نقد و بررسی

مقایسه دو مودم TD LTE ایرانسل محبوب بازار: TF-i60 G1 یا TF-i60 B1 را بخریم؟

رقابتی سخت و نفس‌گیر میان دو مودم 4.5G/TDLTE خوش قیمت بازار

پیش‌تر در مقاله «مقایسه مودم‌های ایرانسل i60»، نگاهی به مشخصات دو مودم TD-LTE ایرانسل جی ۱ و بی ۱ انداختیم. امروز، می‌خواهیم بگوییم TF-i60 G1 یا TF-i60 B1 بهتر است و کدام‌یک را بخریم؟

مودم ایرانسل G1 بیش از دو سال است که توسط ایرانسل وارد بازار ایران شده و یکی از پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین مودم‌های ۴.5G/TDLTE ایرانسل و بازار ایران محسوب می‌شود؛ به‌ویژه اینکه با محدوده قیمتی خوب و رقابتی عرضه شد و ارزان‌ترین مودم TD-LTE ایرانسل تا پیش از ورود مدل B1 بود.

چند ماه پیش، ایرانسل مودم TF-i60 B1 را با قیمتی پایین‌تر از G1 ولی مشخصات بهتر (روی کاغذ) معرفی کرد تا رسما یک رقیب جدی برای G1 باشد.

چون این دو مودم از رده ۴.5G هستند؛ از اینترنت TD-LTE پشتیبانی می‌کنند؛ قیمتی نزدیک به ۳ تا ۳.۵ میلیون تومان دارند و توسط نمایندگی‌های ایرانسل به فروش می‌رسند؛ بسیاری از کاربران می‌خواهند بدانند کدام‌یک را بخرند تا اینترنت سریع‌تر و راحت‌تری داشته باشند.

ایرانسل TF-i60 G1 در برابر ایرانسل TF-i60 B1: مشخصات

با مقایسه مشخصات هر دو مودم شروع می‌کنیم؛ جایی که بسیار نزدیک به هم هستند و فقط مودم B1 در وای‌فای یک برتری محسوس دارد:

ایرانسل TF-i60 G1 ایرانسل TF-i60 B1
رده LTE LTE Cat 6 LTE Cat 6
پشتیبانی از اینترنت TDLTE ✔️ ✔️
حداکثر سرعت دانلود/آپلود ۳۰۰ مگابیت/۵۰ مگابیت ۳۰۰ مگابیت/۵۰ مگابیت
استاندارد و رده وای‌فای تک بانده ۸۰۲.۱۱n دو بانده ۸۰۲.۱۱ac
حداکثر سرعت وای‌فای ۳۰۰ مگابیت ۱۲۰۰ مگابیت
تعداد درگاه شبکه ۱ درگاه شبکه RJ45 گیگابیت ۲ درگاه شبکه RJ45 گیگابیت
قابلیت نصب آنتن خارجی ✖️ ✖️
پشتیبانی از وی پی ان PPTP/L2TP PPTP/L2TP
قابلیت آنلاک ✔️ ✔️
امتیاز از ۱۰ ۸ از ۱۰ ۷ از ۱۰
قیمت حدود ۳ میلیون تومان حدود ۲/۴۰۰/۰۰۰ تومان

همان‌طور که می‌بینید؛ این دو مودم در مشخصات یک تفاوت بزرگ دارند: مودم B1 از وای فای ۸۰۲.11ac پشتیبانی می‌کند و باند ۵ گیگاهرتز را دارد که حداکثر سرعت انتقال اطلاعات روی آن به ۸۶۷ مگابیت بر ثانیه می‌رسد ولی مودم G1 دارای تک باند ۲.۴ گیگاهرتز با سرعت ۳۰۰ مگابیت است.

برنده: ایرانسل TF-i60 B1

مودم td lte ایرانسل tf-i60 b1

ایرانسل TF-i60 G1 در برابر ایرانسل TF-i60 B1: باندهای رادیویی

از نظر ما، بزرگ‌ترین تفاوت مودم‌های G1 و B1 در باندهای رادیویی است. مودم B1 باندهای رادیویی بیشتری را پشتیبانی می‌کند؛ از جمله اینکه می‌تواند به باند ۱ وصل شود که این روزها خلوت‌ترین باند اینترنت FDD است.

باندهای رادیویی مودم ایرانسل TF-i60 G1:

LTE FDD: ۳/۷/۲۰

 LTE TDD: ۳۸/۴۲/۴۳

باندهای رادیویی مودم ایرانسل TF-i60 B1:

LTE FDD: B1/3/7/20

 LTE TDD: B34/38/39/40/41/42/43

Carrier Aggregation: B1+B1/B20; B3+B3/B7/B20; B7+B7/B20; B40+B40; B42+B42

خوب، هر دو از باندهای ۳ و ۷ در FDD و باند ۴۲ در TDD پشیبانی می‌کنند ولی مودم B1 باند ۱ در FDD و باندهای ۳۸ و ۴۰ در TDD را هم دارد که باعث می‌شود در مناطق بیشتری قابلیت اتصال به شبکه موبایل و باندهای خلوت‌تر را داشته باشد.

برنده: ایرانسل TF-i60 B1

ایرانسل TF-i60 G1 در برابر ایرانسل TF-i60 B1: گیرندگی آنتن و سرعت اینترنت

چون مودم B1 تازه وارد بازار شده؛ تست‌های زیادی از آن در دست نداریم یا جامعه تجری بزرگی تشکیل نشده تا با قعطیت درباره این مودم صحبت کنیم اما برخی تست‌ها می‌گویند سرعت مودم به ۷۰ الی ۸۰ مگ روی اینترنت FDD می‌رسد و گیرندگی آنتن آن نسبتا خوب است.

برعکس، درباره مودم G1 همه‌چیز را می‌دانیم. مودمی با بالاترین قدرت گیرندگی و حتی شاید در حد مودم‌های ۴.5G با آنتن خارجی. سرعت مودم نیز راحت به ۷۰ الی ۸۰ مگ رسیده و گاها ۱۰۰ مگ و بیشتر است.

بیشتر بخوانید: مودم ایرانسل TF i60 H1 در برابر TF i60 G1؛ کدام‌یک بهترین مودم ایرانسل است و ارزش خرید بیشتری دارد؟

تقریبا کسی نیست که از آنتن‌دهی ضعیف مودم G1 شکایت داشته باشد یا سرعت آن را در نقطه‌ای که پوشش‌دهی آنتن خوب است؛ ضعیف بداند. یکی از دلایل محبوبیت و فروش بالای مودم G1 به همین موضوع برمی‌گردد.

به نظر ما، عملکرد مودم ایرانسل TF-i60 G1 بهتر از TF-i60 B1 است و از کیفیت ساخت بالاتری سود می‌برد.

برنده: ایرانسل TF-i60 G1

ایرانسل TF-i60 G1 در برابر ایرانسل TF-i60 B1: طراحی، ظاهر و درگاه‌ها

این دو مودم از نظر ظاهری هم تفاوت‌های بزرگی دارند. مودم G1 طراحی عمودی و شبیه به استوانه یا پارچ دارد و مودم B1 طراحی افقی و مستطیلی است.

اینکه کدام طراحی را می‌پسندید؛ کاملا به سلیقه شما بستگی دارد ولی معمولا برای مودم‌های سیم‌کارتی، طراحی عمودی و استوانه‌ای، بهتر است و گیرندگی آنتن را افزایش می‌دهد.

خرید مودم td lte ایرانسل

مودم G1 دارای یک درگاه شبکه اترنت و مودم B1 دارای دو درگاه شبکه گیگابیتی است؛ نکته‌ای که باید برای طرفداران درگاه‌های شبکه، بسیار مهم باشد.

هر دو سفیدرنگ شیری هستند و کلیدهایی برای خاموش/روشن مودم دارند ولی از کلید وای‌فای خبری نیست؛ ضمن اینکه قابلیت نصب آنتن خارجی را ندارند.

از نظر اندازه، هر دو مودم رومیزی هستند ولی مودم جی ۱ ایرانسل بزرگ‌تر است؛ در عوض کار با آن راحت‌تر است.

برنده: ایرانسل TF-i60 G1

ایرانسل TF-i60 G1 در برابر ایرانسل TF-i60 B1: قیمت

برای برخی از کاربران، فاکتور قیمت از تمام مشخصات و ظاهر و امکانات مودم، اهمیت بیشتری دارد.

هنگامی که مودم ایرانسل جی ۱ وارد بازار شد؛ قیمتی حدود ۲ میلیون تومان داشت ولی به تدریج گران و گران‌تر شد و اکنون به مرز ۴ میلیون تومان رسیده است.

البته، می‌توانید ایرانسل G1 را با قیمت‌های پایین‌تری مانند ۳/۲۰۰ میلیون تومان هم در بازار و میان فروشندگان مختلف پیدا کنید. هنوز هم این قیمت برای چنین مودمی که کاندید بهترین مودم TD LTE ایرانسل است؛ خیلی بالا نیست.

اما مودم ایرانسل TF-i60 B1 با قیمت ۳ میلیون تومان و بسته ۵۰ گیگابایت اینترنت تی دی، اسفندماه ۱۴۰۲ عرضه شد و طی دو ماه، قیمت خودش را بالا برد و باز به حدود ۳ میلیون تومان رساند اما هنوز برخی از فروشندگان، این مودم را با قیمت ۲/۴۰۰ یا ۲/۵۰۰ میلیون تومان عرضه می‌کنند.

بنابراین، قیمت مودم TF-i60 B1 ارزان‌تر از TF-i60 G1 است؛ ضمن اینکه از وای‌فای دو بانده و یک درگاه اترنت بیشتر بخوردار است.

برنده: ایرانسل TF-i60 B1

بهترین مودم td lte ایرانسل

ایرانسل TF-i60 G1 در برابر ایرانسل TF-i60 B1: کدام‌یک را بخریم؟

  • اگر وای‌فای دو بانده برای شما اهمیت دارد و دستگاه‌هایی دارید که حتما باید به فرکانس ۵ گیگاهرتز وای‌فای وصل شوند؛ چاره‌ای جز خرید مودم ایرانسل TF-i60 B1 ندارید.
  • اگر تعداد درگاه شبکه اترنت بیشتر از یک عدد نیاز دارید؛ مثلا باید کنسول بازی و تلویزیون را مستقیم با کابل شبکه به مودم وصل کنید؛ انتخاب شما TF-i60 B1 است.
  • اگر فقط سرعت و گیرندگی آنتن و کیفیت ساخت برایتان اهمیت دارد؛ سراغ خرید مودم TF-i60 G1 بروید.
  • اگر قیمت معیار اصلی انتخاب باشد؛ مودم B1 حداقل ۵۰۰ هزار تومان و حداکثر ۱ میلیون تومان ارزان‌تر از مودم G1 است.

ایرانسل TF-i60 G1 در برابر ایرانسل TF-i60 B1: چند نکته مهم

۱- هر دو مودم از سیم‌کارت‌های 4G و TDLTE پشتیبانی می‌کنند. پس، می‌توانید در مواقعی که اینترنت TD LTE ضعیف است؛ سیم کارت گوشی خود را بیرون آورده و روی مودم بیندازید و به اینترنت همراه وصل شوید.

۲- هر دو مودم با لاک ایرانسل وارد بازار می‌شوند؛ البته می‌توانید به روش‌های مختلف، آن‌ها را آنلاک کنید. ضمن اینکه مودم B1 توسط مبین‌نت به نام MN-6200D  و توسط همراه اول به نام HA6400 نیز عرضه شدند.

۳- مودم G1 ایرانسل ساخت کشور چین و لایسنس آن متعلق به شرکت گرین پکت است که معمولا مودم‌های با کیفیتی از آن شاهد بودیم. مودم B1 هم در کشور چین و هم توسط شرکت یوتل در ایران تولید می‌شود.

۴- هر دو مودم قابیلت تنظیم VPN را دارند و از پروتکل‌های L2TP و PPTP پشتیبانی می‌کنند.

خرید مودم ایرانسل TF-i60 G1 از دیجی‌کالا

خرید مودم ایرانسل TF-i60 B1 از دیجی‌کالا


اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکه‌چی با آی‌دی @shabakehchi همراه شماست. پرسش‌های خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

‫5 دیدگاه ها

    1. سلام دوست عزیز
      بسیاری از مودم‌ها در پنل تنظیمات خود یک گزینه برای انتخاب CA و MIMO 4×4 دارند
      به روش دستی و با استفاده از نرم‌افزارهای جانبی هم میشه CA را فعال کرد که خوب کمی سخت‌تر بوده و تجربه و مهارت می‌خواهد

    2. سلام و ارادت
      الان یه سوال اگه سرعت آپلود و سرعت دانلود برامون مهم باشه و بخواهیم فقط از سیم کارت td استفاده کنیم و این آپلود و دانلود رو از طریق گوشی با وای فای انجام بدیم به نظر شما کدوم مودم مناسب تره g1 یا b1 ؟

  1. خیلی وبسایت خوبی دارید هیچ سایتی مثل شما مودم های ایرانسل رو مورد بررسی قرار نداده.ممنون از زحماتتون.
    کی بررسی دقیق b1 رو قرار میدید میخوام ببینم اگه روی باند 5Ghz اگه تفاوت سرعتش خیلیه با ۲.۴ اینو بگیرم وگرنه همون g1 رو بگیرم که ثابت شدست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا