نقد و بررسی

معرفی مودم رومیزی TD-LTE دو بانده LTE Cat 12

چرا اپراتورهای TDLTE این مودم رده بالای شرکت Gemtek را وارد ایران نمی‌کنند؟

همیشه برای من و البته همه کاربران اینترنت در ایران سوالی مطرح بود که چرا یک مودم TD-LTE نسبتا خوب و قوی و رده بالا در بازار نیست؟

مودم ایرانسل TF-i60 یا هواوی B612 را کنار بگذاریم؛ چون هم TD-LTE و هم FDD است و در ایران هم بیشتر به خاطر همین ویژگی فروش می‌رود؛ آیا شما یک مودم TD-LTE واقعا قدرتمند که حرفی برای گفتن داشته باشد؛ سراغ دارید؟

یک مودم دو بانده با کتگوری LTE جدید و رده بالا که به شما سرعت‌هایی نزدیک به سرعت‌های اینترنت موبایل کشورهای پیشرفته بدهد؟ یا اینکه پنل کاربری مجهز و پیشرفته‌ای داشته باشد یا اینکه از درگاه‌های LAN گیگابیتی سود ببرد؟

همه مودم‌هایی که ایرانسل و مبین‌نت وارد بازار کردند؛ مودم‌های ضعیف و قدیمی و تک بانده‌ای هستند که البته برای سرعت اینترنت TD-LTE در ایران کافی به نظر می‌رسند ولی برای کاربران ایرانی خیر!

شاید این‌طور تصور می‌شد که فناوری TD-LTE قدیمی است و بیشتر از این سرعت‌ جواب نمی‌دهد یا اینکه اپراتورها مودم‌های پیشرفته‌ای با سرعت‌های چند صد مگابیتی وارد نمی‌کنند؛ چون نهایت سرعت اینترنت TD-LTE در ایران ۷۰ الی ۸۰ مگابیت است!

برخی هم می‌گفتند کلا در دنیا مودم TD-LTE با مشخصات و ویژگی‌های مودم‌های FDD نداریم؛ چون این فناوری منسوخ شده و محدود است!

مودم رومیزی TDLTE با سرعت ۶۰۰ مگابیت؟

دیشب در کانال ویدئویی آپارات «مودم و تجهیزات شبکه شاهو تنها»، ویدئویی از بررسی یک مودم TD-LTE با LTE Cat 12 دیدم و تعجب کردم. مشتاق شدم و سراغ این مودم رفتم تا ببینم چه مشخصاتی دارد که بعد فهمیدم پس مودم‌های TDLTE رده بالایی در دنیا ساخته شده است اما اپراتورهای ایرانی نیازی به وارد کردن و عرضه آن‌ها نمی‌بینند.

این مودم که دارای مدل TSF-TD152ACN است و با عبارت LTE Cat 6 /12 Single-Mode Indoor CPE در سایت شرکت Gemtek آمده؛ یک مودم صرفا مناسب برای اینترنت TD-LTE روی باندهای ۴۲ و ۴۳ است و اصلا برای FDD در ایران جواب نمی‌دهد.

ما قبلا چند مدل از مودم‌های شرکت Gemtek را در ایران دیدیم و الان هم به فروش می‌روند که معروف‌ترین آن‌ها مودم D100 ایرانسل است. شرکت مبین‌نت هم دو سه مدل مودم Gemtek را وارد کرده است.

کلا شرکت Gemtek فروشنده خرده بازار مودم نیست بلکه مودم برای شرکت‌های دیگر تامین می‌کند. هر اپراتوری که مودم‌های این شرکت را نیاز داشت؛ سفارش می‌دهد و با لوگو و برند و پنل کاربری سفارشی خودش تحویل می‌گیرد.

پس، مبین‌نت و ایرانسل چندان با این شرکت غریبه نیستند ولی ترجیح دادند مودم‌های رده پایین آن را احتمالا با قیمت‌های بسیار ارزان تهیه و به مشتری بدهند.

فقط TDD یا FDD/TDD؟

جدول مودم TD-LTE رومیزی این شرکت به شرح زیر است:

همان‌طور که مشاهده می‌شود؛ این مودم روی فرکانس‌های FDD فقط از فرکانس ۳۸ و ۴۰ و ۴۱ پشتیبانی می‌کند که تقریبا در ایران روی این باندها اصلا سرویس اینترنت موبایل ارائه نمی‌شود.

ولی در TDD از فرکانس‌های ۴۲ و ۴۳ پشتیبانی می‌کند که دقیقا همان فرکانس‌های رادیویی سرویس اینترنت تی‌دی‌ال‌تی ایرانسل و مبین‌نت هستند. پس کاملا یک مودم TDLTE صرف است.

وای‌فای دو بانده ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز دارد و آن هم با سرعت AC1200؛ یعنی روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز سرعت ۳۰۰ مگابیت و روی فرکانس ۵ گیگاهرتز سرعت ۸۶۷ مگابیت است. هر دو باند رادیویی با هم کار می‌کنند و شما می‌توانید برخی دستگاه‌ها را به فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و برخی دستگاه‌ها را به فرکانس ۵ گیگاهرتز وصل کنید.

دو درگاه شبکه LAN گیگابیتی دارد و در صورت سفارش اپراتور، می‌تواند یک درگاه RJ11 برای خط تلفن ثابت و VoIP داشته باشد. کلید روشن/خاموش هم آپشنی است و می‌تواند باشد یا نباشد ولی کلیدهای WPS و ریست دارد.

از آداپتوری با جریان ۱.۵ آمپر و ولتاژ ۱۲ ولت سود می‌برد و دو جای مخصوص کانکتور آنتن خارجی دارد که باز بسته به اپراتور سفارش دهنده می‌توانند باشند یا حذف بشوند!

فقط یک شیار سیم‌کارت در پایین بدنه دارد که گقتیم باید یک سیم‌کارت TDD روی آن بیندازید. خود این مودم اگر توسط شرکت Gemtek ارائه شود؛ آدرس IP پنل و برخی مشخصات دیگر رابط کاربری غیرمتعارفی دارد ولی اگر توسط یک اپراتور معتبر سفارش داده شود؛ می‌تواند همه‌چیز متفاوت باشد.

گفتیم که این مودم از رده LTE Cat 12 است و می‌تواند حداکثر سرعتی ۶۰۰ مگابیت بر ثانیه بدهد.

در تست‌هایی که کانال ویدئو «شاهو تنها» نشان می‌دهد؛ سرعت لود صفحه آن بسیار خوب و تقریبا عالی است. روی وای‌فای فرکانس ۵ گیگاهرتز، سرعت دانلود به بالای ۱۳ مگابایت بر ثانیه (۱۰۴ مگابیت) می‌رسد که سرعت بسیار خوبی است؛ فراموش نکنید روی اینترنت TDLTE داریم این تست را می‌گیریم!

قیمت و زمان عرضه در بازار ایران؟

حرف آخر اینکه مودم TDLTE مدل TSF-TD152ACN شرکت Gemtek یک دستگاه رده بالا است و ثابت کرد برای اینترنت TDLTE هم می‌توان مودم‌های رده بالا یافت. همین شرکت چند مدل مودم تی‌دی‌ال‌تی دیگر با کتگوری‌های LTE پایین‌تر مانند LTE Cat 6 نیز دارد که باز اگر وارد بازار ایران بشوند؛ ارزش خرید دارند!

سوال آخر اینکه آیا این مودم را می‌توانیم در بازار ایران پیدا کنیم و بخریم؟ با توجه به اینکه آنلاک است؛ می‌توان هر سیم‌کارت TD-LTE روی آن سوار کرد!

واقعا نمی‌دانم چه زمانی وارد بازار ایران می‌شود ولی وقتی یک دستگاه از آن در ایران تست می‌شود؛ قطعا باید منتظر ورود و عرضه آن باشیم اما فکر می‌کنید با چه قیمتی؟


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

‫4 دیدگاه ها

  1. سلام مهندس گرامی.بنده سه عدد مودم td-lte تقریبا یکجور ظرف ۴ماه خریدم.درواقع خواستم واقعیت را باصرف هزینه شایدبی خود(؟)، “عملا” ونه درحدشنیدن ازاین وآن لمس کنم.چون دیگر به حرف هیچ اپراتور یا فروشنده ای اطمینان نداشتم.خوب،این سه مودم چه هستند؟اولین خرید،مبین نت b612s-25dکه انصافابرای من،خوب رفتارکرد.بقولی: الوعده وفا.ظرف این ۴ماه، تقریباهمیشه روی۳۸-۳۹قفل است.البته سرعت آپلود(بازتاکیدمی کنم:برای من)فقط۲mbpsاست.اینکه سرعت روی۴۰قفل است؛چه توجیهی دارد؟شماسرورگرامی،اگرمیدانید؛بفرمایید. مودم دوم که مستحضریدtf-i60s1که ناامیدترم کرد(وبخصوص بایرانسل حساس شدم.)سومی هم پریروز بدستم رسیدکه (router2pro(b612-233 بارابط کاربری۲۰۲۰و زیبا وکاملااریجینال است؛اما سیم کارت مبین نت راکه رویش گذاشتم؛سرعت همان ۴۰mbps ارائه می کند.خلاصه حرف:من واقعا نمی دانم محدودیت از دکل هاوساختاراست یا خودشرکت ها نمی خواهند.الان این مودم جالبی که فرمودید؛بالفرض، بنده پول مفت درجیبم باشد واینراهم بخرم.فکرمی کنید چیزی عوض می شود؟خواهشمندم باتوجه به تخصص وتجربه شما درامرشبکه،پاسخ کافی وشفاف بدهید.تشکرمی کنم.

    1. سلام دوست عزیز
      بله درست میفرمایید رایتل و ایرانسل محدودیت سرعت اعمال کرده اند
      رایتل ۴۰مگ و ایرانسل تا نهایتا۹۰مگ سرعت دارد
      ولی این مودم محدودیت سرعت اپراتور را میشکنه
      من تا ۱۵۰مگ سرعت با این مودم گرفتم

    2. به نظرم سرعت در مناطق مختلف فرق داره. من با td lte ایرانسل ۱۰۰ مگ میگیریم اینجا تو تبریز در حالی که fdd همین ایرانسل ۳۰ تا ۵۰ مگ میده وخیلی سر حال اشه ۷۰ . مشخصه که tdd خیلی کیفیت بیشتری داره. من با گوشی شیاومی ۱۱ تی میگیرم و خیلی دوست دارم یکی دو تا مودم ثابت هم داشتم تا تست کنم. من دودل هستم چه مودمی بخرم برا همین نتونستم بخرم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا