تاروپود

فیلترشکن‌ها سه برابر مخابرات درآمد دارند

۱۶ هزار میلیارد تومان گردش مالی فیلترشکن‌ها؛ ۶۰ درصد مردم وی پی ان استفاده می‌کنند

وقتی یک اقتصاد، کسب‌وکار و صنعت بیمار است؛ بهترین نشانه‌اش، درآمدهای سرسام‌آور غیررسمی و غیرمولد و تاریک در مقایسه با درآمدهای رسمی و تولیدی بازار کار است.

چرا خودمان را خسته کنیم؛ بهترین مثالش، بازار فیلترشکن‌ها در ایران است. جدیدترین برآوردها و آمار و ارقامی که از وضعیت گردش مالی بازار فیلترشکن‌ها در ایران صورت گرفته است؛ بازاری معادل ۱۶ هزار میلیارد تومان را ترسیم می‌کند که به گفته وزیر ارتباطات پیشین، دو یا سه برابر درآمد عملیاتی شرکت مخابرات ایران با آن همه بزرگی و گستردگی و تنوع محصولات و خدمات است.

هرچه دنبال کلمه یا عبارت یا جمله‌ای می‌گردیم که این فاجعه را بیان کرد؛ پیدا نمی‌شود.

تراکنش‌های یک بازار سیاه و غیر رسمی که تمام‌اش به جیب دلال‌ها و شرکت‌های غیررسمی و نیمه تاریک می‌رود؛ سه برابر درآمدهای بزرگ‌ترین شرکت مخابراتی و ارتباطی کشور است.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید روتر میکروتیک ارزان برای ترکیب چند اینترنت، لود بالانسینگ و نصب VPN

آیا متولیان و مسئولین فیلترینگ در ایران، اندکی و برای دقیقه‌ای به این موضوع فکر می‌کنند؟ ترسیمی از حجم فاجعه رخ داده دارند؟ فیلترینگ به چه قیمتی؟

۶۰ درصد کاربران فیلترشکن دارند

آمار دانلود فیلترشکن

روزنامه فرهیختگان، براساس یک پیمایش که اخیرا انجام داده است؛ می‌گوید پیش از شروع ناآرامی‌های پاییز ۱۴۰۱، حدود ۳۰ درصد مردم از فیلترشکن‌ها استفاده می‌کردند اما اکنون آمار غیر رسمی از ۶۰ درصد استفاده از VPN حکایت دارد.

ضمن اینکه فقط ۱۸ درصد از کل کاربران اینترنت ایران، فیلترشکن پولی و غیر رایگان دارند و باقی از وی پی ان رایگان استفاده می‌کنند. ۷۰ درصد این کاربرانی که برای فیلترشکن پول می‌دهند؛ ماهیانه به طور متوسط ۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان برای خرید VPN هزینه می‌کنند. ۳۰ درصد دیگر هم برای فیلترشکن پول می‌دهند ولی سرویس ماهیانه ندارند و مثلا یک سرویس با هزینه اولیه خریداری کرده و مشغول استفاده از آن هستند.

بیشتر بخوانید: ۵ مودم VPN دار سیم کارتی ارزان قیمت

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات پیشین ایران با یک حساب و کتاب، می‌گوید اگر ۶۰ میلیون کاربر ایرانی داشته باشیم و هر کاربر به طور متوسط ماهیانه، ۱۲۰ هزار تومان پول فیلترشکن بدهد؛ سالیانه می‌شود ۱۶ هزار میلیارد تومان که عدد بسیار بزرگی است.

پول فیلترشکن‌ها کجا می‌رود؟

استفاده از VPN

این پول از جیب چه کسی می‌رود؟ از جیب مردم و کاربران اینترنت ساده ایرانی

آیا بهتر نبود این پول صرف بهبود و توسعه زیرساخت شبکه و اینترنت کشور می‌شد؟ تصور کنید مردم این پول را به شرکت‌های اینترنتی می‌دادند و به ازای آن، سرعت و کیفیت اینترنت بهتری می‌گرفتند. بعد، شرکت‌های اینترنتی و اپراتورها، این پول را صرف توسعه زیرساخت کرده و اینترنت فیبرنوری یا اینترنت ۵G را سریع‌تر به دست مردم می‌رساندند.

بیشتر بخوانید: همه‌چیز درباره استفاده از VPN روی مودم، روتر، تلویزیون، ایکس باکس، پلی استیشن و دستگاه‌های دیگر

اما اکنون ۱۶ هزار میلیارد تومان یا چیزی کمتر و بیشتر، به دست چه کسی می‌رسد؟ به دست کدام شرکت‌ها و کسب‌وکارها؟ با این پول چه می‌کنند؟ در ایران سرمایه‌گذاری کرده و کسب‌وکار خود را توسعه می‌دهند؟ باعث اشتغال و رشد اقتصادی می‌شوند؟ کسب‌وکار شفاف و شیشه‌ای دارند؟

دوستان، واقعا این یک درد بزرگ است که طی این مدت، بارها و بارها فریاد زده شده و از حنجره افراد مختلف بیان شده ولی گوش شنوایی نیست و کسی نمی‌تواند یا نمی‌خواهد این درد را ببیند و درک کند.

در حالی‌که می‌شود با یک دستور ساده، بساط این همه فیلترشکن و وی پی ان را جمع کرد یا بازار فیلترشکن‌ها را سروسامانی داد و یک کاربر ایرانی با کمترین درآمد، نخواهد ماهیانه صد هزار تومان بابت وی پی ان بدهد و بعد سرعت اینترنت کند باشد؛ دوباره کلی پول بابت خرید مودم قوی‌تر و اینترنت سریع‌تر و گران‌تر بدهد.

افسوس …


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا