این روزها، بسیاری از کاربران دنبال یک مودم همراه خوب ۴G LTE هستند.
مودم موبایلی که از بالاترین سرعت ممکن پشتیبانی کند؛ وایفای دو بانده و AC داشته باشد؛ از آنتن خارجی سود ببرد یا امکان اتصال آنتن خارجی داشته باشد؛ قابلیت حمل و نقل یا جابهجایی راحت داشته باشد و امکانات لازم برای استفاده دایمی از اینترنت موبایل را فراهم کند.
بیشتر بخوانید: با بهترین مودم روترهای ۴.۵G بازار ایران آشنا شوید
هواوی یکی از برندهایی است که در بازار ایران حضور پررنگ و موفقی داشته است و کاربران از مودمهای موبایل این شرکت، استقبال کردند. این شرکت چندین مدل مودم 4G LTE برای بازار ایران عرضه کرده است که مودم E5785 یک سر و گردن از مدلهای دیگر بالاتر است و تقریبا تمام نیازمندیهای کاربران را در خود دارد.
در همین ابتدا باید یک نکته بسیار مهم را متذکر شوم: مودم FD-M60 ایرانسل دقیقا مودم E5785 هواوی است با این تفاوت که قفل شده است و فقط برای سیمکارتهای ایرانسل استفاده میشود.
مشخصات و ویژگیها
مودم E5785 در رده CAT6 قرار میگیرد و اصطلاحا مودمی ۴.۵G با سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیت و سرعت آپلود ۵۰ مگابیت محسوب میشود. البته؛ طبیعی است که از شبکههای موبایل ۴G و ۳G یا حتا ۲G نیز پشتیبانی میکند.
روی شبکههای 4G LTE از فرکانسهای رادیویی ۸۰۰ مگاهرتز تا ۲۶۰۰ مگاهرتز پشتیبانی میکند و قابلیت تجمیع فرکانس دارد. این محدوده فرکانسی در ایران به طور کامل توسط سه اپراتور عمده شبکههای موبایل (همراه اول، ایرانسل و رایتل) پشتیبانی میشود. به علاوه، کاربران میتوانند از سیمکارتهای موبایل شرکت شاتل نیز روی این مودم استفاده کنند.
خوشبختانه، این مودم توسط هیچیک از اپراتورها قفل نشده و کاربران آزادانه میتوانند از سیمکارتهای ۴G یا ۴.۵G هر اپراتوری که نیاز داشتند؛ استفاده کنند.
اما روی وایفای، مودم هواوی E5785 از استاندارد ۸۰۲.۱۱ac در کنار ۸۰۲.۱۱n پشتیبانی میکند و دو بانده است. فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز روی استاندارد 802.11n فعال میشود و سرعتی ۳۰۰ مگابیتی به نمایش میگذارد. فرکانس ۵ گیگاهرتز هم مختص استاندارد 802.11ac است و سرعتی ۴۳۳ مگابیتی دارد. اگرچه، این سرعتها در حال حاضر برای شبکههای وایفای، زیاد محسوب نمیشوند ولی میتوانند نیازهای کاربران خانگی را پاسخ بدهند و روی هر دو فرکانس شاهد یک اینترنت پرسرعت باشیم.
مودم FD-M60 ایرانسل دقیقا مودم E5785 هواوی است با این تفاوت که قفل شده است و فقط برای سیمکارتهای ایرانسل استفاده میشود.
این مودم کاملا قابلیتهای همراه دارد. وزن آن تنها ۱۵۵ گرم است و اندازهاش نیز ۱۰۹ در ۵۸ در ۷.۵ میلیمتر است. یک باتری ۳۰۰۰ میلیآمپرساعتی دارد که به گفته خود هواوی تا ۱۲ ساعت استفاده بیوقفه از اینترنت ۴G را جواب میدهد.
به علاوه، یک صفحهنمایش ۱.۴ اینچی LCD دارد تا برخی اطلاعات و وضعیت شبکه را کاربران مشاهده کنند و بتوانند برخی تنظیمات اولیه و ساده را از این طریق سریعا روی مودم انجام دهند.
درگاههای ارتباطی این مودم نیز یک شیار سیمکارت، یک شیار کارت حافظه میکرواسدی برای ذخیرهسازی اطلاعات روی شبکه و درگاه میکرو USB برای شارژ مودم است.
شبکه موبایل را به طور خودکار انتخاب میکند و کاربران نمیتوانند به طور دستی فقط روی ۴G قرار بدهند.
آنتنهای این دستگاه داخلی هستند ولی در بخش پایینی مودم و با باز کردن درب کوچکی که تعبیه شده است؛ میتوانید آنتنهای خارجی TS-9 نیز به این مودم متصل کرده و آن را تبدیل به یک مودم موبایل دسکتاپ قدرتمند کنید.
کلیدهای این مودم نیز شامل منو، ریست و روشن/خاموش میشوند. با کلید منو میتوانید برخی تنظیمات روی مودم را از طریق صفحهنمایش LCD انجام دهید.
پردازنده این مودم HPM Coretx A9 از شرکت Hisilicon است.
۱۵ کاربر به طور همزمان میتوانند به این مودم متصل شوند. قابلیت ارسال و دریافت SMS دارد و برای مدیریت آن میتوانید از پنل مدیریتی تحت وب یا اپلیکیشن موبایل اندروید استفاده کنید.
نظرات کاربران
با نگاهی به نظرات کاربران استفادهکننده از این مودم در ایران؛ میتوان فهمید که روی هر سه اپراتور موبایل از سرعت و آنتندهی خوبی برخوردار است. برخی از کاربران گزارش دادند که میان شبکه ۴.۵G یا ۴G چندان تفاوتی ندارد که قابل پیشبینی هم بود و بارها گفتیم که در بسیاری از نقاط ایران؛ این دو شبکه از یک سرعت یکسان برخوردار هستند و تبلیغات اپراتورها روی ۴.۵G بیشتر برای جلب مشتری است.
برخی از کاربران گزارش دادند که توسط نرمافزارهایی مانند HiLink و Lte Watch میتوان فرکانس کاری مودم را تغییر داد یا دو فرکانس را با یکدیگر تجمیع کرد تا سرعت بالاتری به دست آید.
تقریبا همه کاربران از آنتندهی و سرعت موبایل و وایفای این روتر راضی هستند.
البته؛ شبکه موبایل را به طور خودکار انتخاب میکند و کاربران نمیتوانند به طور دستی فقط روی ۴G قرار بدهند. مثلا، اگر شبکه ۳G قویتر از شبکه ۴G یافت شود؛ به طور خودکار روی ۳G میرود. میتوانید با همین نرمافزارهایی مانند Lte Watch آن را همیشه روی ۴G قرار دهید.
نکته منفی دیگر این مودم؛ انتخاب بین فرکانس ۵ و ۲.۴ گیگاهرتز است. متاسفانه؛ برخلاف روترهای بیسیم دو بانده؛ اینجا نمیتوانید به طور همزمان از هر دو فرکانس رادیویی وایفای استفاده کنید.
شاید بزرگترین نقطه ضعف این مودم؛ قیمت بالای آن باشد. در حال حاضر؛ در بازار ایران به قیمت ۵۴۰ هزار تومان به فروش میرسد. به نظر من برای مودمی با این امکانات و قابلیتها، این قیمت چندان هم زیاد نیست ولی خوب برخی کاربران از قیمتاش گلایه دارند.