آموزش

آموزش وصل شدن به مودم با WPS اندروید

وصل شدن به مودم با WPS اندروید یک مزیت بزرگ دارد و اینکه دیگر نیازی به وارد کردن پسورد و طی کردن مراحل وقت‌گیر نیست.

پروتکل WPS (سرنام Wi-Fi Protected Setup) امکان می‌دهد یک دستگاه را به طور امن به یک مودم یا شبکه وای‌فای متصل کنید؛ بدون اینکه نیازی به وارد کردن نام شبکه وای‌فای و رمزعبور آن داشته باشید.

با استفاده از قابلیت WPS، یک ارتباط دستگاه به دستگاه شکل می‌گیرد و دستگاه مدنظر به طور مستقیم به مودم وای فای متصل می‌شود.

بیشتر اوقات از قابلیت WPS برای اتصال چاپگر، اکستندرهای وای‌فای و نظایر این‌ها به مودم روتر بی‌سیم استفاده می‌شود ولی شما می‌توانید دستگاه‌های اندرویدی خود را هم با WPS به مودم متصل کنید.

البته، WPS در سال‌های اخیر جنجال‌ساز بوده و چندین آسیب‌پذیری و ضعف امنیتی در آن یافت شده است؛ به‌طوری‌که بسیاری از محققان امنیتی استفاده از WPS را توصیه نمی‌کنند جز اینکه ناچار باشید.

حتی گوگل در مقطعی تصمیم گرفت پشتیبانی از WPS را روی اندروید کنار بگذارد. برای آگاهی از مشکلات WPS می‌توانید به این مطلب مراجعه کنید.

آموزش گام به گام وصل شدن به مودم با WPS اندروید

به هر حال، اگر نیاز پیدا کردید گوشی اندرویدی خود را با WPS به مودم روتر و وای‌فای وصل کنید؛ باید مراحل زیر طی شوند:

۱- ابتدا مطمئن شوید قابلیت WPS روی مودم شما فعال است. وارد پنل مودم شده و تنظیمات WPS را بررسی کنید. اگر این قابلیت Disable است؛ آن را فعال کرده و سایر تنظیمات را هم بررسی کنید.

فعال سازی WPS۲- در گوشی اندرویدی، با سوایپ صفحه از بالا روی آیکون Wi-Fi بزنید یا وارد اپلیکیشن Settings شده و روی گزینه Wi-Fi بزنید. بعد از منوی سه نقطه بالا سمت راست گزینه Wi-Fi settings را انتخاب کنید.

wps اندروید۳- در انتهای صفحه می‌توانید تنظیمات WPS را مشاهده کنید. به طور کلی، دو روش برای اتصال به روتر با WPS وجود دارد.

در روش نخست، خود مودم به طور خودکار دستگاه اندرویدی شما را شناسایی کرده و تنظیمات اتصال را انجام می‌دهد.

در روش دوم؛ باید به طور دستی پین‌کد WPS مودم وای فای را وارد دستگاه اندرویدی کنید.

تنظیمات WPS۴- برای وصل شدن به مودم با WPS به صورت خودکار، روی گزینه WPS Connection زده و همزمان کلید WPS مودم را فشار دهید تا شروع به چشمک زدن کند. چند ثانیه‌ای منتظر بمانید تا گوشی به روتر متصل شود.

وصل شدن به مودم با WPS۵- اگر می‌خواهید به طور دستی گوشی اندرویدی خود را به مودم وصل کنید یا با روش گفته شده در بالا، گوشی به مودم وصل نشد و نتوانست گوشی را پیدا کند؛ گزینه WPS PIN Connection را انتخاب کرده و بعد پین‌کد نمایش داده شده را وارد پنل مدیریتی مودم کنید.

در این روش چند دقیقه‌ای طول می‌کشد تا روتر و گوشی به هم وصل شوند.

پین کد WPSهمان‌طور که در بالا اشاره شد؛ جز در مواردی که ناچار هستید؛ از WPS استفاده نکنید؛ چون ممکن است امنیت گوشی، وای‌فای، مودم و اطلاعات شما را به خطر بیندازد.

سوالات متداول

+ اتصال گوشی اندرویدی به مودم با WPS چه مزیتی دارد؟

دیگر نیازی به وارد کردن نام شبکه وای فای و پسورد وای فای نیست و هر دو دستگاه به طور خودکار همدیگر را می‌شناسند.

+ چگونه بفهمم گوشی اندرویدی من از WPS پشتیبانی می‌کند؟

به احتمال تقریبا ۱۰۰ درصد از WPS پشتیبانی می‌کند ولی برای اطمینان، وارد اپ Settings و بعد گزینه WiFi شده و روی More Settings یا Wi-Fi settings بزنید. در صفحه باز شده، تنظیمات WPS را مشاهده کردید؛ پس می‌توانید از این قابلیت استفاده کنید.

+ وصل شدن به مودم با WPS روی سرعت تاثیری دارد؟

خیر؛ WPS صرفا یک پروسه برای احراز هویت دستگاه و اتصال به وای فای است و روی سرعت یا آنتن‌دهی و کیفیت اینترنت بی‌تاثیر است.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا