مودم فیبر نوری وای فای ۷ با بهترین مشخصات و آخرین فناوریها
معرفی مودم هواوی OptiXstar EG8145B7N-50
اگر دنبال مودم فیبر نوری وای فای ۷ باشید؛ هواوی دو مدل عرضه کرده ولی هنوز وارد بازار ایران نشدند. شرکتهای فایبرهوم و تی پی لینک و زد تی ایی هم مدلهایی دارند ولی کاربران ایرانی ثابت کردند مودمهای هواوی را به خاطر قیمت بهتر و سازگاری بیشتر با هسته شبکه مخابراتی کشور، بیشتر دوست دارند!
روترهای وایفای ۷ وارد بازارهای جهانی و حتی ایران شدند. پس، طبیعی است برخی از کاربران دنبال مودم وای فای ۷ باشند؛ حالا چه از نوع فیبر نوری و چه ADSL/VDSL و سیمکارتی!
وای فای ۷ یا استاندارد ۸۰۲.11be، آخرین استاندارد شبکههای ارتباطی بیسیم دنیا است که از نظر سرعت، تاخیر، پهنایباند، مدولاسیون و قابلیتهای دیگر، جهش بزرگی نسبت به وای فای ۶ (استاندارد ۸۰۲.11ax) دارد و پیشبینی میشود برای بیش از ۵ سال، جریان اصلی بازار باشد.
مودم فیبر نوری وای فای ۶ زیادی در بازار ایران هست و قیمتهای بسیار خوبی (۴ الی ۵ میلیون تومان) دارند ولی آیا مودم فیبر نوری وای فای ۷ هم داریم؟
۲ مدل مودم فیبر نوری وای فای ۷ هواوی
معمولا شرکتهای سازنده مودم و روتر، مدلهای مودم کمتری با آخرین فناوری وای فای دنیا میسازند و اینطور نیست که مانند روترها، دهها مدل ارزان قیمت، میانه بازار و پرچمدار یا گیمینگ یافت شود.
مثلا، تیپیلینک یک مدل مودم فیبر نوری با وای فای ۷ به نام XGB830v دارد یا شرکت ZTE چند مدل با مشخصات بسیار خوب دارد که بیشتر روترهای وای فای ۷ با قابلیت GPON هستند.
هواوی تا کنون دو مدل مودم فیبر نوری WiFi 7 روی سایت خودش معرفی کرده است: OptiXstar EG8145B7N-50 و OptiXstar EN8145B7Ns که نامگذاری مشابه مودمهای فیبر نوری قبلی خودش دارد و با برند OptiXstar تولید شدند.
هر دو مودم در بسیاری از مشخصات مشابه هم هستند ولی از دو کلاس کاملا مجزا در دنیای فیبر نوری محسوب میشوند. هواوی EN8145B7Ns در کلاس N1/N2 با حداکثر سرعت دانلود و آپلود ۱۰ گیگابیت بر ثانیه است؛ یعنی چیزی خیلی فراتر از فیبر نوری ایران.
اما مودم هواوی EG8145B7N-50 را باید احتمالا دقیقا آن چیزی بدانیم که این روزها کاربر ایرانی دنبالش است؛ یک مودم GPON ONT با کلاس +B که حداکثر سرعت دانلود به ۲.۵ گیگابیت و آپلود به ۱.۲ گیگابیت بر ثانیه میرسد.
پس، ما در ادامه سعی میکنیم بیشتر درباره مودم هواوی OptiXstar EG8145B7N-50 صحبت کنیم اما بدانید تقریبا مشخصات هر دو مشابه هم است:
مشخصات مودم هواوی EG8145B7N-50
مودم Huawei OptiXstar EG8145B7N-50 دو مشخصه اصلی دارد که در سایت این غول چینی نیز رویشان تاکید زیادی شده است: Wi-Fi 7 و GPON ONT.
اندازه این مودم زیاد بزرگ نیست و ۱۰۸ در ۱۵۰ در ۴۰ میلیمتر است؛ مشابه مودمهای وای فای ۶ این برند و از نظر ظاهری نیز دقیقا از زبان طراحی آنها پیروی میکند. وزن مودم هم زیر ۳۰۰ گرم است.
مصرف برق معمول این مودم به ۵ وات و حداکثر مصرف آن ۱۴ وات است.
دو آنتن خارجی ۵ دسی بلی برای وای فای ۷ دارد و دو بانده است با رده BE3500 که جزو بالاترین ردههای WiFi 7 برای مصارف خانگی محسوب میشود.
رده BE3500 یعنی حداکثر سرعت باند رادیویی ۵ گیگاهرتز به ۲۸۸۲ مگابیت بر ثانیه و حداکثر سرعت باند قدیمی ۲.۴ گیگاهرتز به ۶۸۸ گیگابیت بر ثانیه میرسد؛ سرعتهایی که کاملا برای اینترنت فیبر نوری مناسب هستند.
از فناوریهایOFDMA و MU-MIMO و DCM و Beamforming و ۴۰۹۶ QAM و MIMO 2×2، پهنایباند ۱۶۰ مگاهرتز برای باند ۵ گیگاهرتز سود میبرد که یک ضعف بزرگ است. چون استاندارد وای فای ۷ از پهنایباند ۳۲۰ مگاهرتز پشتیبانی میکند.
مطابق انتظار، برای رمزنگاری دارای پروتکل WPA3 هست و مهمترین فناوری جدید نسل هفتم وای فای یعنی فناوری MLO (مخفف Multi-Link Operation) را هم دارد که اجازه میدهد یک دستگاه به چند باند رادیویی مودم یا روتر وصل شود و در نتیجه سرعت دریافت و ارسال بیشتری داشته باشد.
از نظر درگاههای ارتباطی نیز مودم OptiXstar EG8145B7N کاملا غنی است:
۱ درگاه POST برای اتصال کابل فیبر نوری (SC/APC)
۱ درگاه شبکه اترنت ۲.۵ گیگابیت
۳ درگاه شبکه اترنت ۱ گیگابیت
۱ درگاه USB 3.0
۱ درگاه تلفن RJ11
به همراه کلید روشن/خاموش، کلید ریست و WPS تا همهجوره خیالتان راحت باشد با این مودم میشود همه کاری کرد.
قیمت مودم فیبر نوری وای فای ۷ هواوی
واقعیت این است که هنوز مودم EG8145B7N را در هیچ فروشگاه ایرانی مشاهده نکردیم اما در فروشگاههای غالبا اروپایی به قیمت ۶۵ یورو به فروش میرسد. قابل پیشبینی است چنین مودمی وارد بازار ایران شود؛ نباید زیر ۶ الی ۷ میلیون تومان به فروش برسد.
در حالی که بهترین مودم فیبر نوری هواوی، قیمتهایی بین ۶ الی ۷ میلیون تومان دارند؛ پس باز هم قابل انتظار است یک مودم با WiFi 7 را نباید ارزان خرید.
چرا باید مودم فیبر نوری وای فای ۷ بخریم؟
خیلی ساده و راحت بگوییم؛ فعلا هیچ دلیلی نیست و مودمهای وای فای ۶ کاملا جوابگوی نیازهای کاربران ایرانی، با توجه به سرعت اینترنت فیبر نوری در ایران که در ایدهآلترین حالت، حداکثر ۱ گیگابیت بر ثانیه است؛ خواهند بود.
جز اینکه بگویید میخواهیم هزینه کنیم و یک مودم بخریم و تا ۱۰ سال استفاده کنیم؛ پس جدیدترین مودم روز دنیا را میخواهیم یا اینکه گوشی و لپتاپ و کنسول وای فای ۷ داریم و باید مودم روتر هم از نسل هفتم وای فای باشد.
و اینکه مشکلی برای هزینه نداشته باشید اما حتما باید مودمی بخرید که پرچمدار باشد و رو دست آن هیچ محصول دیگری نباشد.
مودمهای فیبر با وای فای ۶ هم الان سرعتهای بالای ۱ گیگابیت روی وای فای را پشتیبانی میکنند و همه مشخصات مودمی مانند EG8145B7N را دارند از جمله انتنها، درگاهها، پنل کاربری و …
اگر شما دلیل محکمی برای خرید مودم فیبر نوری وای فای ۷ دارید؛ با ما در میان بگذارید!
اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکهچی با آیدی @shabakehchi همراه شماست. پرسشهای خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
عالی بود مطلبتون و مفید