نقد و بررسی

بررسی اختصاصی شبکه‌چی: مودم VDSL تی‌پی‌لینک Archer VR400

بی‌شک تی‌پی‌لینک Archer VR400 یکی از پرفروش‌ترین مودم‌های ADSL/VDSL بازار ایران است. 

چندین سال است که این مودم ساخته شده و وارد ایران شده و حتی نسخه‌های مختلف اروپایی و امریکایی و آسیای شرقی آن نیز در این بازار عرضه شده و از سوی کاربران ایرانی با استقبال خریداری شد.

فرمول مشخصات مناسب و کافی به همراه قیمت ارزان باعث شد مودم تی‌پی‌لینک آرچر وی آر ۴۰۰ سر زبان‌ها بیفتد و مردم تمایلی به خرید آن داشته باشند.

تا پیش از به هم ریختگی اوضاع بازار شبکه ایران در سال ۹۹ و گرانی و نایابی مودم، Archer VR400 نهایتا قیمتی ۹۰۰ هزار تومانی داشت. اگر به گذشته کمی دورتر برگردیم؛ قیمت این مودم ۵۰۰ الی ۶۰۰ هزار تومان بود.

نه تنها در ایران بلکه در جهان از این مودم روتر VDSL رده متوسط استقبال شد و سایت‌هایی مانند آمازون و ای‌بی به سرعت آن را فروخته و با تقاضاهای بی‌شماری روبرو شدند.

شرکت تی‌پی‌لینک این محصول را در مارس ۲۰۱۷ روانه بازار کرد. زمانی که مودم‌ها و روترهای با سرعت چند گیگابیت در اوج شهرت بودند و مدت‌ها بود وای‌فای AC1200 برای مردم عادی شده بود ولی مشخصات خوب سخت‌افزاری این مودم به همراه قیمت مناسب آن باعث شد نظر کاربران را تغییر دهد.

مدت‌ها بود دوست داشتم از نزدیک این مودم را به دست گرفته و با آن کلنجار بروم. بارها به کاربران و خواننده‌های سایت پیشنهاد خریدش را داده بودم ولی خودم هنوز از دیدنش محروم بودم.

تا اینکه در اوایل سال که برنامه کوچ از اینترنت ADSL به VDSL جدی شد؛ این مودم را برای خودم خریدم و اکنون یک تجربه دو ماهه استفاده از آن را پیدا کردم.

بدون اینکه بخواهم اضافه‌گویی کنم و حوصله مخاطب را سر ببریم؛ گزارش تجربه من از این مودم VDSL را بخوانید:

مشخصات سخت‌افزاری: متوسط و دوست‌داشتنی

تی‌پی‌لینک آرچر وی‌آر ۴۰۰ یک مودم روتر دو بانده +ADSL2 و VDSL2 در رده AC1200 است. خوب اینها یعنی چه؟

+ADSL2 یعنی از تمام نسخه‌های استاندارد ADSL پشتیبانی کرده و حداکثر سرعت دانلود ۲۴ مگابیت را به کاربر می‌دهد. در ایران اینترنت ADSL بالاتر از ۱۶ نداریم و حتی اگر طرح افزایش سرعت ۴ برابری اینترنت پرسرعت مخابرات و شرکت‌های دیگر را هم حساب کنیم؛ حداکثر سرعت به زیر ۲۴ مگابیت می‌رسد. بنابراین؛ این مودم برای کاربران اینترنت ADSL در ایران کاملا مناسب و کافی است.

VDSL2 یعنی از استانداردهای ITU G.993.2 و ITU-T G.993.5 و ITU-T G.998.4 پشتیبانی کرده و از حداکثر سرعت دانلود ۲۰۰ مگابیت برخوردار است. باز هم در ایران هنوز اینترنت VDSL بالاتر از ۱۰۰ مگابیت نداریم و این مودم کاملا با سرویس VDSL هر شرکتی از جمله مخابرات و شاتل همخوانی و هماهنگی دارد.

AC1200 به معنی وای‌فای دو بانده از نسل وای‌فای ۵ یا ۸۰۲.۱۱ac با سرعت حداکثر ۱.۲ گیگابیت (۱۲۰۰ مگابیت) روی هر دو فرکانس ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز است.

معمول روترهای محبوب AC1200 این‌گونه است که روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز سرعتی ۳۰۰ مگابیتی و روی فرکانس ۵ گیگاهرتز سرعتی ۸۶۷ مگابیتی به نمایش می‌گذارند.

اشاره کردم که این روزها سرعت روترهای بی‌سیم خیلی بیشتر است و حتی روترهای وای‌فای ۶ وارد بازار شدند که یک نسل سریع‌تر و پیشرفته‌تر از وای‌فای ۵ هستند ولی واقعیت این است که برای کاربران خانگی روتری با سرعت ۱.۲ گیگابیت یا یک پله بالاتر ۱.۷ گیگابیت کافی است.

به همین خاطر وای‌فای این مودم روتر بیشتر نیازهای کاربران را تامین می‌کند. در بخش بررسی اشاره می‌کنم سرعت عملی این مودم چقدر است.

در درگاه‌های ارتباطی هم این مودم کامل است با یک ضعف بزرگ: چهار درگاه LAN/WAN دارد که سه درگاه LAN صد مگابیتی و یک درگاه LAN/WAN هزار مگابیتی است. یک درگاه USB 2.0 برای اشتراک‌گذاری اطلاعات و نصب چاپگر و تجهیزات دیگر دارد و درگاه خط تلفن ثابت RJ11 برای استفاده از اینترنت ADSL/VDSL.

فکر کنم متوجه نقطه ضعف بزرگ این مودم در بخش درگاه‌های ارتباطی شدید: درگاه‌های LAN صد مگابیتی! شاید آرزو می‌کردیم ای کاش همه درگاه‌های این مودم هزار مگابیتی بودند.

کلیدهایی که از یک مودم روتر انتظار داریم را پوشش می‌دهد. یک کلید برای روشن/خاموش کردن مودم، یک کلید برای روشن/خاموش کردن وای‌فای هنگامی که فقط می‌خواهیم از اینترنت به صورت کابلی استفاده کنیم؛ یک کلید ریست و یک کلید WPS.

برای هر شبکه وای‌فای به طور جداگانه کلید روشن/خاموش ندارد (شاید یک عیب نه چندان مهم) ولی در بخش چراغ‌ها برای هر فرکانس و همین‌طور درگاه و اینترنت و خط تلفن چراغ سبز رنگی تعبیه شده است.

سه آنتن خارجی ثابت این مودم با قدرت ۵ دسی بل هم خودنمایی می‌کنند. شاید برخی کاربران دوست داشته باشید آنتن‌های خارجی قابل جدا شدن باشند ولی من فکر نمی‌کنم روزی برسد که نیاز به تعویض آنتن‌ها داشته باشم.

باید در انتهای این بخش به یک نکته بسیار مهم اشاره کنم: این مودم روتر از اینترنت و اتصال ۳G/4G هم پشتیبانی می‌کند به این معنی که می‌توانید یک دانگل ۳G/4G را به درگاه USB وصل کرده و اینترنت همراه را روی وای‌فای به اشتراک بگذارید.

همین‌طور، امکان راه‌اندازی این مودم در مود روتر بی‌سیم به تنهایی وجود دارد.

طراحی ظاهری: ترسناک و جدی

من از ظاهر این مودم خوشم می‌آید و آن را به اندازه کافی پیشرفته و مدرن می‌دانم. رنگ مشکی هیبتی ترسناک و جدی به مودم می‌دهد و هر کسی هم که تا کنون این مودم را در خانه دیده، همین نظر را دارد.

نه طراحی ساده و قدیمی و از مد افتاده روترهای قدیمی تی‌پی‌لینک را دارد و نه طراحی روترهای نسل جدید وای‌فای ۶.

نه زیاد بزرگ است که روی میز شما فضایی زیاد اشغال کند و نه خیلی کوچک است که به حساب نیاید و بخواهید جایی پشت میز و کتابخانه و تلویزیون پنهان کنید. اندازه این مودم ۲۴۳ در ۱۶۰ در ۳۲.۵ میلی‌متر با وزنی سبک برای روترهای بی‌سیم این چنینی است.

رنگ مشکی روتر براق است و نه کدر تا در تابش نور به خوبی جلوه‌گری کند. رنگ مشکی این عیب را دارد که زود گرد و خاک را به خود گرفته و نشان می‌دهد. 

طراحی فلت یا تخت روتر با دو شیار بزرگ در وسط آن جالب است و شاید برای اولین بار باشد که آن را می‌بینید. چراغ‌های LED در پنل جلویی به خوبی ردیف و چینش شدند تا همیشه جلوی چشم شما باشند.

درگاه‌های پشتی به اندازه کافی از هم فاصله دارند و درهم نرفتند. جای دست دارید چند کابل شبکه به درگاه‌های LAN بزنید یا آنتن‌ها را به هر جهتی که دوست دارید؛ بچرخانید. 

شیارهای تهویه هوا در زیر مودم هستند؛ به همین دلیل بهتر است همیشه یک اندازه کوچکی فاصله میان میز و بدنه مودم باشد تا جریان هوا به خوبی هدایت شود.

در جعبه مودم دو کابل خط تلفن، یک اسپلیتر، یک آداپتور برق، یک کابل شبکه Cat5 و دفترچه‌های راهنما و گارانتی و نصب قرار داده شدند. آداپتور برق مودم خروجی ۱۲ ولت و ۱.۵ آمپر دارد.

نصب و راه‌اندازی و پنل مدیریتی: آسان، کاربرپسند و جذاب

بیشتر از دو سه دقیقه نیاز ندارید تا همه‌چیز راه بیفتد و از این مودم لذت ببرید. خیلی آسان و سریع نصب می‌شود و بعد می‌توانید سراغ تنظیمات پیشرفته یا دستکاری‌هایی که دوست دارید بروید.

برای گرفتن آدرس IP هیچ‌گونه دردسری (برخلاف برخی مودم‌ها و روترها) ایجاد نکرد. برای شروع و ورود به پنل از شما رمزعبور جدید می‌خواهد که یک مزیت بزرگ از نظر من بود. چون بسیاری از مودم‌ها با رمز پیش‌فرض کار می‌کنند و بعدا مشکلات امنیتی سراغ کاربر می‌آید.

از شما منطقه و کشور محل سکونت و تنظیم مودم را می‌پرسد که ایران هم در میان کشورها دیده می‌شود.

مرحله بعدی تنظیمات اینترنت ADSL یا VDSL، نام شرکت سرویس‌دهنده و اطلاعات نام کاربری و رمزعبور اتصال را می‌خواهد.

در صفحه بعدی به سادگی می‌توانید برای هر دو شبکه بی‌سیم دستگاه نام و رمزعبور وای‌فای تعریف کنید. به طور پیش‌فرض، خودش دستگاه نام‌ها و رمزهایی پیشنهاد داده که من توصیه می‌کنم حتما تغییرشان دهید.

به همین راحتی به اینترنت وصل می‌شوید و دو شبکه وای‌فای مجزا با نام و رمز عبور مشخص دارید. می‌توانید پنل مدیریتی دستگاه را به طور کامل کنار بگذارید یا اینکه سراغ تنظیمات پیشرفته آن بروید.

من اولین کاری که بعد از راه‌اندازی یک دستگاه مودم جدید انجام می‌دهم؛ به‌روزرسانی فریم‌ویر دستگاه است. خوش‌بختانه، برای این دستگاه هم یک فریم‌ویر جدید عرضه شده بود و من توانستم در چند دقیقه آن را دانلود و نصب کنم.

رابط کاربری پنل مدیریتی روتر آرچر وی آر ۴۰۰ تی‌پی‌لینک نسبت به مدل‌های قدیمی‌تر بسیار بهتر، ساده‌تر و کاربرپسندتر شده است. 

نمی‌توانم بگویم هنگام کار با آن خیلی راحت هستید یا یک رابط کاربری مدرن و پیشرفته است ولی این اطمینان را می‌دهم که با آن مشکلی نخواهید داشت و سریعا هر تنظیم و ابزار و قابلیتی که بخواهید را پیدا می‌کنید.

ابزارهایی مانند تعریف شده میهمان برای هر فرکانس رادیویی، پنل کنترل والدین، تعریف کیفیت سرویس و اولویت‌دهی به دستگاه‌ها، IPTV، نت فورواردینگ، USB Sharing، تنطیمات مربوط به فایروال و بلوکه کردن آدرس‌ها و فیلترها، VPN و غیره در منوی سمت چپ در دسترس هستند.

در بخش Security تنظیماتی مانند اکسس کنترل، فایروال IPv6، سرویس‌های فیلترینگ و DoS پروتکشن را می‌بینم. هریک از این تنظیمات به صورت ساده و محدودی عرضه شده و شاید روی روترهای بی‌سیم دیگر شما تنظیمات پیشرفته‌تری دیده باشید.

تی‌پی‌لینک با فرض اینکه یک کاربر معمولی در خانه به تنظیماتی بیشتر از این‌ها نیاز ندارد؛ سعی کرده برخی تنظیمات پیشرفته را حذف کند و به سوی مینیمال‌سازی و ساده‌سازی بروند و قضایا پیچیده نشود.

درباره بخش VPN باید گفت فقط تنظیمات وارد کردن یک پروکسی را دارید و نمی‌توانید یک وی‌پی‌ان کامل را نصب و راه‌اندازی کنید. تنظیماتی که در این بخش دیده می‌شود عبارتند از OpenVPN و PPTP VPN و IPSec و VPN Conections

اپلیکیشن مودم: کاملا کاربردی

این روزها همه مودم روترها و روترهای بی‌سیم به همراه یک اپلیکیشن موبایل عرضه می‌شوند. اپلیکیشن موبایل به کاربران اجازه می‌دهد به برخی از تنظیمات و امکانات دستگاه به راحتی دسترسی داشته باشند و سریع‌تر کارها را انجام دهند.

تی‌پی‌لینک برای مودم روترهای خود اپلیکیشن Tether را معرفی کرده است. آدرس دانلود این اپلیکیشن هم روی جعبه دستگاه و هم در پنل مدیریتی به شما نشان داده می‌شود.

افزون بر این، اگر وارد سایت تی‌پی‌لینک شوید یا یک جست‌وجوی ساده در اینترنت داشته باشید؛ لینک دانلود آن از روی گوگل‌پلی و اپ‌استور اپل را پیدا می‌کنید.

پس از اینکه اپلیکیشن Tether را نصب کردید؛ باید از طریق وای‌فای به یکی از شبکه‌های بی‌سیم مودم روتر تی‌پی‌لینک VR400 وصل شوید تا بتواند دستگاه را شناسایی کند. اگر دستگاه به درستی شناسایی شد و نام آن در اپلیکیشن نمایش داده شد؛ باقی کار بسیار شیرین و لذت‌بخش است.

اپلیکیشن Tether به نظرم ساده ولی کاملا کاربردی است. در صفحه اصلی می‌توانید دو شبکه وای‌فای تعریف شده روی مودم روتر را مشاهده کنید و مهم‌تر اینکه سریعا رمزعبور هر شبکه را بیابید و با دیگران به اشتراک بگذارید. برای طولانی نشدن صحبتم، وارد داستان اشتراک‌گذاری رمزعبور نمی‌شوم.

همین‌طور، در کمتر از چند ثانیه می‌توانید برای هر شبکه وای‌فای یک شبکه میهمان (Guest Network) تعریف کنید و نام آن به همراه رمز عبور را به دیگران بدهید و خیالتان از بابت امنیت شبکه خودتان راحت باشد.

در برگه Clients می‌توانید فهرست دستگاه‌های متصل به مودم روتر تی‌پی‌لینک VR400 را مشاهده کنید. همه دستگاه‌های با آدرس آی‌پی و آدرس مک به شما نشان داده می‌شوند.

در مهم‌ترین برگه این برنامه می‌توانید به ابزارهایی مانند کنترل والدین، اشتراک‌گذاری وای‌فای، تغییر مد مودم روتر، مدیریت سیستم از جمله ریستارت مودم یا تغییر رمزعبور روتر و غیره دسترسی داشته باشید.

تقریبا تمام تنظیمات مهمی که روی پنل مدیریتی یک روتر در دسترس هستند را می‌توانید در اینجا داشته باشید و به سادگی آن‌ها را انجام دهید.

استفاده از اپلیکیشن را مقایسه کنید با ورود به پنل مدیریتی تحت وب مودم روترها و مثلا تغییر یک رمزعبور وای‌فای؛ تا متوجه شوید کار چقدر ساده‌تر شده است.

ارزیابی و بررسی: با کمی تخفیف بسیار خوب

خوش‌بختانه، با این مودم موفق شدم سرعت اینترنت ۱۶ مگابیت ADSL پارس آنلاین، اینترنت ADSL ویژه شاتل با سرعت حداکثر ۲۴ مگابیت و اینترنت VDSL2 پارس‌آنلاین با حداکثر سرعت ۱۰۰ مگابیت را تست کنم.

در اینترنت ADSL پارس‌آنلاین، اگرچه طرح ۱۶ مگابیتی را خریداری کرده بودم ولی به خاطر ترافیک زیادی شبکه و همین‌طور نویز خط تلفن و مشکلات دیگری که تقریبا همه کاربران ADSL با آن آشنا هستند؛ سرعتی بالاتر از ۱۱ مگابیت تجربه نکردم. میانگین سرعت در طول روز هم دانلود ۷ الی ۸ مگابیت با آپلود زیر یک مگابیت بود.

وقتی درخواست اینترنت VDSL شاتل را دادم و نصب شد؛ تنظیمات مودم را روی ADSL قرار دادم و سرعت اینترنت به مرز ۲۲ مگابیت رسید. آپلود هنوز پایین و زیر ۲ مگابیت بود. میانگین سرعت همیشه بالای ۲۱ مگابیت بود که با آن می‌شد به راحتی همه کارهای خودم را انجام بدهم.

اما هنگامی که تنظیمات مودم تی‌پی‌لینک وی آر ۴۰۰ را روی اینترنت VDSL گذاشتم؛ داستان دیگری رقم خورد و برای اولین بار اینترنت بالای ۷۰ مگابیت را تست زدم. این‌قدر اینترنت سریع و روان بود که باورنکردنی به نظر می‌رسید.

میانگین سرعت محدوده‌ای بین ۶۵ تا ۷۰ مگابیت بود ولی به حداکثر سرعت دانلود ۷۲ مگابیت و آپلود ۳۹.۷۸ مگابیت هم رسیدم. این سرعت با اتصال مستقیم مودم به لپ‌تاپ با کابل شبکه به دست آمده است.

در دانلودها سرعت تا ۹ مگابایت می‌رسد:

روی وای‌فای، سرعت اینترنت نزدیک به ۳۵ الی ۳۶ مگابیت در بهترین حالت روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز است:

اما روی فرکانس ۵ گیگاهرتز سرعت دوباره به رمز ۷۰ مگابیت می‌رسد:

مودم قطع و وصلی اینترنت ندارد؛ روی هر دو نوع اینترنت می‌توان گفت کیفیت خوبی را تجربه می‌کنید. به‌ویژه در وای‌فای سرعت اینترنت همیشه ثابت و رو به جلو است. این‌طور نیست که یک بار سرعت اینترنت ۱۰ مگابیت و بار دیگر سرعت اینترنت بالای ۳۰ مگابیت باشد.

در وای‌فای و تست‌های سنجش قدرت سیگنال‌ها، آن چیزی که از مودم VR400 انتظار داشتم را نگرفتم. شاید من انتظار زیادی داشتم. 

به طور کلی، برای یک آپارتمان با مساحتی ۶۰ الی ۱۰۰ مترمربع پیشنهاد می‌شود. اگر آپارتمانی بزرگ‌تر داشته باشید یا خانه ویلایی بزرگ‌تر دارید و مثلا اتاق شما با محل نصب روتر فاصله زیادی دارد؛ احتمالا وای‌فای خوبی دریافت نمی‌کنید.

سرعت فرکانس ۵ گیگاهرتز به‌ویژه اگر نزدیک مودم روتر باشید و هیچ مانعی نباشد؛ بسیار بالا است. در فاصله دو متری سرعت وای‌فای این باند رادیویی نزدیک به ۴۰۰ مگابیت است (۴۶۲ مگابیت هم ثبت شده است). وقتی کمی فاصله می‌گیرید؛ سرعت به ۳۹۰ و بعد ۲۹۰ و در فاصله ده متری به ۲۶۰ مگابیت می‌رسد.

در فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز سرعت چندان بالا نیست ولی قدرت آنتن‌دهی خوبی دارد و برای اتاق‌های دور از روتر یا مکان‌هایی که دارای مانع هستند؛ توصیه می‌شود.

روی این فرکانس و در فاصله دو متری سرعتی ۷۲ متری به دست آمد و وقتی به فاصله ۵ متری مودم رفتیم؛ سرعت به مرز ۵۸ مگابیت رسید. به تدریج که دورتر شدیم؛ سرعت افت کرده ولی همچنان آنتن‌دهی خوبی داشت. در فاصله ۱۰ الی ۱۲ متری سرعت ۲۳ مگابیت بود.

اما بزرگ‌ترین مشکل من با مودم زمانی اتفاق می‌افتاد که چند دستگاه به طور همزمان داشتند از اینترنت دانلود/آپلود می‌کردند یا مشغول استریم بودند. مثلا، لپ‌تاپ که با کابل شبکه به مودم وصل بود؛ در حال پخش آنلاین فیلم و گوشی موبایل هم می‌خواست یک ویدیو روی لایو اینستاگرام بگذارد.

در این حالت تقریبا اینترنت گوشی بسیار ضعیف و لاک‌پشتی می‌شد یا نمی‌شود صفحات دیگری روی لپ‌تاپ باز کرد.

دلیل این مشکل هم عدم پشتیبانی از قابلیت MU-MIMO و Beamforcing روی مودم است که بتواند امکان استریم همزمان چند دستگاه را با هم فراهم کند. 

مشکل دیگری که در طول چندین هفته کار با این مودم مشاهده شد؛ اختلال در باند رادیویی ۵ گیگاهرتز و عدم اتصال یا شناسایی این باند توسط گوشی و لپ‌تاپ بود. به طور عادی این مشکل وجود ندارد ولی شاید در هر ۱۰ باری یک بار اتفاق افتاد که فرکانس ۵ گیگاهرتز اصلا شناسایی نشد.

قیمت و نتیجه‌گیری: سوگلی که طلا شد

آبان ۹۸ این مودم ۶۰۰ هزار تومان بود. اسفند ۹۸ به نزدیک ۹۰۰ هزار تومان رسید و من در اوایل فروردین ۹۸ به قیمت ۱ میلیون و ۳۰ هزار تومان خریدم.

الان اگر در بازار باشد و بتوانید گیر بیاورید؛ باید بهای خونتان را برایش بپردازید. از ۲ میلیون تومان به بالا می‌فروشند. در چند فروشگاه نزدیک به ۲/۳۰۰/۰۰ تومان دیدم.

تصور کنید این مودم هنوز قیمتی ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان داشت! در آن صورت هر کاربر خانگی می‌توانست از امکانات و قابلیت‌های یک مودم نسبتا به روز استفاده کند.

در بخش بررسی این مودم اشاره کردم؛ برای کاربران خانگی معمولی یک مودم بسیار مناسب است. هم از اینترنت ADSL و VDSL پشتیبانی می‌کند و هم وای‌فای دو بانده نسبتا خوبی خواهید داشت.

امکانات و قابلیت‌های پنل مدیریتی به همراه نرم‌افزار موبایل آن هم تمام نیازهای رایج و روزانه شما را رفع می‌کند. 

در سرعت و کیفیت ساخت و کارایی امتیاز خوبی کسب کرده و من در این مدت دو ماه استفاده از آن به هیچ مشکلی حادی برخورد نکردم جز اینکه از قابلیت MU-MIMO پشتیبانی نمی‌کند و نمی‌توانید با سرعت و کیفیت بالایی همزمان چند دانلود با چند دستگاه مختلف داشته باشید.

در یک جمله می‌توان گفت یکی از بهترین مودم روترهای DSL رده متوسط بازار ایران است.

جدول مشخصات محصول

نام محصول TP-Link Archer VR400 AC1200 Wireless ADSL/VDSL Modem Router
استاندارد بی‌سیم  ۸۰۲.۱۱b/g/n/ac
سرعت و فرکانس وای‌فای دوبانده ۱۲۰۰ مگابیتی، فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز ۳۰۰ مگابیت و فرکانس ۵ گیگاهرتز ۸۶۷ مگابیت
امکانات ارتباطی ۱ درگاه WAN/LAN گیگابیتی – ۳ درگاه LAN صد مگابیتی – درگاه USB 2.0 و ۳ آنتن خارجی ۵db
امکانات ویژه  اپلیکیشن Tether – پشتیبانی از ۳G/4G – کنترل والدین – شبکه میهمان – IPTV
قیمت  حدود ۲ میلیون تا ۲ میلیون و سیصد هزار تومان

لینک خرید مودم تی‌پی‌لینک VR400 از سایت دیجی‌کالا


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

‫34 دیدگاه ها

        1. اگر دنبال وای‌فای دو بانده هستید؛ ۲۸۷۷AL بهتره
          اگر وای‌فای برایتان اهمیت ندارد؛ کیفیت ساخت و قدت تراشه n16 بهتر است

    1. سلام خوب هستید می خواستم بدونم که آیا این مودم میتونه هم زمان دو تا گوشی که در حال استفاده از بازی سنگین آنلاین هستند (مثل پابجی موبایل) رو بدون افت سرعت ساپورت کنه؟

      1. دوست عزیز سلام
        به اینترنت شما بستگی دارد. اگر مانند من یک اینترنت پرسرعت با ۷۰ الی ۸۰ مگابیت داشته باشید؛ روی فرکانس ۵ گیگاهرتز به راحتی دو سه گوشی یا لپ‌تاپ می‌توانند ترافیک سنگین داشته باشند ولی اگر سرعت اینترنت شما ADSL با سرعت ۱۰ مگابیت باشد؛ به مشکل برمی‌خورید.
        این مودم برای بازی‌های سبک مناسب است.

  1. سلام من با راهنمایی شما این مدل رو گرفتم مشکلی که دارم اینه که
    اول که مودم کانفیگ نشده هست هم باند ۲.۴ رو نشون می ده و هم ۵ رو و می شه به هر دوی اونها وصل شد اما بعد از اونکه تنظیمات اینترنت رو انجام می دم و به اینترنت مخابرات وصل می شم فقط باند ۲.۴ رو توی لیست وای فای ها می بینم
    در حالی که روی مودم هر دو باند فعاله و از توی تنظیمات هم ویزیبل هست اما هیچ جا دیده نمی شه.
    چندین بار هم با حالت های مختلف ریست و تست کردم اما اثری نداشت.
    لطفا راهنمایی کنید؟
    آیا علت اینه که اینترنت مخابرات من ۱۶ مگ هست و نیاز یه ۵g نداره؟ این حرف درسته؟!

    1. سلام
      مشکل از سرویس اینترنت و سرعت اینترنت نیست و ربطی به نمایش یا عدم نمایش فرکانس ۵ گیگاهرتز ندارد.
      با چه دستگاهی فهرست وای‌فای‌های فعال را می‌بینید؟ آیا از فرکانس ۵ گیگاهرتز پشتیبانی می‌کند؟
      آیا فرکانس ۵ گیگاهرتز را پیکربندی کردید؟ یعنی برایش SSID و رمز و … تعریف کردید؟ تیک فعال بودن و نمایش عمومی SSID فرکانس ۵ گیگاهرتز خورده است؟
      به نظرم دوباره همه تنظیمات وای‌فای هر دو فرکانس رادیویی را چک کنید.
      اگر مشکل رفع نشد؛ در نهایت مودم را ریست کارخانه کنید تا دوباره به تنظیمات ابتدایی خود برگردد شاید مشکل رفع شد.
      موفق باشید

  2. سلام مجدد
    فهرست دستگاه رو با موبایل آیفون ۱۱ و مک بوک پرو می بینم
    چندین بار ریست کارخانه کردم ابتدا هم توی موبایل و هم توی لپ تاپ ۵g رو می بینم بعدش که مودم رو تنظیم می کنم دیگه هیج جا دیده نمی شه!!
    “آیا فرکانس ۵ گیگاهرتز را پیکربندی کردید؟ یعنی برایش SSID و رمز و … تعریف کردید؟ تیک فعال بودن و نمایش عمومی SSID فرکانس ۵ گیگاهرتز خورده است؟

    بله همه ی اینا رو چند بار چک کردم.
    می خوام پس بدمش اما نمی دونم به فروشنده چی بگم چون اگر مودم اشکال داشت علی القاعده همون اولم هم نباید ۵g رو نشون می داد.
    فریویر هم اخرین ورژن و آپ دیت هست.
    موندم چه کنم؟!
    مودم قدیمی زایکسل ۱۰ سال پیش هم در همین حد بهم پوشش آنتن دهی و سرعت می داد!

  3. با سلام
    در پاسخ به سوال این دوستمون باید بگم که باند ۵ گیگاهرتز برای فاصله نزدیکه و اونطور که نگارنده محترم گفتن این باند نسبت به باند ۲.۴ توی این مدم یخورده ضعیف هست منم مثل نگارننده مشکل شناسایی داشتم ولی کانکت میشه پیشنهاد میکنم توی نرم افزار یا پنل مدیریتی یکبار باند۲.۴ رو خاموش کنی و فقط با باند ۵ گیگا هرتزی کار کنی و نتیجه رو بررسی کنی

    1. سلام
      تفاوت زیادی ندارند و فقط در پشتیبانی از برخی فرکانس‌های اروپایی و امریکایی تفاوت دارند که برای کاربران ایرانی هیچ تاثیری ندارد

    1. سلام archer D7 ac1750 بهتر است چون هم وای فای قوی‌تری دارد و هم پردازنده آن کوالکام QCA9558 است. فقط مشکل archer D7 این است که از اینترنت VDSL پشتیبانی نمی‌کند و ADSl2+ است.
      به همین دلیل هم زیاد در ایران با استقبال روبرو نشده و همه‌جا ازش صحبت نمی‌کنند

  4. ببخشید من خودم vr400 نظرم هست برا ی مصرف خانگی که یه ۱۵۰ ۱۸۰ متری میشه میخام ببینم اوکی هست بگیرم ؟ باتشکر

    1. سلام
      برای یک آپارتمان ۱۰۰ متری می‌توانم تضمین بدهم که مودم تی‌پی‌لینک وی‌آر ۴۰۰ جواب می‌دهد ولی برای مساحتی ۱۵۰ تا ۱۸۰ متری نمی دانم. به‌‌ویژه اگر بخواهید در دورترین نقطه قرار بگیرید و به مودم وصل شوید. اگر وسط سالن باشد فکر کنم اوکی است.
      از نظر کیفیت ساخت، تراشه، سرعت اینترنت، پنل مدیریتی و … مودم خوبی است ولی باید برد موثر مورد نیازتان در وای‌فای را بررسی کنید.

  5. سلام وقت به خیر
    بین این مدل و ایسوس DSL-AC51 کدام را پیشنهاد می کنید؟
    با محوریت آنتن دهی وای فای، پایداری،گیمینگ و طول عمر؟

  6. سلام دوست عزیز من این مودم وخریدم کانفیگ و کامل انجام دادم منتهی سرعت به شدت پایینه با سرویس شاتل هستم در صورتی که مودم قبلی و که وصل میکنم سرعت خیلی خوبه به نظرتون مشکل از چی میتونه باشه ؟

    1. سلام
      باید با شاتل تماس بگیرید و درخواست بررسی کیفیت و وضعیت خط را بدهید.
      اگر تنظیمات مودم اشتباه باشد؛ به شما خواهند گفت یا برخی اوقات باید کارهای دیگری انجام شود تا کیفیت اینترنت افزایش پیدا کند

      1. سلام.وقتتون بخیر.
        ببخشید جناب من یه مودم خیلی خوب دو سیمکارت فضای باز میخوام،خواهشا راهنماییم کنین تا یه مدل خیلی خوب بگیرم چون هم بدجور بهش نیاز دارم و هم هیچگونه شناختی راجع بشون ندارم.
        در ظمن برای شرکت در کلاسای مجازی در روستایی فاقد اینترنت میخوام.
        با تشکر…

  7. من این مودم رو با خوندن بررسی شما تهیه کردم. بسیار هم ناراضی هستم. انتن دهی ضعیف، اتصال بسیار کند پس از ریستارت یعنی حدود ۱۰ دقیقه زمان میبرد تا اتصال پیدا کند(تمام تتظیمات هم با ISP چک شد). این در حالیست که مودم ۱۲ ساله من زیر ۳۰ ثانیه متصل میشود، نویز بسیار بالا بعد از کانکت شدن از ویژگی های این مودم ضعیف هست بطوری که مودم قدیمی روی ۸ مگابیت SNR 12 دارد ولی روی این مودم ۹.۵!
    سپاسگزار میشم که ازین به بعد قبل از توصیه مودم ها با چند ISP اصلی کشور تست کنید و کاربران را دچار مشکل و خسارت مالی و اعصاب خوردی نکنید.

  8. سلام وقت بخیر ضمن تشکر از زحماتتون یه سوال داشتم ، مودم جایگزین archer vr400 که بتونه از قابلیت MU-MIMO پشتیبانی کنه چی پیشنهاد می دید؟ البته باید بگم فضای محلی که استفاده میشه حدود ۱۲۰ متر هست .

  9. با سلام خدمت شما استاد محترم
    در ابتدا از توضیحات تخصصی و کامل شما در ارتباط با این مودم کمال تشکر را دارم .
    حقیقتا من ۳ سوال از محضر شما دارم :
    ۱- پردازنده این مودم Archer VR400 چیست ؟
    ۲- پردازنده ورژن ۱ و ۲ این مودم با هم متفاوت نیست ؟
    ۳- پردازنده مودم Archer VR600 چیست ؟
    ممنون میشوم که پاسخگوی سوالات من باشید.
    موفق و پایدار باشید

  10. سلام و خسته نباشد.
    متاسقانه از معایب این مودم میتوان به نبود تنظیماتی برای اختصاص دهی پهنای باند، اشاره کرد!
    میخواستم بدونم V3 این مدل همینطور است یا خیر؟

    1. سلام
      ۱- مطمئن شوید وای‌فای لپ‌تاپ روشن است.
      ۲- مطمئن شوید همان فرکانسی که لپ‌تاپ پشتیبانی می‌کند روی مودم روشن و فعال و تنظیم شده است.
      ۳- مطمئن شوید اگر وای‌فای توسط لپ‌تاپ دیده می‌شود؛ رمزعبور را درست می‌زنید.
      ۴- می‌توانید مودم را دوباره ریست کارخانه کرده و رمزعبور ساده‌تری بدهید تا مشکل حل شود.
      ۵- درایو کارت شبکه بی‌سیم لپ‌تاپ را بررسی کنید. اگر با دستگاه‌های دیگر به وای‌فای مودم وصل می‌شوید؛ پس مشکل از لپ‌تاپ است و باید کارت شبکه مشکل داشته باشد. بهتر است کارت شبکه را حذف و دوباره نصب کنید

  11. با سلام هر چی گشتم لینگ دانلود بروز رسانی مودمو پیدا نکردم خواستم بگم اگه شما دارید بهم بدید ممنون میشم VR400

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا