آموزش

آموزش ۵ روش یافتن بهترین قیمت مودم ADSL و ۴G و TDLTE

ترفندهای یافتن قیمت واقعی مودم در بازار ایران و خرید با مناسب ترین قیمت

امروز می‌خواهم ترفندهای یاد گرفته در مدت زمان ۱۵ ساله برای یافتن ارزان ترین قیمت مودم را آموزش بدهم.

بازار ایران با بازارهای کشورهای دیگر فرق دارد و از قواعد و فرمول‌های قیمتی خودش تبعیت می‌کند. در غالب کشورهای دنیا، وقتی یک مودم معرفی و به بازار عرضه می‌شود؛ یک قیمت مشخص خرده‌فروشی دارد که در همه فروشگاه‌های فیزیکی و آنلاین با همان قیمت فروخته می‌شود.

وقتی می‌گویند مثلا قیمت مودم نت گیر M5 برابر با ۴۹۹ دلار است؛ دیگر در همه فروشگاه‌ها با قیمت ۴۹۹ دلار فروخته می‌شود و فقط شاید در برخی حراجی‌ها یا فروشگاه‌ها، با تخفیف بیشتری عرضه شود.

اما در ایران، فرض کنید شما بخواهید قیمت مودم تی پی لینک MR200 را بگیرید. قطعا با ده قیمت مختلف در فروشگاه‌ها روبرو می‌شود که بعضا شاید با هم ۱ تا ۱.۵ میلیون تومان تفاوت داشته باشند.

یا اگر تصمیم گرفته باشید یک مودم رومیزی TDLTE بخرید؛ رسما گرفتن قیمت مودم ایرانسل TF-i60 H1 شما را بیچاره و نابود می‌کند؛ چون به شما از ۴ میلیون تومان قیمت می‌دهند تا ۸ میلیون تومان و شاید بیشتر. در خود سایت دیجی‌کالا، بالای ۲۰ فروشگاه مودم H1 ایرانسل را عرضه کردند و قیمت‌ها بعضا چندین میلیون تومان با هم فرق دارند.

یک فروشگاه زده مودم ایرانسل TF-i60 H1 سریال قدیمی، بعدی زده مودم TF-i60 H1 آنلاک، فروشگاه بعدی با دو میلیون تومان زیر قیمت می‌دهد و فروشگاهی هم پیدا خواهید کرد که می‌گوید مودم i60 اصل و آنلاک در حد نو به شما می‌دهد.

خوب؛ اگر یک کاربر ساده باشید که هیچ آشنایی با بازار مودم و انواع آن ندارید؛ چگونه می‌خواهید بهترین انتخاب و قیمت را یافته و خرید کنید؟ با ما همراه باشید تا چند ترفند خوب یافتن بهترین قیمت مودم آموزش بدهیم:

انتخاب قیمت مودم

مشکلات یافتن بهترین قیمت مودم

کاربران ایرانی برای خرید مودم در ایران چند مشکل دارند:

تنوع قیمتی

تا حدودی در بالا اشاره کردیم. عمده بازار مودم در ایران، قاچاق است و در نتیجه هر فروشنده برای خودش قیمت‌گذاری می‌کند و هیچ‌گونه نظارت یا قاعده و استانداردی هم در این بازار نیست.

به زبان ساده، اگر می‌توانید مودم وارد کنید؛ با هر قیمتی که دوست دارید بفروشید. حالا اگر مودمی وارد کردید که در بازار نیست یا عددی یافت می‌شود؛ چندین برابر قیمت دلاری آن بفروشید.

گاها تفاوت قیمت یک مودم در ایران به چندین میلیون تومان می‌رسد که اصلا از عقل و منطق به دور است ولی فروشنده روی عدم آگاهی خریدار یا اجبار او یا اعتماد به برندش، حساب باز کرده است.

عمده مودم‌های محبوب و پرفروش بازار ایران، یک بازه تفاوت قیمتی بزرگ دارند. یک مثال بزنیم: قیمت مودم ایرانسل TF-i60 G1 از ۲ میلیون تومان آغاز می‌شود و تا ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان می‌کشد.

شاید بگویید بخشی از این تفاوت قیمت به خاطر بسته اینترنت و سیم کارت همراه آن است ولی مودمی که ۲ میلیون تومان در یک فروشگاه زده شده و همان مودم در فروشگاه دیگری ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، بدون سیم کارت و بسته اینترنت است را چه کنیم؟

اصل و تقلبی

مشکل دیگر خرید مودم در بازار ایران به زیاد بودن مودم‌های تقلبی و قاچاق و اصطلاحا فله‌ای برمی‌گردد. واردکنندگان مودم، یک مدل را به صورت فله‌ای و در حجم انبوه از کشورهای همسایه خریداری کرده و وارد ایران می‌کنند و با زدن یک کاور و جعبه و بسته‌بندی شیک، پشت ویترین مغازه‌ها قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: ۸۰ درصد مودم بازار ایران قاچاق و از برندهای خارجی است

تشخیص یک مودم اصل تولیدی شرکت هواوی یا تی پی لینک یا دی لینک از مودم تقلبی یا مودم آنلاک و دست دوم و استوک بسیار سخت است. یک دلیل تفاوت قیمت‌ها در بازار نیز به همین نکته برمی‌گردد. مودم تقلبی با قیمت بسیار کمتر در بازار به فروش می‌رسد و عمدتا بدون گارانتی است.

کاربر گول می‌خورد و مودم تقلبی را می‌خرد؛ در حالی‌که مودم اصل و با گارانتی، قیمت گران‌تری دارد.

درباره مودم‌های استوک نیز همین داستان تکرار می‌شود و همیشه ارزان ترین قیمت مودم، لزوما بهترین انتخاب و خرید نیست. از آن طرف، همیشه یک مودم با قیمت پایین نسبت به دیگر فروشگاه‌ها، لزوما یک مودم تقلبی و استوک نیست.

لاک و آنلاک

یک ترفند دیگر فروشنده‌ها برای افزایش قیمت مودم یا دستکاری قیمت‌ها و به هم ریختن بازار، افزودن یک عبارت آنلاک به مودم است.

مودم ایرانسلی که آنلاک شده باشد را می‌توانید به هر قیمتی بفروشید و هیچ‌کس معترض شما نیست. همین‌طور، مودم همراه اول، مودم مبین نت یا هر شرکت و اپراتور دیگری را با قیمت پایینی خریداری کنید و بعد در کمتر از چند دقیقه، آنلاک کرده و با یک میلیون تومان اضافه قیمت، در فروشگاه آنلاین خود بزنید.

بیشتر بخوانید: ۱۰ پرسش و پاسخ درباره آنلاک مودم

مشکل دیگر اینجا است که آنلاک همه مودم‌ها یکسان نیست یا مثلا برخی فروشنده‌ها، مودم آنلاک را از خارج وارد کرده ولی در اصل هنوز لاک شده است و به اسم آنلاک می‌فروشند؛ مثلا از هر سیم کارتی پشتیبانی می‌کند ولی فریم‌ویر آن، لاک شده یک اپراتور خارجی است.

نایاب و کم یاب

اشاره کردیم اگر مودمی در بازار ایران، کم یاب یا نایاب شود؛ سریعا قیمتش افزایش پیدا می‌کند. اگر این مودم به صورت عددی وارد شده باشد که دیگر هیچ حد و مرزی برای قیمت‌گذاری آن نیست.

برای مثال، مودم هواوی B818 که باید نهایتا قیمتی ۷ الی ۸ میلیون تومان در بازار ایران داشته باشد را اکنون با قیمت ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌فروشند.

قیمت دلار

به نظرم هیچ فاکتور و بازیچه‌ای بهتر از نوسانات قیمت دلار برای افزایش قیمت مودم‌ها یا تفاوت قیمت‌ها نیست.

فروشنده‌ها، به سادگی هر چه تمام‌تر، امروز یک مودم را ۲ میلیون تومان و فردا ۲.۵ میلیون تومان می‌فروشند و دلیل افزایش قیمت مودم را دلار ذکر می‌کنند.

دیگر مشخص نیست کدام فروشنده کدام سری از مودم‌ها را با دلار قیمت جدید وارد کرده یا هنوز دارد از سری با دلار قیمت قدیم می‌فروشد.

مشخص نیست وقتی دلار ۲ هزار تومان گران می‌شود؛ چرا یک فروشنده قیمت مودم را ۲۰۰ هزار تومان و فروشنده دیگر ۱ میلیون تومان افزایش می‌دهد.

و مشخص نیست کدام فروشنده دارد سود بالایی می‌برد و کدام فروشنده بک حداقل سود فروش مودم قانع است.

چند ترفند یافتن بهترین قیمت مودم

با در نظر گرفتن همه این مشکلات در خرید مودم و یافتن قیمت واقعی یک مدل مودم یا روتر، حالا سراغ چند ترفند برای خرید بهتر و به صرفه‌تر می‌رویم:

۱- سراغ ترب و ایمالز بروید

خرید مودم

من هر وقت بخواهم قیمت مودمی را دربیاورم؛ بدون استثنا آن مودم را در گوگل سرچ کرده و بعد سایت‌های دیجی‌کالا، ایمالز و ترب را باز می‌کنم و شروع به بررسی فروشنده‌ها و قیمت‌های مختلف می‌کنم.

معمولا، قیمت‌های دیجی‌کالا بالاتر هستند ولی برخی اوقات می‌توان یک مودم را با تخفیف در آن پیدا کرد.

بهترین قیمت مودم

مزیت بزرگ سایت‌های ایمالز و ترب، این است که فروشنده‌های مختلف یک مدل مودم را برای شما فهرست کرده است و می‌توانید از بین آن‌ها انتخاب کنید؛ سراغ ارزان‌ترین فروشنده بروید و در همان صفحه ایمالز، روی دکمه خرید کلیک کرده و وارد پروسه خرید مودم شوید.

معمولا، فروشنده‌های معتبر و رسمی و اسمی و نامداری با ایمالز و ترب همکاری می‌کنند و من هنوز خریدی از یک فروشگاه معرفی شده توسط این دو سایت نداشتم که نامعتبر و کلاه‌بردار باشد.

قیمت مودم همراه اول

در سایت ترب، حتی می‌توانید نمودار تغییرات قیمت یک مودم را بررسی کنید تا بهتر متوجه شوید در یک هفته اخیر یا در یک ماه اخیر، قیمت این مودم افزایش داشته است یا ثابت باقی مانده یا کاهشی است.

در این وب سایت‌ها، فروشنده‌ها به ترتیب قیمت و تخفیف برای شما فهرست شده‌اند؛ هر فروشگاه دارای یک امتیاز است و کاملا می‌توانید فروشگاه‌های مختلف را با هم مقایسه و بررسی کنید و بعد دست به انتخاب و خرید مودم بزنید.

۲- از دیجی کالا کمک بگیرید

خرید مودم از دیجی کالا

توصیه نمی‌کنم از دیجی‌کالا مودم بخرید اما یکی از منابع خوب برای رسیدن به قیمت مودم ها است. معمولا، فروشگاه‌های معتبر سعی می‌کنند در دیجی‌کالا حضور داشته باشند و قیمت‌های رقابتی بدهند.

بنابراین، به سادگی می‌توانید مودم مد نظر خود را در دیجی‌کالا زده و قیمت فروشگاه‌های مختلف را با هم مقایسه کنید یا سراغ نظرات و کامنت‌های یک مودم رفته و ببینید آیا دیجی کالا یا فروشنده مذکور، قیمت خوبی داده یا قیمت بالایی گفته است.

ضمن اینکه، برخی اوقات مودم‌ها و روترها در جشنواره‌های دیجی‌کالا یا مناسبت‌های دیگر، تخفیف می‌خورند. تخفیف ۵ درصد و ۱۰ درصد اصلا جالب نیستند ولی وقتی یک مودم ۴۰ درصد تخفیف می‌خورد؛ اگر قیمت اولیه‌اش با قیمت بازار یکی باشد؛ خریدش به صرفه می‌شود.

نکته دیگر اینکه من از دیجی‌کالا برای یافتن مودم‌های خاص استفاده می‌کنم. برخی اوقات، مودمی که در بازار نایاب شده یا اصلا وارد نشده است را می‌توانید در این فروشگاه پیدا کنید.

مزیت بزرگ دیجی‌کالا، فیلترهای جست‌وجو آن است که اجازه می‌دهد شما بهترین قیمت مودم را پیدا کنید. می‌توانید از فیلتر پربازدیدترین، جدیدترین، پرفروش‌ترین، ارزان‌ترین، گران‌ترین و … استفاده کنید تا اطلاعات بیشتری درباره وضعیت قیمت یک مودم به دست بیاورید.

۳- سراغ فروشگاه‌های شبکه بروید

قیمت مودم مخابرات

من در کنار دیجی‌کالا و سایت‌های ترب و ایمالز، فروشگاه‌های دیگر مانند برقچی، مقداد آی تی، مودم مارت، هزارسو، بروزکالا، ایزی مارکت، مودم با ما و … نیز را جست‌وجو می‌کنم.

گشت و گذار در این فروشگاه‌ها، ضمن اینکه دوباره من را درباره قیمت مودم انتخابی، مطمئن‌تر می‌کند؛ اطلاعات بیشتری درباره مودم کسب می‌کنم و اگر نسخه‌های مختلفی داشته باشد؛ مدل‌های لاک و آنلاک آن در بازار موجود باشد یا هر مشخصات دیگری، آن‌ها را هم پیدا خواهم کرد و با قیمت‌های فروشنده‌ها و مغازه‌دارانی که در سایت‌های ایمالز و ترب یافتم؛ مقایسه می‌کنم.

۴- دیوار را بگردید

خرید مودم و روتر

برخی فروشندگان و واردکنندگان فله‌ای مودم، در سایت دیوار فعالیت می‌کنند و مدل‌های پر فروش و پر متقاضی بازار را با قیمت بسیار پایین‌تر از قیمت فروشگاه‌های معروف و معتبر، آگهی می‌کنند.

شاید خرید یک مودم خاص مثلا مودم ۵G از دیوار چندان منطقی نباشد ولی خرید مودم‌های ADSL و ۴G قدیمی و رایج بازار که چیز خاصی ندارند؛ گاهی شما را چندین میلیون تومان جلوتر می‌اندازد.

گشت‌وگذار در سایت دیوار، حداقل مزیت‌اش این است که شما را با نازل‌ترین قیمت مودم روبرو و آشنا می‌کند و متوجه می‌شوید کمترین قیمت مودم تی پی لینک ۹۹۶۰ یا ۹۹۷۰ چند است.

۵- از شبکه‌های اجتماعی قیمت بگیرید

بهترین قیمت مودم

ترفند دیگر اینکه، چند فروشگاه مودم را در اینستاگرام و تلگرام، فالو کنید و همیشه نگاهی به جدیدترین قیمت مودم‌ها و محصولات پست شده آن‌ها بیندازید.

برخی اوقات، موفق شدم مودم‌هایی با قیمت بسیار پایین‌تر از دیجی‌کالا یا فروشندگانی که ایمالز معرفی کرده را در یک پیج اینستاگرامی پیدا و خریداری کنم.

البته، همه فروشنده‌های فعال در تلگرام و اینستاگرام و واتساپ و سایر شبکه‌های اجتماعی، قابل اعتماد نیستند و برخی دقیقا به دنبال کلاه‌برداری و سوءاستفاده از کاربران حرکت می‌کنند.

افرادی باید از شبکه‌های اجتماعی خرید مودم داشته باشند که کاملا به فضای این رسانه‌ها و بازی‌های کلاه‌برداری مسلط باشند و فروشگاه معروف و معتبری یافته و آن را آزموده باشند یا فروشگاه دارای آدرس فیزیکی باشد و بتوان به فروشگاه فیزیکی آن‌ها سر زد.

۶- فروشنده دوست پیدا کنید

در آخر، من چند فروشنده فیزیکی و مجازی معتبر دارم و طی سالیان دراز، با آن‌ها دوست شده و به راحتی هر وقت بخواهم یک مودم بخرم؛ ابتدا از آن‌ها استعلام قیمت و موجودی می‌گیرم. خرید از یک فروشگاه دوست، بسیار بهتر از فروشگاه‌های آنلاین است؛ چون شما می‌توانید درباره خرید مودم بهتری نیز مشاوره بگیرید یا با همان قیمت، مودم رده بالاتری بخرید.

مثلا، شاید شما بخواهید مودم دی لینک DWR-930M را بخرید که قیمت آن حدود ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است ولی یک فروشنده آشنا و دوست به شما توصیه کند با همین قیمت، مودم بهتری مانند نزتک ۷۷C را خریداری کنید.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا