اخبار جهان

ال‌جی آزمایش‌های ۶G را با موفقیت پشت سر گذاشت؛ رکورد سه برابری فاصله انتقال داده در فرکانس تراهرتز شکست

5G را فراموش کنید؛ 6G تا چند سال دیگر آماده است!

ال‌جی اعلام کرد آزمایش‌های انتقال اطلاعات روی شبکه ۶G را با موفقیت گذرانده است. این شرکت ادعا کرده است می‌تواند نرخ انتقال اطلاعات روی اینترنت بی‌سیم موبایل را به مرز بیش از یک ترابیت بر ثانیه برساند.

آزمایش‌های ۶G ال جی در موسسه Fraunhofer Heinrich Hertz شهر برلین آلمان اجرا شده‌اند. در این آزمایش‌های از محدوده فرکانسی ۱۵۵ تا ۱۷۵ گیگاهرتز استفاده شده است که اصولا محدوده تراهرتزی نامیده می‌شود و طیف‌های فرکانسی بالاتر از در طیف‌های ۲۴.۲۵ تا ۵۲.۶ گیگاهرتز در شبکه‌های ۵G است.

سه برابر شدن فاصله نرخ انتقال داده‌ها در ۶G

در بیانیه مطبوعاتی ال‌جی، دقیقا مشخص نشده است سرعت نرخ انتقال اطلاعات در این آزمایش‌های ۶G چقدر به دست آمده است ولی گفته شده این آزمایش‌ها در فاصله ۳۲۰ متری انجام شده که سه برابر طولانی‌تر از فاصله ۱۰۰ متری ثبت شده در آگوست سال گذشته و با فناوری مشابه است.

این فاصله، طراحی مرجع پوشش شبکه‌های سلولی در ایستگاه‌های پایه که روی فاصله ۲۵۰ متری تعریف شده است؛ را شکست می‌دهد. برای مقایسه، طول موج شبکه‌های ۵G دارای برد موثر حدود هزار متری هستند و در شبکه‌های ۴G به حدود ۱۰ مایل می‌رسد.

ال جی 6g

همان‌طور که در شبکه‌های بی‌سیم وای‌فای، روی کانال ۵ گیگاهرتز، هرچه فرکانس بالاتر می‌رود؛ برد کوتاه‌تری به دست می‌آید؛ در شبکه‌های موبایل نیز با افزایش طیف فرکانسی، برد کوتاه‌تر می‌شود و شرکت‌های برای جبران از تقویت‌کننده‌های نویز الکتریکی استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: توسعه ۶G در دستور کار رگولاتوری ایران

ال‌جی هم در آزمایش‌های ۶G خود از آمپلی‌فایرهای چندکاناله با خروجی بیشتر از ۲۰ دسی بل متر استفاده کرده است و باز رکورد استفاده از تقویت‌کننده‌های الکتریکی ۵ دسی بل متر در آزمایش‌های پیشین شکسته شده است. ال‌جی در انتهای گیرنده نیز یک تقویت‌کننده کم نویز قرار داده است. این فناوری‌ها در ماژول‌های ۶G نسل جدید ال‌جی تعبیه شده‌اند؛ به‌گونه‌ای که تولید آن‌ها برای کارخانه‌ها در آینده، آسان شده است.

۶G در سال ۲۰۲۹ می‌آید

با توجه به اینکه هنوز شبکه‌های ۵G به یک پوشش سراسری در شهرهای مختلف نرسیده‌اند و عموما در خارج از شهرها در دسترس نیستند؛ شاید زمان انجام این آزمایش‌ها مقداری زودهنگام به نظر برسد و نباید انتظار داشته باشیم که اینترنت ۶G تا سال ۲۰۲۵ رسما آغاز به کار کند. بسیاری از کارشناسان می‌گویند شبکه‌های ۶G در حوالی سال‌های ۲۰۲۹ در دسترس عموم مردم خواهند بود.

آزمایش شبکه 6G

با این وجود، آزمایش‌های زیادی برای توسعه شبکه‌های ۶G در سراسر دنیا و به‌ویژه در کشور چین در حال انجام است. دانشمندان دانشگاه فناوری Nanyang سنگاپور با همکاری دانشمندان دانشگاه Osaka ژاپن، در سال ۲۰۲۰ تراشه‌ای با قابلیت تولید امواج تراهرتز ساختند. در اوایل سال جاری، آزمایشگاه Purple Mountain چین، به رکورد سرعت ۲۰۶.۲۵ گیگابیت بر ثانیه در یک محیط آزمایشگاهی روی باندهای فرکانسی تراهرتز دست پیدا کرد.

دکتر کیم بیونگ هون، مدیر ارشد فناوری و معاون اجرایی ال جی الکترونیکس نیز در این زمینه می‌گوید: «با موفقیت‌هایی که در آخرین آزمایش به دست آوردیم؛ یک قدم دیگر به تحقق سرعت یک ترابیت بر ثانیه روی شبکه‌های ۶G شهری و خارجی از شهر نزدیک‌تر شدیم.» دانشمندان ژاپنی نیز پیش‌تر گفته بودند سرعت ۶G می‌تواند هزار برابر بیشتر از ۵G باشد و چینی‌ها در یک محیط آزمایشگاهی به سرعت ۱ ترابایت بر ثانیه با امواج میلی‌متری گردابی دست پیدا کردند.

البته، همزمان با توسعه فناوری‌های ۶G، از سوی دیگر برخی از دانشمندان دارند عیوب و ضعف‌های ۶G کنونی را بررسی می‌کنند. اخیرا، یک مطالعه نشان داد شبکه‌های ۶G به سادگی قابل هک شدن هستند.

ایرانسل نیز در خبری اعلام کرده توسعه ۶G را آغاز کرده است و همین‌طور، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات توسعه ۶G را از فروردین ۱۴۰۰ آغاز کرده ولی هنوز خروجی از آن بیرون نیامده است.

ال‌جی دوست دارد یکی از پیشگامان و رهبران توسعه ۶G باشد و با همکاری موسسات و دانشگاه‌های این صنعت، بتواند فناوری‌های ۶G را توسعه دهد.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا