بررسی مودم جیبی نزتک ۷۷CT: شارژ سریعتر و طراحی مدرنتر
نسل جدید مودم 77C با بازطراحی کامل و افزوده شدن چند ویژگی جدید
اگر دنبال مودم جیبی ۴G با شارژ سریع و USB-C هستید و قیمت هم برای شما بسیار مهم است؛ احتمالا مودم نزتک ۷۷TC نظرتان را جلب میکند.
شرکت هایپرسل، صاحب برند مودمهای نزتک، مدل جدیدی از مودم جیبی پرفروش نزتک ۷۷C خود را آماده ورود به بازار کرده است.
مانند همیشه سایت شبکهچی، اولین رسانه بررسی کننده این مودم جیبی سبک و خوش ساخت است:
معرفی مودم نزتک ۷۷CT
نزتک ۷۷ سی جزو اولین مودمهایی بود که با برند نزتک وارد ایران شد و اتفاقا به دلیل انتخاب درست بازار هدف، قیمت مناسب، سبکی و سختافزار خوب، همیشه جزو پرفروشترین مودمهای جیبی و همراه بازار قرار گرفت.
این مودم هم سرعت خیلی خوبی به شما میداد و هم سبک و کوچک بود؛ ضمن اینکه شارژ باتری بالایی ارائه میکرد.
شاید تنها عیب مودم ۷۷C بحث زمان طولانی شارژ باتری بود که ۵ ساعت و گاها بیشتر طول میکشید؛ چون از نوع میکرو یو اس پی بود.
مودم نزتک ۷۷CT دقیقا میخواهد این عیب را برطرف کند. این مودم جدید بازار، علاوه بر اینکه از نظر طراحی و سختافزار کاملا تغییر یافته و بازطراحی شده است؛ از درگاه شارژ سریع USB Type C سود میبرد و شما میتوانید زیر ۳ ساعت، باتری را شارژ کنید.
ولی سایر مشخصات مودم ۷۷ سی را هم دارد؛ یعنی وزن کم و اندازه کوچک، طراحی خوب و کیفیت ساخت مناسب، سرعت و گیرندگی سیگنال رضایت بخش برای یک مودم جیبی!
طراحی مودم نزتک ۷۷CT
جعبه مودم Naztech NZT-77CT مانند خود دستگاه، کوچک است و در آن میتوانید یک کابل کوتاه تایپ سی، دفترچه راهنمای فارسی و کارت گارانتی سه ساله را مشاهده کنید.
در نگاه نخست، بسیار شبیه به مودم هواوی E5783 است که همین چند هفته پیش به طور مفصل بررسی کردیم و دربارهاش نوشتیم.
نزتک ۷۷ سی تی در دو رنگ مشکی و سفید شیری عرضه شده که هر دو مدل را هم ما از نزدیک تست کردیم.
وزن مودم ۸۵ گرم و اندازه آن ۹۸ در ۵۸ در ۱۴.۵ میلی متر است تا به معنای واقعی یک مودم جیبی باشد. وقتی آن را به دست میگیرید؛ کاملا احساس سبکی کرده و جنس بدنه آن به شما میگوید از پلاستیک با کیفیتی است.
برعکس مودم ۷۷C که طراحی عمودی با صفحهنمایشی بزرگ و کلید پاور در وسط پنل جلویی بود؛ مودم ۷۷CT بدون صفحهنمایش و دارای طراحی افقی است.
یک نوار باریک مشکی رنگ در وسط پنل جلویی است که سه چراغ نشانگر سبز رنگ برای آنتن شبکه موبایل، وای فای و باتری زیر آن تعبیه شدند.
لوگوی Naztech در سمت راست این نوار است و درگاه USB Type C در کناره سمت چپ قرار گرفته است.
دو کلید کوچک مشکی رنگ در کناره پایین مودم برای روشن/خاموش دستگاه و WPS دیده میشود که جای زیاد جالبی ندارند و ای کاش روی کناره بالایی قرار میگرفتند.
کل حاشیه مودم هم یک نوار سفید رنگ دیده میشود که جذابیت ظاهر دستگاه را در ترکیب با نوار مشکی رنگ، دو چندان میکند. در مودم سفید رنگ، این نوار به رنگ خاکستری است ولی نوار چراغهای LED همان مشکی رنگ باقی مانده است.
درب پشتی مودم را که برداریم؛ باتری ۲۱۰۰ میلی آمپر ساعت جداشدنی و زیر آن کلید ریست را میبینیم.
با برداشتن باتری هم اسلات میکرو سیم کارت و اسلات حافظه میکرو اس دی در کنار هم دیده میشوند و البته برچسب اطلاعات و مشخصات دستگاه قابل رویت است.
مشخصات مودم جیبی نزتک ۷۷CT
جدیدترین مودم جیبی نزتک، از رده LTE Cat 4 با سرعت دانلود ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه و آپلود ۵۰ مگابیت بر ثانیه است.
از وای فای تک بانده ۸۰۲.۱۱n با سرعت ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه سود میبرد و یک باتری ۲۱۰۰ میلی آمپر ساعت قابل جدا شدن روی آن قرار گرفته است.
از باندهای فرکانسی ۱ و ۳ و ۵ و ۷ روی FDD و ۳۸ و ۳۹ و ۴۰ و ۴۱ روی TDD در شبکه ۴G پشتیبانی میکند و باند ۴۲ برای TDLTE ندارد:
۴G LTE FDD: B1/B3/B5/B7
۴G LTE TDD: B38/B39/B40/B41
سه کلید پاور، ریست و WPS روی این مودم در دسترس هستند و یک درگاه USB Type C برای شارژ باتری استفاده میشود.
کابل تایپ سی این مودم قابلیت usb tethering و اشتراکگذاری اینترنت روی لپتاپ و کامپیوتر را دارد.
پنل کاربری مودم نزتک ۷۷CT
با آدرس آی پی ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ و نام کاربری و رمز پیشفرض Admin/Admin وارد پنل کاربری مودم ۷۷CT میشویم.
در همان صفحه اصلی، بسیاری از اطلاعات مورد نیازتان را خواهید یافت:
از وضعیت اتصال به شبکه و آدرس IP اینترنت و شبکه LAN تا باند رادیویی و پارامترهای وضعیت سیگنال، وای فای و حتی میزان شارژ باتری مودم.
در منوی Internet میتوان تنظیمات خوبی مانند میزان مصرف اینترنت، اطلاعات و پارامترهای شبکه موبایل و سیگنالدهی و قفل باند رادیویی قرار دارد و شاید مهمترین منوی این پنل مدیریتی باشد:
در منوی Home Network، تنظیمات مربوط به شبکه LAN و تنظیمات DHCP، پورت فورواردینگ، پورت فیلتر، تنظیمات فایروال و اطلاعات دستگاههای متصل به شبکه قرار دارند:
جالب است در گزینه Network Activity میتوانید تاریخچه اتصالات دستگاهها به مودم و وای فای را مشاهده کنید:
در منوی PhoneBook میتوانید شماره تلفنهای دلخواه خود را وارد و ذخیره کنید:
پنل SMS کاملی در مودم نزتک ۷۷CT میبینیم؛ مثلا پیامکهای ارسال شده سیم کارت از سایر پیامکها جداسازی شده است یا اینکه میتوانید پیامکها را پس از ۱۲ یا ۲۴ ساعت یا یک هفته به طور خودکار حذف کنید:
منوی Wireless برای تنظیمات وای فای، تغییر رمزعبور، انتخاب کانال وای فای، فیلتر آدرس MAC و … است:
و در نهایت منوی Router برای تنظیمات سیستمی و مدیریتی خود مودم است: تغییر رمزعبور پنل کاربری، ریست مودم، آپدیت فریمویر، تنظیمات سایت و تنظیم مربوط به رفتن به مودم Sleep در صورتی که هیچ دستگاهی به وای فای وصل نشود:
برای جمعبندی، باید گفت پنل کاربری تمیز و کاملی برای یک مودم جیبی است. البته، جای خالی تنظیماتی مانند قفل دکل و وی پی ان خالی است. تنظیم مهم و ضروری نیست که نیاز داشته باشید ولی در این پنل نباشد.
تست و بررسی نزتک ۷۷CT
راهاندازی اولیه و سرعت لود
برداشتن درب پشتی مودم و پس از باتری، برای جا انداختن سیم کارت، راحت است و درگیری خاصی ندارد.
اسلات سیم کارت میکرو مودم نیز اگرچه قدیمی است ولی مودمهای جیبی همگی این نوع اسلات را دارند و کار کردن با آن زیاد سخت یا دردسرزا نیست و به آسانی میشود سیم کارت را گذاشت و درآورد.
سرعت لود، شناسایی شبکه، برقراری وای فای و اتصال دستگاه به مودم بسیار خوب است. ما بارها این مراحل را تست کردیم و به جرات میتوان گفت زیر ۵ ثانیه مودم آماده به کار است.
در فهرست وای فایهای اسکن شدن با لپتاپ یا گوشی نیز زود شناسایی میشود.
زمانی که شبکه موبایل شناسایی شده باشد؛ به وای فای وصل باشید و باتری شارژ شده باشد؛ هر سه چراغ روی مودم سبز رنگ هستند. در هنگام شارژ باتری، چراغ باتری چشمکزن میشود و هنگامی که هیچ دستگاهی به وای فای وصل نباشد؛ چراغ وای فای خاموش است.
وقتی ۵ دقیقه و بیشتر، هیچ دستگاهی به مودم وصل نباشد؛ وارد حالت استندبای میرود که دوباره با فشار دادن سریع کلید پاور، میتوانید مودم را آماده به کار کنید.
تست سرعت اینترنت
پیش از اینکه سراغ تستهای اینترنت برویم؛ نکته بسیار مهم را باید به طور کلی اشاره کنیم.
اگر مودم را روی تنظیمات خودکار و پیشفرض قرار دهید که همه باندهای رادیویی انتخاب شدند؛ امکان اتصال به باند ۴۰ یا ۷ وجود دارد که غالبا سرعت دانلود کمتری به شما میدهند.
مثلا، روی باند ۴۰ سرعت دانلود ما حدود ۲۰ مگ بود ولی با تغییر باند رادیویی به باند ۱، سرعت تا نزدیک به ۵۰ مگابیت افزایش یافت یا روی باندهای ۳ و ۷ سرعت آپلود بسیار خوب شده و نزدیک به ۳۰ مگابیت بر ثانیه میرسد.
بنابراین، تستهای زیر عمدتا روی باند ۱ گرفته شدند که خلوتتر است:
در تست سرعت اینترنت ایرانسل با لپتاپ، سرعت دانلود از ۳۴ مگابیت تا ۴۸ مگابیت در نوسان بود. در بیشتر تستها، سرعتهای بالای ۴۵ مگابیت بر ثانیه، به دست آمد.
پینگ هم از ۲۲ میلی ثانیه تا ۳۵ میلی ثانیه در نوسان بود که پایینترین پینگ میان تستهای هر سه اپراتور بود. سرعت آپلود از ۱۸ مگابیت تا ۲۳ مگابیت نشان میداد.
تستهای سرعت اینترنت ایرانسل با گوشی موبایل هم سرعت دانلود بالای ۴۵ مگابیت بر ثانیه بود:
بالاترین سرعت دانلود را شاتل موبایل به ما داد. روی لپتاپ سرعت دانلود از ۳۴ مگابیت بر ثانیه بود تا سرعت ۴۷ مگابیت بر ثانیه نیز به دست آمد ولی بیشتر اوقات سرعت بین ۴۰ تا ۴۵ مگابیت است.
پینگ از ۳۴ تا ۳۷ میلی ثانیه و سرعت آپلود تا ۳۵ و ۳۶ (روی باندهای ۳ و ۷) افزایش یافت. در گوشی موبایل با سیم کارت شاتل موبایل، سرعت دانلود ۴۸.۳ مگابیت هم به دست آمد:
سرعت آپلود به ۳۴ مگابیت بر ثانیه هم میرسید و پینگ به طور متوسط ۴۷ میلی ثانیه بود.
با سیم کارت همراه اول که ما اینجا همیشه سرعتی نصف ایرانسل و شاتل موبایل دریافت میکنیم؛ حداکثر سرعت دانلود به ۲۴ مگابیت بر ثانیه رسید ولی سرعت آپلود، پا به پای دانلود پیش آمد و تا ۲۳ مگابیت افزایش یافت:
در مجموع، برای مودم ۴G جیبی با وای فای تک بانده، چنین نتایجی هم قابل انتظار و هم رضایتبخش هستند. فردی که یک مودم جیبی خریداری میکند؛ به اینترنتی سریعتر از ۵۰ مگابیت در مواقع اضطراری، سفر و گردش و بیرون از خانه نیاز نخواهد داشت.
در مقایسه با بسیاری از رقبایی که بهتر است نامشان اینجا ذکر نشود؛ سرعت مودم نزتک ۷۷CT حدود ۴۵ درصد بیشتر است.
باتری و مدت زمان شارژ
درباره باتری مودم که ظرفیت ۲۱۰۰ میلی آمپر ساعتی دارد؛ ما در یک دوره تست توانستیم تا ۹ ساعت ۴۶ دقیقه از آن استفاده کنیم اما شاید وسط آن گاهی وصل بودیم و گاهی قطع شدیم؛ ضمن اینکه فقط با یک دستگاه به وای فای مودم متصل بودیم.
گمانمان این است که این باتری بتواند ۷ الی ۸ ساعت را به راحتی شارژ باتری بدهد.
شارژ باتری هم با کابل و درگاه یو اس بی تایپ سی، خیلی سریع است و زیر ۳ ساعت (ما در یک دوره تست به طور دقیق ۲ ساعت ۵۱ دقیقا) موفق به شارژ کامل شدیم.
قیمت و ارزش خرید
احتمالا مودم نزتک ۷۷CT با قیمت ۱/۷۰۰/۰۰۰ تا ۱/۸۰۰/۰۰۰ تومان، زیر ۲ میلیون تومان وارد بازار شود تا جزو ارزانترین مودمهای جیبی ۴G ایران باشد.
زیر ۲ میلیون تومان، محدوده قیمتی محبوب دانشآموزان و دانشجویان و افرادی است که نمیخواهند یا نمیتوانند بیشتر از این بودجه برای خرید مودم سیمکارتی هزینه کنند.
در این محدوده قیمتی، رقبای نزتک ۷۷ سی تی را میتوان دی لینک ۹۳۰، تی پی لینک M7000 و مودمهای قاچاق و غیر رسمی مانند یوکیو W2 و W4 و W06 یا مودم آلکاتل BT71 هستند.
مودمهایی قدیمی که چندین سال از عرضهشان در بازار میگذرد و فاقد ویژگی بهروز و مناسب نیاز کاربران هستند.
ویژگی که مودم ۷۷CT را متمایز میکند؛ داشتن پورت یو اس بی تایپ سی برای شارژ سریع باتری در کنار طراحی سبک و کوچک آن است.
همچنین، ارائه این مودم با سه سال گارانتی رسمی هایپرسل و خدمات پشتیبانی است که برای غالب مودمها، در دسترس نیست.
مزایا:
۱- سبک و کاملا مناسب سفر و همراه
۲- پنل کاربری با امکانات کافی
۳- سرعت اینترنت موبایل نزدیک به ۵۰ مگابیت
۴- شارژ سریع باتری و درگاه USB-C
۵- سه سال گارانتی
معایب:
۱- کلیدهای فیزیکی جای مناسبی تعبیه نشدند
۲- فاقد تنظیمات وی پی ان L2TP/PPTP
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.