راهنمای خرید

راهنمای خرید بهترین مودم جیبی ۴G و ۵G تا ۵ میلیون تومان

معرفی ۱۰ مودم جیبی 4G/4.5G/5G برتر بازار از همه نظر با قیمت مناسب

در این نوشتار می‌توانید بهترین مودم جیبی ۴G یا ۵G بازار ایران را براساس بودجه‌ای که دارید؛ پیدا و خرید کنید.

در زمان حاضر اینترنت به بخش جدانشدنی از سبک زندگی ما تبدیل شده است. چه برای کار و چه برای سرگرمی از اینترنت استفاده می‌کنید؛ یک اینترنت بی کیفیت می‌تواند با روح و روان شما بازی کند.

از آنجایی که اینترنت ثابت کابلی ایران بسیار ضعیف است؛ افراد زیادی دیگر کلا مودم اینترنت ثابت نمی‌خرند و تمام استفاده خود را از اینترنت موبایل انجام می‌دهند.

اما اینترنت موبایل خصوصا اگر آن را هات‌اسپات هم بکنیم دشمن باتری موبایل‌ها است. در این شرایط است که خرید یک مودم جیبی فکر بسیار خوب و منطقی خواهد بود.

از بحث باتری که بگذریم؛ در ایران و با نسل‌های ۱۴ و ۱۵ گوشی‌های آیفون با مشکل خاص خودمان طرف هستیم که رجیستر نمی‌شوند و امکان استفاده از سیم کارت حتی برای پیامک هم ندارند؛ چه برسد به اینترنت.

پس اگر از کاربران گوشی‌های آیفون هستید و نسل‌های جدید این گوشی را هم خریده‌اید، قطعا خرید یک مودم جیبی برای شما لازم خواهد بود.

ویژگی‌های بهترین مودم جیبی

اگر برای خرید بهترین مودم جیبی قانع شده‌اید؛ باید به دنبال مناسب‌ترین گزینه باشید. از نظر بنده برای خرید یک مودم جیبی مناسب، باید ترکیبی از این ۱۰ ویژگی زیر را در نظر گرفت:

بیشتر بخوانید: معرفی ۸ مودم جیبی ۵G موجود در بازار ایران

۱. باندهای فرکانسی

در خرید هر مودم سیم‌کارتی، مهمترین ویژگی باندهای فرکانسی پشتیبانی شده است.

در ۴G باندهای ۱،۳،۷ اصلی‌ترین باندهای نسل ۴ هستند که حتما برای خرید در نظر داشته باشید. همچنین با توجه به گران شدن اینترنت همراه، پشتیبانی از باند ۴۲ و اینترنت TD-LTE می‌تواند روی هزینه‌های شما تاثیر زیادی داشته باشد.

اما اگر قصد خرید مودم جیبی دارید که ۵G را پشتیبانی کند؛ مهمترین باند در این نسل باند N78 است که در ایران راه‌اندازی شده‌ است.

۲. پردازنده مودم

پردازنده نوع CAT یک مودم را تعیین می‌کند و ارتباط مستقیمی با سرعت اینترنت شما خواهد داشت. پس حتما به نوع پردازنده مودم دقت کنید.

۳. آنلاک بودن

مودم‌های جیبی همانطور که از اسمشان مشخص است؛ برای حمل شدن تولید شده‌اند و از آنجایی که در مکان‌های مختلف آنتن‌دهی اپراتورها فرق می‌کند؛ مودمی باید انتخاب شود که امکان استفاده از سایر اپراتورها را نیز فراهم کند.

۴. برند تولید کننده

در بازار مودم‌های جیبی برند بی‌نام و نشان کم نداریم. توصیه می‌کنیم برای اینکه خیال‌تان از پشتیبانی از مودم‌ها راحت باشد؛ حتما از برندهایی معروفی مانند هواوی، آلکاتل، ZTE، نزتک و برندهای مشهور دیگر خرید کنید.

۵. سالم بودن مودم

متاسفانه بازار ایران پر شده از مودم‌های استوک که بعضا بسیار کیفیت بدی دارند. اگر سعی دارید مودم استوکی بخرید؛ از سلامت آن و به خصوص باتری آن اطمینان حاصل کنید.

۶. قدرت آنتن‌دهی و قابلیت نصب آنتن

قدرت آنتن‌دهی مودم‌های جیبی خیلی شبیه به موبایل‌ها است و اگر انتظار بیشتری دارید؛ حتما مودمی را انتخاب کنید که قابلیت نصب آنتن خارجی را داشته باشد.

۷. درگاه‌های ارتباطی و وای‌فای

اگر به دنبال سرعت بالا در اینترنت هستید؛ حتما مودمی را انتخاب کنید که از باند ۵ گیگاهرتز در وای‌فای پشتیبانی کند. همچنین برخی از مودم‌ها پورت RJ45 دارند یا می‌توان از پورت USB آنها اینترنت گرفت که قابلیت بسیار خوبی است.

۸. قیمت

در بازار مودم جیبی از ۱.۵ میلیون تومان مودم داریم تا ۲۰ میلیون. حتما سعی کنید در ابتدای خرید بودجه خود را مشخص کنید و بنا بر بودجه بهترین انتخاب را داشته باشید.

۹. باتری

یکی از مهمترین فاکتورهای خرید یک مودم جیبی باتری آن است. به نظر بنده دور مودم جیبی که باتری آن غیر قابل تعویض توسط کاربر هست را یک خط پر رنگ بکشید.

زیرا مودم‌ها معمولا گرمای زیادی تولید می‌کنند و این گرما دشمن اصلی باتری‌ها است و قطعا بعد از ۲ سال نیاز به باتری جدیدی خواهید داشت.

۱۰. امکانات رابط کاربری

امکانات رابط کاربری مودم‌های جیبی مانند مودم‌های رومیزی کامل نیست ولی حدالامکان مودمی را انتخاب کنید که برخی قابلیت‌ها مانند سرچ دستی شبکه را در اختیار شما قرار دهند.

ویژگی‌های بهترین مودم جیبی

حال که از دلایل خرید مودم جیبی و همچنین معیارهای انتخاب بهترین مودم جیبی آگاه شدیم، قصد داریم در رنج‌های قیمتی مختلف، بهترین مودم‌ها را معرفی کنیم.

البته خیلی‌ها ممکن است این استدلال را داشته باشند که به‌جای یک مودم جیبی، می‌توان یک موبایل هوشمند ارزان قیمت خریداری کرد و اینترنت آن را به اشتراک گذاشت.

حقیقتا این ایده جالب است و ما نیز قبلا در سایت شبکه‌چی به این مورد پرداخته‌ایم و می‌توانید مقاله بهترین موبایل‌های جایگزین مودم جیبی را مطالعه بفرمایید.

 قطعا مودم‌هایی خواهند بود که از نظر شما از انتخاب‌های ما بهتر هستند. بنابراین حتما در بخش نظرات مودم مدنظر خود را معرفی کنید و دلیل اینکه از مودم‌های معرفی شده توسط ما بهتر هستند را نیز بیان کنید.

بهترین مودم جیبی بین ۱ تا ۲ میلیون تومان: مودم جیبی Alcatel EE71

در بازه بین ۱ تا ۲ میلیون تومان یک انتخاب مرزی داریم. مودم Alcatel EE71 که تقریبا در بازار ایران قیمتی کمتر از ۲ میلیون تومان دارد. این مودم در رده Cat6 با حداکثر سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیت است که از تجمیع فرکانس نیز پشتیبانی می‌کند.

مودم جیبی Alcatel EE71
مودم جیبی Alcatel EE71

این مودم هم بصورت استوک و هم بصورت جعبه‌باز موجود است و در قیمتی تفاوتی ندارند پس حتما از فروشنده‌ای خریداری کنید که نوع جعبه‌باز آن را داشته باشد.

اگر چه این مودم امکاناتی مانند اسلات کارت حافظه، صفحه‌نمایش و سوکت نصب آنتن خارجی ندارد ولی در رده قیمتی خود بسیار مودم مناسبی است. همچنین باتری لیتیومی قابل تعویضی با ظرفیت ۲۱۵۰ میلی‌آمپرساعتی دارد که تا ۱۰ ساعت کار مداوم را برای شما فراهم می‌کند.

مودم EE71 آنلاک است و هر سیم‌کارت موبایل از هر اپراتوری روی آن کار خواهد کرد. همچنین تقریبا از تمام باندهای رادیویی FDD در شبکه‌های ۳G و ۴G پشتیبانی می‌کند ولی از باندهای رادیویی TD-LTE خبری نیست که در این بازه قیمتی چیز عجیبی نیست.

۴G Bands: 1/3/7/8/20

۳G Bands: 2100 MHz

TDD LTE Band: 38/40/41

۴.۵G CA DL: B1+B7, B1+B8, B1+B20, B3+B3, B3+B7, B3+B8, B3+B20, B7+B20, B7+B7, B38+B38, B40+B40, B41+B41, B5+B7

مودم آلکاتل EE71 از وای‌فای ۵ یا استاندارد ۸۰۲.۱۱ac پشتیبانی می‌کند که با این قیمت بسیار عالی است. این مودم روی باند ۵ گیگاهرتز به ۸۶۷ مگابیت می‌رسد که فراتر از نیازهای هر کاربری خواهد بود.

مودم جیبی Alcatel EE71
متعلقات مودم جیبی Alcatel EE71

یکی از مزایایی که همیشه از مودم‌های آلکاتل سراغ داریم، امکان استفاده از مودم حتی در صورت خارج کردن باتری است که به طول عمر باتری مودم کمک شایانی می‌کند. در مورد مودم EE71 نیز حدس می‌زنیم مانند سایر مودم‌های این شرکت این قابلیت را داشته باشد.

به لحاظ پنل کاربری، مودم‌های آلکاتل موجود در بازار ایران با پنل اپراتور EE انگلیس عرضه می‌شود که امکانات ساده و سرراستی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

انتخاب جایگزین بازه ۱ تا ۲ میلیون تومان: مودم نزتک ۷۷C

در حدود قیمتی ۱.۵ میلیون تومان، مودم نزتک ۷۷C یک رقیب جدی برای مودم DLink DWR-930M محسوب می‌شود.

تقریبا دو مودم نزتک و دی‌لینک در یک سطح از امکانات هستند و فقط بحث سلیقه خریدار است که می‌تواند تفاوت‌ها را ایجاد کند.

مودم نزتک 77c
مودم نزتک ۷۷c

مودم نزتک ۷۷C یک مودم از رده CAT 4 و آنلاک است که در ایران با گارانتی ۳ ساله شرکت هایپرسل عرضه می‌شود که تا چند سال خیال شما را از بابت تامین لوازم جانبی راحت می‌کند.

استقبال کاربران از مودم نزتک ۷۷C بسیار خوب بوده است و این مودم در حال حاضر یکی از پرفروش‌ترین مودم‌های جیبی بازار ایران است.

طراحی این مودم واقعا زیباست و ابعاد آن ۹۴ در ۵۹ در ۱۰ میلی‌متر است که باعث می‌شود به راحتی در یک کف دست نیز جا شود. همچنین مودم نزتک ۷۷ سی به چیپست شرکت مدیاتک مجهز شده است.

بررسی مودم نزتک 77c
مودم نزتک ۷۷c

این مودم باندهای B1 و B3 و B5 را در ۴G پشتیبانی می‌کند. همانطور که مشاهده می‌شود مانند سایر مودم‌های نزتک از باند ۷ پشتیبانی نمی‌شود که البته برای یک مودم CAT4، مشکل بزرگی تلقی نمی‌شود. در شبکه‌های ۳G اما، باند B1 یا همان ۲۱۰۰ مگابیت فعال است.

در وای‌فای، یک وای‌فای تک بانده روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز دارد که از ۱۰ کاربر یا دستگاه همزمان پشتیبانی می‌کند.

این مودم یک باتری جداشدنی با  ظرفیتی معادل  ۲۱۰۰ میلی‌آمپرساعتی که حدود ۵ تا ۶ ساعت می‌تواند شما را همراهی کند.

مودم جیبی نزتک 77c
مودم جیبی نزتک ۷۷c

از مزایای این مودم می‌توان به پشتیبانی از کارت حافظه تا ۳۲ گیگابایت اشاره کرد که ویژگی بسیار خوبی برای یک مودم جیبی محسوب می‌شود.

در نهایت و در رابطه با رابط کاربری می‌توان گفت که مودم نزتک ۷۷C در بازه قیمتی خود، رابط کاربری مناسبی را عرضه می‌کند و امکانات مشابهی نسبت به رقیب خود از شرکت دی‌لینک را پشتیبانی می‌کند.

انتخاب جایگزین باز ۱ تا ۲ میلیون تومان: مودم DLink DWR-930M

در این بازه قیمتی اگر یک مودم بی دردسر و با گارانتی می‌خواهید، پیشنهاد ما مودم DLink DWR-930M است که با قیمت حدود ۱.۵ میلیون تومان عرضه می‌شود.

این مودم در مشخصات فنی نسبت به مودم آلکاتل EE71 هیچ حرفی برای گفتن ندارد و از رده CAT4 با حداکثر سرعت دانلود ۱۵۰ مگابیت است.

مودم DLink DWR-930M
مودم DLink DWR-930M

همچنین در وای‌فای فقط پهنای باند ۲.۴ گیگاهرتز را در اختیار شما قرار می‌دهد و حداکثر ۸ کاربر می‌توانند به این مودم متصل شوند.

همانطور که مشاهده می‌کنید این مودم قابلیت‌های زیادی ندارد اما گارانتی این مودم یکی از نقاط قوت آن است که می‌تواند کاربران زیاد را برای خرید آن راضی کند.

این مودم نیز از باندهای نسل چهار ایران پشتیبانی می‌کند که در زیر مشاهده می‌کنید:

FDD-LTE: Band 1/3/7/8/20

TDD-LTE: Band 38/40

UMTS/HSDPA/HSUPA: B1/B8

مودم DWR-930m دی لینک یک باتری راضی کننده ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی دارد که می توانید با یک بار شارژ تا ۱۲ ساعت در اینترنت گشت و گذار کنید.

مودم DLink DWR-930M
رنگ‌بندی مودم DLink DWR-930M

در مورد رابط کاربری این مودم، متاسفانه بر خلاف مودم‌های DSL، مودم‌های سیم‌کارتی دی لینک از امکانات خوبی برخوردار نیستند و به دلیل فریمور قدیمی کار را برای کاربران خود مشکل می‌کنند. اما خوشبختانه از اپلیکیشن دی لینک در این مودم پشتیبانی می‌شود که کار با مودم را برای شما راحت‌تر می‌کند.

بهترین مودم جیبی بازه ۲ تا ۳ میلیون تومان: مودم هواوی E5783-330

در بازه ۲ تا ۳ میلیون تومان یک انتخاب واضح داریم که می‌توان آنرا به عنوان بهترین و به‌صرفه‌ترین مودم جیبی آنلاک بازار نیز در تمام رده‌های قیمتی در نظر گرفت.

مودم با کیفیت هواوی E5783-330 در بازار ایران به ۳ صورت استوک با قیمتی حدودی ۲.۷۰۰، جعبه باز با قیمت حدود ۳ میلیون و به صورت با گارانتی با قیمت ۳.۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد که البته شرکت‌های معتبری این مودم را گارانتی نکرده‌اند و به نظر می‌رسد همان مودم‌های جعبه‌باز به اسم با گارانتی، گران‌تر فروخته می‌شود.

مودم هواوی E5783-330
نمای جلویی مودم هواوی E5783-330

بزرگترین مزیت این مودم، پشتیبانی از باند فرکانسی ۴۲ است که یعنی می‌توانید از سیم‌کارت TD-LTE روی این مودم استفاده کنید و از بسته‌های اینترنتنی به‌صرفه‌تری برخوردار شوید.

نکته‌ای که باید دقت کنید که مودم E5783 دو مدل دیگر نیز دارد که مدل E5783-230 از TD-LTE پشتیبانی نمی‌کند و مدل E5783-836 بالاترین مدل این مودم است که علاوه بر پشتیبانی از TD از باتری قدرتمندتری نسبت به برادران خود برخوردار است.

این مودم در نسل چهار از رده CAT 7 با سرعت ۳۰۰ مگابیتی در دانلود است که با وای فای دو بانده AC1200 نیز همراه شده است تا خیال شما را از سرعت مطلوب راحت کند. همچنین می‌توانید همزمان ۱۶ دستگاه به وای‌فای این مودم متصل کنید و از  MIMO 2*2 نیز پشتیبانی می‌شود.

مودم هواوی E5783-330
متعلقات همراه مودم هواوی E5783-330

مودم E5783-330 دارای باتری قابل تعویض ۲۴۰۰ میلی آمپر ساعتی است که حدودا ۷ ساعت دوام می‌آورد. برای این مودم حافظه رم ۲۵۶ مگابایتی در کنار حافظه فلش ۲۵۶ مگابایتی در نظر گرفته شده است تا تحت فشار دوام بیاورد.

شاید نبود امکان نصب آنتن خارجی و صفحه نمایش جز ضعف‌های این مودم باشد ولی انصاف را رعایت کنیم در این رده قیمتی کاملا طبیعی است و چیزی از ارزش‌های این مودم کم نمی‌شود.

 این مودم از تمام باندهای مورد نیاز ما در ایران، پشتیبانی می‌کند که در زیر لیست کردیم:

FDD LTE: ۱, ۳, ۵, ۷,۸ , ۱۸, ۱۹, ۲۰

TD LTE:  ۲۸, ۳۲, ۳۸, ۴۰ , ۴۱, ۴۲

به لحاظ رابط کاربری این مودم با رابط کاربری آشنای هواوی عرضه می‌شود که البته مانند مودم‌های رومیزی این شرکت با امکانات حرفه‌ای همراه نشده است اما خبر خوب این است که از نرم‌افزارهای AI Life App و Huawei Hilink پشتیبانی می‌شود.

بهترین مودم جیبی بازه بین ۳ تا ۴ میلیون تومان: مودم ZTE 802ZT

در این بازه یک مودم از برند با کیفیت ZTE انتخاب کرده‌ایم که شرکت بسیار معروفی در عرضه محصولات مخابراتی است.

مودم ZTE 802ZT یک مودم با قیمت حدود ۳.۲۰۰ میلیون تومان است که به صورت استوک در بازار ایران عرضه شده است و آنلاک شده اپراتورهای ژاپنی است.

مودم ZTE 802ZT
مودم ZTE 802ZT

این مودم نیز از باند ۴۲ و اینترنت TD-LTE پشتیبانی می‌کند که حسن اصلی این مودم است. همچنین این مودم ۲ مزیت بزرگ نسبت به مودم هواوی E5783-330 دارد:

  1. صفحه نمایش لمسی که امکان تنظیم مودم بدون مراجعه به پنل کاربری را فراهم می‌کند.
  2. پورت USB3 که قابلیت پورت لن گیگابیتی نیز دارد و می‌تواند با کابل به کامپیوتر شما وصل شود.

این مودم یک باتری ۳ هزار میلی آمپر قابل تعویض دارد که ۱۰ ساعت دوام می‌آورد. از وای‌فای دو بانده ۸۰۲.۱۱ac نیز پشتیبانی می‌کند و حداکثر سرعت دانلود روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز به ۳۰۰ مگابیت و روی فرکانس ۵ گیگاهرتز به ۸۶۷ مگابیت بر ثانیه می‌رسد.

مودم ZTE در نسل چهار از رده CAT 12 است و از تجمیع همزمان ۴ فرکانس و همچنین MIMO4*4 پشتیبانی می‌کند.

حداکثر ۱۶ نفر یا دستگاه می‌توانند به این مودم وصل شوند. مزیت دیگر این مودم پشتیبانی از استاندارد رمزنگاری امنیتی WPA3 است که از WPA2-PSK بسیار امن تر است. در ضمن این مودم در برابر پاشش ضعیف آب نیز مقاوم شده است.

مودم ZTE 802ZT
نمای جانبی مودم ZTE 802ZT

باندهای فرکانسی این مودم نیز مناسب ایران است ولی فقط باند ۷ را پشتیبانی نمی‌کند که البته وجود باندهای ۱ و ۳ این ضعف را می‌پوشاند.

۴G LTE: 1/2/3/4/8/12/17/28/41/42

پنل کاربری این مودم نیز به نسبت یک مودم جیبی امکانات کاملی در اختیار شما قرار می‌دهد و از نرم‌افزار موبایلی شرکت ZTE نیز پشتیبانی می‌شود. همانطور که گفته شد تقریبا می‌توانید تمام تنظیمات اصلی را با صفحه لمسی خودش انجام دهید که بسیار مفید است.

انتخاب جایگزین بازه ۳ تا ۴ میلیون تومان: مودم نزتک NZT-99C

مودم نزتک NZT-99C به لحاظ امکانات ارتباطی و کیفیت ساخت به هیچ عنوان رقیبی برای مودم ZTE 802ZT و یا حتی مودم هواوی E5783-330 محسوب نمی‌شود ولی با یکسری قابلیت‌های خاص جایش را در لیست ما باز می‌کند.

این مودم که با گارانتی ۳ ساله هایپرسل با قیمت حدودی ۳.۵ میلیون تومان عرضه شده است، در حقیقت یک پاوربانک/مودم است که اگر اهل طبیعت گردی باشید و پریز برقی در دسترس نباشد؛ بسیار کاربردی خواهد بود.

مودم نزتک NZT-99C
نمای جلویی مودم نزتک NZT-99C

همچنین این مودم ۲ سیم‌کارته است که باز هم مناسب دوستان طبیعت گرد خواهد بود. برای جابجایی بین سیم‌کارت ۱ و ۲ کافی است کلید بالای مودم را ۵ ثانیه فشار داده و نگه دارید تا مودم ریست شود و با سیم‌کارت ۲ بالا بیاید.

امکان جالب دیگر این مودم وجود یک پورت لن واقعی است! درست خواندید این مودم مانند مودم‌های رومیزی یک پورت لن ۱۰۰ مگابیتی دارد.

از  ویژگی بزرگ و مفید دستگاه Naztech NZT-99C شروع می‌کنیم. باتری لیتیوم‌یون این مودم ظرفیتی ۵۲۰۰ میلی‌آمپرساعتی  دارد. مدت زمان کارکرد پیوسته این مودم ۱۸ ساعت است که از هر مودم دیگری بیشتر است. در ضمن می‌توانید با پورت USB2 این مودم دستگاه‌های دیگر خود را نیز شارژ کنید.

بزرگترین نقطه ضعف این مودم از نظر بنده باتری غیرقابل تعویض توسط کاربر آن است. از آنجایی که باتری مودم‌ها بسیار سریع خراب می‌شوند، پیدا کردن باتری این مودم و تعویض آن مشکل خواهد بود.

مودم نزتک NZT-99C
نمای جانبی مودم نزتک NZT-99C

این مودم از رده CAT4 است و حداکثر سرعت دانلود ۱۵۰ مگابیت دارد که در این رده قیمتی اصلا پذیرفتنی نیست و توصیه می‌کنیم اگر ۲ سیمکارته بودن این مودم برایتان مهم نیست سراع گزینه‌های قبلی بروید. همچنین در وای‌فای نیز خبری از پهنای باند ۵ گیگاهرتز نیست که برای این قیمت عجیب است.

همچنین شرکت نزتک در سایت رسمی خود باندهای فرکانسی این مودم را اعلام نکرده است؛ می‌توانیم حدس بزنیم در FD-LTE دارای باندهای ۱،۳،۵ و ۸ است و باند ۷ ایران را پشتیبانی نمی‌کند ولی از آنجایی که این مودم از تجمیع فرکانس پشتیبانی نمی‌کند، نبود یک باند آزار دهنده نخواهد بود.

البته چیزی که کاملا مطمئن هستیم این مودم از باند ۴۲ و اینترنت TD-LTE ایران پشتیبانی نمی‌کند.

به لحاظ پنل کاربری نیز با مودمی معمولی روبه رو هستیم که امکاناتی مانند مودم‌های جیبی دی‌لینک در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

پنل کاربری مودم نزتک NZT-99C
پنل کاربری مودم نزتک NZT-99C

در نهایت در صورتی که به باتری خیلی قدرتمند یا ۲ سیم کارته بودن مودم، بیش از حد اهمیت می‌دهید خرید این مودم را توصیه می‌کنیم.

بهترین مودم جیبی بین ۴ تا ۵ میلیون تومان: مودم هواوی E5785-330

اگر حاضر باشید ۴.۵ میلیون تومان برای یک مودم جیبی هزینه کنید، پیشنهاد خوبی برایتان داریم. مودم هواوی E5785-330 همه‌جوره یک مودم خوب و با اصالت است که در بازار ایران نو و با گارانتی معتبر یافت می‌شود.

مودم هواوی E5785-330
مودم هواوی E5785-330

این مودم تقریبا تمام معیارهای یک مودم جیبی خوب را دارد:

  1. آنلاک است و با تمام اپراتورهای ایران کار می‌کند.
  2. قابلیت نصب آنتن خارجی دارد.
  3. تمام باندهای مورد نیاز ایران از جمله باند ۴۲ را پشتیبانی می‌کند.
  4. ساخت برند معتبری است و تا سال‌ها همراه شما خواهد بود.
  5. از رده CAT 7 است ( بیشینه سرعت دانلود ۳۰۰ و سرعت آپلود ۱۰۰ مگابیت ) و تجمیع فرکانس را پشتیبانی می‌کند.
  6. وای‌فای در ۲ باند ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز فعال است و همچنین از MIMO 2*2 پشتیبانی می‌شود.
  7. پنل کاربری کاملی دارد و از اپلیکیشن‌های رسمی و غیر رسمی هواوی نیز پشتیبانی می‌کند.
  8. باتری آن به راحتی در بازار پیدا می‌شود.
  9. درگاه‌های کاملی از جمله درگاه MicroUSB دارد. همچنین صفحه نمایش با قابلیت نشان‌دادن وضعیت دستگاه نیز بر روی مودم قرار گرفته است.
  10. آکبند و با گارانتی معتبر عرضه می‌شود.

 همانطور که مشاهده می‌شود مودم هواوی E5785-330 واقعا پکیج کامل یک مودم جیبی‌ست ولی متاسفانه برای یک مودم جیبی ۴.۵G بسیار گران قیمت است.

همچنین ضعفی که در تمام مودم‌ها جیبی هواوی وجود دارد در این مودم نیز هست. مودم‌های هواوی برخلاف مودم‌های آلکاتل وقتی باتری را خارج می‌کنید کار نمی‌کنند. با وجود این قابلیت می‌توان از مودم جیبی به عنوان یک مودم رومیزی نیز استفاده کرد.

مودم هواوی E5785-330
مودم هواوی E5785-330

وجود باند ۴۲ در این مودم اتصال به تمام اپراتورهای TD-LTE در ایران را میسر می‌کند و خبر خوب اینکه این مودم در باند ۴۲ نیز تجمیع فرکانس را انجام می‌دهد. باندهای این مودم به شرح زیر است:

۴G LTE (FDD/TDD): B1/B3/B5/B7/B8/B18/B19/B20/B28/B32/b38/B40/B41/B42

۳G: B1/B5/B8

در نهایت پیشنهاد می‌کنم اگر مشکل بودجه ندارید و به یک مودم جیبی احتیاج دارید، حتما خرید مودم هواوی E5785-330 را در نظر داشته باشید.

انتخاب جایگزین بازه ۴ تا ۵ میلیون: مودم یوکیو  X11 5G

در این رده قیمتی یک مودم ۵G نیز داریم که ارزان‌ترین مودم نسل پنجم و جیبی بازار است. عموما مودم‌های اپراتور UQ ژاپن ساخت شرکت هواوی هستند و کیفیت ساخت خوبی دارند ولی به دلیل تحریم‌های آمریکا، اپراتور مذکور مجبور شده است برای مودم ۵G به سراغ شرکت NEC ژاپن برود.

مودم یوکیو X11 در بازه قیمتی خودش مودم خوبی است که چون استوک است حتی با قیمت زیر ۴ میلیون تومان نیز می‌توانید آن را در بازار پیدا کنید.

مودم یوکیو X11
نمای جلویی مودم یوکیو X11

در مورد شرکت NEC نیز باید بگویم که شرکتی ژاپنی است که محصولاتش کیفیت ساخت خوبی دارد ولی طبق تحقیقات بنده، استقبال از این مودم در بازار ژاپن به هیچ وجه به اندازه مودم‌های هواوی نبوده است.

نکته مهم در مورد این مودم این است که از لحاظ باند برای ایران عالی است ولی در عین حال این مودم در برخی از ورژن‌ها با برخی از سیمکارت‌های ایرانی خصوصا اپراتورهای مجازی که از رومینگ استفاده می‌کنند” به شدت مشکل دارد. بنابراین توصیه جدی می‌کنیم اگر قصد خرید این مودم را دارید حتما با سیم‌کارت مدنظر خود تست کنید تا متضرر نشوید.

به طور مثال، این مودم از باند ۴۲ و اینترنت TD-LTE پشتیبانی می‌کند ولی کاربران زیادی گزارش داده‌اند مودم آنها با سیم‌کارت TD-LTE کار نمی‌کند. اما بر روی نسل پنجم قضیه فرق می‌کند و از آنجایی که مودم X11 یک مودم ۵G است، باند N78 مهم است که این مودم براحتی به این باند متصل می‌شود.

نمونه استوک مودم یوکیو  X11 5G
نمونه استوک مودم یوکیو  X11 5G

یوکیو X11 باندهای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز روی وای‌فای پشتیبانی می‌کند و همچنین وای‌فای ۶ دارد. حداکثر سرعت دانلود روی  ۵G به ۲.۷ گیگابیت بر ثانیه می‌رسد و حداکثر سرعت آپلود نیز ۱۸۰ مگابیت بر ثانیه است.

باندهای فرکانسی این مودم به شرح زیر است که باند ۷ ایران را ندارد:

۵G: n28/n41/n77/n78/n79/n257

۴G LTE FDD: B1/B3/B18/B26/B28

۴G LTE TDD: B41/B42

روی این مودم یک باتری ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی قرار گرفته که می‌تواند تا ۱۰ ساعت شارژ بدهد. یک درگاه USB 3.0 نیز برای شارژ سریع باتری دارد که در زیر مودم دیده می‌شود.

در جلوی مودم، نمایشگر رنگی و لمسی ۲.۴ اینجی است و در کنار آن، کلیدهای پاور و منو مشاهده می‌شود. روی نمایشگر این مودم، می‌توانید جزئیات مصرف اینترنت و وای فای را مشاهده نمایید.

پنل کاربری این مودم مشابه سایر مودم‌های UQ کم امکانات است.

در نهایت خرید مودم کمی ریسکی است و حتما برای خرید این مودم تست‌های لازم را انجام دهید.

بهترین مودم جیبی بالای ۵ میلیون: مودم ۵G هواوی SRT873

همین ابتدای کار موضع خودم را مشخص کنم که خرید یک مودم جیبی با قیمت بالای ۵ میلیون تومان را منطقی نمی‌دانم. ولی اگر شما قصد خرید یک مودم جیبی کامل و گران‌قیمت را دارید، مودم جیبی هواوی SRT873 را به شما معرفی می‌کنم.

در واقع این مودم با برند soyealink در بازار ایران موجود است که همه می‌دانیم همان هواوی است برای فرار از تحریم‌ها. پیدا کردن این مودم در حال حاضر در بازار ایران بشدت سخت شده‌ است و به همین دلیل فروشندگان آن قیمت‌های گزافی را برای آن اعلام می‌کنند.

مودم جیبی 5G هواوی SRT873
مودم جیبی ۵G هواوی SRT873

این مودم، یک مودم جیبی ۵G با وای فای دو بانده، پشتیبانی از شبکه‌های ۴G و ۵G و TD-LTE، باتری نسبتا بزرگ ۵ هزار میلی آمپری و صفحه‌نمایش لمسی است که تمام انتظارات شما را از یک مودم خوب برآورده می‌کند.

این مودم در شبکه ۵G سرعت دانلود شاهکار ۲.۸ گیگابیت و در آپلود نیز سرعت ۱.۶ گیگابیت را پشتیبانی می‌کند که آنرا جز قوی‌ترین مودم‌های بازار می‌کند. همچنین در همچنین در ۴G نیز از رده CAT16 است و می تواند به حداکثر ۱ گیگابیت دانلود و ۱۰۰ مگابیت آپلود برسد که از همه مودم‌های جیبی دیگر قوی‌تر است.

ویژگی بزرگ مودم هواوی SRT873، برخورداری از وای فای ۶ است که در کمتر مودم جیبی یافت می‌شود. این یعنی حداکثر سرعت ۱۲۰۰ مگابیتی روی فرکانس ۵ گیگاهرتز و سرعت ۳۰۰ مگابیتی روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز را بر روی این مودم انتظار داریم.

از دیگر قابلیت‌های این مودم وجود صفحه نمایش لمسی است که بسیار از قابلیت‌های مودم را از روی این صفحه می‌توان کنترل کرد. همچنین برای این مودم باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپری در نظر گرفته شده است تا جوابگوی مصرف بالای نسل پنج باشد.

وجود درگاه USB C نیز نشان دهنده مدرن بودن این مودم است و امکان شارژ سریعتر مودم را نیز فراهم می‌کند.

این مودم از باندهای فرکانسی ایران نیز بطور کامل پشتیبانی می‌کند:

۵G: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n41/n77/n78/n79

۴G FD: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B13/B14/B17/B18/B19/B20/B25/B26/B28/B29/B30/B32

۴G TDD: B34/B38/B39/B40/B41/B42/B43/B48/B66

۳G: B2/B3/B5/B8

در نهایت مودم جیبی هواوی SRT873 مودم بسیار ارزنده‌ای است که حتی اگر بتوانید به سختی نیز آن را پیدا کنید نیز ارزش خرید بالایی ندارد زیرا قیمت خیلی بالایی دارد.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

خرید بهترین مودم جیبی به شرایط کاری یک فرد بستگی دارد. برای خیلی از افراد خرید مودم جیبی هیچ توجیهی ندارد ولی برای برخی، مودم‌های جیبی می‌توانند پر استفاده‌ترین گجت روزمره آن‌ها باشند.

در خرید مودم جیبی، حتما توصیه می‌کنیم از خرید مودم‌های ۴.۵G اپراتور UQ پرهیز کنید و گول تبلیغات سرعت بالای این مودم‌ها را نخورید چون این مودم‌ها معمولا فقط یک باند شبکه موبایلی فعال دارند و تجمیع فرکانس نخواهند داشت.

همچنین وای‌فای ۵ گیگاهرتز در این مودم‌ها قفل است و عملا مجبور به استفاده از وا‌ی‌فای کم سرعت ۲.۴ گیگاهرتز خواهید بود. باتری این مودم‌ها نیز غیر قابل تعویض است.

بیشتر بخوانید: بهترین مودم های TD LTE جیبی و قابل حمل بازار ایران

حرف آخر هم اینکه، اگر یک مودم جیبی ارزان و خوب می‌خواهید، توصیه بنده نگارنده مودم‌های هواوی E5783-330 یا مودم ZTE 802ZT است که با توجه به رده قیمتی، همه معیارهای لازم مودم خوب را دارند.

همچنین در رده ۳ تا ۵ میلیون تومان ‌می‌توانید سراغ گوشی‌های سامسونگ A04S 4G یا پوکو m4 pro 5G بروید که به عنوان مودم جیبی نیز کار شما را راه می‌اندازند.

نظر شما چیست؟ اگر مودم جیبی می‌شناسید که از نگاه ما دور مانده است خوشحال می‌شوییم که در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

یک دیدگاه

  1. مودم DLink DWR-930M یکی از بدترین خریدهای من به جای الکاتل بود چون فک میکردم اگر باتریش خراب بشه راحت میشه از شرکت گارانتی کننده تهیه کر ولی کیفیت بدی توی اتصال و قدرد انتن دهی و سرعت داره به هیچ عنوان پیشنهاد نمیکنم اگر جایی هستین که ۵ تا انتنتون پر نمیشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا