آیا بستههای اینترنت مقرون به صرفه اپراتورهای موبایل بازمیگردند؟
خبر خوش وزیر ارتباطات به کاربران یا چرخیدن درب روی همان پاشنه سابق
وزیر ارتباطات از فعالسازی یک بسته اینترنت بلندمدت ۶۰ گیگابایتی توسط اپراتورهای موبایل طی یک هفته تا ده روز آینده خبر داده است. آیا این خبر به منزله بازگشت بستههای اینترنت موبایل مقرون به صرفه به سبد خرید مردم است؟
سرانجام به نظر میرسد با گذشته ۶ ماه از حذف بستههای اینترنت همراه پرحجم و بلندمدت توسط دو اپراتور بزرگ کشور، قرار است یک بسته مقرون به صرفه توسط همراه اول و ایرانسل ارائه شود. البته، هنوز مشخص نیست قیمت این بسته چقدر است و برای چند ماه تعریف شده ولی آنطور که عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات گفتند؛ نباید بسته گرانقیمتی باشد و یک بازه مصرف طولانی داشته تا برای کاربران مقرون به صرفه شود.
در اواخر فروردین ماه بود که دو اپراتور همراه اول و ایرانسل، در یک اقدام مشترک، بستههای اینترنت پرحجم پر طرفدار کاربران را حذف کردند و فقط دو بسته دو ماهه و چهار ماهه با ظرفیت بسیار پایین و چند بسته اینترنت یک ماه با ظرفیتهای چند گیگابیت باقی ماند.
اپراتورها چگونه اینترنت موبایل را گران کردند؟
این اقدام اپراتورهای همراه به کاربران اینترنت موبایل یک شوک بزرگ وارد کرد و موازنه بازار اینترنت را برهم ریخت. چون، سالها بود کاربران اینترنت ایران عادت کرده بودند بستههای بلندمدت و پرحجم همراه اول و ایرانسل را خریداری کنند و از یک اینترنت پرسرعت و در دسترس استفاده کنند که جایگزین اینترنت ADSL و سایر اینترنتهای ثابت شده بود.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بهترین اینترنت TD LTE نامحدود
بیش از ۹۰ درصد کاربران اینترنت در ایران از دیتای موبایل استفاده میکنند و کاربران اینترنت ثابت کمی بیش از ۱۲ درصد هستند. شیوع کرونا و رواج آموزش مجازی و کلاسهای آنلاین نیز بیشتر از گذشته، مردم را به سوی اینترنت همراه، مودمهای ۴G و دیتای موبایل سوق داده و اکنون، همزمان با افزایش قیمتهای اجناس در بازار، قیمت اینترنت نیز افزایش یافت.
اگرچه دو اپراتور شاتل موبایل و رایتل، بستههای اینترنت خود را افزایش نداده یا اینکه یک افزایش قیمت بسیار ناچیز دادند و سعی کردند خلاء بستههای اینترنت بلندمدت و پرحجم حذف شده همراه اول و ایرانسل را پر کنند ولی در مجموع، این دو اپراتور درصد بسیار کمی از کاربران موبایل را در بازار داشته و عمده مصرفکنندگان اینترنت همراه، متکی به دو اپراتور بزرگ بازیگر بازار هستند.
با حذف بستههای اینترنت پر طرفدار همراه اول و ایرانسل، وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات، در چندین گفتوگو، اعلام کردند تعرفههای جدید اینترنت همراه بهزودی مشخص شده و پس از آن، اپراتورها میتوانند با قیمتهای جدید، بستههای اینترنت پرحجم خود را ارائه کنند. حتی عباس صادق شاهکوی، وعده داده بود مدل تعرفهگذاری اینترنت به گونهای باشد که فشار زیادی به مردم و اقشار آسیبدیده وارد نشود و از سوی دیگر، منافع و هزینههای اپراتورها را تامین کند.
منتظر بازگشت بستههای اینترنت ارزان باشیم؟
با گذشته چندین ماه از این سخنان، نه تعرفه جدیدی اعلام شد و نه اپراتورها، بستههای اینترنت جدیدی برای مشترکان پرمصرف خود تعریف کردند تا مردم همچنان در بیتکلیفی باقی بمانند یا به اینترنت TD LTE کوچ کنند که ارزانتر از اینترنت همراه است.
حالا، تعریف بسته اینترنت ۶۰ گیگابایت، اگرچه نمیتواند مشکل کاربران پرمصرف اینترنت را حل کند ولی روزنهای به سوی باز شدن سپر دفاعی اپراتورها و در دسترس قرارگیری بستههای پرحجم دیگر است.
بیشتر بخوانید: ۱۱ پرسش و پاسخ مهم درباره خرید اینترنت همراه
بسیاری از کاربران موبایل، حاضر هستند بستههای اینترنت پرحجمی با چندین برابر قیمت سابق خریداری کنند تا اینکه بخواهند در یک ماه، چندین بار بسته اینترنت ۷ گیگ ۳۰ روزه را تمدید کنند.
همانطور که گفتیم؛ هنوز مشخص نیست این بسته ۶۰ گیگابایت با چه قیمتی عرضه میشود و برای چند ماه است. وزیر ارتباطات، وعده داده در این ارتباط با اپراتورها تفاهمی امضا شود و آنها سریعا این بسته اینترنت را فعال کنند.
در این فضا، کاربران همچنان میتوانند بستههای اینترنت ارزان قیمت و به صرفه خریداری کنند. یک نمونه، طرح ۳۶۰ مبین نت است که ارزان ترین اینترنت همراه را در اختیار شما قرار میدهد.
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.