ایرانسل TF-i60 B1: ارزانترین مودم FDD/TDLTE بازار با سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیت
یک پرچمدار جدید یا میان رده تکراری ۴.۵G/TDLTE از ایرانسل؟
داستان مودم یوتل L443 دارد برای مودم دیگری تکرار میشود. خانواده مودمهای TF-i60 هر روز میزبان عضو جدیدی است.
پس از اینکه در آذره ماه، مبیننت مودم ۴.۵G/TDLTE ساخت شرکت یوتل را با نام MN-6200D وارد بازار کرد و همراه اول همین مودم را با نام HA6400 به مشتریان داد؛ اکنون ایرانسل بیسروصدا همین مودم را با نام TF-i60 B1 روی سایت خود، موجود کرده است.
این مودم که مشخصات نسبتا خوبی دارد؛ با قیمت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و بسته اینترنت ۵۰ گیگابایتی اینترنت TDLTE فروخته میشود تا فعلا ارزانترین مودم FDD/TDLTE بازار باشد و جای مودم TF-i60 G1 را بگیرد که این روزها بالای ۳ میلیون تومان شده است.
مشخصات مودم ایرانسل TF-i60 B1 اینقدر خوب هست که هر کاربری را به وسوسه بیندازد؛ به ویژه اینکه ایرانسل سنتشکنی کرده است و توضیحاتی کامل درباره پردازنده مرکزی مودم و دیگر ویژگیهای آن از جمله شرایط CA و MIMO داده است.
سوال مهم این است؛ با یک مودم میان رده تکراری روبرو هستیم یا با یک مودم پرچمدار جدید؛ مشابه مودم هواوی B612 یا هواوی B622؟
طراحی مودم ایرانسل TF-i60 B1
ایرانسل TF-i60 B1 یک مودم نسبتا بزرگ و رومیزی با وزن ۵۶۰ گرم است. از طراحی مستطیلی شکلی سود میبرد که در بخش پایین آن یک نوار باریک مشکی برای نمایش چراغهای چشمکزن دیده میشود و لوگوی ایرانسل در بالای آن و نام مودم و مشخصات شبکه آن در پایین و گوشه سمت راست هستند.
گوشههای مودم نسبتا گرد است و ضخامت زیادی ندارد. در بدنه پشتی مودم، دو عدد درگاه شبکه اترنت، اسلات سیمکارت، کلید ریست، کلید پاور، کلید روشن/خاموش وایفای و کلید WPS دیده میشود.
آنتنهای مودم داخلی هستند و هیچ گزینهای برای نصب آنتن خارجی ندارد. همینطور، از درگاه USB یا RJ11 برای VoIP خبری نیست.
مشخصات مودم ایرانسل TF-i60 B1
مودم FDD/TDLTE جدید ایرانسل از مشخصات نسبتا خوبی برخوردار است:
۱- پردازنده مرکزی GDM7243QT ساخت شرکت GTC
۲- مودم LTE Cat 6/7 با حداکثر سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیت روی شبکههای FDD و ۲۲۰ مگابیت روی شبکههای TDLTE
۳- دارای MIMO 4×4 و CA 2
۴- پشتیبانی از باندهای فرکانسی کامل FDD و باندهای فرکانسی ۳.۴ تا ۳.۸ مگاهرتز TDLTE (شامل باندهای B42 و B43 و B48)
۵- پشتیبانی از ۲Tx و ۱Tx
۶- وایفای دو بانده AC1200 و ۳۲ کاربر همزمان
۷- دو درگاه شبکه اترنت صد هزار مگابیتی
در سایت ایرانسل این مشخصات برای باندهای رادیویی ذکر شده است:
LTE FDD: B1/3/7/20
LTE TDD: B34/38/39/40/41/42/43
Carrier Aggregation: B1+B1/B20; B3+B3/B7/B20; B7+B7/B20; B40+B40; B42+B42
این خبر بسیار خوبی برای کاربران ایرانی است تا با خرید یک مودم، بتوانند از هر دو سیم کارت FDD و TDLTE استفاده کنند و به هر شبکه که سریعتر است؛ وصل شوند.
۴ آنتن با قدرت ۵ تا ۷ دسی بل روی این مودم سوار شده که دو آنتن برای شبکه موبایل LTE و دو آنتن برای شبکه وایفای است.
تراشه وایفای ۲.۴ گیگاهرتز نیز مدل RTL8192ES و تراشه وایفای ۵ گیگاهرتز مدل RTL8822BS از شرکت Realtek انتخاب شدند.
آن قدر بحث VPN در روزهای اخیر اهمیت پیدا کرده است که خود ایرانسل در سایتاش به طور رسمی میگوید مودم TF-i60 B1 از پروتکلهای وی پی ان PPTP و L2TP پشتیبانی کرده و قابلیت تعریف VPN Client را دارد.
مزایا و معایب مودم ایرانسل TF-i60 B1
قطعا پشتیبانی از هر دو اینترنت FDD و TDLTE و LTE cat 6 بودن مودم، ویژگیهای بزرگی هستند.
پشتیبانی از وایفای دو بانده، کلاینت VPN، دو درگاه گیگابیتی و MIMO 4×4، مزیتهای بزرگ دیگری هستند که مودم ایرانسل TF-i60 B1 دارا است.
همینکه با قفل ایرانسل عرضه میشود؛ نمیتوانید سیمکارتهای دیگر را روی آن قرار دهید؛ برای برخی از کاربران یک ضعف بزرگ است. همینطور، گزینه انتخاب دستی باند رادیویی و شبکه را ندارید که توی ذوق زده و قابلیتهای مودم را محدود میکند.
بیشتر بخوانید: بررسی مودم هواوی HWS33 L02: سرعت، سرعت و فقط سرعت
باید در عمل دید مودم TF-i60 B1 میتواند عملکرد و کارایی مانند TF-i60 G1 یا بهتر از آن ارائه بدهد یا یک مودم میان رده مانند TF-i60 S1 خواهد شد و در بازار با فروش و استقبال زیادی مواجه نیست.
برخی از کاربران، نظرات زیاد مثبتی درباره مودمهای مبیننت MN6200D یا همراه اول HA6400 نداشتند و اینها را یک مودم متوسط برشمردند ولی عوامل زیادی در ارزیابی یک مودم تاثیرگذار است که نباید از نظر دور داشت.
دانلود دفترچه راهنمای مودم ایرانسل TF-i60 B1
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.
بررسیشو کی قرار میدید؟