چگونه بهترین سرور DNS را برای افزایش سرعت اینترنت خود پیدا کنیم؟ (معرفی نرمافزار + آموزش)
یکی از ترفندها یا هکهای افزایش سرعت اینترنت، تغییر DNS یا سیستم نام دامنه است. اپراتورهای اینترنت به طور پیشفرض، DNS خودشان را برای اتصال اینترنت شما تنظیم میکنند ولی شما میتوانید با تغییر DNS و استفاده از آدرس دی ان اسهای دیگری مانند دی ان اسهای گوگل یا کلاودفایر، سرعت اینترنت خود را افزایش دهید.
بسیاری از کاربران به طور دستی و از روی یک منطق پیشفرض، DNS پیشفرض اینترنت خود را به DNS گوگل یا همان ۸.۸.۸.۸ یا DNS کلاودفایر که ۱.۱.۱.۱ است؛ تغییر میدهند. همیشه اینطور نیست که تغییر تنظیمات DNS به این آدرس دیاناسها به افزایش سرعت اینترنت منتهی شود.
دیاناسهای زیادی در دنیا وجود دارد که شاید برای اینترنت شما سریعتر از دیاناس گوگل یا کلاودفایر باشند. ابزارهای تست سرعت DNS داریم که میتوانند یک DNS سریع و اختصاصی برای سرویس اینترنت شما پیدا کنند و بعد شما از این DNS استفاده کنید.
به علاوه، در بحث DNS فقط سرعت ملاک نیست و شما باید پایداری یا اتصال دائمی سرویس DNS را نیز مدنظر داشته باشید. ابزارهای تست سرعت DNS میتوانند براساس چندین فاکتور مهم از جمله سرعت و پایداری، دیاناسهای مختلف را با هم مقایسه و بررسی کرده و از میان آنها یک DNS مناسب به شما پیشنهاد بدهند.
ابزارهای تست سرعت DNS رایگان خوبی مانند GRC Domain Name Speed Benchmark یا DNS Jumper داریم ولی در این مطلب میخواهیم نرمافزار معروف NameBench را به شما معرفی کنیم.
معرفی نرمافزار NameBench
ابزار NameBench یک نرمافزار کوچک، سبک و پرتابل است که حتی نیازی به نصب آن روی کامپیوتر هم ندارید؛ بنابراین روی سیستمعاملها و سیستمهای مختلفی مانند ویندوز، مک و لینوکس قابل اجرا است. میتوانید این نرمافزار را روی کامپیوتر یا لپتاپ ریخته یا حتی از روی یک درایو USB نیز اجرا کنید.
این نرمافزار برای محکزنی DNS بسیار مناسب است. براساس تاریخچه وبگردی شما و همینطور یک سری اطلاعات و مجموعهای از دادههای تست سرعت اینترنت و DNS میتواند میان انواع DNS یک تست بنچمارک اجرا کرده و بعد سریعترین DNS را به شما پیشنهاد کند.
نرمافزار NameBench توسط خود شرکت گوگل توسعه داده میشود؛ به همین دلیل یکی از بهترین برنامههای تست سرعت DNS محسوب میشود. آخرین نسخه این برنامه را میتوانید از این وبسایت دریافت کنید. البته، مدتها است توسعه این ابزار متوقف شده است ولی آخرین نسخه آن بدون هیچگونه مشکل یا باگی روی سیستمعامل شما اجرا میشود.
آموزش کار با برنامه NameBench
۱- برای اینکه نتایج تست سرعت DNS درست و واقعی باشند و منحرف نشوند؛ باید تمام اپلیکیشنهای استفاده کننده از اینترنت را ببندید.
۲- وقتی همه نرمافزارها را بستید؛ اپلیکیشن NameBench را اجرا کنید.
۳- در صفحه اصلی و در کادر «Nameservers» تعدادی شماره مشاهده میکنید. این شمارهها همان دیاناسهایی هستند که شما از آنها استفاده میکنید. فعلا کاری به تنظیمات برنامه نداشته باشید و روی کلید «Start Benchmark» بزنید.
۴- حدود ۱۰ الی ۲۰ دقیقه زمان میبرد تا همه دیاناسها روی سیستم و اینترنت شما بررسی و تست شوند. پس از اتمام تست، مرورگر شما باز شده و نتایج نشان داده میشوند.
۵- کادر موجود در بالا سمت چپ، سریعترین سرور DNS را برای اتصال فعلی شما، نشان میدهد. مثلا در تصویر زیر، بهترین سرور DNS جهت تمرکز بر حریم خصوصی، ۱۵۶.۱۵۴.۷۰.۱ است. میتوانید لیست را بازبینی کرده تا به اطلاعات مقایسهای نیز دست یابید.
۶- از دیاناسهای پیشنهادی برای تغییر DNS اینترنت خود استفاده کنید. در مطلب زیر میتوانید آموزش تغییر DNS سرور روتر یا مودم را یاد بگیرید:
چگونه تنظیمات DNS روتر بیسیم را برای افزایش سرعت اینترنت تغییر دهیم؟
نرمافزار رایگان و قدرتمند NameBench یکی از بهترین روشها برای یافتن بهترین DNS افزایش سرعت اینترنت و حریم خصوصی است. حتما این نرمافزار را دانلود و یک بار روی سیستم خود اجرا کنید تا نتایج آن را ببینید.
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.
سلام. نرم افزارهای فقط DNS های پیش فرض خود را بررسی می کند؟ همچنین از آنجا که بروز نشده است دی ان اس کلودفلر و … را هم دارد؟ DNS های شانل و مخابرات و … را هم پشتیبانی می کند؟
تمام دیاناسهای موجود روی اینترنت را بررسی میکند. برای شروع آدرس دیاناس شما را نشان میدهد ولی بعد از شروع تست همه دیاناسها را بررسی خواهد کرد.
خود نرمافزار بهروز نشده ولی دیتابیسی که به آن وصل میشود برای بررسی و مقایسه دیاناس بهروز است
من از اینترنت مخابرات استفاده میکنم.متاسفانه یه کاری کردن همیشه مودم مشترک DNS خود مخابرات رو بگیره.چندین بار DNS رو تغییر دادم ولی همیشه کانکشن قطع شده و دوباره برمیگرده به همون DNS مخابرات.