نقد و بررسی

بررسی مودم 5G دی لینک G530 5G NR AX3000 Wi-Fi 6

مدرن، پیشرفته، به‌روز و پرچم‌دار

مودم 5G دی لینک G530 در اواخر تابستان ۲۰۲۴ معرفی و روانه بازار شد و به همین دلیل، یکی از به‌روزترین و پیشرفته‌ترین مودم روترهای CPE جهان شناخته می‌شود.

اگرچه این مودم با قیمت حدود ۴۰۰ دلار و اینک دلاری ۸۰ هزار تومان، نباید محصول خوش قیمتی در بازار ایران باشد اما باز هم هستند کاربرانی که دوست دارند مودم‌های نو و آکبند و پیشرفته برندهایی مانند دی لینک را با هر قیمتی خریداری کنند.

ضمن اینکه بررسی مشخصات و مزایای مودمی مانند D-link 5G NR AX3000 Wi-Fi 6 Router G530 به ما کمک می‌کند بیشتر با ویژگی‌های یک مودم 5G رومیزی پرچم‌دار در سال جاری آشنا شویم.

مودم دی لینک G530

پیش‌تر هم مودم 5G رومیزی دی لینک DWR-2000M را معرفی کرده بودیم که یکی دیگر از مودم روترهای فایوجی این برند در سال ۲۰۲۴ است اما به پای مودم G530 نمی‌رسد.

طراحی و ظاهر مودم 5G دی لینک G530

باز هم با یک مودم سفید و استوانه‌ای روبرو هستیم ولی حجم و اندازه پایین مودم با بالای آن یکسان نیست و شاید بهتر باشد بگوییم طراحی هرمی وار اما زیبا و مدرن دارد.

دی لینک G530

آنتن‌های موبایل و وای فای داخلی هستند اما به وضوح در بالای هرم مودم کار گذاشته شدند تا قدرت گیرندگی سیگنال بالایی داشته باشند. چراغ‌های LED به طرز شگفت‌انگیزی زیبا و کاربرد و سازگار با طراحی مودم در پنل جلویی، خودنمایی می‌کنند.

درگاه‌های ارتباطی و کلیدها و سوکت آداپتور در بخش پشتی و کلید ریست و برچسب اطلاعات مودم در بخش زیرین هستند.

مودم فایوجی G530

هم بخش زیرین و هم بخش رویی مودم دی لینک G530 دارای شیارهایی برای کمک به تهویه هوا و خنک‌سازی طبیعی محصول است.

جالب است در حالی که بخش زیرین مودم 5G دی لینک، ۵ ضلعی است اما بخش بالایی، دایره‌ای شکل می‌شود.

طراحی مودم 5G دی لینک

به هر حال، هم طراحی قشنگ و مدرنی دارد و هم به نظر می‌رسد این طراحی، کمک زیادی به گیرندگی آنتن و قدرت انتقال اطلاعات می‌کند.

اندازه مودم ۱۳۷ در ۱۴۶ در ۲۰۵ میلی‌متر با ۶۲۳ گرم وزن است و از یک آداپتور ۱۲ ولت ۲.۵ آمپر استفاده می‌کند.

مشخصات مودم دی لینک G530

مودم G30 دی لینک از هر دو مود شبکه‌های 5G NR پشتیبانی می‌کند. برای شبکه 5G NR SA سرعت دانلود حداکثر ۲.۴ گیگابیت و سرعت آپلود به مرز ۹۰۰ مگابیت بر ثانیه می‌رسد.

در شبکه‌های 5g NR NSA سرعت دانلود نزدیک ۳.۴ گیگابیت و سرعت آپلود حداکثر ۵۵۰ مگابیت خواهد بود.

درگاه مودم G530

در شبکه‌های LTE سرعت دانلود حداکثر ۱.۶ گیگابیت (LTE Cat 22) و سرعت آپلود برابر با ۲۰۰ مگابیت است. برای شبکه 3G یا DC-HSPA هم سرعت دانلود حداکثر ۴۲ مگابیت می‌شود.

از نظر باندهای فرکانسی، وضعیت مودم D-Link G530 برای کاربران ایرانی نسبتا خوب است:

5G NSA: 2/n5/n7/n12/13n/14n/n25/n26/n29/n30/n38//n41/n48/n66/n70/n71/n77/n78
5G SA: n2/n5/n7/n12/13n/14n/n25/n26/n29/n30/n38//n41/n48/n66/n70/n71/n77/n78
LTE FDD: B1/B3/B5/B7/B8/B20/B28/B32
LTE TDD: B38/B40/B41/B42/B43
WCDMA: B1/B5/B8

به زبان ساده، همه باندهای رادیویی 4G FDD و 4G TDD و 5G در ایران را دارد و هیچ مشکلی برای اتصال به انواع اینترنت سیم‌کارتی از جمله TDLTE ندارد.

البته، ما در هنگام بررسی مودم‌های سیمکارتی، همیشه این نکته را متذکر می‌شویم که شاید نسخه‌ای از این مودم وارد بازار ایران شود که همه باندهای رادیویی گفته شده در بالا را نداشته باشد یا برخی باندها، قفل شده باشند و باید در هنگام خرید، از باندهای رادیویی هر مودم، کاملا مطمئن شوید.

وای فای نسل ۶ سری AX3000 یکی دیگر از مزایای بزرگ مودم دی لینک G530 است. وای فای به‌روز و قدرتمندی که هر نرخ تبادل داده‌ای روی 5G و 4G را تضمین می‌کند؛ چون حداکثر سرعت فرکانس ۵ گیگاهرتز وای فای به ۲۴۰۲ مگابیت و فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز به مرز ۵۷۴ مگابیت بر ثانیه می‌رسد.

این مودم دارای ۴ آنتن LTE/5G و در نتیجه پشتیبانی از MIMO 4×4 به همراه ۲ آنتن رادیویی برای هر فرکانس وای فای است.

از نظر درگاه‌های ارتباطی هم این مودم 5G دی لینک، نسبتا وضعیت خوبی دارد. شاهد درگاه USB 3.0 یا RJ11 نیستیم ولی دو درگاه RJ45 با سرعت یک گیگابیت دارد که یکی LAN و دیگری LAN/WAN است.

شیار سیم‌کارت نانو، کلید پاور و WPS و ریست و یک سوکت آداپتور هم در این بخش داریم.

قیمت و حرف آخر

تجربه ورود مودم‌های 5G قبلی برند دی لینک به ایران نشان داده که هرگز قیمت ارزانی نخواهند داشت و نباید انتظار بکشیم که مودم 5G دی لینک G530 هم زیر ۳۰ میلیون تومان، عرضه شود.

مشکلی که برای مودم‌های 5G جیبی دی لینک DWR 900V و دی لینک DWR-2101 هم شاهدیم و علی‌رغم کیفیت بالا و مشخصات ایده‌آل، ولی در ایران یافت نمی‌شوند یا اینکه به ندرت و با قیمت بسیار بالا، فروش خواهند رفت.

معمولا مدل دست دو و استوک این مودم‌ها هم وارد بازار ایران نمی‌شود یا به ندرت یافت خواهد شد.

به همین دلیل، اگر شاهد ورود و فروش این مودم باشیم؛ تکی و با قیمت‌هایی بالایی خواهد بود که برای عموم کاربران، غیر قابل خرید است.

از نظر مشخصات و کیفیت، با یک مودم پرچم‌دار روبرو هستیم و اگر دلاری حقوق می‌گرفتیم و درآمد داشتیم؛ خریدش هم دلاری و منطقی بود.


اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکه‌چی با آی‌دی @shabakehchi همراه شماست. پرسش‌های خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا