نقد و بررسی

بررسی مودم ۵G زایکسل NR5103E V2

مودم جدید و با امکانات عالی زایکسل که برچسب قیمتی بسیار بالایی خورده است

امروز می‌خواهیم یک مودم جدید جهانی را معرفی کنیم که به بازار ایران هم راه پیدا کرده است. مودم زایکسل NR5103E V2 در ایران موجود شده و حداقل روی کاغذ حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

چند وقتی شده است که بازار شبکه ایران به خصوص در حوزه مودم‌های سیم‌کارتی دچار یک رکود نسبی شده است و خبری از مودم‌های جدید در ویترین مغازه‌ها نیست.

البته این موضوع فقط مختص کشور ما نیست و کلا شرکت‌های تولید کننده مودم، مدل‌های کمتری را معرفی کرده‌اند.

زایکسل NR5103E V2 یکی از چند مودم جدیدی است که این روزها وارد بازار ایران شده است و به ما چشمک می‌زند.

زایکسل NR5103 V2

ناگفته نماند نسخه V1 این مودم که متعلق به اپراتور EE انگلستان است هم در بازار ایران ایران موجود است و معرفی آن را می‌توانید در سایت شبکه‌چی بخوانید:

معرفی مودم زایکسل NR5103 V2

مودم زایکسل NR5103 V2 به صورت اپراتوری و تحت اپراتور TREE و سرکام کشور انگلستان وارد بازار ایران شده است و از کیفیت ساخت بسیار بالایی هم برخوردار است.

این مودم هم فول باند است و هم امکانات خوبی مانند پشتیبانی از آنتن خارجی دارد که این مودم را بیش از پیش دوست داشتنی می‌کند.

مودم زایکسل NR5103 V2

به لحاظ برند نیز همه ما زایکسل را به طول عمر بالا و کیفیت ساخت خوب می‌شناسیم که می‌تواند تا سالها در خانه شما کار کند.

پاشنه آشیل این مودم در ایران، قیمت بالای آن است که به دلیل واردات کم این مودم به این صورت است که امیدواریم بنا به همکاری که اپراتور شاتل با زایکسل دارد، بتواند این مودم را حتی بصورت قفل اپراتوری اما با قیمت مناسب وارد بازار کشور نماید.

مشخصات مودم ۵G زایکسل NR5103 V2

مودم زایکسل NR5103 V2 یک مودم نسبتا جدید است و از استاندارد ۳GPP نسخه ۱۵ پشتیبانی می‌کند. همچنین این مودم ۵G را در هر دو نسخه SA و NSA در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

بنابر اطلاعات سایت زایکسل، این مودم روی ۵G و مود SA، می‌تواند بیشینه سرعت دانلود ۴.۷ گیگابیت بر ثانیه و بیشینه سرعت آپلود ۲.۵ گیگابیت برثانیه را پشتیبانی کند که اعداد بسیار خوبی هستند.

مودم ۵G زایکسل NR5103 V2

اما روی ۵G و مود NSA اعداد برای دانلود به ۳.۷ گیگابیت و آپلود به ۱.۵ گیگابیت برثانیه کاهش پیدا می‌کنند که باز هم از نظر ما بسیار مناسب خواهند بود.

در ۴G این مودم از نوع CAT 19 با پشتیبانی از حداکثر سرعت دانلود ۱.۶ گیگابیت بر ثانیه و حداکثر سرعت آپلود ۲۱۱ مگابیت بر ثانیه است.

در وای‌فای اما مودم زایکسل NR5103 V2 از نسل WiFi 6 پشتیبانی می‌کند که می‌تواند به حداکثر سرعت ۱۷۷۶ مگابیت بر ثانیه برسد. این مودم از فناوری‌های OFDMA و beamforming و EasyMesh R2 برخوردار است که اتصال پایدار را در انواع محیط‌ها تضمین می‌کند.

همانطور که گفتیم مودم زایکسل NR5103 V2 یک مودم فول باند است و به لحاظ باند پشتیبانی شده سنگ تمام گذاشته شده است.

در شبکه نسل پنجم باندهای زیر پشتیبانی می‌شود:

FDD: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n77/n78
TDD: n38/n40/n41

همچنین MIMO 4*4 نیز در ۵G به شرح زیر در دسترس است:

 DL 4×۴ MIMO: n1/n3/n7/n38/n40/n41/n77/n78

در ۴G نیز تمام باندهای مورد نیاز در ایران و حتی فراتر از نیاز ما پشتیبانی می‌شوند:

 LTE-FDD: B1/B3/B5/B7/B8/B20/B28/B32

LTE-TDD: B38/B40/B41/B42/B43

MIMO4*4 در ۴G نیز در دسترس خواهد بود.

DL 4×۴ MIMO: B1/B3/B7/B38/B40/B41/B42/B43

مودم 5G زایکسل

مجموعا ۴ آنتن داخلی برای گیرندگی سیگنال سلولی از نوع omni-directional در این مودم قرار گرفته‌اند که قدرت آنها در فرکانس‌های مختلف به شرح زیر است:

۷۰۰ MHz ~ 960 MHz: 2 dBi
۱.۴ GHz ~ 2.7 GHz: 5 dBi
۳.۳ GHz ~ 4.2 GHz: 5 dBi

خبر خوب اینکه این مودم قابلیت نصب آنتن خارجی ار نوع TS9 برای بالا بردن کیفیت سیگنال دریافتی دارد که در ایران بسیار لازم است.

۴ آنتن هم برای وای‌فای بصورت داخلی و با آرایش ۲*۲ برای این مودم تعبیه شده است.

درگاه‌های ارتباطی مودم زایکسل NR5103 V2

در این بخش نیز مودم زایکسل NR5103 V2 حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. از ۲ درگاه آنتن که اشاره کردیم بگذریم، به بحث درگاه‎‎‌های لن می‌رسیم.

۲ پورت LAN با سرعت ۱۰۰۰ مگابیتی برای این مودم تعبیه شده است که پورت شماره ۲ آن نقش WAN را هم می‌تواند داشته باشد.

همچنین یک درگاه USB2 معمولی برای اشتراک گذاری فایل‌ها بر روی این مودم تعبیه شده است که گرچه بسیار خوب است، ولی کاش از نوع USB3 می‌بود.

درگاه‌های ارتباطی مودم زایکسل NR5103 V2

کلید روشن و خاموش کردن و ورودی آداپتور نیز مانند سایر درگاه‌ها در پشت مودم هستند. فقط درگاه سیم‌کارت در زیر مودم تعبیه شده است.

در جلوی دستگاه یک کلید WPS و ۴ عدد LED برای نشان داده وضعیت دستگاه مشاهده می‌شود.

بطور کلی با دستگاهی با طراحی مینیمال و زیبا مشابه مودم‌های هواوی طرف هستیم.

قیمت و ارزش خرید مودم زایکسل NR5103 V2

بطور کلی با مودم بسیار خوبی طرف هستیم که حتی با ریزبینی هم نمی‌توان روی آن عیبی گذاشت. قابلیت‌هایی نظیر فول باند بودن‌، وای فای ۶، سرعت دانلود و آپلود مناسب و همچنین کیفیت ساخت بالای محصولات زایکسل همگی ارزش خرید بالای این مودم را گواهی می‌دهند.

همچنین اگر تا بحال قانع نشده‌اید باید بگویم که مودم‌های زایکسل به لحاظ نرم‌افزاری هم خیلی خوب هستند و نرم‌ افزار موبایل زایکسل نیز برای مدیریت این مودم عالی است.

قیمت مودم زایکسل NR5103 V2

اما در واقیعت باید بپذیریم که ما در ایران زندگی می‌کنیم و ارزش خرید هر محصولی با توجه ارزش آن به نسبت قیمتش سنجیده می‌شود. مودم خوب زایکسل NR5103 V2 نیز هم چوب همین مسئله را می‌خورد و با قیمتی که الان برای آن اعلام می‌شود شاید ارزش خرید بالایی نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بهترین مودم ۵G رومیزی بر اساس قیمت

الان که در مرداد ۱۴۰۳ این نوشتار را می‌نویسیم قیمت این مودم در بازار از ۱۸ میلیون تومان به بالا است که باید گفت قیمت بسیار بالاییست و از توان خرید خیلی‌ها خارج است.

نظر شما چیست؟” آیا مودم زایکسل NR5103 V2 با این مشخصات و قیمت ارزش خرید دارد؟ نظرات گرانبهایتان را با ما به اشتراک بگذارید.

مزایا:

۱- فول باند و مشخصات سخت‌افزاری خوب

۲- وای فای ۶

۳- درگاه‌های ارتباطی کامل و آنتن‌های قوی

۴- قابلیت نصب آنتن خارجی

معایب:

۱- قیمت بالا در ایران

۲- پنل مدیریتی نه چندان جذاب

قیمت و خرید مودم زایکسل NR5103E V2


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

‫2 دیدگاه ها

  1. درود ، با سپاس از شما
    این مودم قابلیت تجمیع چند باند فرکانسی را دارد؟
    امکان قفل باند و دکل برای کاربر وجود دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا