بررسی مودم ۴G ای لینک MR930S: فراتر از انتظار با قیمتی بسیار ارزان
باور نمیکنید مودمی زیر ۲ میلیون تومان، سرعت اینترنتی ۱۰۰ مگابیت و بیشتر بدهد!
امروز میخواهیم درباره مودم سیمکارتی صحبت کنیم که فراتر از انتظارمان ظاهر شده و ما را غافلگیر کرد. مودم ای لینک MR930S در بازار چندان اسم و رسمی ندارد ولی تستها میگویند بهتر است روش حساب باز کنید.
به ویژه وقتی بدانید قیمت این مودم زیر ۲ میلیون تومان است و از وای فای ۶ (البته فقط روی باند ۲.۴ گیگاهرتز) سود میبرد.
ما نتایجی با این مودم گرفتیم که با برخی از مودمهای ۴G و ۴.۵G معروف و پرفروش بازار در محدوده قیمتی ۴ الی ۵ میلیون تومان، به دست نیاوردیم.
با ما همراه باشید تا درباره مزایا و سرعت فوقالعاده مودم Alink MR930S بیشتر صحبت کنیم:
معرفی مودم ای لینک MR930S
مودمهای برند Alink در ایران و توسط شرکت مهام الکترونیک تولید میشوند. تا کنون، مدلهای Alink MR991، ای لینک MR920 نسخه جدید و Alink MR920-PLUS از این برند را در سایت شبکهچی بررسی کردیم.
به طور کلی، مودمهای ای لینک برای کاربران خانگی کم مصرف و خواستار مودم سیمکارتی ارزان قیمت، تولید و طراحی شدند و دنبال گرفتن بازار مودمهای پرچمدار نیستند.
قیمت پایین این مودمها در کنار مشخصات و طراحی متنوع آنها، یک مزیت رقابتی برایشان ساخته و باعث شده بتوانند کمکم در بازار، خودشان را معرفی و جا بیندازند.
مودم Alink MR930S در چند ماه گذشته وارد بازار ایران شده و باز یک مودم روتر ۴G LTE برای اتصال به اینترنت ۳G و ۴G و مصارف خانگی، مناسب دوربین مداربسته، اتصال دستگاه کارتخوان و نظایر اینها است.
طراحی زیبا و ساده و کوچک این مودم با دو آنتن خارجی و امکانات مناسب در پنل کاربری، این دستگاه را دوستداشتنیتر میکند.
ظاهر و طراحی مودم MR930S
این مودم سفید رنگ و دارای طراحی مربعی و عمودی است. دو آنتن کوتاه و جدانشدنی در پشت این مودم نصب شدند که قابلیت جمع شدن و خم شدن ۹۰ درجه دارند.
در پنل جلویی مودم، بالا ردیفی از چراغهای چشمکزن آبی و در پایین هم لوگوی Alink دیده میشود.
\در پشت هم کلید قرمز رنگ روشن/خاموش (نه چندان دلچسب)، کانکتور آداپتور برق، کلید ریست، کلید WPS، سه درگاه شبکه اترنت صد مگابیتی و در بالای آنها، اسلات شیار سیم کارت نانو با یک درپوش جداشدنی قرار دارند.
دو ردیف شیار در بالا و وسط پنل پشتی برای جریان هوا در نظر گرفته شده است.
وقتی درپوش شیار سیم کارت را برمیداریم؛ با یک شیار قدیمی روبرو میشویم که قابلیت Plug & Play دارد و کار با آن زیاد سخت نیست ولی خوب به راحتی شیارهای نسل جدید که فشاری هستند؛ نخواهد بود.
مودم بسیار سبک و جمع و جور است و فضای زیادی روی میزکار یا هر کجای دیگر قرار دهید؛ نخواهد گرفت. ما از طراحی این مودم خوشمان آمد و بیخودی بزرگ و سنگین و دست و پا گیر نیست.
مشخصات مودم ای لینک MR930S
مودم Alink MR930S از رده LTE Cat 4 با حداکثر سرعت دانلود ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه و آپلود ۵۰ مگابیت بر ثانیه برای اتصال به اینترنت ۴G و FDD است.
اگرچه این مودم دارای باندهای فرکانسی تی دی ۳۸ و ۴۰ و ۴۱ است ولی عملا این باندها برای اینترنت TDLTE استفاده نمیشوند و باند ۴۰ نیز این روزها برای FDD است.
وضعیت پشتیبانی از باندهای فرکانسی ۳G/4G مودم ای لینک ۹۳۰ اس به شکل زیر است:
۴G LTE FDD: B1/B3/B7/B8/B20
۴G LTE TDD: B38/B40/B41
DC-HSPA+/HSPA+/HSUPA/HSDPA/UMTS/WCDMA: B1/B8
دو آنتن خارجی این مودم برای اتصال به شبکه موبایل و LTE هستند و قدرت ۳ دسی بل دارند.
وای فای مودم از نسل WiFi 6 است اما فقط باند ۲.۴ گیگاهرتز با سرعت ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه را دارد و خبری از کانال فرکانسی ۵ گیگاهرتز نیست.
در تستها، این وای فای ۶ بودن خودش را نشان میدهد و خواهیم گفت سرعت اینترنت در اتصال موبایل به مودم چقدر است.
آنتنهای وای فای داخلی هستند؛ حداکثر ۳۲ دستگاه یا کاربر به طور همزمان به وای فای مودم ای لینک MR930S وصل میشوند و از MIMO 2×2 استفاده میکند.
در دیتاشیت این مودم نوشته شده چیپست ZX297520V3 روی آن نشسته است که پیشتر روی مودم یوتل L443 و زد تی ای mf79u دیدیم و احتمالا از خود شرکت ZTE است.
سه درگاه شبکه LAN صد مگابیتی دارد که در مشخصاتشان نوشته شده درگاه وسطی قابل Lan Backup هم دارد.
پنل کاربری مودم Alink MR930S
یکی از نقاط قوت مودم ۹۳۰ اس ای لینک، پنل کاربری و مدیریتی نسبتا رضایتبخش و دارای ابزارها و ویژگیهای مورد نیاز کاربر است.
از جمله اینکه میتوانید شبکه را دستی انتخاب و قفل کنید؛ باند رادیویی را دستی انتخاب کنید و مدام تغییر دهید؛ چندین APN تنظیم کنید و از وای فای میهمان، کنترل والدین و پنل SMS سود ببرید.
در بخش تنظیمات پیشرفته این پنل هم ابزارهای نسبتا کاملی میبینیم که از جمله IMEI برای تغییر این شماره و رجیستری مودم، ابزارهای فایروال مانند پورت مپ و پورت فورواردینگ و …
یکی از مهمترین ابزارهایی که در پنل یافتیم؛ پشتیبانی از وی پی ان و به ویژه OpenVPN در کنار PPTP/L2TP بود.
نکتهای که باید درباره پنل مودم ای لینک MR930S بگوییم و آزاردهنده بود؛ هر بار برای تغییر باند رادیویی یا شبکه یا تنظیمات دیگری مربوط به اتصال اینترنت، باید ابتدا اتصال فعلی از صفحه اصلی را قطع کرده و پس از اعمال تنظیمات، دوباره اتصال برقرار شود.
یعنی در حالت اتصال مودم به شبکه موبایل، امکان تغییر و اعمال تنظیمات ندارد که خوب این ویژگی بد، مقداری وقتتان را میگیرد.
به جز این مورد، تقریبا پنل کاربری مشکل دیگری نداشت و میشد راحت با آن کار کرد.
تست و بررسی مودم ای لینک MR930S
سرعت لود و آماده به کار مودم زیر ۳۰ ثانیه است و به سرعت شبکه موبایل را شناسایی و وصل میشود.
ما سیمکارتهای شاتل موبایل، ایرانسل و همراه اول را روی این مودم تست کردیم و مشکلی در شناسایی و اتصال به شبکه موبایل نداشت.
اینترنتی هم که به شما میدهد؛ نتی بدون قطعی و تمیز و روان است. در چندین روزی که از صبح تا غروب این مودم را تست کردیم؛ یک بار هم قطعی یا هنگی نداشت یا شاهد افت شدید سرعت اینترنت نبودیم.
پیش از اینکه سراغ نتایج تستها بریم که غافلگیرکننده بودند؛ باید بگوییم نکته جالب اینکه مودم ای لینک MR930S ابتدا به باند ۴۰ تی دی وصل میشود و اگر شما دستی این باند را غیرفعال کنید؛ آنگاه سراغ باندهای ۱ و ۳ و ۷ میرود.
هم روی ایرانسل و هم روی همراه اول، هر دو به طور پیشفرض به باند ۴۰ TDLTE وصل شد که در ایرانسل هم سرعت بیشتری میداد.
با سیمکارت ایرانسل و روی باند ۴۰، سرعت دانلود بالای ۹۰ مگابیت و سرعت آپلود بالای ۳۰ مگابیت ثبت شد:
با تغییر باند رادیویی و تنظیم روی باندهای ۱ یا ۳ و ۷، سرعت کمی افت کرد و به حوالی ۶۵ مگابیت بر ثانیه رسید:
در اینترنت شاتل موبایل، سرعت دانلود از ۶۰ و ۷۰ مگابیت شروع و باز تا حدود ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه افزایش یافت. سرعت آپلود هم گاها تا ۴۵ مگابیت بر ثانیه با پینگ ۳۲ میلی ثانیه رفت:
اینترنت همراه اول به سرعت دانلود زیر ۵۰ مگابیت و آپلود زیر ۱۵ مگابیت با پینگ ۴۰ میلی ثانیه بسنده کرد:
در تستهای وای فای، سرعت ۵۳ و ۵۴ مگابیت بر ثانیه با پینگ ۴۰ ثبت شد که نشان میدهد وای فای ۶ اگرچه روی باند ۲.۴ گیگاهرتز اما باز هم روی سرعت تاثیرگذار است:
همه این نتایج برای یک مودم ۴G از رده Cat 4 فوقالعاده محسوب میشوند و نشان میدهند مودم دارای پردازنده، سختافزار و گیرندگی سیگنال خوبی است.
شما اگر این سرعتها را در خانه داشته باشید؛ تقریبا میتوانید هر کاری در اینترنت و به صورت آنلاین انجام بدهید؛ از آموزش آنلاین و ویدئو کنفرانس تا بازی و استریم و گشت و گذار راحت در وب و شبکههای اجتماعی!
قیمت و ارزش خرید
چقدر باید برای خرید مودم ای لینک MR930S هزینه کنید؟ زیر ۲ میلیون تومان.
به طور دقیقتر، میتوانید با ۱.۷ الی ۱.۸ میلیون تومان، صاحب این مودم سیمکارتی کوچک و سبک و سریع شوید و راحت به اینترنت موبایل تکیه کنید.
واقعیت این است که قیمت این مودم از ارزانترین مودمهای رومیزی ۴G بازار هم پایینتر است. مودم یوتل L443 در بازار قیمتی نزدیک به ۳ میلیون تومان دارد و مودم تی پی لینک MR6400 قیمتی بالای ۳ میلیون تومان دارد.
حرف آخر
شاید قیمت و مشخصات این مودم بیشتر به ارزان قیمتها و رده پایینترین مودمهای بازار بخورد ولی کیفیت و سرعت آن اصلا اینگونه نیست و همپای مودمهای میانرده بازار است.
با خرید این مودم سیمکارتی، هم به فکر جیبتان و هزینه ندادن زیاد برای مودم بودید و هم مطمئن باشید نیازتان به اینترنت پرسرعت برطرف میشود.
فقط این کاش این مودم از رده LTE Cat 6 بود یا وای فای ۶ دو بانده داشت تا لذت بیشتری از آن ببریم. همینطور، جای اینترنت TDLTE خالی است.
مزایا:
۱- طراحی سبک و کوچک
۲- سرعت دانلود و آپلود فوقالعاده
۳- پنل کاربری با قابلیت قفل باند رادیویی و شبکه
۴- پشتیبانی از وی پی ان
معایب:
۱- وای فای ۶ تک بانده
۲- اسلات سیم کارت قدیمی
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.