دو روز پیش، مطلبی درباره بهروزرسانی فریمویر مودمهای ایرانسل TF-i60 یا هواوی B612 به نسخه جدید منتشر کردیم.
فریمویر جدید این مودم برخی مشکلات گذشته را رفع میکند و مهمترین ویژگی آن، دسترسی به حالت تجمیع فرکانس (CA) با MIMO 4×4 است که سرعت و آنتندهی بیشتری به همراه دارد.
پس از انتشار این پست، خوانندههای زیادی هم روی مطلب و هم به صورت خصوصی پیام دادند و نحوه بهروزرسانی فریمویر مودمشان را سوال کردند.
اینکه در مودمهای ایرانسل چگونه میتوان به فریمویر جدید بهروزرسانی کرد یا در مودمهای مبیننت این مراحل چگونه است. از سوی دیگر، کاربرانی که مودم آنلاک خریدند یا خودشان مودم را آنلاک کردند؛ باز هم سوالاتی را مطرح کردند.
من سعی کردم جسته و گریخته به این پرسشها پاسخ بدهم ولی چون تعدادشان بسیار بالا بود؛ احساس شد یک درخواست عمومی و مشکل غالب کاربران این مودم است.
از یکی از دوستان (سعید با نام کاربری saeex) که خواننده سایت شبکهچی است و از این طریق با هم آشنا شده و تبادل اطلاعات میکنیم؛ درخواست کردم اطلاعات مفصلی از بهروزرسانی فریمویرهای مودمهایش به همراه عکس برایم ارسال کند.
چون این دوست عزیز هم مودم ایرانسل TF-i60 و هم هواوی B612 مبیننت را دارد و موفق شده فریمویر هر دو مودم را به فریمویر اصطلاحا ۱۹۶ ارتقا دهد. در ادامه میتوانید مراحل کار را بخوانید.
نکته بسیار مهم ۱: ارتقای فریمویر مودمهای B612 و TF-i60 فقط با سیمکارت TD-LTE همان شرکت ارایهدهنده مودم میسر است و باید این سیمکارت روی مودم سوار شده باشد. پس، با سیمکارت ۴G یا سیمکارت شرکتی غیر از ارایهدهنده مودم عملا بهروزرسانی فریمویر ممکن نیست.
نکته بسیار مهم ۲: تا کنون چندین نسخه فریمویر برای مودمهای B612 و TF-i60 از جمله فریمویرهای ۱۹۲ و ۱۹۵ ارایه شده است که هیچیک قابلیت CA و MIMO 4×4 را پشتیبانی نکردند. اخیرا فریمویر جدیدی معروف به فریمویر ۱۹۶ عرضه شده که از MIMO 4×4 و CA پشتیبانی میکند. طبق صحبتهای شنیده شده و همینطور سوال و جوابی که از بچههای مبیننت داشتم؛ آخرین فریمویر این مودم به نام فریمویر ۱۹۷ نیز در آیندهای نزدیک عرضه میشود که قابلیتهای VPN این مودم را ارتقا میدهد.
مودم ایرانسل TF-i60
ایرانسل با ارسال ایمیلی به کاربران و مشترکان فعال و رسمی خود، ضمن اعلام آمادگی برای بهروزرسانی فریمویر مودم؛ ازشان درخواست کرده است در بازه یکم تا سیام آذرماه مودم را روشن و در ساعتهای ۲ الی ۷ صبح به اینترنت متصل کنند تا به طور خودکار ارتقای فریمویر صورت گیرد.
برای دریافت این فریمویر باید بسته اینترنت فعال داشته باشید و تمام تیکهای مربوط به بهروزرسانی خودکار فریمویر مودم در بخش Settings را زده باشید.
قاعدتا مشترکانی که ایمیل ثبت شده پیش ایرانسل نداشتند؛ نتوانستند ایمیل فراخوانی ارتقا به فریمویر ۱۹۶ را دریافت کنند و باید از طرق دیگری وارد عمل شوند.
گزارشها نشان میدهد ارتقا به فریمویر ۱۹۶ پس از ۳۰ آذرماه متوقف شده است و احتمالا دوباره یک بازه جدید برای شناسایی مودمهای فعال و بهروزرسانی فریمویر آنها اعلام میشود.
نمایندگیهای ایرانسل نمیتوانند از راه دور فریمویر مودم Tf-i60 را ارتقا دهند و باید حضوری به آنها مراجعه و مودم را همراه خودتان ببرید.
برای اینکه بفهمیم آیا فریمویر مودم ما بهروزرسانی شده است یا خیر؛ روی گزینه Update کلیک کنید. باید شماره فریمویر مودم چیزی شبیه به ۱۱.۱۹۶.۰۱.۰۱.۲۳۴ باشد.
همینطور، شماره Web UI جدید به به ۲۱.۱۰۰.۴۴.۰۰.۰۳ تغییر کرده باشد.
اگر فریمویر مودم آپدیت شده باشد؛ در بخش تنظیمات شبکه باید حالت CA را مشاهده و قابل انتخاب باشد. ارتقای فریمویر به وضوح روی عملکرد و سرعت اینترنت تاثیرگذار است.
مودم مبیننت هواوی B612
برخلاف تصور عمومی، شرکت مبیننت برای ارتقای فریمویر مودمهای B612 خود خیلی زودتر از ایرانسل اقدام کرده و روشهای بهتری نیز در پیش گرفته است.
ابتدا از بخش Update بررسی کنید آیا آخرین نسخه فریمویر هواوی B612 به شماره 11.196.01.01.234 نصب شده است یا خیر.
در صورتی که فریمویر مودم شما هنوز بهروزرسانی نشده؛ باز هم مانند ایرانسل، باید تمام تیکهای بهروزرسانی خودکار را در بخش Settings زده و مودم را در بازه زمانی ۲ الی ۷ صبح روشن بگذارید و بسته اینترنتی فعال داشته باشید.
مبیننت بازه زمانی مشخص نکرده است و کاربران این اپراتور میتوانند با خیال راحت فریمویرهای خود را بهروزرسانی کنند.
تماس با پشتیبانی شرکت مبیننت و درخواست بهروزرسانی فریمویر مودم هم روش دیگری برای ارتقا به نسخه جدید است. گزارشهای مشترکان نشان میدهد مبیننت به این درخواستها پاسخ مثبت داده و فریمویر کاربران را ارتقا میدهد.
نکته بسیار مهم ۳: هیچیک از اپراتورهای ایرانسل و مبیننت فایل فریمویر ۱۹۶ را در اختیار مشترکان قرار نمیدهند یا اینکه آن را روی سایت خود آپلود و منتشر نکردند. تنها راهحل ارتقای فریمویر مودمهای TF-i60 و B612 از طریق خود این اپراتورها است.
مودمهای آنلاک
دو نوع مودم آنلاک هواوی B612 در بازار موجود است. مودمهایی که از ابتدا و کارخانهای آنلاک بودند و کاربران هم آنها را با قیمتهایی بالاتر و آنلاک پیشفرض خریداری کردند.
مودمهای سری دوم از ابتدا آنلاک نبوده ولی توسط خود کاربران آنلاک شدند. مثلا، مودمهای ایرانسل و مبیننت یا هر اپراتور دیگری بودند و خود مشتری قفل آن را برداشته است.
مودمهای آنلاک اصلی از کارخانه میتوانند به صورت دستی فریمویر ۱۹۶ را از سایتهای معتبر دانلود و نصب کنند یا اینکه با زدن کلید Update به فریمویر جدید سوییچ کنند. باز هم در اینجا، حتما تیکهای بهروزرسانی خودکار زده باشند.
اما مشتریانی که مودمهای خود را آنلاک کردند یا آنلاک شده خریداری کردند؛ نمیتوانند به طور دستی به فریمویر ۱۹۶ ارتقا دهند. اگر تنظیمات tr069 هم بسته باشد که دیگر هیچ بسته ارتقایی برای آنها ارایه نمیشود.
حتی در صورتی که بتوانند به فریمویر ۱۹۶ ارتقا دهند؛ دوباره مودم آنها قفل شده و از آنلاک خارج میشود.