راهنمای خرید

۵ مودم جیبی ۴.5G که می‌توانید به جای مودم FD-M60 بخرید

بهترین مودم روترهای همراه در رده 4.5G

شاید شما هم جزو کاربرانی باشید که دنبال خرید یک مودم جیبی ۴.5G خوبی هستید. مودم‌های که در رده LTE Cat 6 با حداکثر سرعت ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه هستند و اجازه تجمیع فرکانس CA 2 و MIMO را می‌دهند و به جریان اصلی بازار تبدیل شدند.

معروف‌ترین مودم 4G قابل حمل در رده LTE Cat 6 که شاید همه کاربران با آن آشنا باشند؛ مودم ایرانسل FD-M60 یا نسخه آنلاک آن هواوی E5785 است. اما FD-M60 تنها مودم LTE Cat 6 قابل حمل رده بالای بازار نیست و چندین مدل مودم ۴.5G بسیار خوب دیگر هم داریم که ارزش خرید دارند و اتفاقا برخی از آن‌ها ارزان‌تر از مودم FD-M60 هستند که این روزها قیمتش سر به فلک کشیده و نزدیک به ۷.۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در این مقاله ۵ مودم رده بالای LTE Cat 6 برای اینترنت 4G معرفی می‌کنیم؛ البته دیگر نمی‌خواهیم از مودم FD-M60 نام ببریم؛ چون تقریبا همه کاربران با این مودم آشنایی دارید و خوب می‌دانند یکی از بهترین مودم جیبی ۴.5G در این رده است.

۵ مودم جیبی ۴.5G جایگزین FD-M60

۱- نتگیر Aircard 790s

مودم نتگیر Aircard 790s

یکی از بهترین مودم‌های ۴.5G يا رده LTE Cat 6 نت‌گیر و بازار دنیا است. این مودم دارای پردازنده کوالکام MDM9230 با وای‌فای دو بانده ۸۰۲.11ac و MIMO 2×2 است. از تجمیع فرکانس دو باند رادیویی تا ۴۰ مگاهرتز پشتیبانی می‌کند و ۱۵ دستگاه یا کاربر می‌توانند به وای‌فای این مودم وصل شوند.

یک باتری ۲۹۳۰ میلی‌آمپرساعتی روی این مودم سوار شده است که حدود ۸ ساعت شارژ باتری می‌دهد. دو آنتن LTE MIMO 2×2 داخلی و دو آنتن وای‌فای داخلی MIMO 2×2 دارد؛ ضمن اینکه به شما اجازه می‌دهد دو آنتن خارجی LTE روی سوکت‌های TS-9 نصب کنید.

وزن مودم نتگیر Aircard 790s بد نیست و ۱۳۹ گرم است. یک صفحه‌نمایش ال‌سی‌دی QVGA قابل لمس ۲.۴ اینچی دارد و در کل کیفیت ساخت و آنتن‌دهی بالایی دارد.

تنها مشکل این مودم در پشتیبانی از باندهای فرکانسی محدود ۱ و ۳ و ۷ و ۸ و ۲۸ روی شبکه‌های LTE است.

۲- آلکاتل EE70

مودم EE70

مودم‌های آلکاتل که معمولا با برند اپراتور EE وارد بازار ایران می‌شوند؛ کیفیت نسبتا بالایی داشته و غالبا مودم‌های خوبی از آب درآمدند. چندین مدل مودم 4G قابل حمل از آلکاتل در بازار ایران هست. مودم آلکاتل EE70 و EE71 و EE120 که آخری در رده LTE Cat 12 است ولی مودم EE70 یکی از بهترین مودم‌ها در رده LTE Cat 6 محسوب می‌شود و می‌تواند جایگزین خوبی برای مودم FD-M60 باشد.

این مودم هم از وای‌فای دو بانده ۸۰۲.11ac سود برده و مجهز به پردازنده کوالکام اسنپدراگون MDM9240-1 با ۲۵۶ مگابایت رم و ۲۵۶ مگابایت حافظه فلش است. دو آنتن LTE داخلی روی این مودم نصب شده است که از MIMO 2×2 و CA 2 پشتیبانی می‌کنند.

باتری این مودم جداشدنی و با ظرفیت ۲۱۵۰ میلی‌آمپرثانیه است که شاید در مقایسه با مودم FD-M60 با باتری ۳ هزار میلی‌آمپرساعتی، عمر باتری کمتری بدهد ولی مطمئن باشید ۵ الی ۶ ساعت و شاید بیشتر هم شارژ خواهید داشت.

تا ۲۰ دستگاه و کاربر می‌توانند همزمان به وای‌فای این مودم وصل شوند. به جای صفحه‌نمایش لمسی از چراغ‌های LTE سود می‌برد و اندازه و وزن آن برای یک مودم قابل حمل بسیار مناسب و سبک است (تنها ۸۵ گرم وزن دارد).

متاسفانه این مودم هم از باندهای زیادی پشتیبانی نکرده و روی 4G LTE باندهای ۱و و ۳ و ۷ و ۸ و ۲۸ را پشتیبانی می‌کند اما قیمت بسیار مناسب‌تری نسبت به مودم FD-M60 داشته و در بازار حدود ۲ میلیون تومان است.

خرید مودم آلکاتل EE70

۳- تی پی لینک M7450

مودم تی پی لینک M7450

یکی دیگر از مودم‌های LTE Cat 6 جایگزین FD-M60، مودم قابل حمل تی‌پی‌لینک M7450 است. یک مودم کامل و با کیفیت ساخت بالا که از وای‌فای دو بانده ۸۰۲.11ac سود می‌برد و روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز سرعت ۳۰۰ مگابیت و فرکانس ۵ گیگاهرتز سرعت ۸۶۷ مگابیت می‌دهد.

خوش‌بختانه، باندهای فرکانسی این مودم نسبتا کامل است و در FDD باندهای ۱ و ۳ و ۷ و ۸ و ۲۰ و در TDD از باندهای ۳۸ و ۴۰ و ۴۱ پشتیبانی می‌کند.

این مودم یک صفحه‌نمایش ۱.۴۴ اینچی TFT دارد و از اسلات کار حافظه تا ۳۲ گیگابایت نیز پشتیبانی می‌کند. باتری این مودم ۳ هزار میلی‌آمپرساعتی است و تقریبا ۱۰ ساعت به شما شارژ باتری می‌دهد.

خرید مودم تی‌پی‌لینک M7450

۴- هواوی E5785-330

مودم هواوی E5785-330

اخیرا هواوی یک نسخه به‌روز و ۲۰۲۲ از مودم E5785 یا FD-M60 به نام E5785-330 داده است که البته با نام و لوگوی خودش نیست و از طریق شرکت «سویا لینک» برای دور زدن تحریم‌ها ارائه می‌شود.

مودم هواوی E5785-330 با نام‌های مختلفی مانند E5785 2022 یا E5785 سویا لینک و نام‌های دیگر عرضه شده و چند قابلیت جدید نسبت به مودم FD-M60 دارد که بزرگ‌ترین آن پشتیبانی از باندهای فرکانس TD-LTE است. شما روی مودم FD-M60 نمی‌توانستید سیم‌کارت TD-LTE ایرانسل یا مبین‌نت را انداخته و به اینترنت TDLTE وصل شوید ولی روی مودم E5785-330 این قابلیت فراهم است. ضمن اینکه از باند ۴۰ (فرکانس ۲۳۰۰ مگاهرتز) نیز پشتیبانی می‌کند و شما می‌توانید روی این باند جدید به اینترنت وصل شوید.

این مودم از رده LTE Cat 7 با با حداکثر سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیت ولی سرعت آپلود ۱۰۰ مگابیت (در مقایسه با ۵۰ مگابیت FD-M60) است و از وای‌فای دو بانده ۸۰۲.11ac پشتیبانی می‌کند.

مزیت بعدی این مودم نسبت به FD-M60 در فریم‌ویر و پنل کاربری به‌روز است که اجازه نصب وی پی ان را هم می‌دهد. باتری مودم تغییری نگرده است و همان ۳ هزار میلی‌آمپرساعت است. قیمت این مودم در بازار خیلی پایین‌تر از قیمت مودم ایرانسل FD-M60 است.

مودم بعدی هواوی که باز یک به‌روزرسانی از FD-M60 است؛ مودم ۴.5G هواوی E5786s-62a است که باز مشخصات مشابهی می‌دهد.

خرید مودم هواوی E5785-330

۵- هواوی E5885

مودم هواوی E5885

اگر بتوانید این مودم را در بازار ایران یا بازارهای جهانی پیدا و خریداری کنید؛ مطمئن باشید مودمی بهتر از FD-M60 گیرتان آمده است و قطعا بهترین مودم جیبی ۴.5G را خریده‌اید.

مودم E5885 یکی از بهترین مودم روترهای قابل حمل و هات اسپات هواوی با باتری ۶۴۰۰ میلی‌امپرساعتی و قابلیت‌های پاوربانکی است. ضمن اینکه دارای وای‌فای دو بانده ۸۰۲.11ac در رده AC1300 است و از یک درگاه RJ45 شبکه برای اتصال دستگاه‌ها با کابل شبکه به مودم سود می‌برد.

روی این مودم یک پردازنده Hisilicon هواوی در رده LTE Cat 6 نصب شده است و از نظر پشتیبانی باندهای فرکانسی تقریبا کامل است و از باندهای ۱ و ۳ و ۷ و ۸ و ۱۹ و ۲۰ و ۳۸ و ۴۰ و ۴۱ پشتیبانی می‌کند. MIMO 2×2 با پشتیبانی از ۳۰ کاربر و بیش از ۱۲ ساعت شارژ باتری به شما می‌دهد و یک مبدل میکرو یواس‌پی به USB-C دارد.

از نظر جنس بدنه و کیفیت ساخت، آنتن‌دهی و قابلیت حمل نیز یک مودم در سطح جهانی و بسیار دوست داشتنی است. متاسفانه، هواوی خط تولید این مودم را متوقف کرده است و گفتیم اگر بتوانید حتی دست دو تمیز این مودم را پیدا و خریداری کنید؛ باز هم موفق شدید یک مودم ۴.5G قابل حمل عالی داشته باشید.


اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکه‌چی با آی‌دی @shabakehchi همراه شماست. پرسش‌های خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا