایی، نوکیا، اچتیسی، نتگیر و دیگران ولی همه آنها مشخصات بالایی ندارند.
۵ مودم 5G برتر سال ۲۰۲۰
نکته مهمی که باید درباره اینترنت 5G و مودمهای آن در ایران بدانیم؛ رونمایی از شبکه 5G زیر ۶ گیگاهرتز است. در ایران هنوز سراغ شبکههای 5G مبتنی بر امواج میلیمتری نرفتند و احتمالا هم اولین شبکههای فایوجی ایرانسل و همراه اول روی فرکانسهای زیر ۶ گیگاهرتز خواهند بود.
بنابراین، باید منتظر ورود مودمها و هاتاسپاتهای 5G باشیم که این طیف فرکانسی را پوشش میدهند.
Huawei 5G CPE Pro 2
قیمت: ۷۰۰ دلار
شبکههای فایوجی مورد پشتیبانی: NAS/SA
حداکثر سرعت دانلود روی فایوجی: ۳.۶ گیگابیت
حداکثر سرعت دانلود روی فورجی: ۱.۶ گیگابیت
پلتفرم: تراشه Balong 5000
ویژگی شاخص: وایفای ۶، پشتیبانی از MU-MIMO
یکی از جدیدترین مودم روترهای فایوجی در بازار است. اولین روتر فایوجی با استاندارد وایفای ۶ است. از ۱۱ باند فرکانسی زیر ۶ گیگاهرتز 5G پشتیبانی میکند و نسبت به مدل 5G CPE Pro هواوی بهروزتر است.
با تراشه کرین ۹۹۰ فایوجی هواوی عرضه میشود و ۲۰ دستگاه میتوانند به طور همزمان به آن از طریق وایفای وصل شوند. دارای یک شیار سیمکارت، یک درگاه WAN و یک درگاه LAN گیگابیتی است.
یکی از بهترین مودم روترها و هاتاسپاتهای 5G در بازار است. درباره این مودم 5G اینجا بیشتر بخوانید.
ZTE MC801A
قیمت: ۳۲۰ دلار
شبکههای فایوجی مورد پشتیبانی: NAS/SA
حداکثر سرعت دانلود روی فایوجی: ۲.۸ گیگابیت
حداکثر سرعت دانلود روی فورجی: ۲ گیگابیت
پلتفرم: تراشه کوالکام X50
ویژگی شاخص: وایفای ۶، پشتیبانی از MU-MIMO
پیشتر، درباره این مودم روتر 5G شاخص زدتیایی صحبت کردیم. ZTE عرضه این مودم را در افریقای جنوبی آغاز کرده است و به طور رسمی در سراسر جهان فروش میرود.
یک مودم روتر با وایفای ۶ است. روی وایفای سرعتی ۳ گیگابیت بر ثانیه را به نمایش میگذارد. از درگاههای WAN و LAN حتی RJ11 برای تماس تلفنی و VoIP سود میبرد.
شرکت ZTE یک مدل از این مودم را به نام MC801 بدون وایفای ۶ نیز عرضه کرده است.
HTC 5G Hub
قیمت: ۷۰۰ دلار
شبکههای فایوجی مورد پشتیبانی: 5G NR Band n78
حداکثر سرعت دانلود روی فایوجی: ۲.۶۳ گیگابیت
حداکثر سرعت دانلود روی فورجی: ۲ گیگابیت
پلتفرم: تراشه کوالکام اسنپدراگون ۸۵۵ به همراه مودم X50
ویژگی شاخص: وایفای ۶، پشتیبانی از MU-MIMO
به پای مودمهای هواوی و زدتیایی نمیرسد ولی از آن به عنوان یکی از بهترین روترها و هاتاسپاتهای 5G نام میبرند.
یک تراشه موبایل معروف به نام کوالکام اسنپدراگون ۸۵۵ روی آن سوار شده و مجهز به صفحهنمایش و سیستمعامل اندروید است. دارای باتری با ظرفیت بسیار زیاد ۷۶۶۰ میلیآمپرساعتی است و از درگاههای USB-C برای شارژ و یک درگاه LAN گیگابیتی سود میبرد.
برای پخش موسیقی و ویدیو هم مناسب است. جالب است که در وایفای از استاندارد ۸۰۲.11ad پشتیبانی میکند که شامل فرکانس نزدیک ۶ مگاهرتز هم میشود. تا ۲۰ دستگاه قابلیت اتصال به این مودم را دارند.
درباره مودم روتر 5G اچتیسی بیشتر بخوانید.
Nighthawk M5
قیمت: ۴۰۰ دلار
شبکههای فایوجی مورد پشتیبانی: 5GNR Sub 6 GHz
حداکثر سرعت دانلود روی فایوجی: ۴ گیگابیت
حداکثر سرعت دانلود روی فورجی: ۲.۵ گیگابیت
پلتفرم: تراشه کوالکام X55
ویژگی شاخص: وایفای ۶، پشتیبانی از MU-MIMO
پیشبینی میشود یکی از بهترین هاتاسپاتهای 5G در دنیا باشد. از حداکثر سرعت دانلود ۴ گیگابیتی روی فایوجی و ۲.۵ گیگابیتی روی فورجی در رده LTE Cat 22 پشتیبانی میکند.
به وایفای ۶ با سرعت ۱۲۰۰ مگابیت روی فرکانس ۵ گیگاهرتز و ۶۰۰ مگابیت روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز برخوردار است و همژمان ۲۰ دستگاه میتوانند به آن وصل شوند.
مجهز به یک درگاه شبکه اترنت با سرعت یک گیگابیت و یک درگاه USB 3.1 برای شارژ است.
تفاوت اساسی مودم نتگیر M5 با مودمهای هواوی و زدتیایی و اچتیسی در قابل حمل بودن آن است. به عنوان خلاقانهترین محصول سال ۲۰۲۰ در نمایشگاه CES امسال شناخته شده است.
درباره مودم نتگیر Nighthawk M5 بیشتر بخوانید: + و + و +
Inseego 5G MiFi M1000
قیمت: ۶۵۰ دلار
شبکههای فایوجی مورد پشتیبانی: 5G NR Band n78
حداکثر سرعت دانلود روی فایوجی: ۴ گیگابیت
حداکثر سرعت دانلود روی فورجی: ۲.۵ گیگابیت
پلتفرم: کوالکام X55
ویژگی شاخص: –
در امریکا این هاتاسپات 5G خوب گل کرده و با استقبال روبرو شده است. همان مشخصات مودم نتگیر M5 را دارد ولی با کیفیت پایینتر و وایفای ۵.
مجهز به یک باتری ۴۴۰۰ میلیآمپرساعتی است و از یک درگاه اترنت گیگابیتی سود میبرد. ۳۲ گیگابایت حافظه فلش و ۶ گیگابایت رم دارد. به همین خاطر، در پردازشها بسیار سریع است و با وزنی نزدیک به یک کیلوگرم برای حمل مناسب به نظر میرسد.
برای شارژ از یک درگاه USB 3.1 استفاده میکند و صفحهنمایش لمسی ۲.۴ اینچی دارد.
اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکهچی با آیدی @shabakehchi همراه شماست. پرسشهای خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
با این قیمت ها آدم بره یه موبایل 5G بخره که بهتره
سلام
برای من که خیلی سرعت برام مهمه مودم Huawei 5G CPE PRO بخرم بهتره یا مودمهای ارزانتر ۴ جی مثل هواوی ۶۱۲؟