گزارش آگهی

۵ علائم خرابی روغن گیربکس خودرو

روغن گیربکس برای روان کردن و حفظ عملکرد صحیح گیربکس خودرو استفاده می ‌شود. گیربکس یکی از اجزای اصلی سیستم انتقال قدرت در خودرو است و وظیفه اصلی آن انتقال نیروی موتور به چرخ‌ ها و تنظیم نسبت دوران و گشتاور می باشد. این روغن به طور طبیعی پس از مدتی استفاده دچار خرابی می شود. از این رو در این مطلب قصد داریم به بررسی علائم خرابی روغن گیربکس خودرو بپردازیم و نکاتی را در این مورد بیان کنیم.

علائم خرابی روغن گیربکس خودرو

روغن گیربکس علاوه بر روان کردن قطعات داخلی گیربکس، وظایف دیگری نیز دارد. این روغن باید بتواند حرارت را منتقل کند و از قطعات در برابر سایش، زنگ زدگی و خوردگی محافظت کند. همچنین، روغن گیربکس باید خواص ضد اکسیداسیون و ضد انجماد داشته باشد و در شرایط مختلف دمایی و فشاری عملکرد خوبی از خود نشان دهد.
علائم خرابی روغن گیربکس خودرو  ممکن است متنوع باشند و بستگی به نوع خرابی و شرایط خاص خودرو تفاوت داشته باشد. در ادامه به برخی از علائم شایع خرابی روغن گیربکس اشاره می ‌کنیم.

روغن گیربکس

۱.    نشت روغن

اگر روغن گیربکس شروع به نشت کردن کند، ممکن است روغن در زیر خودرو یا در نزدیکی قطعات گیربکس قابل مشاهده باشد. نشت روغن می ‌تواند نشانه وجود یک درز، قطعه خراب یا خرابی گیربکس خودرو باشد.

۲.    صدا های غیر عادی

اگر صدا های غیر طبیعی مانند صدای زنگ زدن، صدای خراشیدن یا صدای سوت زدن در هنگام تغییر دنده و یا عملکرد گیربکس شنیده می ‌شود، ممکن است نشانه ‌ای از خرابی روغن گیربکس خودرو باشد.

۳.    لغزش دنده

اگر در هنگام تغییر دنده یا شروع حرکت خودرو، دنده‌ ها لغزش داشته باشند و قدرت منتقل نشود، احتمالاً روغن گیربکس نیاز به تعویض دارد.

۴.    افزایش دمای گیربکس

اگر دمای گیربکس به طور غیر معمول افزایش یابد و بیش از حد عادی داغ شود، ممکن است خرابی در سیستم خنک کننده گیربکس و یا کاهش عملکرد روغن گیربکس وجود داشته باشد.

۵.    آلودگی روغن گیربکس

اگر روغن گیربکس آلوده به ذرات فلزی، رسوبات یا آلودگی ‌های دیگر شود و رنگ آن تیره و غیر شفاف شود، نشانه‌ای از خرابی یا نیاز به تعویض روغن گیربکس است.

در صورت مشاهده هر یک از این علائم، بهتر است به یک تکنسین ماهر مراجعه کرده و گیربکس خودرو را بررسی و تعمیر کنید، زیرا عدم توجه به مشکلات روغن گیربکس ممکن است منجر به خرابی جدی ‌تر و آسیب به سایر اجزای گیربکس شود.
تعمیرگاه رنواتوماتیک ، تعمیرگاه تخصصی خودروهای رنو است که تعمیر گیربکس ال نود ، تعمیر گیربکس مگان و تعمیر گیربکس ساندرو شامل سرویس دوره ای ، تنظیم موتور ، تعویض روغن گیربکس و.. را انجام می دهد . ۰۹۱۹۸۸۳۳۰۸۸

تعمیر گیربکس

راه های افزایش عمر مفید روغن گیربکس و گیربکس

برای نگهداری و افزایش عمر مفید روغن گیربکس ، می ‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید.

۱.    تعویض منظم روغن

روغن گیربکس باید به طور منظم و با توجه به راهنمایی‌ های تولید کننده خودرو تعویض شود. هر خودرویی دارای زمانبندی تعویض روغن گیربکس خاص خود می باشد. تعویض منظم روغن کمک می ‌کند تا روغن تمیز بماند و عملکرد بهتری داشته باشد.

۲.    استفاده از روغن مناسب

اطمینان حاصل کنید که از نوع و مشخصات روغن گیربکس مناسب برای خودرویتان استفاده می‌ کنید. راهنمایی ‌های تولید کننده و دستورالعمل‌ های موجود در دفترچه راهنمای خودرو را دنبال کنید.

۳.    بررسی سطح روغن

به طور منظم سطح روغن گیربکس را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که در سطح مناسب قرار دارد. در صورت نیاز، روغن را برحسب توصیه ‌های تولیدکننده تکمیل کنید.

۴.    بررسی نشتی

منظور از این مورد بررسی هرگونه نشتی روغن در گیربکس می باشد. اگر نشتی روغن مشاهده می ‌شود، به سرعت علت آن را تشخیص داده و تعمیر کنید. نشتی روغن می ‌تواند منجر به کاهش سطح روغن و خرابی قطعات گیربکس شود.

۵.    رعایت دستورالعمل های سازنده

همواره دستورالعمل‌ ها و راهنمایی‌ های سازنده خودرو را رعایت کنید. این شامل توصیه ‌های مربوط به تعویض روغن، بررسی‌ های منظم، سرویس‌ ها و تعمیرات می شود. برای حفظ سلامت و عمر مفید روغن گیربکس، از راهنمایی ‌های سازنده پیروی کنید.

۶.    توجه به علائم خرابی

به نشانه ‌هایی که برای خرابی یا مشکل در روغن گیربکس اشاره می‌ کنند، توجه کنید و در صورت مشاهده هرگونه علامت غیر طبیعی، به تعمیرگاه مراجعه کنید.

با انجام این اقدامات و رعایت نکات فوق، می‌ توانید از روغن گیربکس خودرو برای مدت بیشتری استفاده کرده و خرابی گیربکس را نیز به تاخیر بیندازید.
امیدواریم توانسته باشیم شما را با بخری از علائم خرابی روغن گیربکس و نکات مربوط به آن آشنا کنیم.
www.renoautomatic.com


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا