هر دو مودم ایسوس DSL-AC51 و تیپیلینک Archer VR400 جزو بهترین مودم روترهای ADSL/VDSL دو بانده بازار ایران هستند.
این روزها قیمت این دو مودم به یکدیگر نزدیک شده است و همین مسئله باعث تردید و دو دلی در خرید یکی از آنها میشود. دیجیکالا مودم ایسوس DSL-AC51 را ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان قیمت زده و مودم تیپیلینک Archer VR400 را ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان میفروشد.
ما قبلا در سایت شبکهچی مفصلا درباره هریک از این مودمها به صورت جداگانه صحبت کردیم. پیشنهاد میکنیم برای بررسی و مقایسه دقیق این دو مودم بررسی ایسوس DSL-AC51 و تیپیلینک VR400 را بخوانید.
اما به طور خلاصه و ساندویچی در زیر بخشهای مختلف این دو مودم خوب بازار را با هم مقایسه میکنیم:
راند اول: اینترنت ADSL/VDSL
هر دو مودم از استانداردهای VDSL2 و +ADSL2 پشتیبانی میکنند و روی این استانداردها سرعت دانلود ۲۰۰ مگابیت و ۲۴ مگابیت را به دست میدهند.
در خود این استانداردها تفاوتی میان دو مودم ایسوس و تیپیلینک نیست ولی شاید تفاوت پردازندهها و رم این مودمها باعث شود که سرعت اینترنت کمی بیشتر یا کمتر شده و تاخیر و لگ ناچیزی روی اینترنت به وجود بیاید.
برنده: هر دو مودم
راند دوم: پردازنده و رم
مودم ایسوس از پردازنده مدیاتک MT7620A استفاده میکند ولی مودم ویآر ۴۰۰ به یک تراشهای از برودکام با نام QCA9558 و ۱۲۸ مگابایت رم و ۸ مگابایت فلش مجهز شده است.
همه خوب میدانیم که پردازندههای برودکام قدرت و کارایی بالاتر از پردازندههای مدیاتک در دنیای شبکه دارند. به همین دلیل، تصور میکنیم مودم تیپیلینک آرچر ویآر ۴۰۰ سرعت اینترنت بالاتری ارائه بدهد یا اینترنت تمیزتر و روانتری با تاخیر کمتری داشته باشد.
اما باز هم باید اشاره کنیم این تفاوت سرعت اینترنت شاید در حد ۲ الی ۳ مگابایت و تاخیر چند میلیثانیهای باشد و روی کیفیت کلی اینترنت تاثیرگذار نباشد.
برنده: تیپیلینک Archer VR400
راند سوم: وایفای
تقریبا میتوان گفت بزرگترین تفاوت این دو مودم در بخش وایفای است. هر دو مودم به وایفای دو بانده با پشتیبانی از استاندارد ۸۰۲.۱۱ac یا وایفای ۵ مجهز هستند.
ایسوس ۵۱ از وایفای دو بانده AC750 برخوردار است که سرعت روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز به مرز ۳۰۰ مگابیت و سرعت فرکانس ۵ گیگاهرتز در حدود ۴۳۳ مگابیت است.
تیپیلینک ویآر ۴۰۰ دارای وایفای دو بانده AC1200 است؛ یعنی سرعت فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز میشود ۳۰۰ مگابیت ولی سرعت فرکانس ۵ گیگاهرتز بیشتر از مدل ایسوس و ۸۶۷ مگابیت است.
هر دو مودم از MIMO 3×3 پشتیبانی کرده و سه آنتن خارجی دارند اما قطعا سرعت و برد پوششدهی مودم تیپیلینک VR400 روی باند ۵ گیگاهرتز بهتر است. به این معنی که مودم تیپیلینک برای خانههای بزرگتر مناسبتر است.
برنده: تیپیلینک Archer VR400
راند چهارم: درگاههای ارتباطی
مودم ویآر ۴۰۰ از ۳ درگاه شبکه LAN صد مگابیتی، یک درگاه WAN هزار مگابیتی، یک درگاه خط تلفن RJ11 و یک درگاه USB برخودار است و البته به کلیدهای روشن/خاموش دستگاه و وایفای، کلید ریست و WPS مجهز است.
در آن سو، مودم ایسوس آیسی ۵۱ از ۲ درگاه LAN/WAN هزار مگابیتی، یک درگاه RJ11 و کلیدهای روشن/خاموش دستگاه، ریست و WPS سود میبرد. هر دو درگاه RJ45 ایسوس هزار مگابیتی هستند و از WAN پشتیبانی میکنند؛ یعنی میتوانید یک مودم کابلی یا DSL دیگر و یک مودم ۳G/4G را به آنها وصل کنید.
متاسفانه، مودم ایسوس به درگاه USB مجهز نیست و کلید روشن/خاموش وایفای ندارد. اگرچه درگاههای مودم ایسوس برای مصارف خانگی کافی هستند ولی باز در این بخش برتری با مودم تیپیلینک است.
برنده: تیپیلینک Archer VR400
راند پنجم: نرمافزار، امکانات پنل مدیریتی و اپلیکیشن موبایل
در پنل مدیریتی هر دو مودم امکانات نرمافزاری خوبی مشاهده میشود و به ابزارهای کنترل والدین، تعریف شبکه میهمان، کنترل پهنایباند و QoS مجهز هستند. هر دو مودم دارای اپلیکیشن موبایل برای اندروید و iOS نیز هستند.
ولی تجربه نشان میدهد مودمهای ایسوس همیشه پنلهای مدیریتی مدرنتر، پیشرفتهتر و مملو از امکانات جذاب دارند که برای هر کاربری هیجانانگیز خواهند بود.
برنده: ایسوس DSl-AC51
حرف نهایی
همانطور که مشاهده کردید؛ مودم تیپیلینک آرچر ویآر ۴۰۰ علیرغم قیمت کمتر، در پردازنده، وایفای و درگاههای ارتباطی مشخصات بهتری دارد.
هر دو مودم کیفیت ساخت بالایی دارند و برای کاربران خانگی اینترنت ADSL و VDSL پیشنهاد میشوند.
اگر درگاه USB یا سرعت وایفای برایتان مهم است یا در خانهای با متراژ بزرگ زندگی میکنید و افراد زیادی باید به مودم و وایفای وصل شوند؛ مودم تیپیلینک VR400 را پیشنهاد میکنیم.
اگر در یک خانه آپارتمانی ۵۰ و ۶۰ متری یا همین حدود متراژی هستید و به امکانات نرمافزاری پنل مدیریتی مودم اهمیت بیشتری میدهید؛ سراغ خرید مودم ایسوس DSl-AC51 بروید.
نکته آخر اینکه ایسوس یک مودم DSL-AC51U هم دارد که در بسیاری از مشخصات مشابه DSL-AC51 است ولی از درگاههای ارتباطی بیشتری سود میبرد و پردازنده آن متعلق به شرکت برودکام است.