اخبار ایران

انتقاد صریح وزیر ارتباطات از سیاست‌های فیلترینگ و مسدودسازی تمامی سایت‌ها

وزیر ارتباطات ایران به طور صریح با سیاست مسدودسازی و فیلترینگ تمامی سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی مخالفت کرده و اعلام کردند چنین سیاستی را استفاده نمی‌کنیم. 

محمود واعظی که در این روزهای پایانی دولت یازدهم به شدت فعال شده و روزی نیست که خبر یا مصاحبه‌ای از وی منتشر نشود و درباره موضوع‌های مختلف نظر صریح و روشن‌ خود را بیان نکند؛ درباره پروژه فیلترینگ هوشمند و سیاست‌های فیلترینگ مسدودسازی تمامی سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی نیز صحبت کردند. 

وزیر ارتباطات درباره فیلترینگ هوشمند می‌گوید فاز دوم این پرژه به اتمام رسیده و فاز سوم آن شروع شده است. وی تاکید می‌کند سیاست‌های وزارت ارتباطات درباره فیلترینگ سیاست‌های دولت و رهنمودهای رهبر معظم است و به هیچ‌وجه سیاست‌های افرادی مانند دبیر کارگروه فیلترینگ محتوای مجرمانه را دنبال و اجازه پیاده‌سازی نمی‌دهند. 

محمود واعظی درباره دبیر کارگروه فیلترینگ محتوای مجرمانه می‌گوید:

اظهاراتی که ایشان در خصوص فیلترینگ اعلام می‌کنند نظر شخصی است و مرتب در سخنرانی‌های خود نظرات شخصی  در مورد سیاست فیلترینگ اعلام می‌کنند اما یک کشور را نمی‌توان بر اساس نظر یک فرد اداره کرد.

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه «نگاه ما به تولید فاخر و اپلیکیشن‌های مفید در این شبکه است»؛ خبر داد بیش از ۱۲۰ اپلیکیشن فارسی و حدود ۲۳ هزار توسعه‌دهنده اپلیکیشن فارسی در حال تولید محتوای فضای مجازی هستند و در این فضا نمی‌توانیم همه‌چیز را مسدود کنیم. 

واعظی در صحبت‌های خود می‌گوید:

برخی می‌گویند با مسدود کردن همه چیز درست می‌شود اما ما براساس تجربیات معقتدیم که اگر همه چیز را ببندیدم جلوی نوآوری را خواهیم گرفتم و مردم را به سمت استفاده از فیلترشکن سوق می‌دهیم.

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه باید مراقب محتوای غیراخلاق در فضای مجازی باشیم گفت: «فرصت‌ها باید به سرعت با تولید محتوا مبتنی بر فرهنگ ایرانی افزایش یابد و ما به دنبال ایجاد فضای مجازی پاک در کشور هستیم. در این زمینه دولت از بخش خصوصی فعال در این حوزه حمایت خواهد کرد.»

دولت یازدهم و وزیر ارتباطات در موضوع فیلترینگ سیاستی متفاوت از کارگروه فیلترینگ محتوای مجرمانه و برخی دستگاه‌های نظارتی و سیاست‌گذاری کشور را دنبال می‌کنند و تا کنون چندین طرح و درخواست برای رفع فیلتر سایت‌های مختلف یا شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر به این کارگروه ارسال کرده یا جلوی فیلتر شده برخی شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام را گرفتند. در آخرین مورد از این دست؛ وزارت ارتباطات درخواست رفع فیلتر سایت‌های یوتیوب و بلاگ اسپات را داشتند. 

 


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا