نقد و بررسی

بررسی مودم 5G زد تی ای MC8020

چند مزیت بزرگ و یک عیب بسیار بزرگ، تصمیم‌گیری برای خرید مودم ZTE MC8020 را سخت می‌کند

شرکت ZTE پس از عرضه موفق مودم فایوجی MC801A؛ در فوریه سال گذشته از مودم 5G رده بالای جدیدی به نام MC8020 رونمایی کرد و اینک در بازارهای جهانی خرید و فروش می‌شود. از جمله، می‌توانید این مودم روتر CPE را در بازار ایران بخرید.

حالا که ایرانسل از ۴۰۰ سایت 5G خود رونمایی کرده است و تا پیش از پایان سال ۱۴۰۱، می‌خواهد تعداد سایت‌های 5G بیشتری نصب و راه‌اندازی کند؛ طبیعی است که بازار خرید مودم‌های 5G نیز داغ‌تر شود و کاربران نیم نگاهی به مودم‌های سیم‌کارتی رومیزی و همراه با قابلیت اتصال به نسل پنجم شبکه‌های موبایل داشته باشند.

امروز، می‌خواهیم یک مودم 5G دیگر را در سایت شبکه‌چی معرفی و بررسی کنیم و ببینیم چقدر ارزش خرید دارد. مودم زد تی ای MC8020 یک پرچم‌دار واقعی با پلتفرم تراشه کوالکام X55 و وای‌فای ۶ رده AX5400 است و از حداکثر سرعت دانلود اینترنت ۳.۸ گیگابیت بر ثانیه و وای‌فای ۵.۴ گیگابیت بر ثانیه است.

مهم‌ترین مزیت این مودم برای کاربران ایرانی، ویژگی آنلاک بودن برای هر سیم‌کارت و پشتیبانی کامل از باندهای رادیویی شبکه‌های موبایل نسل ۴ و ۵ است؛ البته احتمالا بدون پشتیبانی از باند ۴۲ برای اینترنت TDLTE.

مودم زد تی ای MC8020

پس، با ما همراه باشید تا یک بررسی کامل روی مودم غول MC8020 داشته باشیم:

معرفی مودم 5G زد تی ای MC8020

زد تی ای در سال ۲۰۱۸ اولین نسل از مودم‌های 5G خود را با مودم فضای باز MC7010 معرفی کرد.

مودم MC801A جزو نسل دوم از مودم‌های CPE 5G زد تی ای بود که در سال ۲۰۱۹ معرفی شد و توانست فروش بالایی در کل جهان داشته باشد.

این شرکت در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ نسل سوم مودم‌های سیم‌کارتی رومیزی خود برای اینترنت 5G را معرفی کرد که مودم MC8020 را باید از نسل دوم بدانیم.

بررسی مودم MC8020

زد تی ای در سال ۲۰۲۲ از نسل چهارم مودم‌های 5G خود با نام‌های MC888 و MC888 Ultra نیز رونمایی کرده که به تراشه کوالکام  X65 5G و وای‌فای Wi-Fi 6E با حداکثر سرعت تئوری ۶ گیگ بر ثانیه مجهز است.

اما مودم روتر رومیزی و سیم‌کارتی MC8020 از وای‌فای ۶ برخوردار است و حداکثر ۱۲۸ دستگاه می‌توانند به آن وصل شوند. ضمن اینکه مجهز به پردازنده کوالکام اسنپدراگون X55 است.

بهترین مودم 5g زد تی ای

بنابراین، مودم MC8020 را نباید یک مودم کاملا بروز بدانیم ولی مودمی یک نسل جلوتر از MC801A و برای کشورهایی مانند ایران، مودمی کامل از همه نظر است.

این مودم از درگاه‌های شبکه اترنت گیگابیتی، درگاه تلفن ثابت RJ11 برای VoLTE و  VOIP، آنتن‌های داخلی برای اتصال به شبکه موبایل و وای‌فای و MIMO 4×4 بهره می‌برد.

زد تی ای چندین نسخه از این مودم برای بازارهای مختلف زده است که تفاوت آن‌ها در داشتن درگاه RJ11 و کانکتورهای نصب آنتن خارجی است.

طراحی مودم 5G زد تی ای MC8020

طراحی کلی مودم MC8020 مشابه MC801A است ولی تفاوت‌های بارزی دارد که موجب می‌شود به راحتی از یکدیگر تشخیص داده شوند.

مودم MC8020 بیشتر حالت مستطیلی به خود گرفته و از نظر ارتفاع، کوچک‌تر است ولی مودم MC801A بلندتر و انحنای بیشتری دارد. می‌شود گفت که MC8020 بیشتر شبیه به مودم‌های رومیزی 5G هواوی شده است.

مودم MC8020

شیار سیم‌کارت در بخش پایینی مودم است؛ درگاه‌ها در بخش پشتی چینش شدند، در بخش نمای جلویی، چراغ‌های LED و کلیدها را مشاهده می‌کنیم و در بالای ان‌های لوگوی شرکت ZTE حک شده است.

وزن این مودم حدود ۶۰۰ گرم و اندازه آن ۲۰۵ در ۱۰۰ در ۱۰۰ میلی‌متر است تا نشان بدهد کاملا یک مودم رومیزی و قدرتمند است.

مشخصات مودم 5G زد تی ای MC8020

زد تی ای ۸۰۲۰ را باید یک مودم فایوجی با پشتیبانی از شبکه‌های 5G SA and NSA و البته امواج رادیویی Sub-6GHz و mmWave بدانیم.

این مودم از پلتفرم تراشه SDX55 کوالکام به همراه Maple+Pine سود می‌برد. پردازنده مرکزی این دستگاه نیز Cortex A7 آرم است.

همان‌طور که می‌دانیم؛ X55 یکی از قدرتمندترین تراشه‌های مودم 5G برای گوشی‌های تلفن همراه و مودم‌ها است و روی آیفون ۱۳ و بسیاری از پرچم‌دارهای اندرویدی نشسته است و دیگر حرفی برای تعریف و تمجید از آن باقی نمی‌ماند.

مودم zte MC8020

حداکثر سرعت دانلود روی شبکه‌های 5G به ۳.۸ گیگابیت بر ثانیه می‌رسد. سرعت آپلود 5G هم حدود ۴۵۰ مگابیت است.

در شبکه‌های 4G LTE و با ۸ کریر و MIMO 4×4 که از رده LTE Cat 22 است؛ حداکثر سرعت دانلود به ۲.۵ گیگابیت بر ثانیه و آپلود حدود ۳۱۶ مگابیت بر ثانیه است.

وضعیت باندهای فرکانسی قابل پشتیبانی توسط این مودم به شرح زیر است:

5G Sub6G FDD: n1/2/3/5/7/8/12/20/28/66/71

5G Sub6G TDD: n77/78/79/41/40/38

5G mmW: n257,258 or 260,261(optional)

4G LTE: Global FDD and TDD,600MHz~3.8GHz

در 4G LTE از تمام باندهای رادیویی ۶۰۰ مگاهرتز تا ۳.۸ مگاهرتز پشتیبانی می‌کند؛ از جمله از باندهای رادیویی ۱ و ۳ و ۷ و ۳۸ و در TDD نیز باند رادیویی ۴۰ را دارد.

در بسیاری از سایت، گزارش شده که روی 4G TDD خبری از باند رادیویی ۴۲ نیست و در فایوجی هم از باند ۳.۵ گیگاهرتز پشتیبانی نمی‌کند که می‌تواند یک عیب بزرگ برای این مودم باشد.

تصور کنید ایرانسل تمام شبکه 5G خود را روی باند ۴۲ ببرد و بعد مودم 5G زد تی ای MC8020 نمی‌تواند به آن وصل شود.

در وای‌فای، این مودم به یک تراشه وای‌فای ۶ از رده AX5400 مجهز است؛ یعنی حداکثر سرعت وای‌فای در مجموع دو باند رادیویی می‌تواند به ۵.۴ گیگابیت بر ثانیه برسد.

حداکثر سرعت کانال وای‌فای ۵ گیگاهرتز برابر با ۴۸۰۴ مگابیت و برای فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز برابر با ۵۷۴ مگابیت می‌شود. این مودم از ۱۲۷ دستگاه به طور همزمان برای اتصال به وای‌فای پشتیبانی می‌کند و دارای به‌روزترین فناوری‌های ارتباطی و اتصالی وای‌فای مانند MUMIMO و Beamforming و 4KQAM و OFDMA و TWT است.

این یک مزیت بزرگ برای مودم‌های 5G است که از وای‌فای ۶ و سریع‌ترین ارتباطات بی‌سیم پشتیبانی می‌کنند تا عملا برای استفاده در گیمینگ، تولید محتوا، استریم فیلم و سریال، مناسب باشند.

شما با داشتن یک وای‌فای ۶ پرسرعت روی مودم، دیگر نیازی به خرید روتر دو بانده ندارید و می‌توانید در خانه ویلایی یا آپارتمان با مساحت ۲۰۰ متر هم فقط با تکیه بر این مودم، وای‌فای خوب و بدون قطعی داشته باشید.

درگاه‌های ارتباطی و امکانات جانبی مودم 5G زد تی ای MC8020

در پشت این دستگاه، دو درگاه شبکه اترنت هزار مگابیتی دیده می‌شود.

در برخی مدل‌ها، یک درگاه شبکه RJ11 برای VoIP و VoLTE نیز دیده می‌شود اما همه مدل‌ها این درگاه را ندارند.

مشخصات مودم MC8020

همچنین، باز برای برخی نسخه‌های این مودم، دو کانکتور TS-9 اتصال آنتن خارجی در نظر گرفته شده است که البته این مدل‌ها کمتر وارد ایران می‌شوند و احتمالا شما در بازار ایران، مدل فاقد کانکتور TS-9 را پیدا کنید.

خبری از درگاه USB نیست. اسلات سیم‌کارت در بخش پایینی مودم است و علاوه بر استفاده از برق شهری و آداپتور و سوکت کانکتور آداپتور، با مینی یو اس بی هم شارژ می‌شود.

در بخش بالایی این مودم یک چیپ‌ست NFC نصب شده است تا بتوان از طریق گوشی و ارتباطات NFC نیز به مودم وصل شد.

ارزش خرید و قیمت مودم 5G زد تی ای MC8020

مودم MC8020 در بازار ایران (بهمن ۱۴۰۱) از ۱۳/۹۰۰/۰۰۰ تومان تا ۱۴/۴۰۰/۰۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

در مقایسه با دیگر مودم‌های 5G رومیزی، شاید بتوان گفت ارزان‌ترین مودم 4G/5G است؛ چون مدل‌های دیگر چه از خود این زد تی ای و چه هواوی و نوکیا و مایل سایت UF51 5G CPE، بالای ۲۰ میلیون تومان و حتی ۳۰ میلیون تومان هستند.

به نظر ما، این مودم چند ویژگی بزرگ دارد: وای‌فای دو بانده ۸۰۲.11ax پرسرعت، پشتیبانی از امواج رادیویی زیر ۶ گیگاهرتز و میلی‌متری روی 5G، تراشه مودم قوی اسنپدراگون X55 کوالکام و سرعت دانلود خوب روی هر دو شبکه 4G و 5G.

یعنی تمام مشخصات یک مودم روتر CPE مورد نیاز شما در خانه یا دفتر کار را دارد جز اینکه از باند ۴۲ (فرکانس ۳۵۰۰ مگاهرتز) پشتیبانی نمی‌کند. پس، علاوه بر اینکه اینترنت TDLTE را از دست می‌دهید؛ اگر 5G ایران روی باند ۳۵۰۰ مگاهرتز راه‌اندازی شود؛ احتمالا بدان هم وصل نخواهد شد.

حالا، با این شرایط شما بگویید مودم ZTE MC8020 ارزش خرید دارد؟ می‌توانید این ریسک را بکنید که چنین مودمی را با قیمت ۱۴ میلیون تومان بخرید؟ یا خرید مودم MC801A یا مدل همراه MU5001U بهتر است؟

مزایا:

۱- تراشه کوالکام اسنپدراگون X55

۲- وای‌فای دو بانده ۸۰۲.11ax (وای‌فای ۶) با حداکثر سرعت ۵.۴ گیگابیت

۳- پشتیبانی از تمام باندهای رادیویی 4G و 5G

معایب:

۱- عدم پشتیبانی از باند ۴۲ برای اتصال به اینترنت TDLTE

۲- نداشتن درگاه USB

خرید مودم 5G زد تی ای MC8020 از دیجی‌کالا


اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکه‌چی با آی‌دی @shabakehchi همراه شماست. پرسش‌های خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

یک دیدگاه

  1. ایزانسل احتمال فرکانس ۳۵۰۰ رو خالی کنه واسه 5gیا بخش عمده اون رو به gاختصاص بده در اون صورت این مودم بی ارزش میشه.با این دعوای صدا سیما احتمالا همون فرکانس۳۵۰۰ تو ایران بره رو 5g.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا