آموزش

۵+۱ ابهام درباره اینترنت TD-LTE که کاربران را به اشتباه می‌اندازد

چندین کامنت و انبوهی از سوالات کاربران درباره اینترنت TD-LTE باز هم من را وادار کرد نسبت به این نوع اینترنت در ایران کمی بیشتر بنویسم و چند ابهام یا پرسش مهم در ذهن کاربران را پاسخ دهم.

متاسفانه سرویس‌دهنده‌های اینترنت TD-LTE اطلاع‌رسانی شفاف و مناسبی روی سرویس‌های خود ندارند و غالبا کارشناسان این شرکت‌ها هم از پاسخ‌گویی عاجز هستند یا اینکه حوصله پاسخ‌گویی ندارند و اصلا وظیفه خودشان نمی‌دانند که کاربران را راهنمایی کنند.

بیشتر بخوانید: قبل از اینکه اینترنت TD-LTE بخرید؛ این ۵ نکته مهم را بدانید!

در نتیجه، کاربران حیران و سرگردان هستند و نمی‌دانند آیا اینترنت TD-LTE به کارشان می‌آید یا خیر؟ چه تفاوت‌هایی با اینترنت ۴G در مودم و سرعت و آنتن‌دهی و قیمت بسته‌ها دارد؟ و ده‌ها سوال دیگر که لازم است اطلاع‌رسانی شود.

در ادامه سعی کردم حداقل مهم‌ترین سوالات کاربران و خواننده‌های سایت شبکه‌چی را جمع‌آوری و به طور مختصر پاسخ دهم:

آیا می‌شود روی گوشی تلفن همراه از اینترنت TD-LTE استفاده کرد؟

کاربری مشخصات گوشی سامسونگ گلکسی اس ۹ پلاس خودش را برایم فرستاده و مدعی است از اینترنت TD-LTE پشتیبانی می‌کند؛ بنابراین اگر این نوع سرویس اینترنت را خریداری کند می‌تواند روی اسمارت‌فون رده بالا و گران قیمت‌اش هم اینترنت TD داشته باشد!

بخش اول صحبت‌های این دوست عزیز درست است. بسیاری از گوشی‌های تلفن همراه از فرکانس‌های رادیویی TD-LTE پشتیبانی می‌کنند و در جدول مشخصات این گوشی‌ها چنین چیزهایی درج شده است ولی نکته اینجا است که سرویس مکالمه و اینترنت TD-LTE باهم در ایران عرضه نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: چرا کاربران از اینترنت TD-LTE اپراتورها راضی نیستند؟

شرکت ایرانسل، مبین‌نت، پیشگامان یا شاتل و ماهان‌نت، سیم‌کارت TD-LTE می‌دهند ولی فقط دیتای اینترنت ندارد و از مکالمه و تماس و اس‌ام‌اس خبری نیست. در واقع، این سیم‌کارت فقط برای استفاده از اینترنت است.

بنابراین؛ سیم‌کارت‌های TD-LTE فقط برای اینترنت هستند و روی مودم‌های مخصوص خود شرکت‌ها کار می‌کنند و نمی‌شود روی گوشی تلفن همراه انداخت.

آیا می‌توان حجم اینترنت TD-LTE را به اینترنت ۴G منتقل کرد؟

خواننده دیگری سوال کرده می‌تواند حجم اینترنت TD-LTE خود را به ۴G منتقل کند. ظاهرا یک سرویس سالیانه گران‌قیمت و پرحجم اینترنت TD-LTE را خریداری کرده با مودم Tf-i60 و اکنون ناراضی است. می‌خواهد اینترنت ۴G بگیرد ولی به فکر حجم زیاد چند صد گیگابایتی باقیمانده از سرویس TD-LTE است.

این کار هم شدنی نیست. حداقل شرکت‌ها گزینه‌ای برای چنین کاری ندارند. چون اینترنت TD-LTE و ۴G شاید در یک فناوری (LTE) با هم مشترک باشند ولی به طور کلی از هم مجزا هستند؛ هم در سیم‌کارت هم در مودم و هم در قیمت و بسته و حجم و سرعت و این‌ها.

سرعت اینترنت TD-LTE بیشتر است یا ۴G؟

این موضوع هم محل اشکال کاربران زیادی است. بالاخره سرعت اینترنت TD-LTE بیشتر است یا ۴G؟

جواب ساده است: همه‌چیز به موقعیت شما و آنتن‌دهی سرویس‌دهنده اینترنت‌ها دارد. آزمایش‌های زیادی در شهر تهران روی هر دو اینترنت به خصوص با سرویس‌های ایرانسل انجام شده است. در محل‌هایی که ایرانسل اینترنت TD-LTE خوبی آنتن‌دهی می‌کند، سرعت این نوع اینترنت بیشتر از فورجی است ولی در غالب محله‌ها و مکان‌ها شاهد برعکس این اتفاق هستیم.

چون اینترنت ۴G به خاطر پوشش‌دهی بیشتر و بهتر و آنتن‌دهی قوی‌تر؛ سرعتی بهتر از TD-LTE دارد.

اگر می‌خواهیم بدانید در منطقه شما سرعت کدام نوع اینترنت بیشتر است؛ بهتر است سرعت واقعی هر دو سرویس را از دوستان، آشنایان، همسایگان، فروشگاه‌ها و هر کسی که در منطقه شما؛ خیابان و کوچه شما است؛ سوال کنید.

آیا مودم‌های ۴G اینترنت TD-LTE را پشتیبانی می‌کنند؟

فعلا در بازار فقط یک مودم به نام TF-i60 ایرانسل را داریم که از هر دو نوع اینترنت ۴G و TD-LTE با دو سیم‌کارت جداگانه پشتیبانی می‌کند. مدل آنلاک شده این مودم به نام هواوی B۶۱۲s-۲۵d نیز در بازار یافت می‌شود.

به غیر از این مودم‌ها، مودم‌های ۴G از اینترنت TD-LTE پشتیبانی نمی‌کنند و برعکس مودم‌های TD قادر به کار با سیم‌کارت‌های فورجی نیستند.

آیا می‌توان سیم‌کارت TD-LTE اپراتوری را روی مودم‌های دیگر استفاده کرد؟

کاربری اینترنت TD-LTE مبین‌نت گرفته و اکنون می‌خواهد به ایرانسل سوییچ کند. کاربر دیگری تاکنون از سرویس‌های ایرانسل استفاده کرد و اکنون می‌خواهد اینترنت TD-LTE شاتل یا ماهان‌نت را بگیرد. آیا این کاربرها می‌توانند بدون تعویض مودم یا حتا سیم‌کارت به سراغ اینترنت TD-LTE شرکت دیگری بروند؟

باز هم متاسفانه در ایران چنین چیزی مقدور نیست. همه سرویس‌دهنده‌های اینترنت TD-LTE مودم‌های خودشان را که اصطلاحا قفل شده یا لاک است را به مشتری می‌دهند تا با سرویس اینترنت دیگری کار نکند.

برای استفاده از اینترنت TD-LTE ایرانسل باید مودم همین شرکت و برای استفاده از اینترنت TD-LTE مبین‌نت یا ماهان‌نت یا شرکت دیگری هم باید مودم خود آن‌ها را تهیه کرد.

آیا سرعت اینترنت  TD-LTE سقف ندارد؟

برخلاف تصور برخی از کاربران، اینترنت تی‌دی‌ال‌تی دارای سقف سرعتی است و مانند اینترنت فورجی بدون سقف نیست. یعنی هر شرکت سرویس‌دهنده اینترنت TD-LTE یک حداکثر سقف سرعت دانلود تعیین کرده است.

ایرانسل می‌گوید حداکثر سرعت اینترنت TD-LTE به ۸۰ مگابیت می‌رسد ولی سایر شرکت‌ها از مبین‌نت و آسیاتک گرفته تا زی‌تل و وینکس همگی سقف ۴۰ مگابیت را برای کاربران خانگی تعیین کردند.

برای مشاهده جدول سقف سرعت اینترنت TD-LTE شرکت‌های مختلف به مطلب «کدام شرکت سریع‌ترین اینترنت TD-LTE را می‌دهد؟» مراجعه کنید.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

‫8 دیدگاه ها

  1. سلام و تشکر بابت این توضیحات
    فقط یک سوالی دارم
    اصلا کاری به مبحث سیمکارت و لاک کردن سیم کارت و مودم هر شرکت ندارم ،فقط میخوام بدونم دیتای کلی ال تی ای که داخل کشور استفاده میشه یکی هست؟؟؟؟
    مثلا شما فرض کن یک سایت یا سروری فقط با دی ان اس وصل میشه، اما مثلا شبکه ال تی ای ایرانسل با اون دی ان اس هم کار نمیکنه،ولی نت های دیگه کار میکنه باهاش، ایا امکانش هست که بخاطر شبکه مسترک مثلا مبین نت هم با این دی ان اس مثل ایرانسل مشکل داشته باشه؟؟؟؟ یعنی میخوام بدونم دکل مشترک دارن یا دکل و دیتاهای ورودیشون متفاوته؟؟؟
    امیدوارم منظورمو رسونده باشم ،ممنون

    1. کلا سه اپراتور اصلی TD-LTE در ایران داریم که هر سه هم دکل‌ها و مشخصات شبکه‌شان با هم متفاوت است: مبین‌نت (همراه اول)، ایرانسل و شاتل‌موبایل
      دیگر سرویس‌دهنده‌های TD-LTE از یکی از این اپراتورها سرویس می‌گیرند

  2. سلام . متاسفانه اینها اینترنت TD-LTE نیستن و مبین نت ۴G LTE هست یعنی فور جی ایستا یا ثابت با کیفیت کم هم هست . ایرانسل هم فورجی معمولی و هم فورجی ال تی ای هست .تی دی ال تی اینترنت ثابت با پهنای باند خیلی بالا و سیگنال اختصاصی برای یک شخص .سرعت ۳۵۰ مگ ممکنه در بازه ای از زمان سرعت متغیبر باشه ۲۰۰ مگ ۲۵۰ مگ ۳۵۰ مگ!ولی کیفیت بالا و سرعتی عالی که برای شرکتها نصب میشه.خیلی از کشورها سیگنال رو بدون احتیاج به سیمکارت و در امواج فورجی هم ارسال میکنن .اینهایی که توی ایران به اسم TD-LTE فروخته میشه اصلا مودم نیست ویک قطعه سیمگارت خوره که برای اینکه اینترنت سیمکارت موبایل رو روی کامپیوتر و بین چند نفر تقسیم کنی و احتیاجی به مودمهای گران نباشه اینو ساختن تا مردم از ADSL و وایرلس به سمت این نوع اینترنت برن. همه کشورها این به اصطلاح مودم رو به صورت رایگان و بصورت تشویقی موقعی که سیمکارتی رو تحویل شهروند یا مهاجر و یا توریست میدن تا از سیمکارتی که رایگان گرفته اون فرد تشویق بشه از اینترنت سیمکارتشون استفاده کنه سرعت بالاتر و قیمتی مناسبتر فقط یه سیمکارته اما توی ایران این لوازم با قیمتی خیلی گران به مردم فروخته میشه درصورتی که شما سیمکارتی روکه تحویل میگیرین اون شرکت برای اینکه کاربر از اینترنت سیمکارتش استفاده کنه مجانی میدن کلیه سیمکارتهای فورجی رو هم ساپورت میکنه اما توی ایران این سیمکارت رو گران میخری مودم رو لاگ میکنن و به زور باید از اینترنت همان شرکت استفاده کنی و این جرمه !

  3. سلام یه سوال خیلی مهم دارم.
    توی بورس یه چیزی هست به اسم سر خطی. یعنی کلی آدم راس ساعت هشت و نیم هر کس از کارگزاری خودش سفارش میذاره و بر حسب سرعت اینترنت و کارگزاری توی صف قرار میگیرید.من داشتم سرعت صفحه معاملات آنلاین چند تا کارگزاری رو از نظر سرعت توی یه سایت بررسی میکردم اما امتیاز های کلی نزدیک به هم هستند اما توی جزییات که من سر در نمیارم با هم کلی فرق میکنن. میخواستم بپرسم مهم ترین فاکتور توی سریع بودن یه سایت که به درد سر خطی توی بورس بخوره کدومشه ؟

  4. سلام برای من که هم مودم ایرانسل tdlte دارم و هم گوشی و بعلت نبود adsl یا کیفیت در محله ی ما tdlte خریدم اما سرعتش با اینکه یک چراغش خاموشه و بقیه روشنه خیلی خیلی از مودم جیبی یا گوشی من کمتره چیزی در حد ده ها برابر کمتره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا