یکی از بحثهایی که از ابتدا درباره اینترنت بیسیم ثابت نسل چهار (TD-LTE) مطرح شده است؛ بحث «موبیلیتی» آن است.
آیا میشود اینترنت TDD را همانند اینترنت موبایل و همراه استفاده کرد؟
آیا استفاده از TD-LTE در حال حرکت روی کیفیت اینترنت تاثیرگذار است؟
آیا مودمهای TD-LTE برای مصارف ثابت طراحی و عرضه شدهاند یا قابلیت استفاده در حال حرکت و همهجا را هم دارند؟
و چندین پرسش دیگر درباره قابلیتهای مقایسهای TD-LTE و ۴G مطرح است.
یک مشکل بزرگ دیگری که در بازار و ذهن کاربران اتفاق افتاد؛ انتظار آنها از اینترنت TD-LTE مانند ۴G بود. انتظاری که به سرخوردگی و یاس تبدیل میشد و نمیتوانستند مودم و کیفیت سرویس اینترنت مطلوبی داشته باشند.
در چندین مطلب منتشر شده روی سایت شبکهچی پیرامون اینترنت TD-LTE، این موضوع را مطرح کردم که اینترنت TD-LTE همانطور که از ناماش پیدا است؛ برای مصارف ثابت و بدون تحرک است. برخلاف ۴G که برای مصارف در حال حرکت و موبیلیتی طراحی شده است.
مودمهای TD-LTE هم عمدتا از نوع رومیزی و ثابت هستند و کمتر مودم TD-LTE قابل حمل و همراهی در بازار یافت میشود.
Portability به جای Mobility
در این میان، شرکت مبیننت تعدادی مودم جیبی SLR-۱۲۰S۴۲G را به صورت محدود به مشترکان واگذار کرد.
در یک مقاله که به معرفی مشخصات این مودم پرداختم؛ اشاره کردم شاید ارایه مودم جیبی TD-LTE ایده چندان خوبی نباشد و کاربران را سردرگم کند.
چند بازدیدکننده سایت هم این موضوع را مطرح کردند که بالاخره برای خانه ۴G بهتر است یا TD-LTE و برای استفاده در مکانهای مختلف کدامیک؟
با یکی از بچههای مبیننت درباره این موضوع و اختلافنظر پیش آمده صحبت کردم و دلایل و اهدافشان از عرضه مودم جیبی SLR-۱۲۰S۴۲G را پرسیدم. در جواب گفتند:
«TD-LTE مبیننت Mobility ندارد ولی Portability دارد. یعنی میتوان آن را در نقاط تحت پوشش جابهجا کرد ولی بهتر است در حال حرکت استفاده نشود.»
در حقیقت، مبیننت میخواهد مشترکان اینترنت TDD بتوانند در هر نقطهای که تحت پوشش این سرویس قرار دارد؛ از مودم و سرویس این شرکت استفاده کنند و محدودیتی وجود نداشته باشد. اما این موضوع به معنی «موبیلیتی» یا استفاده در هنگام حرکت نیست.
بهتر است همیشه مودمهای TD-LTE در مکانی مشخص و ثابت قرار گرفته و بعد از اینترنت استفاده شود. مبیننت ترجیح میدهد مودمها در همان مکانی که کارشناسان هنگام نصب، تست کردند استفاده شوند تا بیشترین آنتندهی و سرعت را داشته باشند.
مبیننت تنها شرکتی نیست که مودم جیبی TD-LTE عرضه کرده است. شاتل موبایل هم مودمهای جیبی ShM-M01 و زایکسل ۷۷۰۶ را عرضه کرده است تا کاربران انعطافپذیری بیشتری در استفاده از سرویسهای TDD و ۴G داشته باشند.
یک مثال
اجازه بدهید با یک مثال، موضوع را بیشتر جا بندازیم.
تصور کنید در خانه و محل کارتان میخواهید از سرویس اینترنت TD-LTE مبیننت استفاده کنید. میتوانید مودم SLR-۱۲۰S۴۲G یا هر مودم دیگری از این شرکت را با خود جابهجا کرده و در هر دو نقطه از اینترنت استفاده کنید.
اگرچه میتوانید در داخل خودرو و جاهای دیگری که در حال حرکت هستند نیز از این مودم استفاده کنید ولی شاید کیفیت مناسب و قابل انتظاری به دست نیاید.