با شتابگیری توسعه ۵G در ایران و مشخصا اپراتور ایرانسل، موجی از مودمهای ۵G در حال سرازیر شدن به بازار ایران هستند. جدیدترین مودمی که در فروشگاهها و کانالها پیدا کردیم؛ مودم روتر فایوجی ZLT X21 است.
این مودم را با محصولات ZTE اشتباه نگیرید و اصلا ربطی به شرکت ZTE ندارد. ZLT یک شرکت هنگکنگی سازنده مودم است که تا کنون چندین مدل ۴G و ۵G معرفی کرده و محصولاتاش شناخته شده هستند.
مودم زد ال تی X21 یک Indoor CPE 5G است؛ از فرکانسهای رادیویی زیر ۶ گیگاهرتز پشتیبانی میکند و به وایفای دو بانده مجهز است. از باند ۴۲ و اینترنت TDLTE پشتیبانی نمیکند ولی پوششدهی کاملی از باندهای رادیویی FDD دارد.
این مودم با قیمت حدود ۶ میلیون تومان به صورت استوک در ایران عرضه شده است. با هم، نگاهی به مشخصات این مودم سیمکارتی ۵G خواهیم انداخت:
معرفی مودم ZLT X21
گفتیم یک مودم سیمکارتی رومیزی برای اتصال به شبکههای ۴G و ۵G است.
در ۵G فقط از باندهای فرکانسی زیر ۶ گیگاهرتز پشتیبانی میکند ولی fi هر دو شبکه SA و NSA وصل میشود. در ۴G LTE از باندهای فرکانسی FDD به طور کامل پشتیبانی کرده ولی باند ۴۲ روی TDD را ندارد تا بزرگترین عیب این مودم ۵G برای کاربران ایرانی باشد.
یک پردازنده دو هستهای به نام UNISOC IVY510 با معماری ARM Cortex-A55 روی این مودم قرار داده شده است که از حداکثر سرعت کلاک ۱.۳۵ گیگاهرتزی سود میبرد. ۴ گیگابایت رم DDR3 و ۲ گیگابایت رام کمک میکنند تا سرعت پردازش این مودم بالا باشد.
تراشه وایفای اصلی مودم ZLT X21 از شرکت مدیاتک و مدل ۸۱۹۸D است. استاندارد وایفای ۸۰۲.۱۱ac با دو باند رادیویی را پشتیبانی میکند و دارای ۴ درگاه شبکه LAN گیگابیتی است. از یک درگاه یو اس بی Type C نیز سود میبرد.
بیشتر بخوانید: بررسی ۱۸ مودم ۵G برتر بازار ایران
آنتنهای این مودم که تعدادشان به ۸ آنتن میرسد؛ همگی داخلی هستند که دو آنتن برای وایفای و ۶ آنتن برای اتصال به شبکههای موبایل است.
مشخصات اینترنت ۴G و ۵G
تراشه مودمی که روی این دستگاه نصب شده؛ میتواند حداکثر سرعت دانلود ۲ گیگابیت بر ثانیه و آپلود ۱ گیگابیت بر ثانیه را به ارمغان بیاورد. برای دانلود متکی به MIMO 4×4 و برای آپلود MIMO 2×2 است.
در شبکههای ۴G LTE از رده LTE Cat 12 با حداکثر سرعت دانلود ۶۰۰ مگابیت و آپلود ۱۰۰ مگابیت است. در LTE نیز از MIMO 2×2 سود میبرد و حداکثر میتواند سه باند رادیویی را تجمیع فرکانس کند.
وضعیت پشتیبانی از باندهای رادیویی مودم X21 روی ۴G و ۵G به شرح زیر است:
۵G NR: N1/N3/N8/N28/N41/N77/N78/N79
۴G FDD: B1/B2/B3/B5/B7/B8/B20/B28A/B28B
۴G TDD: B34/B38/B39/B40/B41
بنابراین، در حالیکه از تمامی باندهای رادیویی شبکه ۴G LTE و ۵G در ایران پشتیبانی میکند ولی فاقد باند ۴۲ برای اینترنت TDLTE است. کاربران ایرانی میتوانند هر نوع سیمکارت ۴G از هر اپراتوری روی این مودم بیندازند جز سیمکارت TDLTE.
بیشتر بخوانید: نگاهی به مودم ۵G بیرونی هواوی N5368X؛ پای سریعترین اینترنت را به داخل خانه باز کنید
۵ آنتن ۵G با قدرت ۵ دسی بل به همراه ۲ آنتن ۴G LTE با قدرت ۳ تا ۵ دسی بل روی این مودم کار شده تا بالاترین گیرندگی سیگنال ممکن را داشته باشد. موضوعی که در تستها هم به اثبات رسیده و از نظر سرعت و گیرندگی آنتن، امتیاز خوبی میگیرد.
مشخصات وایفای مودم ZLT X21
در وایفای، از استاندارد ۸۰۲.۱۱ac یا وایفای ۵ پیروی میکند و روی هر دو کانال رادیویی وایفای، دارای MIMO 2×2 به همراه ۲ آنتن داخلی است. قدرت این آنتنها ۴ دسی بل است.
روی فرکانس ۵ گیگاهرتز، حداکثر از پهنایباند ۸۰ مگاهرتز پشتیبانی میکند و حداکثر ۳۲ کاربر میتوانند به طور همزمان به مودم وصل شوند.
نکته گفتنی مهم درباره وایفای این مودم، پشتیبانی از پروتکل رمزنگاری WPA3 است که معمولا در وایفای ۶ مشاهده کردیم ولی اکنون روی وایفای ۵ در دسترس است.
قابلیت تعریف SSID شبکه میهمان یا چند SSID روی این مودم وجود دارد.
طراحی و مشخصات ظاهری
وزن این مودم مشابه دیگر مودمهای ۵G رومیزی و حدود ۵۸۰ گرم است. اندازه آن هم ۱۱۷ در ۱۱۷ در ۱۸۰ میلی متر میشود که برای یک مودم ۵G چندان بزرگ و بلند نیست.
بیشتر بخوانید: پیشرفتهترین مودم ۵G با ویژگیهایی مانند باند C، وایفای ۶E و اترنت ۲.۵ گیگابیت
ظاهرا این مودم استوانهای با رنگ سفید است. درگاههای شبکه و کلیدها و کانکتور آداپتور برق در پشت مودم هستند و روی پنل جلویی، چراغهای نمایشگر وضعیت شبکههای ۴G و ۵G، وضعیت آنتندهی مودم و پاور دیده میشوند.
دارای کلیدهای On/Off، ریست و WPS است و بدون باتری و مستقیم از برق شهری با آداپتور ۱۲ ولت ۲ آمپر استفاده میکند.
در بخش پایینی مودم، هیچ شیار یا درگاه ارتباطی نیست و اسلات سیمکارت در همان پنل پشتی و کنار درگاه USB C دیده میشود. بخش بالایی دستگاه مشبک و دارای طراحی بوده و جلوه خوبی دارد.
حرف آخر
فعلا نمیتوانیم درباره سرعت، کیفیت و عملکرد مودم ZLT X21 اظهارنظر کنیم و مثلا بگوییم از کدام مودم ۵G بازار قویتر یا ضعیفتر است.
هنوز تستهای سرعت این مودم در ایران به دستمان نرسیده است و کاملا از نظر کارایی، یک مودم ناشناخته است. البته، چند فروشگاه، حسابی از این مودم تعریف و تمجید کردند ولی این احتمال میرود که برای فروش دستگاه بوده و واقعیت نداشته باشد.
اشاره کردیم که با قیمت ۶ تا ۶.۵ میلیون تومان در بازار ایران به فروش میرود که در مقایسه با مودمهای ۵G دیگر بازار، ارزان است ولی باید کیفیت و کارایی آن را هم بسنجیم.
بیشتر بخوانید: نگاهی به مودم ۵G قابل حمل ای ای QTAD52E
اینکه از اینترنت TDLTE پشتیبانی نمیکند؛ یک ضعف بزرگ است ولی در آن سو، میتوانید هر سیمکارت FDD را روی مودم ZLT تست و استفاده کنید.
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.
جایی هم هست اینو بفروشه سرچ کردم تو ایران جایی نیاورده
سلام
فروشگاه تحلیل گران داده پرداز توس در مشهد میفروشد
گرون میگه بخام هفت بدم سه تومنم میدم یه ۱۱۲ دست دوم هواوی میگیرم.حدود ۵ میرزه
یه دونه بدون کارتن رو داره میده هفت تومن خوب بخام هفت بدم یکی دو تومنم میزارم روش نوکیا یا هواوی دست دوم میگیرم.دست دومش حدود ۵ میارزه
گزینه مشابهی از لحاظ قیمت و کیفیت که انلاک باشه و از TD-LTE هم پشتیبانی کنه برای پیشنهاد دارین؟ ممنون میشم.
بین خرید این مودم و B622 پیشنهادتون چی هستش
با سلام بنده این مودم رو دارم و ۵،۳۰۰ میفروشم , فروشگاه مکران نت بلوچستان ۰۹۰۳۴۷۰۸۷۱۸
مدل ارتقا یافته اش هم دارم تحت عنوانX20
مودم خوبیه دوستان(نسبت به قیمتش)
۵G
وای فای باند ۵
گین آنتن بالا
نقطه ضعفش اینترنت نسل ثابت TD-LTE هستش که X20 و X28 همین مدل TD-LTE ساپورت میکنه
قیمت حال حاظر مودم حدود ۳۷۰۰ هستش که ارزش خرید بالایی داره.