در این مطلب لزوما دنبال معرفی سریعترین مودمهای همراه و جیبی بازار نیستیم و میخواهیم ویژگیها و قابلیتهای دیگر مودمهای همراه را هم در انتخابمان دخیل کنیم.
در مطلب «سریعترین مودمهای همراه بازار ایران» اشارهای به مودمهای سریع بازار داشتیم ولی اینجا دنبال فهرست متفاوتی هستیم؛ اگرچه چند مودم مشترک میان مودمهای سریع و برتر بازار یافت میشود.
منظورمان از مودمهای همراه ۴G نیز مودمهای قابل حملی است که قابلیت اتصال به شبکههای ۴G LTE را دارند. در خارج از کشور بیشتر اوقات این مودمها را هاتاسپات ۴G میگویند.
درباره تفاوت مودمهای همراه و مودمهای جیبی هم در مطلب «تفاوت مودم همراه و جیبی چیست؟» مفصل صحبت کردیم. مودم همراه قابلیتها و امکانات بیشتری دارد و کاربردهای گستردهای برایش قابل تصور است.
در سال ۲۰۲۰، شرکتهای شبکهای و سازنده تجهیزات مودم زیاد به دنبال عرضه مودم ۴G LTE نیستند و بیشتر روی هاتاسپاتهای ۵G تمرکز دارند. به همین دلیل، بهترین مودمهای ۴G بازار تولیدی سالهای پیش هستند ولی خوب همین مودمهای نسبتا قدیمی در ایران هنوز برای استفاده تمام ظرفیتشان زمان نیاز است.
در حالیکه یک مودم همراه ۴G مانند نتگیر M1 سرعتی نزدیک به ۱ گیگابیت دارد؛ در ایران نهایتا سرعتهایی مانند ۲۰۰ مگابیت به ثبت میرسد و میانگین سرعت شبکههای موبایل ایران هم زیر ۱۰۰ مگابیت است.
به هر حال، اگر دنبال خرید یک مودم همراه ۴G قوی و متفاوت هستید؛ من فهرست زیر را پیشنهاد میکنم و مهمترین دلیل انتخاب هریک از این مودمها را هم گفتم:
۱- نتگیر M1 MR1100: یک مودم گیگابیتی با درگاه شبکه LAN
قیمت: ۴ میلیون تومان
درباره مودم معروف M1 نتگیر زیاد صحبت کردیم. تقریبا سریعترین مودم همراه دنیا است (در رده LTE Cat16) و از حداکثر سرعت دانلود ۱۰۰۰ مگابیت (۱ گیگابیت) پشتیبانی میکند.
این مودم در سال ۲۰۱۷ عرضه شده و بسیاری از اپراتورهای معروف دنیا آن را پشتیبانی و استفاده میکنند. یک باتری ۵۰۴۰ میلیآمپرساعتی قابل تعویض دارد که خودش غنیمت بزرگی است و میتواند نقش پاوربانک را هم داشته باشد.
قابلیت نصب دو آنتن خارجی را دارد ولی شاید مهمترین ویژگی آن برخورداری از یک درگاه LAN گیگابیتی در کنار درگاه USB-C باشد. یعنی شما میتوانید این مودم را با کابل شبکه به لپتاپ، کامپیوتر رومیزی، تلویزیون، پخشکننده و اندروید باکسها وصل کنید.
از قابلیت تجمیع فرکانس ۴ بانده و MIMO 4×4 پشتیبانی میکند و به وایفای دو بانده مجهز است. حداکثر ۲۰ کاربر میتوانند به این دستگاه وصل شوند. یک صفحهنمایش ۲.۴ اینچی دارد و انبوهی از تنظیمات و امکانات نرمافزاری تا یکی از بهترین مودمهای بازار باشد.
در بازار ایران به سختی گیر میآید ولی در یک مقطعی وارد شد و فروش بسیار خوبی داشت. قاعدتا گارانتی در ایران ندارد و اگر پیدا کنید؛ با قیمت بسیار بالایی فروخته میشود. آخرین قیمتهایی که از این مودم دیدم حوالی ۴ میلیون تومان بود.
اگر امکان خرید دلاری را دارید؛ از سایتهایی مانند آمازون سفارش بدهید.
۲- هواوی E5788: سریعترین مودم همراه
قیمت: –
اگر به دنبال خرید جدیدترین مودم همراه ۴G هواوی هستید؛ مودم E5788 را بخرید.
مودم بسیار خوب و عجیبی است و تقریبا یک شاهکار از هواوی محسوب میشود. نخست اینکه در رده LTE Cat16 با سرعت ۱ گیگابیت، جزو سریعترین مودمهای همراه دنیا است.
از فناوریهایی مانند وایفای دوبانده AC با اتصال ۳۲ کاربر همزمان، تجمیع فرکانس ۴ بانده، MIMO 4×4، مدولاسیون کیو ای ام ۲۵۶ و ارتباطات NFC و بلوتوث پشتیبانی میکند.
شما میتوانید با بلوتوث به این مودم وصل شوید و از اینترنت استفاده کنید تا در مصرف باتری ۳۳ درصد صرفهجویی شود. باتری این مودم چندان بزرگ نیست و ۳۰۰۰ میلیآمپرساعتی است که برای ۱۲ ساعت کار مداوم جوابگو است.
چیپست این مودم کوالکام MDM9250 است و وزن بسیار خوبی هم دارد تا حمل آن خیلی راحت باشد. یک صفحهنمایش ۲.۴ اینچی رنگی هم برای نمایش اطلاعات دارد.
درباره این مودم در اینجا بیشتر بخوانید. این مودم نیز در بازار ایران آمده ولی باز به سختی یافت میشود. از آنجایی که یک مودم همراه آنلاک است؛ قیمت خیلی بالایی دارد.
۳- هواوی : مودم ۴.۵G با درگاه LAN و پاوربانک
قیمت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان
به شخصه این مودم را بسیار دوست دارم و یکی از بهترین مودمها برای سفر و هاتاسپات وایفای و اینترنت است. ویژگیهای جانبی این مودم مانند درگاه LAN یا باتری ۶۴۰۰ میلیآمپرساعتی آن که عملا یک پاوربانک است؛ بر ویژگیهای ارتباطی و سرعت اینترنت موبایل آن میچربد.
درباره این مودم مفصلا روی سایت شبکهچی نوشتم و میتوانید از اینجا بخوانید.
یک مودم در رده LTE Cat6 با سرعت ۳۰۰ مگابیت که برای کشوری مانند ایران بسیار مناسب است. پردازنده آن هایسیلیکون Balong ۷۲۲M است و از وایفای دوبانده سریع AC1300 پشتیبانی میکند که در کمتر مودم همراهی یافت میشود.
یعنی سرعت ۳۰۰ مگابیت روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و ۸۶۷ مگابیت روی فرکانس ۵ گیگاهرتز با پشتیبانی از ۳۲ دستگاه یا کاربر به طور همزمان که به نظر میرسد برای یک مودم جیبی و همراه مناسب و کافی است.
این مودم میتواند به یک تقویتکننده یا اکستندر وایفای هم تبدیل شود. ظاهر بسیار شیکی دارد و علاوه بر درگاه شبکه اترنت گیگابیتی که اشاره کردم؛ به یک درگاه USB 2.0 و یک درگاه میکرو USB هم مجهز است تا به راحتی بتوانید دستگاههای دیگر را با آن شارژ کنید.
از شیار سیمکارت پشتیبانی میکند و خوشبختانه در بازار ایران با قیمت شاید بتوان گفت مناسب یافت میشود.
۴- تیپیلینک M7650: یک مودم همراه تمام عیار
قیمت: –
اگر دوستدار برند تیپیلینک باشید و بخواهید یک مودم رده بالا از این شرکت را خریداری کنید؛ تقریبا باید گفت مودم M7650 جدیدترین محصول این شرکت است.
من این مودم را کامل و تمام عیار میبینم؛ چون هیچ کمبود یا کاستی به عنوان یک مودم همراه و هاتاسپات وایفای ندارد و در هر زمینهای اگر بهترین نباشد؛ در رتبه دوم قرار میگیرد.
یک دورهای در سال ۱۳۹۸ وارد ایران شد و فروش کرد ولی باز هم خبری نشد و الان به سختی میتوان آن را در بازار یافت. حتی در برخی روزها قیمت این مودم به ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید.
مودمی در رده LTE Cat11 با سرعت دانلود ۶۰۰ مگابیت و باتری ۳۰۰۰ میلیآمپرساعتی برای شارژ ۱۵ ساعت که در بسیاری از بررسیها خوش درخشیده است و از او به نیکی یاد میشود. بهویژه، قدرت آنتندهی آن بسیار بالا است و یک آنتن داخلی موبایل ۳۵ دسیبلی دارد.
وایفای دو بانده با سرعت ۱۲۰۰ مگابیت (۳۰۰ مگابیت روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و ۸۶۷ مگابیت روی فرکانس ۵ گیگاهرتز) به همراه پشتیبانی از ۳۲ کاربر به طور همزمان باز هم برای یک مودم همراه بسیار خوب است.
صفحهنمایش TFT با اندازه ۱.۴۴ اینچ دارد و از شیار میکرو اسدی تا ظرفیت ۳۲ گیگابایت پشتیبانی میکند. با استفاده از اپلیکیشن tpMiFi به راحتی میتوان این مودم همراه را کنترل کرد.
۵- تیپیلینک M7450: میانردهای در جای بزرگان
قیمت: ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
آیا برای خرید یک مودم همراه حتما باید ۴ الی ۵ میلیون تومان هزینه کرد؟
مودم تیپیلینک M7450 را دقیقا به این دلیل در این فهرست آوردم که نشان بدهم برخی مودمهای به ظاهر میانرده با سرعت ۳۰۰ مگابیت میتوانند همه نیازهای یک کاربر را تامین کنند و اتفاقا نسبت به مودمهای رده بالا کارایی بهتری نشان بدهند.
بیش از ۸۴ درصد کاربران از این مودم راضی هستند و آن را یک خرید مناسب میدانند. مودمی همراه در رده LTE Cat6 که از وایفای دوبانده با اتصال ۳۲ کاربر به طور همزمان پشتیبانی میکند.
سرعت وایفای این مودم فوقالعاده است و شاید از سرعت غالب مودمهای ADSL و VDSL شما در خانه بیشتر باشد. یک باتری ۳۰۰۰ میلیآمپرساعتی روی آن سوار شده تا ۱۵ ساعت برای شما کار کند.
دارای اسلات میکرواسدی برای ذخیره اطلاعات است و با نرمافزار tpMiFi میشود با گوشی آن را مدیریت کرد.
یک مودم شسته رفته و جمع و جور با قیمت مناسب و آنتندهی بسیار خوب که باعث میشود به معنای واقعی کلمه از اینترنت موبایل لذت ببرید و روی دستگاههای مختلف به اشتراک بگذارید.
در انتها، شاید سوال شود اگر یک مودم دسکتاپ ۴G بخواهیم؛ چه مدلهای پیشنهاد میشود؟ در مطلب زیر ۵ مدل برتر مودم رومیزی ۴G را هم معرفی کردیم:
۵ مودم رومیزی ۴G برتر بازار ایران