نقد و بررسی

ایسوس RT-BE96U: ایده‌آل‌ترین روتر وای فای ۷ برای خرید در این روزها

تعادل در قیمت، سرعت، ویژگی‌ها و امکانات

اگر محدودیت مالی ندارید و تصمیم گرفتید ایده‌آل‌ترین روتر وای فای را در سال جدید میلادی خریداری کنید؛ روتری که از نظر سرعت، امکانات، کارایی و قیمت در یک وضعیت تعادل قرار دارد؛ پیشنهاد ما «ایسوس RT-BE96U» است.

سایت tomshardware و چندین سایت معتبر دیگر دنیای فناوری، این RT-BE96U را بهترین روتر وای فای ۷ سال ۲۰۲۴ انتخاب کردند و می‌گویند هر چیزی که بخواهید؛ در این روتر یافت می‌شود و نیازی به ویژگی یا قابلیت اضافه‌ای پیدا نخواهید کرد.

قیمت این روتر در اوایل سال ۲۰۲۴ حدود ۷۰۰ دلار بود اما اکنون در اواخر سال و ورود به سال ۲۰۲۵، به ۵۰۰ دلار رسیده است. به طور کلی، هنوز روترهای وای فای ۷ گران قیمت هستند و باید منتظر باشیم تا نسل جدیدی از این روترها در سال جدید میلادی، معرفی و وارد بازار شوند تا قیمت‌ها دوباره شکسته شود.

اما چرا روتر ایسوس RT-BE96U را می‌توانیم بهترین روتر وای فای ۷ سال ۲۰۲۴ بنامیم؟

ایسوس RT-BE96U: بیشترین سرعت، بزرگ‌ترین پوشش‌دهی

در همه تست‌ها، موفق شده سریع‌تر از رقبایی مانند نتگیر RS700S یا تی پی لینک BE800 کار کند. به طور عملی، روی کانال ۶ گیگاهرتز این روتر سرعت بالای ۳ گیگابیت بر ثانیه نیز ثبت شده است.

نمای جلوی روتر ایسوس

به طور اسمی، حداکثر سرعت این روتر به ۱۹ گیگابیت بر ثانیه می‌رسد؛ در وای فای ۷:

فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز: ۱۳۷۶ مگابیت

فرکانس ۵ گیگاهرتز: ۵۷۶۴ مگابیت

فرکانس ۶ گیگاهرتز: ۱۱۵۲۹ مگابیت

مودم ایسوس دارای پردازنده ۴ هسته‌ای از شرکت برودکام با ۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ مگابایت حافظه فلش است و ۸ آنتن خارجی غیر قابل جداشدن دارد و می‌تواند نزدیک به ۱۷۰ مترمربع را زیر پوشش وای فای قرار دهد.

کلیدهای روتر ایسوس

تمام فناوری‌های تازه از راه رسیده استاندارد ۸۰۲.11be را مانند پهنای‌باند ۳۲۰ مگاهرتزی، مدولاسیون ۴۰۹۶-QAM و فناوری Multi-link operation (MLO) را دارد و در کنارشان، از فناوری‌های شناخته شده‌ای مانند OFDMA و Beamforming و MU-MIMO برای افزایش سرعت سود می‌برد.

تنوع درگاه‌های ارتباطی

درست است شاید هنوز در ایران به درگاه‌های ۱۰ گیگابیتی نیاز پیدا نکرده باشیم ولی در سال ۲۰۲۵، خرید روتری پرچم‌داری بدون درگاه 10Gbps قابل تصور نیست.

مودم ایسوس RT-BE96U هم درگاه ۱۰ گیگابیت WAN و هم درگاه LAN ده گیگابیتی دارد و می‌توانید حتی قابلیت Dual-WAN را روی دو LAN ده گیگابیتی راه‌اندازی کند. همچنین، درگاه‌های ۱ گیگابیتی و USB را هم دارا است:

درگاه‌های Asus RT-BE96U

۱ درگاه WAL/LAN ده گیگابیت

۱ درگاه LAN ده گیگابیت

۱ درگاه WAN یک گیگابیت

۳ درگاه LAN یک گیگابیت

۱ درگاه USB 3.2 Gen1

۱ درگاه USB 2.0

نمای پشتی ایسوس RT-BE96U

این تنوع بالای درگاه‌های ارتباطی به شما کمک می‌کند هر دستگاهی، حتی ذخیره‌سازهای NAS و SAN را به روتر وصل کنید و هیچ محدودیتی در انتظار شما نباشد.

مجموعه کاملی از قابلیت‌های نرم‌افزاری

شما روی یک روتر پرچم‌دار ایسوس همه چیز دارید. از وی پی ان سرور و کلاینت تا کنترل والدین و تعریف شبکه میهمان، انواع ابزارهای کنترل و نظارت و پایش شبکه و پهنای‌باند، ابزارهای متنوع QoS و حتی در مدل RT-BE96U که اصطلاحا روتر گیمینگ ایسوس نیست؛ مود گیمینگ موبایل، شتاب‌دهنده گیمینگ و OpenNAT داریم.

اپلیکیشن روتر ایسوس

گفتنی است ایسوس یک مدل گیمینگ از روتر BE96U خود به نام ROG Rapture GT-BE98 نیز عرضه کرده که ۱۰۰ دلار گران‌تر است و تفاوت‌های جزئی دارد؛ مثلا از ۴ باند رادیویی پشتیبانی می‌کند و درگاه‌های شبکه متنوع‌تری دارد و بیشتر برای گیمرها و عاشقان برند ROG مناسب است.

روی این روتر فریم‌ویر ASUSWRT نصب شده که معمولا، غالب کاربران از گرافیک و ظاهر آن، لذت برده و حرفه‌ای‌های ایسوس، کاملا با آن آشنا هستند.

روتر ایسوس RT-BE96U برای چه افرادی مناسب است؟

قطعا کاربران خانگی معمولی یا افرادی که صرفا در اینترنت مشغول وب‌گردی و حضور در شبکه‌های اجتماعی هستند؛ بازار هدف این روتر گران‌قیمت نیستند.

اما افراد زیر می‌توانند برای خرید روتر BE96U ایسوس خیز بردارند:

۱- گیمرها

۲- استریمرها

۳- تولیدکنندگان محتوا و مالتی‌مدیا

۴- افرادی که اینترنت فیبر نوری دارند

۵- افرادی که دستگاه ذخیره‌سازی NAS دارند

۶- شرکت‌های نوپا و استارتاپی که وای فای قوی نیاز دارند.

اشاره کردیم الان قیمت مودم Asus RT-BE96U روی سایت آمازون در حدود ۵۰۰ دلار است ولی احتمالا با ورود به سال ۲۰۲۵ و رونمایی از نسل جدید روترها، ارزان‌تر هم خواهد شد ولی به طور کلی یکی از گران‌ترین روترهای وای فای ۷ بازار است.


اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکه‌چی با آی‌دی @shabakehchi همراه شماست. پرسش‌های خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

یک دیدگاه

  1. اگه میخواید دستگاه روتر وایفای بخرید بنظر من فرکانس ۶ گیگا هنوز بدرد نمیخوره و اصرار روش نکنید که در اصل دارید پول زیاد برای یک چیز کم خاصیت میدید.

    حتی روترهای وایفای نسخه ۷ از شرکت های مختلف اومده بیرون که اصلا فرکانس ۶GHz رو ندارن و دو فرکانسی هستند (۲.۵ و ۵) ولی بقیه قابلیت‌های نسخه ۷ وایفای رو دارن.

    میتونید از این لیست اون ها رو ببینید:

    https://dongknows.com/best-dual-band-wi-fi-7-routers/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا