نقد و بررسی

بررسی مودم KJ33: چشیدن طعم اینترنت 5G با ۳ میلیون تومان

نسخه محدود شده مودم آنلاک ZLT X20 باز هم ویژگی‌هایی دارد که ارزش خریدن پیدا کند!

مودم KJ33 از اپراتور اماراتی DU با قیمت ۳ الی ۴ میلیون تومان را باید در کنار مودم ZLT X21، ارزان‌ترین مودم 5G بازار ایران بدانیم؛ مودم نسبتا خوبی که فقط یک ضعف بزرگ دارد و آن، بسته بودن باند رادیویی اینترنت TDLTE است. با بررسی مودم KJ33 همراه ما باشید.

ظاهر و مشخصات این مودم از جمله وای فای دو بانده، ۴ درگاه شبکه اترنت گیگابیتی و سرعت بالا در تست‌هایی که منتشر شده، نوید یک مودم جالب برای کاربران خانگی را می‌دهند اما واقعا این مودم ارزش خرید دارد؟

معرفی مودم KJ33

سازنده مودم KJ33، شرکت ZTE است؛ همان شرکت تولیدکننده مودم بسیار خوش کیفیت مودم ZLT X28 که این روزها در بازار ایران بسیار پرفروش و بسیار محبوب است.

مودم سیم کارتی ZLT KJ33 5G را باید یک نسخه لاک شده مودم ZLT X20 دانست. اپراتور اماراتی DU یک نسخه X20 را برای خودش سفارشی‌سازی کرده و به بازار داده است.

مودم DU KJ33

هر دو مودم بسیار شبیه هم هستند؛ به ویژه در سرعت و کارایی و ظاهر مشابه هم هستند و تفاوت‌های جزئی مانند عدم پشتیبانی از باند ۴۲ در شبکه 4G TDD را شاهد هستیم.

مودم KJ33 در بازار ایران قیمت پایین‌تری نسبت به مودم X20 دارد و چون ارزان‌تر است؛ بیشتر در دسترس خرید مودم قرار می‌گیرد و خوش‌نام‌تر است.

در ایران به صورت آنلاک، استوک و با دسترسی پنل سوپرادمین عرضه می‌شود. فروشگاه‌هایی که ارزان‌تر می‌فروشند؛ شاید بدون کارتن و بدون آداپتور و کابل شبکه عرضه کنند ولی فروشگاه‌های فیزیکی و رسمی، معمولا همه اقلام جانبی مودم را هم به شما می‌دهند.

ظاهر مودم KJ33

استوانه‌ای و سفید رنگ است. مانند غالب مودم‌های 5G آسیایی، به شکل استوانه‌ای طراحی شده ولی ارتفاع زیادی به اندازه مودمی مانند هواوی H112 یا ZTE MC8020 ندارد.

در پنل جلویی، مدلی که ما برای تست گرفتیم لوگول DU به صورت آبی رنگ و بزرگ در بالا حک شده و در زیر آن، نواری مشکی رنگ دیده می‌شود که نشانگرهای LED در آن چینش شدند. چند سانتی‌متر پایین‌تر هم کلید WPS مودم به رنگ مشکی قرار دارد.

پنل جلو مودم KJ33

در پنل پشتی، ۴ درگاه شبکه LAN گیگابیتی زرد رنگ می‌بینیم که احتمالا یکی از آن‌ها باید نقش WAN هم داشته باشد. در بالای آن‌ها، شیار سیم‌کارت نانو، درگاه USB-C، کلید پاور و ریست و سوکت آداپتور قرار دارند.

درگاه‌های مودم KJ33

بخش زیرین مودم دارای برچسب اطلاعات KJ33 و شامل آدرس IP، نام کاربری و رمز عبور پنل مودم، رمز وای‌فای‌ها و اطلاعات ضروری دیگر است.

یک مودم نسبتا بزرگ نیست (۱۱۷ × ۱۱۷ × ۱۸۰ میلی متر) ولی این قدر هم کوچک به حساب نمی‌آید که بگوییم مودم همراه یا قابل حمل است. این مورد را به این دلیل گفتیم که در برخی سایت‌ها نوشته‌اند: «مناسب برای همراه داشتن در کیف و کوله است.»

بخش زیرین مودم KJ33

کار با شیار سیم کارت کمی اذیت‌کننده است؛ چون خوب راه دست شما نیست که سیم‌کارت کوچک را جا بیندازید و مخصوصا پس از فشار دادن و بیرون پریدن سیم‌کارت، دربیاورید.

باقی درگاه‌ها و امکانات ارتباطی، بدون مشکل خاصی، به طور دقیقی طراحی شدند و دردسری ندارند.

نمای بالای مودم KJ33

بخش فوقانی و سری مودم به صورت دایره‌ای است که یک نوار مشبک دایره‌ای دور آن دیده می‌شود. این شکل طراحی به دو دلیل است: ۱- گیرندگی سیگنال بهتر و ۲- جریان هوای آزادتر.

مشخصات مودم KJ33

یک مودم سیمکارتی 4G/5G که با آن می‌توانید به اینترنت 5G و ۴.5G ایرانسل، همراه اول و سایر اپراتورها وصل شوید.

پردازنده این مودم به نام Unisoc IVY510 برای ما کمتر شناخته شده است و تراشه مودم X55 کوالکام که در مودم X20 شاهدیم را استفاده نکردند (بزرگ‌ترین تفاوت این دو مودم).

از هر دو شبکه فایوجی NSA و SA پشتیبانی می‌کند ولی نمی‌توانید به فایوجی مبتنی بر امواج میلی‌متری وصل شوید.

آنتن‌های مودم سیمکارتی KJ33

۲ آنتن دایرکشنال 5G با قدرت ۵ دسی بل و ۲ آنتن 4G LTE در بدنه محیطی این مودم به صورت عمودی کار گذاشته شده است. این آنتن‌ها نسبتا بزرگ هستند که در تست و بررسی مودم KJ33 می‌گوییم چه سرعتی می‌دهند.

به طور اسمی، این تراشه روی 5G سرعت ۳.۸ گیگابیت بر ثانیه را پشتیبانی می‌کند ولی عملا خود اپراتور DU می‌گوید حداکثر سرعت دانلود مودم KJ33 به ۲ گیگابیت و آپلود به ۱ گیگابیت بر ثانیه می‌رسد.

روی شبکه‌های 4G LTE نیز حداکثر سرعت دانلود به ۶۰۰ مگابیت و آپلود به ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه می‌رسد.

از نظر باندهای رادیویی هم مودم کی جی ۳۳ دارای وضعیت زیر است:

5G: N1/N3/N8/N28/N41/N77/N78/N79

4G: B1/B2/B3/B5/B7/B8/B20/B28/B32/B34/B38/B39/B40/B41

مزیت بزرگ دیگر این مودم که لازم هم هست؛ وای فای دو بانده نسل ۶ (استاندارد ۸۰۲.11ax) است.

معمولا سرعت فرکانس ۵ گیگاهرتز به مرز ۱۲۰۱ مگابیت و فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز برابر با ۳۰۰ مگابیت است که تضمین‌کننده داشتن وای فای پرسرعت روی یک مودم 5G است.

۲ آنتن با قدرت گین ۳ دسی بل برای این فرکانس‌های وای فای استفاده شده و از MIMO 2×2 با حداکثر ۶۴ کاربر همزمان، پشتیبانی می‌کند.

خود مودم ZLT X20 از باند ۴۲ پشتیبانی می‌کند و به اینترنت تی دی وصل می‌شود ولی اپراتور اماراتی DU به دلیل عدم استفاده از TDLTE، این باند را قفل کرده و در نتیجه، سیم کارت TD LTE ایرانسل و مبین‌نت یا سایر اپراتورها روی آن کار نمی‌کند.

امکانات ارتباطی KJ33

برای کاربرانی ایرانی که این روزها به دنبال مودم سیم کارتی با پشتیبانی از هر دو اینترنت FDD و TDD هستند؛ این یک ضعف بزرگ است و حسابی توی ذوق می‌زند و خریدار را تا مرز انصراف پیش می‌برد.

باند ۴۲ را فاکتور بگیریم؛ برای استفاده از دیگر باندها و اینترنت‌ها از جمله 5G ایرانسل و همراه اول مشکلی ندارد و چون آنلاک است؛ از همه سیم‌کارت‌های اپراتورهای مختلف پشتیبانی می‌کند.

پنل کاربری مودم Du KJ33

پنل مودم 5G کی جی ۳۳ تا حدود زیادی مشابه پنل مودم‌های X28 و X21 است و اپراتور DU ویژگی‌های کلیدی و اصلی را نبسته است.

در این پنل هم قابلیت‌های مهم قفل باند، قفل شبکه، قفل دکل، وی پی ان، انتخاب دستی نوع شبکه، تنظیمات پیشرفته وای فای، پنل دریافت و ارسال SMS و … را داریم:

چنین پنلی یک مزیت بزرگ برای مودم 5G است و کمک سودمندی برای کاربران ایرانی است. شاید در میان مودم‌های ۴.5G و 5G کمتر بتوان پنلی به انعطاف‌پذیری پنل‌های مودم‌های ZLT یافت.

تست و بررسی مودم KJ33

سرعت لود و اتصال به شبکه پایین‌تر از مودم X21 و به ویژه مودم X28 است. حدود ۴۵ ثانیه پس از روشن شدن مودم، طول می‌کشد تا همه چراغ‌های مودم روشن و به شبکه موبایل وصل شود.

همه شبکه‌ها را به خوبی شناسایی و وصل می‌شود و مشکلی در شناسایی شبکه‌های ایرانسل، همراه اول، مبین‌نت و شاتل موبایل وصل می‌شود.

وای فای مودم نیز برای یک آپارتمان ۱۰۰ متری، به اندازه کافی قدرتمند و با برد موثر است. برای مودم 5G ارزان‌قیمتی، انتظار بیشتری نداریم.

اما، سراغ تست‌های سرعت و پینگ برویم:

با سیم‌کارت موبایل ایرانسل روی شبکه 4G، سرعت دانلود همیشه بالای ۱۰۰ مگابیت بود. از ۱۰۵ تا ۱۲۴ مگابیت را در تست‌های مختلف به دست آوردیم:

تست 4G ایرانسل مودم KJ33
تست اینترنت 4G ایرانسل

سرعت اپلود نزدیک به ۵۵ مگابیت در بهترین حالت و غالبا حدود ۵۰ مگابیت است. پینگ شبکه نیز بین ۱۸ تا ۲۰ میلی ثانیه است.

تا اینجا، مودم KJ33 برای ما شگفتی ندارد و چنین سرعت‌هایی را با یک مودم ۴.5G نیز به دست می‌آوریم.

اما وقتی مودم را به شبکه 5G ایرانسل وصل کردیم؛ داستان متفاوت شد و همان‌طور که در تصویر زیر می‌بینید؛ سرعت‌هایی نزدیک به ۴۰۰ مگابیت بر ثانیه به دست آوردیم:

تست 5G ایرانسل مودم KJ33
تست 5G ایرانسل مودم KJ33

بارها و بارها تست 5G ایرانسل را تکرار کردیم و همیشه سرعت بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ مگابیت با پینگ زیر ۲۰ میلی ثانیه و آپلود ۱۰۰ مگابیت به دست آمد.

در مقایسه با مودم ZLT X28 که بالای ۵۰۰ مگابیت سرعت دانلود داشت؛ مسلما ضعیف‌تر است ولی باید در نظر گرفت داریم درباره مودمی ۳ میلیونی با چیپ‌ستی ضعیف‌تر صحبت می‌کنیم.

در تست 5G همراه اول، مطابق انتظار، سرعت پایین‌تر و حدود ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه است. تست‌ها در محدوده سرعت ۲۵۰ تا ۳۱۰ مگابیت را برای دانلود و آپلود ۲۵ مگابیتی را نشان می‌دهند:

تست 5G همراه اول KJ33
تست 5G همراه اول KJ33

اینجا که هستیم؛ آنتن‌دهی همراه اول زیاد خوب نیست و در مشخصات تست هم معلوم است که فقط ۲ آنتن از ۴ آنتن روشن است.

اگر هر ۴ آنتن روشن باشند؛ باز هم احتمالا، سرعت دانلود 5G همراه اول به بالای ۴۰۰ مگابیت بر ثانیه برسد.

سرعت 4G همراه اول حدود ۶۰ مگابیت بر ثانیه به دست آمد؛ مشابه شاتل موبایل که باز بین ۶۰ تا ۸۰ مگابیت بر ثانیه نشان داد.

تست شاتل موبایل مودم KJ33
تست اینترنت 4G شاتل موبایل مودم KJ33

در مجموع، برای اینترنت 5G به نظر ما سرعت خوبی دارد و روی 4G نیز رضایت‌بخش است.

مودم KJ33 ارزش خرید دارد؟

شاید در نگاه اول، Du Kj33 ارزش خرید نداشته باشد؛ چون هم از TDLTE پشتیبانی نمی‌کند و هم تراشه 5G متفاوتی با X20 دارد و به وضوح سخت‌افزار ضعیف‌تری دارد.

اما در عمل و پس از اینکه چند روزی با اینترنت و پنل کاربری آن درگیر بودید و برای خودتان سفارشی‌سازی کردید؛ متوجه می‌شوید به نسبت قیمت‌اش، اتفاقا ارزش خرید دارد و بهتر از خرید یک مودم 4G رومیزی است.

آن چیزی که از KJ33 توی ذوق ما زد؛ دست دو و استوک بودنش و آن چیزی که سرحالمان کرد؛ پنل کاربری بسیار قوی و منعطف و کاربردی‌اش است.

اشاره کردیم این مودم را می‌توانید از ۳ تا ۴ میلیون تومان از فروشگاه‌های مختلف تهیه کنید ولی توصیه می‌کنیم از مراکز معتبر و فروشگاهی بخرید و صرفا گول یک آگهی در پیجی اینستاگرامی یا کانال تلگرام را نخورید!

مزایا:

۱- قیمت مناسب برای یک مودم 5G

۲- درگاه‌های شبکه اترنت گیگابیتی

۳- پنل کاربری انعطاف‌پذیری و قابل سفارشی

۴- قفل باند، قفل شبکه، قفل دکل و تنظیمات وی پی ان

۵- سرعت عالی روی 5G

مودم DU KJ33

۱- عدم پشتیبانی از اینترنت TD LTE و باند ۴۲

۲- استوک و دست دو بودن

* این بررسی با اسپانسری و همکاری فروشگاه چیملو منتشر شده است.


اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکه‌چی با آی‌دی @shabakehchi همراه شماست. پرسش‌های خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

‫11 دیدگاه ها

    1. این مودم در تاریخی که دارم این نظر رو ثبت میکنم با قیمت ۴ میلیون و قابلیت پنل ادمین که که کاملا دست کاربر رو برای اعمال تغییرات مثل apn و غیره باز میذاره داره به فروش میرسه که ۱۰۰ درصد با این قیمت نسبت به b622 با قیمت حداقل ۲ میلیون گرانتر ، ارزش خرید بالاتری داره.

  1. به همه ی این معایب باید لاک شدن مودم بعد از ریست رو اضافه کرد.یعنی شما مودم رو ریست فکتوری کنین هیچ سیمکارتی رو پشتیبانی نمی کنه مودم.

    1. لاک نمیشه، از سوپر ادمین در میاد به سطح یوزر میرسه، با ده دقیقه وقت گذاشتن و استفاده از فیلم های داخل نت میشه دوباره تنظیمات ادمین رو برگردوند. ی کوچولو حوصله و وقت میخواد.

  2. مقاله پر از غلط پر از غلط پر از غلط، آدم میمونه واقعا اینجا مرجع تجهیزات شبکه هست یا خیر، اولا اون پی نوشت که دوستمون گفتن و شما هم پیوست کردید برعکس هستش یعنی اپراتور اماراتی سفارش داده که چیپست قوی تر و گران تر که هزینه رو می‌بره بالا(کوالکام x55) از دستگاه حذف بشه و جای اون یک چیپست متوسط ساخت یونیسوک قرار داده شده که خوب به تبع اون دیگه td رو نداره، قیمت دستگاه هم به شدت پایین اومده و به صرفه شده و در حال حاضر چیزی حدود ۳.۶ میلیون تومنه که بسیار رقابتی هست با توجه به 5g بودن.
    اشتباه دوم در مقاله اون محدودیت سرعت ذکر شده هست، اگر دقت کنید به مرجع انگلیسی می‌بینید که اون محدودیت برای شبکه 4g تعریف شده و بعضی جاها ۶۰۰ مگابیت و بعضی ۳۰۰ نوشتن که من مطمئن نیستم کدومه ولی برای شبکه 5g همون محدودیت چند گیگابیتی(یک و خرده ای بود فکر میکنم ) هستش که خوب عالی نیست ولی اونقدر بد هم نیست با توجه به قیمتی که داره، تنها ضعفی که این مودم داره نداشتن td هست که اونم ذکر کرده و ادعایی نداره قصد گمراه کردن خریدار رو نداره اگر کسی نیازی نداشت میتونه بره سراغش، یکی از نقاط قوت این مودم تنظیمات وسیع و دسترسی سوپر ادمین اون هست که راحت باز میشه و طیف وسیعی از تغییرات رو میشه روش اعمال کرد. پیشنهاد میکنم برای اطلاعات بیشتر به سایت سازنده سوکت یونیسک مراجعه کنبد. اینو مطمئن نیستم ولی داخل یک مرجع گفته شده بود سوکتش UNISOC IVY510 هست؟
    خودم خرید زدم و قراره تا چند روز دیگه برسه دستم اون موقع میتونم دقیق مشخصات رو عرض کنم، به هر حال برای سایتی به این عظمت یک مقدار مقاله ضعیف بود.

      1. خریدم عین همن، حتی داخل یکی از منوهای تنظیمات اسم دستگاه رو x21 نوشتن، میشه گفت این مودم همون x21 هست در بدنه x20 و حذف فرکانس ۴۲، در مجموع توی این چند روز که راضیم مشکل خاصی ندیدم. سرعت قابل قبول بسیار وابسته به وضعیت شبکه اطراف محل استفاده ، اگه روستا یا جایی هستید که ضعیفه آنتن کمکی میشه وصل کرد بهش با ترفند هایی توی نت هست باید قابشو باز کنید یکی از آنتن های خودشو قطع و یک آنتن خارجی بزرگ جایگزین کنید، فقط مشکلی که دیدم تایپ سی که داره دکوری هست کار نمیکنه(شایدم من بلد نیستم)، فایو و فور جی کامل ساپورت می‌کنه ی بدی دیگه اینکه تری جی و قبل تر رو نداره پس sms و تماس اینا حداقل تا جایی که من می‌دونم تعطیله و نداره خودمم جایی ندیدم. همه چی اوکیع توی این قیمت واقعا شما نزدیک ترین رقیب های این مودم رو با دوبرابر قیمت ۷-۸ تومن بتونید پیدا کنید، برای ایران این هم زیاد هست، محدودیت سرعت هم توی فایو جی داخل دفترچه همراهش نوشته دانلود دو گیگابیت و آپلود یک گیگابیت که اوکیه

  3. تفاوتی در مشخصات kj33 و x21 در تنظیمات و سخت افزار بجز قاب من ندیدم فیلمش هم تو آپارات به اشتراک گذاشته شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا