نقد و بررسی

نگاهی به مودم رومیزی ۴.۵G تی‌پی‌لینک Archer MR600: همه مزایا مال تو است

مودم‌های سری MR شرکت تی‌پی‌لینک خوب از آب درآمده و در ایران هم فروش بالایی داشتند.

سال‌ها است که مودم‌ MR200 به عنوان یک مودم رومیزی ۴G خوب در بازار ایران جولان می‌دهد. پس از آن مودم MR400 وارد بازار شد که باز هم با استقبال کاربران روبرو شده و فروش بالایی دارد.

تفاوت‌های مودم‌های MR تی‌پی‌لینک

تفاوت دو مودم MR200 و MR400 در سرعت وای‌فای باند رادیویی ۵ گیگاهرتز آن‌ها است. مودم MR200 در رده AC750 و دو بانده است ولی MR400 در رده AC1200 و سرعت وای‌فای بهتری دارد. از نظر ظاهری تفاوت زیادی این دو مودم روتر ۴G با هم نداشتند.

حالا، مودم MR600 تی‌پی‌لینک هم وارد بازار ایران شده است و چند وقتی است که در فروشگاه‌ها دیده می‌شود. دقیقا یک نسل بالاتر از مودم MR400 است و از اینترنت موبایل ۴.۵G پشتیبانی می‌کند با وای‌فای AC1200.

خود شرکت تی‌پی‌لینک می‌گوید اولین مودم روتر +۴G یا LTE Cat6 این شرکت است که حداکثر سرعت دانلود را به مرز ۳۰۰ مگابیت می‌رساند و از چهار درگاه شبکه اترنت گیگابیتی سود می‌برد. مزیتی که در مودم‌های MR200 و MR400 شاهدش نبودیم.

سادگی در نصب، مش وای‌فای و آنتن‌‌های LTE خارجی

تی‌پی‌لینک می‌گوید سیم‌کارت موبایل خود را روی این دستگاه بیندازید و شروع به استفاده از آن کنید. هیچ نیازی به تنظیمات و پیکربندی و طی کردن مراحل راه‌اندازی ندارید. از سیم‌کارت و فرکانس‌های رادیویی بیش از ۱۰۰ کشور پشتیبانی می‌کند و روی آنتن‌دهی آن کار شده تا عملکرد بهتری داشته باشد.

در حقیقت، مودم تی‌پی‌لینک Archer MR600 دارای دو آنتن خارجی LTE است تا در هر مکانی آنتن‌دهی بالایی داشته باشد. یکی از دلایل فروش خوب مودم‌های سری MR تی‌پی‌لینک همین نکته است. استفاده از آنتن‌های خارجی LTE برای تقویت آنتن‌دهی.

تی‌پی‌لینک فناوری OneMesh را هم به این مودم روتر افزوده است تا با دیگر دستگاه‌ها و از جمله روترهای مش وای‌فای این شرکت سازگار و قابل پیکربندی باشد.

یعنی شما می‌توانید این مودم را به همراه یک روتر مش وای‌فای تی‌پی‌لینک خریداری کرده و یک شبکه مش وای‌فای در خانه خود راه‌اندازی کنید. روتر مش وای‌فای باعث تقویت وای‌فای در اتاق‌ها و سالن‌های دیگر می‌شود.

این نکته را نباید فراموش کرد که مودم آرچر ام آر ۶۰۰ می‌تواند به عنوان یک روتر دو بانده AC1200 هم کار کند و به جای اینترنت ۴G از مودم ADSL یا VDSL برای اتصال دستگاه‌ها به اینترنت سود ببرد.

مشخصات ظاهری

از نظر ظاهری مودم ام آر ۶۰۰ شباهت‌هایی با مودم‌های قبلی این سری دارد ولی طراحی آن متفاوت است. این مودم هم سیاه رنگ است ولی ضخامت نازک‌تری دارد؛ چراغ‌های LED به صورت یک ردیف عمودی در وسط پنل جلویی چینش شدند و یک برآمدگی زیبا در نوک پیکان مودم دیده می‌شود که اصلی‌ترین وجه تمایز آن با مودم‌های MR200 و MR400 است.

پنل پشتی تا حدودی مشابه مودم‌های قبلی است و دو آنتن خارجی جدانشدنی در دو سوی آن قرار گرفتند. آنتن‌ها قابلیت چرخش به زاویه‌های مختلف را دارند. از چهار درگاه اترنت گیگابیتی پشت دستگاه یک درگاه LAN/WAN و سه درگاه دیگر LAN است. یک شیار سیم‌کارت میکرو هم در کنار این درگاه‌ها دیده می‌شود.

کلیدهای روشن/خاموش دستگاه، روشن/خاموش وای‌فای، WPS و ریست را هم داریم که کار با مودم را ساده‌تر می‌کنند.

سرعت وای‌فای روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز برابر ۳۰۰ مگابیت و روی فرکانس ۵ گیگاهرتز به مرز ۸۶۷ مگابیت می‌رسد. در پنل مدیریتی این مودم می‌توان برای هر فرکانس رادیویی یک شبکه میهمان تعریف و از ابزارهای کنترل ترافیک، کنترل والدین و تی‌پی‌لینک کلاود استفاده کرد.

یک مودم ۴.۵G ایده‌آل

به نظرم تی‌پی‌لینک Archer MR600 یک مودم رومیزی ۴.۵G ایده‌آل برای بازار ایران است. هم سرعت وای‌فای نسبتا خوبی روی هر دو باند رادیویی می‌دهد و هم سرعت مودم LTE آن معقول است. آنتن‌های خارجی LTE آن یک آنتن‌دهی خوب حتی در شرایط بد  را تضمین می‌کنند و درگاه‌های LAN گیگابیتی امکان اتصال لپ‌تاپ و کامپیوتر با سرعت بالا به اینترنت را فراهم کردند.

کمتر مودم رومیزی سراغ داریم که این ویژگی‌ها را با هم داشته باشد. کسب‌وکارها بهترین مشتری این مودم خواهند بود. قیمت آن در بازار ایران حدود ۳ میلیون تومان است که برای یک کاربر خانگی گران به نظر می‌رسد و کسب‌وکارها و شرکت‌های متوسط به راحتی می‌توانند این هزینه را پرداخت و از کیفیت این مودم استفاده کنند.

خرید مودم تی‌پی‌لینک Archer MR600


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

‫21 دیدگاه ها

    1. سلام
      تی‌پی‌لینک آرچر ام آر ۶۰۰ یک مودم ۴G است و در ایران هم سرعت اینترنت ۴G از TD-LTE بیشتر است و آنتن‌دهی بهتری دارد ولی گران‌تر است.
      در واقع باید این‌طور بگویم که تفاوت در نوع اینترنت است نه مودم. اینترنت ۴G در ایران بهتر از تی‌دی‌ال‌تی است

  1. با سلام لطفا یک مقایسه بین مودم های ۴g(cat6) رومیزی برتر به لحاظ قدرت دریافت و پایداری که موجود یا در آستانه ی ورود به بازار ایران هستند ،منتشر کنید

    1. سلام قطعا مودم تی‌پی‌لینک MR600 بهتر است
      مزیت اصلی خرید مودم Huawei wbb فقط ارزانی آن است وگرنه از نظر کیفیت ساخت و گارانتی و مشخصات و بسیاری مسایل دیگر خرید مودم تی‌پی‌لینک بهتر است.

  2. سلام و وقت بخير. الان بهترين گزينه براي خريد مودمي كه هم از ۴.۵g و هم از TD-LTE (سيم كارت ديتا) پشتيباني كند را معرفي نماييد.
    آيا مودم TFi60 H1 ايرانسل بهتر است و يا b612 هواوي آنلاك؟()

  3. سلام.من قصد خرید یه مودم روتر دارم..
    و اینکه فقط برای بازی های آنلاین میخوام بخرم
    من با اینترنت ۴G ایرانسل که رو گوشیم هستش از طریق کابل شارژ خود گوشی به کامپیوتر اینترنت رو وصل میکنم
    و پینگ بالایی هم دارم تقریبا بین ۹۰ تا ۱۳۰
    خواستم بپرسم این مودم حدودا تقریبا چقدر پینگ رو کاهش میده؟و این که آیا برای بازی های آنلاین مثل کالاف دیوتی وارزون و… توصیه میکنید یا خیر؟
    ممنون میشم اگه جوابمو بدید
    سپاس گذارم

    1. سلام
      اون‌قدرها که فکر می‌کنید پینگ شما را پایین نمی‌آورد
      کلا اینترنت فورجی پینگ بالایی دارد و برای مصارف گیم مناسب نیست؛ البته سرعت خوبی دارد و راحت‌تر در دسترس است ولی برای بازی بهتر است یک اینترنت ثابت مانند فیبرنوری یا VDSL بگیرید
      در آنتن‌دهی و وای‌فای مودم بسیار خوبی است

  4. سلام و وقت خوش
    ممنون بابت سایت بسیار مفید و توضیحات مفصلتان. لینک مربوط به دیجی کالای انتهای این محصول به مدل دیگری اشاره دارد! فکر کنم این لینک صحیح میباشد:
    https://www.digikala.com/product/dkp-2161608/%D8%B1%D9%88%D8%AA%D8%B1-%D8%A8%DB%8C-%D8%B3%DB%8C%D9%85-4g-lte-%D8%AA%DB%8C-%D9%BE%DB%8C-%D9%84%DB%8C%D9%86%DA%A9-%D9%85%D8%AF%D9%84-archer-mr600-ac1200/

    سلامت و موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا