سرعت اینترنت استارلینک دو برابر شده و به مرز ۳۰۰ مگابیت میرسد

سرعت اینترنت ماهوارهای استارلینک تا پایان سال جاری میلادی دو برابر خواهد شد.
ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت اسپیسایکس اعلام کرد سرعت اینترنت ماهوارهای استارلینک تا پایان سال به مرز ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه میرسد.
در حال حاضر، سرعت اینترنت استارلینک که در فاز بتای عمومی است؛ بین ۵۰ تا ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه است. تاخیر این سرویس هم حدود ۴۰ میلیثانیه است که ایلان ماسک وعده داده تا پایان سال به ۲۰ میلیثانیه برسد.
سرعت ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه برای بسیاری از کاربران چندان زیاد و شگفتانگیز نیست ولی برای یک سرویس اینترنت ماهوارهای بسیار ارزشمند و قابل توجه است. بهویژه، اینکه کاربران میتوانند در نقاطی به چنین سرعت اینترنتی دسترسی داشته باشند که سرویسهای اینترنت رایج دیگر از جمله اینترنت یک گیگابیت کابلی گوگل در دسترس نیستند.
قرار است اینترنت استارلینک در بسیاری از مناطق دورافتاده و مناطق دارای تراکم جمعیتی کم تا متوسط در دسترس باشد و برای این کاربران چنین سرعتی بسیار مفید است.
هنگامی که اینترنت استارلینک راهاندازی شد؛ سرعت اولیه آن ۵۰ مگابیت بر ثانیه بود ولی کمکم این سرعت افزایش پیدا کرد و به بالای ۱۰۰ مگابیت رسید. در ادامه و چند ماه بعد، کاربرانی روی توییتر تستهای سرعت خود را منتشر کرده که نشان میداد سرعت اینترنت استارلینک به مرز ۱۲۰ و ۱۳۰ مگابیت رسیده است.
در نهایت، اواخر دی ماه بود که اولین تستهای سرعت اینترنت استارلینک با سرعت ۱۹۰ مگابیت ثبت شد.
بهبود کیفیت تدریجی اینترنت استارلینک
ماسک میگوید اکثر بخشهای کره زمین تا انتهای ۲۰۲۱ و کل دنیا تا ۲۰۲۲ تحت پوشش استارلینک قرار میگیرد. از آنجا به بعد این شرکت تمرکز خود را به افزایش تراکم پوشش معطوف میکند.
البته ماسک متذکر میشود که استفاده از اینترنت سلولار (شبکه موبایل) در مناطق شلوغ شهری همواره نسبت به اینترنت آنها برتریهایی خواهد داشت.
شرکت اسپیسایکس به طور مداوم در حال ارسال ماهوارههای اینترنتی خود به فضا برای پوششدهی بیشتر کل زمین است ولی این پروژه به طور معمول با تاخیرهایی روبرو میشود و نباید انتظار داشت همه وعدههای ایلان ماسک سر موعد تحقق پیدا کنند.
تا کنون اسپیسایکس بیش از ۱۰۰۰ ماهواره به آسمان پرتاب کرده است ولی باید در پایان این پروژه بیش از ۱۲ هزار ماهواره اینترنتی در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفته باشند.
پیشفروش سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک در برخی از کشورها آغاز شده است و به تدریج، کشورهای دیگر هم از این اینترنت استقبال کرده و با شرکت اسپیسایکس وارد مذاکره و عقد قرارداد میشوند.
کاربران برای دسترسی به اینترنت ماهوارهای نیاز به یک دستگاه فرستنده و گیرنده، یک آنتن مخصوص، یک روتر و خرید سرویس اینترنت دارند.