ویدیو

تماشا کنید: اینترنت پرسرعت بی‌سیم با استفاده از دکل‌های برق

انتقال اطلاعات روی کابل برق ایده تازه‌ای نیست و هم‌اکنون دستگاه‌های پاورلاین برهمین مبنا کار می‌کنند ولی ایده استفاده از خطوط برق فشار قوی و دکل‌ها برای عرضه اینترنت پرسرعت بی‌سیم به‌جای فیبرنوری حرف تازه‌ای است.

شرکت‌های بسیار زیادی در دنیا دغدغه رساندن اینترنت پرسرعت به منطق روستایی یا دورافتاده دارند. معمولا دسترسی به اینترنت پرسرعت در شهرها به راحتی امکان‌پذیر است ولی روستاها و مناطق کوهستانی و کشاورزی، دهات دورافتاده به این امکانات دسترسی ندارند. ایده‌های زیادی روی این چالش مطرح شده که بالون‌های گوگل شاید معروف‌ترین راهکار باشد. ولی امروز شرکت مخابراتی AT&T از پروژه جدیدی به نام Project AirGig رمزگشایی کرد که هدفش رساندن اینترنت پرسرعت بی‌سیم به مناطق روستایی با استفاده از خطوط برق به جای فیبرنوری است. این شرکت می‌گوید AirGig یک سیستم تحویل اینترنت بی‌سیم جدید است که براساس خطوط برق کار می‌کند و بدون نیاز به راه‌اندازی و استفاده از دستگاه‌های فیزیکی یا کابل‌های فیبر نوری می‌تواند اینترنت پرسرعتی ارایه دهد. 

به طور خاص، AT&T می‌خواهد با نصب صدها ایستگاه رادیویی در بالای دکل‌های خطوط برق فشار قوی، دسترسی به اینترنت پرسرعت را برای مشتریان بدون نیاز به کابل‌کشی جدید فراهم کند. این پروژه هنوز در مرحله آزمایشی است ولی ظرفیت‌های بالقوه فراوانی در گسترش اینترنت دارد. AT&T می‌گوید این پروژه نیازی به بازسازی امواج میلی‌متری همانند آنچه که در ۵G مطرح است ندارد. همچنین، نیازی به منابع پرقدرت انرژی نیست و براساس امکانات و تجهیزات زیرساختی موجود نصب شده ارتباطی و یک سری آنتن‌های کوچک پلاستیکی کم مصرف و مقرون‌به‌صرفه سعی می‌شود اطلاعات به طور بی‌سیم در محیط اطراف منتشر شوند. 

AT&T می‌گوید هنوز این پروژه آزمایش‌های میدانی و عملی خود را پشت‌سرنگذاشته است و حداقل یک سال طول می‌کشد تا به طور عملی وارد بازار شود ولی مطمئن هستند یکی از ستون‌های اصلی توسعه اینترنت نسل بعدی خواهد بود و روستاهای دورافتاده، مناطق صعب‌العبور و مکان‌هایی که به راحتی به اینترنت کابلی دسترسی ندارند؛ سود زیادی می‌برند و هزینه زیادی نمی‌پردازند. 

AT&T درباره نحوه کار این فناوری صحبتی نکرده است ولی می‌گوید سرعت قابل ارایه روی این پروژه چندین برابر سرعت اینترنت کابلی خانگی است و احتمالا به سرعت‌های گیگابیتی نزدیک‌تر است. در ویدیوی زیر می‌توانید بیشتر با این پروژه آشنا شوید: 


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا