مودم کالینک FD-i40 B2 را باید یک عقبگرد دانست. در هیاهو و جنگ مودمهای 5G در بازار ایران که باعث شده مودمهای ۴.5G TDLTE نیز به چشم خریدار نیایند؛ عرضه یک مودم 3G/4G رده پایین، چه معنی دارد؟
بازار ایران در روزهای اخیر شاهد ورود دو مودم سیمکارتی جدید بوده که از نظر نامگذاری، بستهبندی و طراحی جعبه و حتی رنگ زرد و مشکی، بسیار شبیه به مودمهای ایرانسل است.
قطعا این شرکت واردکننده مودم میخواسته اینطور تلقی کند که شما با یک مودم ایرانسل روبرو هستید اما باید گفت FD-i40 B2 ابدا مودمی رسمی از ایرانسل نیست.
هر دو مودم B2 و B3 از نظر ظاهر و سختافزار و مشخصات خیلی مشابه یکدیگر هستند و صرفا در درگاههای ارتباطی با هم تفاوت دارند.
طراحی مودم FD-i40 B2
اگرچه به نظر میرسد برند اصلی این مودم KLink است و در بازار هم برخی فروشندگان به نام ایرانسل FD-i40 B2 میشناسند اما طراحی آن به مودم Alink M920 بسیار نزدیک است.
هر دو مودم از نظر طراحی بسیار شبیه به هم بوده و فقط در پنل پشتی و ردیف درگاهها، تفاوتهایی هستند؛ مثلا درگاه USB-C در مدل ای لینک ۹۲۰ نیست.
به احتمال زیاد مودم B2 همان ای لینک M920 یا نسخه پیشرفتهتر و بهروزتری از آن است (ویدئوهای پنل کاربری نیز ثابت میکند Alink و Klink یکی هستند).
کلید پاور یا کلید روشن/خاموش وای فای ندارد و فقط یک کلید ریست و WPS دارد. شیار سیمکارت میکرو آن نیز در همان پنل پشتی است و باید درپوش اسلات سیم کارت برداشته شود.
در پنل جلویی هم چراغهای LED پاور، اینترنت، وای فای، درگاه شبکه و وضعیت آنتندهی مودم دیده میشوند.
لوگوی Klink و همینطور نام مودم نیز در پنل جلویی نوشته شدند.
مشخصات مودم کالینک B2
کالینک FD-i40 B2 یک مودم سیمکارتی با پشتیبانی از شبکههای موبایل 3G و 4G محسوب میشود.
اصولا مودمهای خانواده FD-i40 ایرانسل که این مودم هم سعی کرده از این نام استفاده کند؛ مودمهایی هستند که فقط به شبکه 4G LTE FDD وصل میشوند و از رده LTE Cat 4 با حداکثر سرعت ۱۵۰ مگابیت و آپلود ۵۰ مگابیت پشتیبانی میکنند.
مودم B2 نیز چنین مشخصاتی دارد و برای مصارف رده پایین اینترنت موبایل و کاربردهای روزانه معرفی و عرضه شده است.
مصارفی مانند دستگاههای پوز، دوربینهای نظارتی خانگی و فروشگاهی، استفاده در سوپرمارکتها و نانواییها و مراکزی که صرفا نیاز به یک اینترنت دارند و خیلی مهم نیست سرعت دانلود و آپلود چقدر است.
وای فای این مودم تک بانده از سری وای فای ۴ یا استاندارد ۸۰۲.11n با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز است. حداکثر از ۸ کاربر به طور همزمان پشتیبانی میکند و رمزنگاری WPA2 دارد.
۲ آنتن LTE بیرونی این مودم را شاید بتوان بزرگترین مزیتاش دانست که کمک زیادی به افزایش گیرندگی سیگنال میکند.
این مودم فقط یک درگاه شبکه لن صد مگابیتی دارد و از یک درگاه USB Type-C نیز سود میبرد.
قیمت و ارزش خرید مودم B2
مودم کالینک FD-i40 B2 در بازار به تعداد بسیار محدودی عرضه شده و هنوز دقیقا فروشنده اصلی یا واردکننده آن مشخص نیست.
قیمت این مودم نیز بین ۱/۹۰۰/۰۰۰ تا ۲/۱۰۰/۰۰۰ تومان است و جزو ارزانترین مودمهای سیمکارتی رومیزی 4G آنتندار در بازار محسوب میشود.
از رقبای این مودم در بازار میتوان به نزتک 77DX، یوتل L443 یا همان ایرانسل FD-i40 B1، دی لینک M920، یوگالینک UG4221 و نظایر اینها است.
آیا کالینک B2 ارزش خرید دارد؟
اگر همراه با سیم کارت و بسته اینترنت همراه پرحجمی باشد؛ برای مصارف روزانه شاید بشود پیشنهاد داد ولی در بازار و بدون سیم کارت و بسته به قیمت ۲ میلیون تومان اصلا!
قیمت و خرید مودم ایرانسل FD-i40 B2
اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکهچی با آیدی @shabakehchi همراه شماست. پرسشهای خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.