مخابرات: امسال ۲ میلیون پورت VDSL واگذار میکنیم؛ تامین مالی شود ۲ میلیون دیگر هم آماده میشود
آیا شرکت مخابرات میتواند پایان سال این تعداد سرویس اینترنت VDSL را راهاندازی کند؟
شرکت مخابرات پیشبینی کرده است در سال ۱۴۰۰ میتواند با سرمایهگذاری ۴،۵۰۰ میلیارد تومانی، دو میلیون پورت VDSL را عملیاتی کند.
علاوه بر آن، مدیرعامل شرکت مخابرات میگوید در صورت تامین مالی بیشتر از ۴.۵۰۰ میلیارد تومانی، میتوانند امسال ۲ میلیون پورت VDSL دیگر نیز واگذار کنند.
قرار بود شرکت مخابرات در سال ۱۳۹۹ حدود ۵ میلیون پورت VDSL را آماده و به کاربران واگذار کند ولی به خاطر مشکلات مالی و عدم همکاری و توافق در قرارداد بیتاستریم با دیگر شرکتهای FCP، فقط موفق شد ۷۰۰ هزار پورت VDSL بدهد.
اگر تامین مالی شود …
مخابرات میگوید توسعه اینترنت ثابت و VDSL نیازمند سرمایهگذاری و توجه ویژه وزارت ارتباطات و دولت به این بخش است. تعرفههای وضع شده برای مخابرات مربوط به ۱۲ سال پیش است و اصلا با قیمتها و هزینههای امروزی همخوانی ندارد.
شرکت مخابرات برای اولین بار در طول تاریخ خود، مبلغی معادل ۱،۷۶۰ میلیارد تومان در بخش ثابت زیان کرد و تراز مالی این شرکت زیانده شد. مخابرات بارها در ماههای اخیر، درخواست افزایش تعرفهها را داده است و هشدار میدهد اگر این وضعیت ادامه پیدا کند؛ در سایر بخشها هم زیانده خواهد شد.
مجید سلطانی، مدیرعامل مخابرات میگوید برای افزایش سرعت اینترنت و کسب رضایت مردم، نیاز به ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی داریم و برای توسعه ۵ میلیون پورت VDSL باید ۶ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری کنیم.
او گفت برنامهریزی کردیم امسال ۴.۵۰۰ میلیارد تومان در بخش توسعه اینترنت VDSL سرمایهگذاری کنیم که با این تزریق مالی و خرید تجهیزات میتوانیم تا پایان سال ۲ میلیون پورت VDSL واگذار کنیم. اگر منابع مالی دیگر فراهم شوند و بتوانید باقیمانده کمبود منابع مالی را تا ۶ هزار میلیارد تومان تامین کنیم؛ ۲ میلیون پورت دیگر هم آماده خواهد شد.
مدیرعامل مخابرات میگوید این شرکت ارتباط تنگاتنگی با شرکتهای FCP برقرار کرده و بهطور مرتب نیز برای حل مشکلات با آنها جلسات هماندیشی برگزار میکند. سلطانی میگوید هماکنون تمامی تجهیزات و زیرساختهای دیگر برای واگذاری تمام چهار میلیون پورت VDSL مهیا است و همهچیز بستگی به تأمین مالی این شرکت دارد.
آیا مخابرات میتواند …
به نظر میرسد شرکت مخابرات منتظر تغییر دولت و کاهش تنشها با وزارت ارتباطات برای دریافت منابع مالی و گرفتن مجوزهای افزایش تعرفهها است تا از این طریق بتواند مشکل کمبود سرمایهگذاری را حل کند.
مدیرعامل مخابرات پیشنهاد میکند تعرفه خطوط ثابت ماهانه برای هر مشترک این شرکت که مجموعا ۳۰ میلیون نفر هستند، ماهانه ۵،۰۰۰ تا ۱۰،۰۰۰ تومان افزایش یابد. بهگفته او، این میزان افزایش تأثیر خاصی بر سبد خانوار نمیگذارد؛ اما میتواند شرکت مخابرات را احیا و زیرساخت ارتباطی کشور را متحول کند.
در حالیکه مدیرعامل مخابرات نگفتند که ۴.۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در بخش VDSL را از کجا تامین خواهند کرد؛ اما به نظر میرسد در خوشبینانهترین حالت باز هم امسال شاهد واگذاری ۱ میلیون پورت VDSL از سوی مخابرات باشیم و به سختی بتوان باور کرد این شرکت توانایی ۲ یا ۴ میلیون پورت را داشته باشد.
جز اینکه دولت و مجلس به داد شرکت مخابرات رسیده و به او اجازه افزایش تعرفهها را بدهند یا یک وام و ردیف بودجه برایش اختصاص دهند که در خرید و نصب تجهیزات گرهگشا باشد.
در واقع، مشکل مخابرات نه سرمایهگذاری و نه تعرفهها است؛ بلکه ساختارهای سنتی و قدیمی معیوب و پر هزینه است.
چندی پیش، مدیرعامل مخابرات در گفتوگوی دیگر اعلام کرده بود ۷۰ درصد درآمد این شرکت برای حقوق کارمندان میرود. استخدامهای بیرویه در چند سال اخیر و عدم کارایی باعث میشود هیچ پولی برای سرمایهگذاری و توسعه زیرساختها باقی نماند و مخابرات دائم چشم به کمک مالی دولت داشته باشد.
اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکهچی با آیدی @shabakehchi همراه شماست. پرسشهای خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
امیدوارم بتونه
منکه چشم انتظارم.