اخبار ایراناخبار ایران و جهان

یوتیوب و بلاگ اسپات در آستانه رفع فیلتر

در خبرها آمده که شرکت زیرساخت ارتباطات با دادستانی کل کشور رایزنی‌هایی را انجام داده است تا دو سایت یوتیوب و بلاک اسپات برای دانشگاه‌های کشور رفع فیلتر شوند. 

محمدجواد آذری‌جهرمی مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در این زمنیه به خبرنگاران گفته است:

با دادستانی کل کشور مذاکرات جدی انجام داده‌ایم که دو سرویس بلاگ اسپات و یوتیوب در دانشگاه‌ها رفع فیلتر شوند و در اختیار دانشجویان و اساتید قرار گیرند.

جهرمی گزارش داده که نمایندگان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در کارگروه فیلترینگ روی موضوع رفع فیلتر دو سایت یوتیوب و بلاگ اسپات کار کردند و مستندات خود برای ارایه به دادستانی را آماده ساختند. جهرمی و همکارانش اعتقاد دارند که این دو سایت فواید علمی برای دانشگاهیان دارند و می‌شود استفاده علمی و تحقیقاتی مثبت ازشان داشت. 

یوتیوب یک سایت اشتراک ویدیو محبوب و پرقدرت در دنیا است و بلاک اسپات (بلاگر) یک پایگاه داده برای اشتراک‌گذاری اطلاعات به صورت وبلاگی است. این دو سایت جزو آن دسته از سایت‌هایی هستند که ماهیت دوگانه دارند و برای کارهای تحقیقاتی و پژوهشی به کار گرفته می‌شوند. 

رفع فیلتر این دو سایت می‌تواند یکی از موانع محدودسازی فرآیند انتقال دانش به داخل کشور را برطرف کند و سرعت یادگیری و اشتراک‌گذاری اطلاعات علمی را میان دانشجویان و اساتید دانشگاه ارتقا ببخشد. اما باید منتظر ماند و دید چه زمانی این دو سایت روی شبکه علمی کشور و شبکه‌های داخلی دانشگاه باز شده و رفع فیلتر می‌شوند. 

در دولت یازدهم؛ چندین بار برای سایت‌های مختلفی از جمله توییتر درخواست رفع فیلترینگ شده است اما در نهایت اتفاقی نیفتاده و این سایت‌ها کماکان به صورت فیلتر شده باقی ماندند. 

موضوع دیگری که به نظر می‌رسد باید بدان توجه کرد؛ کارهای تحقیقاتی و پژوهشی است که در شرکت‌های دانش‌بنیان و نوپا صورت می‌گیرد و در فضای کنونی کشور نیز به شدت رو به رشد بوده و گاها از پژوهش‌های دانشگاهی از نظر کمی و کیفی بیشتر هستند. آیا برای این دسته از شرکت‌ها و محققان نیز سایت‌های علمی رفع فیلتر می‌شوند؟ در بسیاری از موارد شرکت‌های نوپا و دانش‌بنیان در این زمینه به دردسر افتاده و باید زمان و انرژی بیشتری برای گرفتن یا ویدیو یا مستندات یک مقاله صرف کنند. 

فیلترینگ موضوعی است که غالب کشورهای دنیا با آن درگیر هستند و سیاست‌های مختلفی را تدوین و اجرا می‌کنند. در ایران نیز نیازمند جامع‌نگری و کارهای کارشناسی بیشتری روی این موضوع‌ها هستیم. 

 


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا