بهترین مودم های سیم کارتی که هنوز به ایران نیامدند (بخش پایانی)
فهرستی از مودمهایی که دوست داریم هرچه زودتر در ایران ببینیم و بخریم
در بخش نخست بهترین مودم های سیم کارتی که هنوز وارد ایران نشدند، به معرفی ۷ مودم خوش قیمت و خوش امکانات پرداختیم که چند سالی است در بازار دنیا وجود دارند.
در بخش دوم مقاله بهترین مودم های سیم کارتی، علاوه بر معرفی مودمهای خوشقیمت، چند مودم پرچمدار که از امکانات خاصی مانند وایفای ۷ و امواج میلیمتری پشتیبانی میکنند را معرفی میکنیم.
تا پایان این مقاله همراه ما باشید؛ چون مطمئن هستیم شما نیز مانند ما از امکانات برخی از این مودمها شگفتزده خواهید شد.
مودم جیبی CHANEVE 5G MiFi Mobile Pocket
مودمهای جیبی در کشور ما به دلایل زیادی از جمله ریجستر نشدن گوشیهای جدید اپل بسیار پرطرفدار هستند. اما بی راه نیست اگر بگوییم تقریبا هیچ مودم جیبی نسل پنجم خوبی در بازار نداریم و اگر هم هست بسیار گران هستند.
بنابراین شما را با مودم چینی CHANEVE 5G MiFi Mobile Pocket آشنا میکنم که به لحاظ طراحی واقعا شاهکار است.
این مودم مانند سایر مودمهای شرکتهای چینی در چندین نسخه برای پشتیبانی از باندهای فرکانسی کشورهای مختلف تولید شده است که خوشبختانه مدل بازار چین این مودم کاملا برای کشور ما نیز مناسب است.
باندهای فرکانسی زیر در این مودم جیبی پشتیبانی میشود که باند ۴۲ نیز در میان آنها دیده میشود:
5G:n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n77/n78
4G:B1/B3/B5/B7/B8/B20/B28/B38/B40/B41/B42/B43
3G:B1/B2/B5/B8
این دستگاه مانند مودم جیبی دیلینک DWR-2101 که در قسمت اول معرفی کردیم، پورت لن مستقیم نمیخورد ولی پورت Type-C دارای عملکرد داده است و از کابل داده Type-C به USB می توان برای ارتباط مستقیم با پورت USB کامپیوتر/لپ تاپ (به جای پورت شبکه RJ45) استفاده کرد.
این مودم از پردازنده ۶ نانومتری MTK Dimensity 900 سری MT6877 استفاده می کند که ویژگیهای قابل توجهی در مصرف کم انرژی را دارد. در عین حال، عملکرد آن در پایداری شبکه بسیار عالی است.
از مزایا استفاده از این پردازنده قدرتمند، پشتیبانی از ماژولهای بلوتوث، رادیو FM و GPS است که تقریبا در هیچ مودمی نمیبینیم. کار جایی جالبتر میشود که بدانیم این مودم زیر ۱۰۰ دلار قیمت دارد.
حالا شاید با خودتان بگویید GPS در یک مودم چه ضرورتی دارد ولی باید بگویم که این مودم دارای سیستمعامل اندروید است و این دست کاربر را برای نصب نرمافزارها خصوصا در حوزه شبکه و قفل باند باز میگذارد.
همچنین سرعت این مودم نیز به لطف استفاده از یک پردازنده خوب، بسیار مناسب است و سرعت آن در نسلهای مختلف به شرح زیر است:
NR 5G:Downlink/Uplink up to 2.77Gbps/1.25Gbps
LTE:Downlink/Uplink up to 1.2Gbps/150Mbps
WCDMA:Downlink/Uplink up to 42.2Mbps/11.5Mbps
شرکت سازنده ادعا میکند که اگر ۵ کاربر بطور همزمان از این مودم استفاده کنند باتری ۴۴۰۰ میلی آمپری آن تا ۱۲ ساعت دوام خواهد داشت که عالی است.
مودم Tenda 5G03
به سراغ یکی از خاصترین و بهترین مودم های سیم کارتی 5G دنیا از شرکت معروف تندا میرویم که اتفاقا یکی از پرفروش ترین مودمهای بازار آمریکای شمالی نیز هست.
اگر بگویم با یک اثر هنری رو به رو هستیم بیراه نگفتهام. مودم Tenda 5G03 از طراحی اعجاب انگیزی بهره میرود که رنگ سیاه آن ابهت خاصی را به آن بخشیده است و اگر قسمت شد و این مودم را خریدید میتواند زیبایی میز کار شما را دوچندان کند.
اما این مودم فقط ظاهر زیبایی ندارد و باطن آن نیز بسیار زیبا است. بگذارید یکسری مشخصات به شما بدهم تا بدانید با چه مودم شاهکاری طرف هستید.
- پردازنده ۷ نانومتری، چهار هسته ای با فرکانس هسته ۲ گیگاهرتز
- حداکثر سرعت دانلود ۴.۶۷ گیگابیت بر ثانیه در نسل پنج
- حداکثر سرعت آپلود ۱.۲۵ گیگابیت بر ثانیه در نسل پنج
- باند فرکانس 5G (باندهای n1، n3، n5، n7، n8، n20، n28، n38، n40، n41، n77، n78)
- FDD-LTE (باندهای ۱، ۳، ۵، ۷، ۸، ۲۰، ۲۸، ۳۲)
- TD-LTE (باندهای ۳۸، ۴۰، ۴۱، ۴۲، ۴۳)
- WCDMA (850، ۹۰۰، ۲۱۰۰ مگاهرتز)
- 5G NR دانلود MIMO SISO,2*2,4*4
- 5G NR آپلود MIMO SISO,2*2
- اتصال بی سیم Wi-Fi 6 (802.11ax) با MIMO 2×2
- سرعت وای فای ۵۷۴ مگابیت بر ثانیه در ۲.۴ گیگاهرتز
- ۱۲۰۱ مگابیت بر ثانیه در ۵ گیگاهرتز
- توان انتقال Wi-Fi 2.4 گیگاهرتز: تا 20dBm
- ۵ گیگاهرتز: تا 23dBm
- آنتن ها و پورت ها: ۸ عدد آنتن های داخلی 5G/4G
- ۲ عدد آنتن وای فای داخلی
- ۲ عدد پورت آنتن TS-9
شخصا به شدت عاشق این مودم شدهام و با نگاهی به مشخصات بالا به راحتی میتوان به قدرت این مودم پی برد و نیازی به هیچ توضیح اضافهای نیست. فقط این را بگویم که این مودم پنل کاربری و نرمافزار موبایل بسیار حرفهای نیز دارد و این مودم بعد از عرضه مرتبا آپدیت دریافت کرده است و واقعا با یک مودم کامل طرف هستیم.
مودم Zyxel NR7101
در این قسمت، بازهم سراغ شرکت زایکسل میرویم و یک مودم 5G شاهکار دیگر از این شرکت خوش سابقه را معرفی میکنیم.
مودم Zyxel NR7101 یک مودم Outdoor بسیار باکیفیت است که در مشخصات فنی با برادر کوچکتر خود یعنی NR5101 که در قسمت پیش معرفی شد، دارای اشتراکات زیادی است.
همین اوت دور بودن این مودم، باعث میشود که بهترین گزینه برای بازار ایران محسوب شود و باتوجه به ضد آب بودن و کیفیت ساخت عالی میتوان تا سالها از یک اینترنت باکیفیت بهره برد.
یکی از مشکلات مودمهایی که در خارج از محیط خانه نصب میشوند، دردسر تعویض سیمکارت است. اما زایکسل این مشکل را نیز رفع کرده است و این مودم ۲ سیمکارت میخورد و به راحتی از طریق پنل کاربری میتوانید بین سیمکارتها سوییچ کنید.
به لحاظ باندهای پشتیبانی شده هم این مودم کاملا فول باند است و تمام باندهایی که فعلا در ایران موجود است را پشتیبانی میکند و آنقدر لیست باندهای این مودم کامل است که در آینده نیز مشکلی نخواهید داشت.
5G: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n41/n77/n78/n38/n40
DL 4×۴ MIMO: n1/n3/n7/ n38/n40/n41/n77/n78
LTE-FDD: B1/B3/B5/B7/B8/B20/B28
LTE-TDD: B38/B40/B41/B42
بخش خارجی این دستگاه میتواند تا دمای منفی ۴۰ درجه و مثبت ۶۰ درجه را تحمل کند که کاملا مناسب اقلیم ایران است و همچنین استاندارد عالی IP68 برای جلوگیری از نفوذ مایعات را پشتیبانی میکند.
در بخش خارجی این مودم ۶ آنتن با قدرت 10DB وجود دارد که کار انتقال اطلاعات را انجام میدهند. سرعت دانلود این شاهکار زایکسل در نسل پنجم به ۵ گیگابیت برثانیه میرسد که عالی است.
نرم افزار موبایل رایگان و پنل کاربری عالی هم مانند برادر کوچکترش در دسترس قرار دارد و خلاصه بگویم که این مودم زایکسل واقعا ارزش خرید خواهد داشت و بهترین اینترنت را برای شما تضمین میکند.
مودم روتر میکروتیک Chateau 5G AX
اگر عاشق برند میکروتیک و سیستم عامل عالی آن یعنی روتر او اس هستید یک مودم سیمکارتی نسل ۵ عالی برایتان داریم. مودم mikrotik Chateau 5G ax مودمی است سرشار از ویژگیهای سختافزاری خوب و صد البته نرمافزار کار آمد.
میکروتیک ادعا میکند این مودم نسبت به نسل قبلی خودش پیشرفتهای زیادی در رادیو و آنتنهای بیسیم ایجاد کرده است. مودم Chateau 5G از MIMO 4×4 در 5G و LTE پشتیبانی می کند.
۶ آنتن LTE/5G داخلی در این دستگاه وجود دارد. همچنین دو جفت آنتن خارجی پوشش شبکه بیسیم بهتری را در بزرگترین خانهها فراهم میکند.
چهار پورت اترنت گیگابیتی و یک پورت اترنت ۲.۵ گیگابیتی را در این مودم میبینیم. همچنین پورت USB را فراموش نکنیم که میتواند برای اهداف ذخیرهسازی مفید باشد.
CPU چهار هستهای مدرن که با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز کار میکند همراه با یک گیگابایت رم در عملیاتهای سنگین مانند انجام قوانین پیچیده فایروال، رمزگذاری IPsec، استفاده از رشتههای بیشتر یا آزمایش ویژگیهای پیشرفته RouterOS، عملکرد بسیار خوبی دارد. و با اضافه شدن پشتیبانی از رمزگذاری پیشرفته WPA3، ایمن تر از همیشه خواهید بود.
در یک راهاندازی عالی و محیط ایدهآل، این مودم میتواند به سرعتهای خوبی برسد. حداکثر تا ۵ گیگابیت در ثانیه برای دانلود و تا ۹۰۰ مگابیت در ثانیه برای آپلود. اما حتی بدون رسیدن به حداکثر ظرفیت، شما همچنان یک اتصال فوق سریع دریافت می کنید که می تواند از بهترین شبکه های مس و فیبر پیشی بگیرد!
این مودم، تمام باندهای ممکن در شبکه رادیویی ایران را پشتیبانی میکند و از این بابت هیچ نگرانی وجود ندارد. در نهایت اگر کاربر حرفهای شبکه هستید و عاشق کار با میکروتیک و قوانین پیچیده آن، این مودم برای شما بسیار مناسب خواهد بود.
مودم Cradlepoint W4005
اگر خوره سیگنال و مخابرات هستید و یک محصول بسیار حرفهای میخواهید، شما را با مودم cradlepoint W4005 آشنا میکنم. شرکت cradlepoint را شاید خیلیها نشناسند ولی باید بگوییم شرکتی سوئدی و زیر مجموعه ابر شرکت اریکسون است که همگی آن را میشناسیم.
یکی از بزرگترین مزایای این دستگاه پشتیبانی از امواج آینده یعنی امواج میلیمتری است که رسیدن به سرعتهای بالا و نسل پنجم استاندارد را تضمین میکند.
یکی دیگر از ویژگیهای خاص این دستگاه، استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای بهبود عملکرد دستگاه در تمام زمینهها است که در نوع خودش بینظیر است.
به لحاظ پنل کاربری این دستگاه برای کاربران عادی توصیه نمیشود و سطح تنظیمات آن به دانش بالایی در فیلد شبکه نیاز دارد.
باندهای پشتیبانی شده نیز کامل و به شرح زیر هستند:
۴G/LTE Bands: B1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B12, B13, B14, B17, B18, B19, B20, B25, B26, B28, B29, B30, B32, B34, B38, B39, B40, B41, B42, B46, B48, B66, B71
5G NR Bands: n1, n2, n3, n5, n7, n8, n12, n20, n25, n28, n38, n40, n41, n48, n66, n71, n77, n78, n79, n260, n261
همانطور که ملاحظه میشود شاید با کاملترین مودم دنیا به لحاظ باندهای پشتیبانی شده طرف هستیم.
اما از هر چه بگذریم نمیتوان از سرعت این شاهکار تکنولوژی گذشت. بر طبق ادعای سازنده، این مودم به سرعتهای زیر بالا ۷ گیگابیت بر ثانیه میرسد.
Peak Downlink Rates: Up to 7.53 Gbps — based on 20 Layers LTE + TDD (100 MHz BW, 256 QAM, 4×4)
Peak Uplink Rates: Up to 1.6 Gbps — based on 2 Layers LTE + TDD (100 MHz BW, 256 QAM, SISO)
Carrier Aggregation: LTE only; up to 7CA downlink, 2CA uplink ENDC 5G + LTE; downlink and uplink supported.
این مودم در مجموع از ۱۲ آنتن استفاده میکند که ۸ عدد آنها داخلی و ۴ عدد خارجی هستند. در نهایت باید بگوییم خرید این مودم حتی در خارج از ایران نیز بسیار سخت است و تولیدات این شرکت بسیار محدود هستند.
مودم Deco BE65-5G
اما برسیم به غول مرحله آخر که باز یکی از محصولات شرکت تی پی لینک است. جدیدترین محصول این شرکت با نام Deco BE65-5G در اواخر ۲۰۲۳ معرفی شده است و یک شاهکار به تمام معنا و قطعا یکی از بهترین مودم های سیم کارتی دنیا محسوب میشود.
بزرگترین تفاوت این مودم با مودمهایی که تا به حال معرفی کردهایم پشتیبانی از وایفای ۷ است که جدیدترین تکنولوژی وایفای است.
این مودم رویفای، از ۳ فرکانس استفاده میکند. قبلا با ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز آشنا بودهایم ولی در وایفای ۷ نیز مانند وایفای 6E، فرکانس ۶ گیگاهرتز را داریم که برای رسیدن به سرعتهای بالا ضروری است.
این مودم در محموع وایفای به سرعت باورنکردنی ۱۱ گیگابیت برثانیه میرسد که ۵۷۶۰ مگابیت آن مربوط به فرکانس ۶ گیگاهرتز است.
همچنین این مودم روی نسل پنجم شبکههای سیمکارتی به حداکثر سرعت ۳.۴ گیگابیت برثانیه میرسد که در این سطح شاید کمی نا امید کننده باشد. همچنین انتظار داشتیم برای یک مودم بسیار جدید پشتیبانی از فرکانسهای میلی متری نیز در نظر گرفته شود که متاسفانه خبری از آن نیست.
اما این مودم مزیتهای زیادی دارد. یکی دیگر از مزایا این مودم گران قیمت، ۳ پورت لن ۲.۵ گیابیتی است که آخرین استاندارد در نوع خودش محسوب میشود.
در مجموع باید بگوییم که Deco BE65-5G بیشتر یک روتر خوب است تا یک مودم سیمکارتی عالی. ولی به لحاظ عملکرد در نسل پنجم نیز کاربر خود را راضی خواهد کرد.
جمع بندی
در ابتدای مقاله بهترین مودم های سیم کارتی جهان، آرزو کردم که وضع قیمت ارز و قوانین طوری پیش برود که محصولات جدید و با کیفیت شبکه همانند سایر نقاط دنیا به کشور ما نیز راه یابند و بتوانیم آنها را بررسی و خریداری نماییم.
اما در طول یک هفتهای که نگارش این دو مجموعه نوشتار طول کشید، قیمت دلار حدود ۹ هزارتومان گران شد و این یعنی که با یک نگاه منطقی، فاصله ما و آرزوهایمان بیش از پیش شد و تقریبا آرزوی ورود هر یک از این مودمهای معرفی شده با قیمت منطقی به ایران کاملا دست نیافتنی خواهد بود.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بهترین مودم ۵G رومیزی بر اساس قیمت
فعلا اما انگار سهم ما از تکنولوژی روز شبکه، مودمهای دست دوم و قدیمی کشورهای عربی است که آنها هم به قیمتهای عجیب و غیر واقعی برای خیلی از کاربران دست نیافتنی هستند. این روندی است که در حال حاضر در بازار لپتاپ و موبایل هم مشاهده میشود که جای بسی تاسف دارد.
در حال حاضر چارهای نداریم غیر از نگاه کردن به تکنولوژی روز دنیا که به دست ما نمیرسند و فقط حسرت آنها بر دل ما عاشقان شبکه و فناوری میماند.
نظر شما چیست؟ لطفا نظر خود را در مورد مودمهای معرفی شده با ما به اشتراک بگذارید. اگر شما هم مودمهای خوبی میشناسید که مناسب بازار ایران هستند، در بخش نظرات معرفی کنید تا در نوشتارهای بعدی مورد بررسی ما قرار گیرند.
اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکهچی با آیدی @shabakehchi همراه شماست. پرسشهای خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
با سلام
از این بررسی که انجام دادید خیلی متشکرم
عالی بود
با تشکر