نقد و بررسی

بررسی مودم ایسوس 4G N16: فکر خریدش را فراموش کنید!

فقط نام ایسوس و دیگر هیچ

برخی‌ها با تجربه خوش مودم‌های ADSL ایسوس، به دنبال خرید مودم سیمکارتی این برند هستند و مثلا می‌پرسند مودم ایسوس 4g n16 ارزش خرید دارد یا خیر؟

مودم 4G-N16 یکی از ضعیف‌ترین مودم‌های سیم کارتی ایسوس و از رده LTE Cat 4 با حداکثر سرعت ۱۵۰ مگابیت و وای فای تک بانده N300 است.

الان در بازار ایران قیمتی بین ۶ تا ۷.۵ میلیون تومان دارد که برای هر فرد آشنا به بازار مودم‌های سیمکارتی تعجب‌برانگیز خواهد بود!

مودم سیمکارتی ایسوس

بهترین مودم‌های سیمکارتی بازار مانند هواوی L02 یا زد ال تی X28 چنین قیمت‌هایی دارند که اصلا قابل مقایسه با مودم ایسوس 4G N16 نخواهند بود.

مشخصات مودم ایسوس 4G N16

اصولا، ایسوس در بازار مودم‌های سیمکارتی، برند معروف و نا آشنا و پرفروشی نیست و معدود مدل‌هایی مانند 4G-AX56U دارد که برای کاربران حرفه‌ایی، هیچ ارزش خریدی ندارند؛ جز اینکه فردی یک روتر ایسوس دارد و برای هماهنگی و سازگاری بالا خریدارشان باشد.

مشخصات مودم ایسوس 4G N16

مودم‌های سیمکارتی ایسوس از جمله همین مودم N16 فاقد پشتیبانی از باند ۴۲ یا فرکانس ۳۵۰۰ مگاهرتز در شبکه 4G LTE برای اتصال به اینترنت TDLTE هستند.

مودم N16 فقط از باندهای ۱ و ۳ و ۵ و ۷ در FDD و باندهای ۳۸ و ۴۰ و ۴۱ در TDD پشتیبانی می‌کند.

عیب بزرگ دیگر، رده پایین این مودم‌ها و بدون هیچ‌گونه تنظیمات بهبود و ارتقای وضعیت گیرندگی و سرعت اینترنت است.

همین الان در بازار، مودم‌های LTE Cat 4 زیاد مورد استقبال قرار نمی‌گیرند و بیشتر مردم یک مودم ۴.5G یا 5G می‌خواهند؛ چون اعتقاد دارند در این وضعیت بد اینترنت ایران، حداقل این سری مودم‌ها، سرعت بیشتری می‌دهند!

ظاهر مودم ایسوس N16

وای فای تک بانده نسل ۴ با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز هم آخرین چیزی است که یک مشتری خرید مودم 4G بخواهد!

حداکثر سرعت اسمی وای فای این مودم به ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه می‌رسد و فاقد باند ۵ گیگاهرتز برای سرعت‌های عملی بالای ۱۰۰ مگابیت است.

۲ آنتن وای فای داخلی و ۲ آنتن LTE خارجی و جداشدنی دارد که شاید بتوان این آخری را بزرگ‌ترین مزیت و ویژگی قابل توجه مودم سیمکارتی ایسوس دانست.

درگاه‌های مودم N16

تمام امکانات ارتباطی و درگاهی هم در یک پورت LAN و اسلات سیم کارت خلاصه می‌شود که در پشت مودم تعبیه شدند.

از سیستم رمزنگاری WPA2-PSK سود می‌برد و در پنل کاربری نیز قابلیت‌هایی مانند Port Forwarding و DMZ دارد. یعنی در این پنل مدیریتی، ضمن اینکه خبری از ویژگی‌های هیحان‌انگیز مودم‌های DSL ایسوس نیست؛ هیچ گزینه‌ای هم برای قفل باند، قفل شبکه، قفل دکل یا انتخاب دستی شبکه و وی پی ان ندارید.

قیمت و ارزش خرید

حالا خودتان قضاوت کنید خرید چنین مودمی با قیمت ۷.۵ میلیون تومان منطقی است؟ بهتر نیست به جای آن مودمی مانند ZLT X20 یا ZLT X21 را خرید؟

حتی مودم‌های رومیزی LTE Cat 4 بازار با آنتن خارجی مانند تی پی لینک MR200، نزتک 77DX، یوتل L443، ایرانسل i40 B1 ارزش خرید بالاتری دارند و امکانات بیشتری ارائه می‌کنند.

درباره کیفیت ساخت، قدرت گیرندگی سیگنال و سرعت مودم‌های ایسوس نیز می‌توان این حرف را تکرار کرد و گفت امتیاز متوسطی می‌گیرند و چندان قوی و برجسته نیستند که باعث شود از خیلی امکانات مودم‌های سیمکارتی شاخص بازار چشم‌پوشی کرد و مودم ایسوس را خرید.

حرف آخر اینکه اصلا به خرید یک مودم سیمکارتی ایسوس فکر هم نکنید؛ برعکس به دنبال خرید یک روتر خوب از ایسوس باشید؛ اگر پولش را دارید!

قیمت و خرید مودم ایسوس 4G N16


اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکه‌چی با آی‌دی @shabakehchi همراه شماست. پرسش‌های خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا