نقد و بررسی

بررسی مودم سیم کارتی 5G/TDLTE فضای باز ZLT X16

کاندید بهترین مودم بیرونی در محدود قیمتی ۱۰ میلیون تومان

مودم سیم کارتی ZLT X16 با پردازنده قدرتمند کوالکام، ۸ آنتن داخلی روی مودم و وای فای ۶، نوید رقابت با بهترین مودم فضای باز بازار، یعنی هواوی N5368X Max را می‌دهد.

مودم X16 در ظاهر مشابه با مودم ZLT X10 است ولی از پردازنده به‌روزتر و قوی‌تری سود می‌برد و در مشخصات سخت‌افزاری و وای فای، پیشرفته‌تر است. قیمت این مودم سیم کارتی ۴.5G/5G/TDLTE در بازار از ۱۰ میلیون تومان آغاز می‌شود و تا ۱۵ میلیون تومان افزایش پیدا می‌کند.

این مطلب می‌خواهد نگاهی کوتاه و معرفی‌گونه به مودم جدید بازار داشته باشد و بررسی مودم ZLT X16 به صورت تخصصی و کامل را به زمان دیگری و هنگامی که خود مودم به دستمان رسید؛ موکول کند.

معرفی مودم ZLT X16

ظاهرا شرکت چینی ZLT تا کنون سه مودم فضای باز به نام‌های X10 و X11 و X16 ساخته و روانه بازار کرده است که مودم X16 آخرین و پیشرفته‌ترین و قدرتمندترین آن‌ها است.

مودم ZLT X16

همه این مودم‌ها ظاهری مشابه یکدیگر دارند و برای نصب در بیرون از ساختمان و خانه طراحی شدند و با یک کابل شبکه PoE به روتر وای فای ۶ در داخل ساختمان وصل می‌شوند.

البته، این سخن به معنای عدم امکان نصب و استفاده آن‌ها در داخل ساختمان نیست ولی مشخص است قدرت و توان خود را از فضای باز می‌گیرند و روی خود مودم، قابلیت وای فای، مانند مودم هواوی ۵۳۶۸ را نمی‌بینیم.

مشخصات مودم سیم کارتی X16

روی مودم ZLT X10 شاهد تراشه مودم 5G کوالکام X56 بودیم اما در مودم ZLT X16، این تراشه به‌روزتر و قوی‌تر شده و کوالکام اسنپدراگون X62 نشسته است که یکی از مطرح‌ترین پردازنده‌های مودم 5G در دنیا است.

این تراشه پرچم‌دار را روی هیچ‌یک از مودم‌های ZLT شاهد نیستیم. مودم X10 از تراشه X55 و مودم X28 از تراشه مدیاتک T750 سود می‌برند.

پس، می‌توانیم بگوییم که ZLT X16 قوی‌ترین چیپ‌ست 5G را دارد. در کنار دست این تراشه، ۴ گیگابایت رم و ۴ گیگابایت حافظه فلش ROM استفاده شده است تا قدرت پردازشی مودم محدود نشود.

جدول مشخصات مودم X16

با این تراشه و پشتیبانی از شبکه‌های 4G/4.5G/5G/TDLTE، حداکثر سرعت دانلود روی شبکه 5G NR به ۲.۸ گیگابیت بر ثانیه و حداکثر سرعت آپلود برابر با ۱ گیگابیت بر ثانیه است.

روی شبکه‌های 4G LTE نیز حداکثر سرعت دانلود به مرز ۱.۶ گیگابیت بر ثانیه و حداکثر سرعت آپلود برابر با ۲۰۰ مگابیت است.

باندهای پشتیبانی شده روی مودم فضای باز ایکس ۱۶ به شرح زیر است:

5G NR: N1/3/5/7/8/20/26/28/38/40/41/48/77/78/79

4G LTE FDD: ‌B1/3/5/7/8/18/19/20/26/28/32

4G LTE TDD: B38/39/40/41/42/43/46/48

به این ترتیب، مزیت همیشگی مودم‌های زد ال تی را در این مودم بیرونی نیز شاهدیم و آن، فول باند بودن و پشتیبانی از همه باندهای فرکانسی زیر ۶ گیگاهرتز روی شبکه‌های 4G و 5G است.

روتر این مودم دارای استاندارد ۸۰۲.11ax است و ۴ آنتن خارجی دارد ولی روی هر دو باند وای فای فناوری MIMO 2×2 دارد. رده و سرعت وای فای این روتر احتمالا AX1800 است تا سرعت فرکانس ۵ گیگاهرتز نزدیک به ۱۲۰۱ مگابیت بر ثانیه باشد.

همچنین، این روتر دارای ۴ درگاه شبکه اترنت گیگابیتی است که یک درگاه برای WAN هم استفاده می‌شود. ضمن اینکه یک درگاه RJ11 نیز دارد.

بخش زیرین مودم بیرونی ZLT

خود مودم دارای یک درگاه شبکه PoE است و از اندازه‌ای ۱۳۲ در ۱۳۲ در ۱۷۶ میلی‌متر است ولی روتر X16 اندازه‌ای ۲۰۲ در ۱۶۲ در ۳۹ میلی‌متر است.

طراحی استوانه‌ای و جمع‌وجوری دارد و از استاندارد IP68 سود می‌برد تا ضد غبار و گرد و خاک و باران باشد. در زیر مودم، یک اسلات سیم کارت نانو هست که دارای درپوش بوده و یک مسیر برای عبور کابل شبکه PoE قرار دارد. یک سری چراغ سبز رنگ نیز برای نمایش وضعیت شبکه موبایل هم در بخش زیرین X16 می‌بینیم.

آداپتور همراه مودم X16 یک آداپتور کتابی ۴۸ ولت است که در جعبه خود مودم قرار دارد.

پنل کاربری و قابلیت‌های نرم‌افزاری

مودم‌های ZLT به پنل کاربری پیشرفته و سوپرادمین با فوجی از امکانات معروف هستند. یک مزیت بزرگ این شرکت، کمترین دستکاری پنل‌های کاربری مودم‌ها است؛ به طوری که بخش زیادی از تنظیمات و رابط کاربری مشابه است.

پنل مودم X16

پنل کاربری ZLT X16 نیز مانند مودم سیمکارتی X28 است و از قفل شبکه، قفل باند، قفل دکل و وی پی ان پشتیبانی می‌کند.

پنل کاربری ZLT X16

در هر بخش، اطلاعات و تنظیمات زیادی گنجانده شده است و شما می‌توانید به راحتی این مودم را سفارشی‌سازی کنید تا بهترین کیفیت اینترنت و سرعت را براساس سیگنال‌هایی که دریافت می‌کنید؛ به دست بیاورید.

تست و بررسی مودم ZLT X16

با توجه به پردازنده X62 قدرتمند کوالکام روی این مودم بیرونی، انتظار داریم کیفیت و سرعت بیشتری نسبت به مدل‌های رومیزی داخلی این شرکت به دست بیاوریم.

البته، مانند همیشه در مودم‌های سیم کارتی، همه چیز به قدرت گیرندگی سیگنال‌های رادیویی وابسته است.

هنوز نسخه‌ای از این مودم به دستمان نرسیده است ولی تست‌هایی که دوستان و همکاران با آن انجام دادند؛ نشان می‌دهد در سیم کارت همراه اول، سرعت دانلود تا ۶۷۰ مگابیت بر ثانیه می‌رسد و پینگ هم حدود ۳۵ میلی ثانیه است.

در اینترنت 5G ایرانسل، سرعت دانلود به ۴۳۰ مگابیت بر ثانیه با پینگ ۱۹ میلی ثانیه می‌رسد و آپلود در حدود ۶۰ مگابیت است.

روی اینترنت TDLTE، حداکثر سرعت ۹۱ مگابیت و پینگ ۲۶ میلی ثانیه به دست آمده است.

می‌توان تضمین داد اگر در وضعیت سیگنال‌دهی بسیار ضعیف و کم آنتنی هم باشید؛ باز هم سرعت اینترنت موبایل خوبی با مودم بیرونی X16 به دست بیاورید.

قیمت ZLT X16

معمولا مودم‌های برند ZLT به صورت استوک اپراتورهای حاشیه خلیج فارس وارد ایران می‌شوند و حالا تمیز و در حد نو یا کارکرده و بدون کارتن و لوازم جانبی دارند.

در آذرماه ۱۴۰۳ قیمت مودم ZLT X16 از ۱۰ میلیون تومان شروع می‌شود و تا ۱۵ الی ۱۶ میلیون تومان افزایش پیدا کند.

قیمت ZLT X16

این قیمت در مقایسه با مودم هواوی N5368X Max که قیمتی حدود ۱۰ میلیون تومان دارد؛ باید گفت فعلا X16 گران قیمت است و ارزش خرید چندانی پیدا نمی‌کند.

اما با ارزان‌تر شدن این مودم در روزهای آتی که محتمل است؛ آن‌گاه باید گفت می‌تواند یکی از بهترین مودم‌های فضای باز و بیرونی بازار ایران می‌شود که می‌شود هم داخل خانه و هم بیرون خانه قابل نصب است.

پردازنده، پنل کاربری، آنتن‌های داخلی مودم و کیفیت ساخت، از جمله مهم‌ترین مزیت‌های زد ال تی X16 هستند و قیمت بالا، دست دو و کار کرده و استوک، عیب‌های این مودم سیمکارتی است.

مزایا:

۱- پردازنده مودم 5G قدرتمند از کوالکام

۲- سرعت بالا روی 5G

۳- پنل کاربری سوپرادمین با امکانات کامل

۴- روتر وای فای ۶ همراه مودم اصلی

معایب:

۱- قیمت بالا (حدود ۱۲ میلیون تومان)

۲- نداشتن وای فای و درگاه شبکه مجزا روی مودم

۳- استوک و کارکرده


اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکه‌چی با آی‌دی @shabakehchi همراه شماست. پرسش‌های خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا