راهنمای خرید

هر اپراتور مجازی به کدام زیرساخت وصل می‌شود؟ ایرانسل، همراه اول یا رایتل؟

هر کدام از اپراتورهای مجازی از کدام اپراتور اصلی زیرساخت می‌گیرد و کدام هسته را اختصاصی دارد؟

در سالیان اخیر و با ایجاد شرکت‌هایی تحت اپراتور مجازی، تنوع نام‌ها در دنیای سیم‌کارت کشورمان آنقدر زیاد شده است که شاید اسم خیلی از آن‌ها را نیز نشنیده باشیم.

اگر چه حق انتخاب و تنوع همیشه خوب است، ولی گاها این انتخاب‌های گوناگون هیچ تفاوتی غیر از اسم ندارند و بیشتر ما را گیج می‌کنند.

برای اینکه بدانیم هر کدام از اپراتور‌های مجازی واقعا چه چیزی برای ارائه دارند، باید به زیر ساخت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آن‌ها نگاهی بیاندازیم.

پس با ادامه مطلب با شبکه‌چی همراه باشید؛ چون قرار است زیرساخت اپراتورهای مجازی معروف ایران را زیر ذره‌بین ببریم.

اپراتورهای اصلی ایران کدامند؟

قبل از پرداختن به بحث اپراتور مجازی، باید اپراتورهای اصلی را بشناسیم؛ چون اپراتورهای مجازی تاثیر بسیار زیادی از اپراتورهای سطح یک یا به قول معروف اپراتور اصلی می‌گیرند.

اپراتورهای اصلی اپراتورهایی هستند که تمام زیرساخت سخت‌افزاری شامل سرورها، فیبرنوری، آنتن‌ها، رادیو یونیت‌ها و از همه مهم‌تر پهنای باند فرکانسی را در اختیار دارند.

در ایران ۳ اپراتور اصلی همره اول، ایرانسل و رایتل را داریم که خدمات موبایلی را ارائه می‌کنند. البته در TD-LTE مبین نت و زیتل هم اپراتور اصلی و با زیرساخت مجزا محسوب می‌شوند.

باید توجه داشت که رایتل در خیلی از مکان‌های کمتر توسعه یافته، نقش یک اپراتور مجازی را دارد و از همراه اول سرویس می‌گیرد و در عوض بخشی از پهنای باند سراسری خود را به همراه اول داده است که کاری بس عجیب است.

اپراتور مجازی چیست؟

فضای فرکانسی در همه دنیا محدود است و نمی‌شود به ۱۰ اپراتور فرکانس مجزا داد تا تجهیزات اختصاصی خود را نصب کنند.

اما تنوع همیشه لازم است و خیلی از شرکت‌ها نمی‌خواهند از سود داشتن اپراتور صرف نظر کنند. بنابراین سال ۱۹۹۹ مفهومی به نام اپراتور مجازی (Mobile Virtual Network Operator) در دنیا ایجاد شد که این مشکل را حل کند.

در ایران تقریبا از سال ۱۳۹۴ اولین مجوزهای اپراتور مجازی اعطا شد تا رقابت در حوزه قیمت گذاری ایجاد شود. اپراتورهای مجازی در ایران هم در نوع اینترنت ثابت TD و هم نوع FD ایجاد شدند تا حق انتخاب کاربران در حوزه سیم کارت بیشتر شود.

اپراتور مجازی چیست؟

اپراتور مجازی در واقع می‌تواند همه چیز اختصاصی خودش را داشته باشد غیر از زیرساخت فیزیکی و رادیویی.

در واقع اپراتورهای مجازی نه اجازه ایجاد شبکه فرکانسی جدیدی دارند و نه نیازی به این کار دارند. بلکه با قرارداد با اپراتورهای اصلی از زیرساخت فیبر نوری و رادیویی اپراتور اصلی استفاده می‌کنند و خدمات را ارائه می‌کنند.

اپراتور مجازی سیم‌کارت مختصص خودش و همچنین سر شماره اختصاصی دارد ولی همه این‌ها در تنظیمات فرکانسی اپراتور اصلی و پایه امکان مانور را دارند.

بنابراین باید نتیجه بگیریم که اپراتورهای مجازی دقیقا رفتاری شبیه به اپراتور اصلی خود دارند؟ جواب این سوال منفی است.

اپراتورهای مجازی می‌توانند رفتار کاملا متفاوتی از جنبه‌های مختلفی نظیر قیمت‌گذاری، محدودیت پهنای باند (در صورت داشتن هسته مجزا) و … با اپراتورهای اصلی خود داشته باشند که همین موضوع اپراتورهای مجازی را بسیار جذاب می‌کند.

همچنین، برخی از این اپراتورهای مجازی برای کاربردهای خاص ایجاد می‌شوند که مثلا مختص دیتا هستند یا مختص طرفداران یک تیم ورزشی.

بنابراین، اپراتور مجازی می‌تواند با اپراتور پایه خود زمین تا آسمان فرق داشته باشد و خدمات کاملا متفاوت و بعضا تخصصی ارائه کند.

لازم به یادآوری است که ارائه خدمات به اپراتور مجازی را با رومینگ اشتباه نگیرید و این ۲ فناوری کاملا مجزا هستند و ربطی به یکدیگر ندارند.

مثلا رایتل خیلی مکان‌ها نقش یک اپراتور مجازی را ایفا می‌کند و در این مواقع از زیر ساخت همراه اول استفاده می‌کند، اما در خیلی از مکان‌ها به دلیل نبود دکل فقط روی رومینگ ملی می‌رود که این ۲ شرایط کاملا متفاوت هستند.

هسته اختصاصی شبکه چیست؟

همانطور که در بالا گفتیم، اپراتورهای مجازی می‌توانند پهنای باندی با رفتار کاملا متفاوت از اپراتور اصلی ارائه دهند که این نیازمند چیزی به نام هسته شبکه (Core) اختصاصی خواهد بود.

منظور از رفتار پهنای باند در واقع برای شرایط اینترنت ایران و محدودیت‌های مخصوص به خودش است که اصولا پهنای باند اپراتورهای اصلی با محدودیت بسیار شدیدتری ارائه می‌شوند.

این فرصتی برای اپراتورهای مجازی فراهم کرده است که با ایجاد هسته اختصاصی و ارائه پهنای باند با محدودیت کمتر یا محدودیتی که حداقل راحت‌تر دور می خورد!، مشتریان زیادی را جذب کنند.

در واقع هسته شبکه، مجموعه‌ای از خدمات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری سمت سرور است که پهنای باند، نظام ip و DNS اپراتور مجازی را از اپراتور اصلی جدا می کند.

همچنین اپراتور مجازی می‌تواند با توجه به هسته خودش نسل فناوری ارتباطی خودش را مدیریت کند.

بطور مثال، اگر اپراتور اصلی به لحاظ فرکانسی آمادگی نسل پنجم را داشته باشد و تجهیزاتش نصب شده باشند ولی به لحاظ نرم‌افزاری امکان خدمات نسل پنج را نداشته باشد، اپراتور مجازی می‌تواند در همان منطقه به شرط آماده بودن هسته اختصاصی، فناوری 5G را ارائه کند.

همچنین اپراتور مجازی می‌تواند با توجه به امکانات هسته خود، امکانات نرم‌افزاری خاصی مانند آنچه شاتل موبایل با سیم‌کارت هوشمند ارائه می‌کند را ارائه دهد.

بنابراین هسته یک اپراتور بسیار مهم است و دانستن اینکه کدام اپراتور مجازی هسته اختصاصی خودش را دارد بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

بررسی زیرساخت سخت‌افزاری و نرم افزاری هر اپراتور مجازی

حالا که با تعاریف اولیه و اصلی اپراتور مجازی آشنا شدیم و دانستیم چه معیارهایی در انتخاب یک اپراتور مجازی مهم است؛ می خواهیم تک تک به سراغ اپراتورهای مجازی مهم ایران برویم و آن‌ها را به لحاظ زیرساخت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بررسی کنیم.

در این بررسی فقط اپراتورهای معروف‌تر را بررسی می‌کنیم و ممکن است بعضی از اپراتورها از نگاه ما غافل مانده باشند که می‌توانید در بخش کامنت‌ها به ما یادآوری کنید.

لازم به ذکر است که ما هم اپراتورهای FD را بررسی خواهیم کرد و هم TD. پس حتما در ادامه با ما همراه شوید.

  1. شاتل موبایل

شاتل موبایل همانطور که از اسمش مشخص است؛ به یکی از بزرگترین هلدینگ‌های اینترنتی کشور یعنی شاتل تعلق دارد که سال‌ها است در زمینه اینترنت کابلی ADSL فعالیت داشته است.

همین فعالیت در حوزه اینترنت باعث شده است که شاتل موبایل به لحاظ نرم‌افزاری و سرور، امکانات بسیار بالایی داشته باشد و هسته اختصاصی بسیار قدرتمندی نیز در اختیار دارد.

شاتل موبایل

شاتل موبایل تنها اپراتور مجازی ایران است که با ۳ اپراتور اصلی کشور قرارداد دارد و می‌تواند از زیرساخت شبکه و فرکانسی ۳ اپراتور استفاده کند که ارائه خدمات در سراسر کشور را تضمین می‌کند.

یکی از کارهای جالب شاتل موبایل که مشتریان زیادی را به این اپراتور کشانده است، امکان سیم کارت هوشمند است که بطور خودکار تشخیص می‌دهد در هر شرایط به دکل کدام اپراتور وصل شود.

همچنین امکان انتخاب دستی شبکه موبایل در اپلیکیشن شاتل موبایل و همچنین کد دستوری فراهم است و نیاز نیز در تنظیمات موبایل حالت شبکه را تغییر دهید.

همچنین شاتل موبایل در هسته خود امکان اتصال به 5G را نیز فعال کرده است که در برخی نقاط می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید.

همچنین باید اشاره کنیم که پیش شماره اختصاصی شاتل موبایل ۰۹۹۸  است.

در نهایت شاتل موبایل برای کسانی که طبیعت گردی می کنند و دائما دنبال بهترین آنتن‌دهی هستند؛ مناسب است ولی تعرفه خدمات آن زیاد به صرفه نیست.

  1. سامانتل

سامانتل مربوط به یک بانک خصوصی بزرگ یعنی بانک سامان است که در ماه‌های اخیر مشتریان زیادی را جذب کرده است.

پیش شماره اختصاصی سامانتل ۰۹۹۹۸ و ۰۹۹۹۹ است که انصافا خیلی رند و جذاب است.

سلاح اصلی سامانتل قیمت‌گذاری پایین‌تر نسبت به رقبا است ولی این اپراتور به لحاظ امکانات بسیار ضعیف عمل می‌کند.

سامانتل

به صورت تئوری سامانتل امکان اتصال به دکل‌های رایتل و همراه اول را دارد. ولی به طرز عجیبی در خیلی از موارد به هیچ وجه به همراه اول متصل نمی‌شود و خوب داستان آنتن‌ دهی بد رایتل را همگی می‌دانیم.

مثلا در یک محله یک شهر سامانتل به صورت دستی به همراه اول وصل می‌شود ولی اگر در خودرو در حال حرکت باشید؛ کلا آنتن می‌پرد و باید در محله دیگر روی رایتل تنظیم کنید.

همچنین سامانتل هسته اختصاصی شبکه ندارد و دقیقا از هسته رایتل استفاده می‌کند و IP رایتل را می‌گیرد که این هم با توجه به محدودیت‌های بالای شبکه رایتل خصوصا در حوزه کیفیت و سرعت، یکی دیگر از مشکلات سامانتل است.

بطور مثال در زمان نوشتن این مقاله یعنی تیر ۱۴۰۳، بیش از ۲۰ روز است که شبکه سامانتل دارای اختلال و قطعی سراسری است و هنوز که هنوز است درست نشده است.

بنابراین سامانتل را برای سیم‌کارت اصلی روی گوشی پیشنهاد نمی‌دهیم ولی برای مودم و جای ثابت در صورت اتصال به شبکه همراه اول می تواند گزینه مناسبی باشد.

همچنین سامانتل سیم‌کارت TD-LTE هم دارد که در این نوع سیم‌کارت از دکل و زیرساخت ایرانسل استفاده می‌کند.

  1. لوتوس تل

لوتوس تل دیگر اپراتور مجازی است که متعلق به یک بانک خصوصی به نام بانک پارسیان است. پیش شماره این اپراتور نیز ۰۹۹۹۰ است.

این اپراتور فقط از امکان استفاده از زیرساخت فیزیکی و فرکانسی همراه اول را دارد و امکان تغییر شبکه وجود نخواهد داشت.

لوتوس تل

لوتوس‌تل نیز به دلیل قیمت گذاری بسیار خوب معروف است و هسته اختصاصی خودش را نیز دارد که البته به طرز عجیبی در همه کشور فعال نیست.

یکی از معایب این اپراتور امکانات ضعیف نرم‌افزاری نظیر سفارش سیم‌کارت در سایت و همچنین نبود اپلیکیشن مدیریت سیم‌کارت است که بسیار بد است.

همچنین این اپراتور نمایندگی بسیار کمی در سطح کشور دارد که در صورت مشکل کاربران راه ارتباطی خوبی با این اپراتور نخواهند داشت.

  1. آپتل

آپتل متعلق به هلدینگ فین تک آپ (نگین ارتباطات آوا) است که با پیش شماره ۰۹۹۹۱  فعالیت می‌کند.

آپتل می‌تواند هم به ایرانسل و هم به همراه‌اول متصل شود. این کار هم به صورت دستی از طریق تنظیمات گوشی و هم از طریق کد دستوری امکان پذیر است.

آپتل هسته اختصاصی خودش را دارد که البته به لحاظ محدودیت از اپراتورهای اصلی هم پا را فراتر گذاشته است.

آپتل

نکته اصلی رقابتی آپتل این است که این اپراتور در ترکیه هم یک اپراتور مجازی ( زیر ساخت ترک تلکام ) محسوب می‌شود و بدون رومینگ در ترکیه هم کار می‌کند.

بنابراین اگر سفر زیادی به ترکیه می‌روید و کار بانکی دارید که IP ایران لازم دارد، آپتل مناسب شماست.

به لحاظ تعرفه گذاری نیز تعرفه‌های آپتل زیاد به صرفه نیست اما نسبت به اپراتورهای اصلی و شاتل، صرفه خوبی دارد.

همچنین باید اشاره کنیم که انصافا آپتل در زمینه وبسایت و مدیریت خرید و استفاده از سیمکارت از سایر اپراتورهای مجازی بسیار بهتر عمل کرده است.

خرید سیمکارت آپتل در سایت این اپراتور به راحتی انجام می‌شود و فردای خرید می‌توانید سیمکارت را از نمایندگان پرشمار این اپراتور تحویل بگیرید.

  1. آسیاتک

آسیاتک را همه به ارائه اینترنت ثابت ADSL و پهنای باند اختصاصی می‌شناسیم اما خوب است بدانید که این شرکت نیز مانند شرکت شاتل، سیم‌کارت اختصاصی خودش را دارد.

آسیاتک ۳ نوع سیم‌کارت می‌فروشد. اولی مختص TD-LTE است که از زیرساخت و دکل‌های ایرانسل استفاده می‌کند. و دومی سیم‌کارت TD/FD-LTE است که امکان اتصال به شبکه ایرانسل را نیز فراهم می‌کند.

سومین سیم کارت آسیاتک هم به شبکه FDD همراه اول وصل می‌شود و به نوعی یک سیم کارت مبین نت ۳۶۰ است.

آسیاتک

آسیاتک هم به دلیل زیر ساخت خوبی که دارد هسته اختصاصی شبکه خودش را دارد و از این لحاظ مشکلی ندارد.

اما تعرفه خدمات آسیاتک واقعا رقابتی نیست و به همین دلیل کاربران زیادی را جذب نکرده است.

  1. وینکس

نوبت به اپراتورهای مختص TD-LTE رسید و به عنوان اولین اپراتور، وینکس را بررسی می‌کنیم.

وینکس مانند اکثر اپراتورهای مجازی TD-LTE ، از زیرساخت دکل‌های ایرانسل و باند ۴۲ استفاده می‌کند. به همین دلیل است که اگر یک سیم‌کارت وینکس یا اپراتورهای مشابه را در یک مودم TD-LTE ایرانسل که حتی قفل اپراتوری هست بگذارید، کار خواهد کرد.

وینکس

وینکس هسته اختصاصی خودش را دارد و به همین دلیل توانسته مشترکان زیادی جذب کند.

همچنین وینکس معمولا تعرفه‌های آغازین خوبی هم دارد و به با این ترفند کاربران را به خرید سیم‌کارتش جذب می‌کند.

  1. پیشگامان

پیشگامان دیگر اپراتور اینترنت ثابت است که سیم‌کارت اختصاصی خودش را هم می‌فروشد.

پیشگامان

پیشگامان هسته اختصاصی قدرتمندی دارد و هم در حوزه  TD-LTE و هم در حوزه FD-LTE با استفاده از زیرساخت ایرانسل کار می‌کند.

پیشگامان را کاربرانی استفاده می‌کنند که به دنبال بسته‌های حجیم هستند و همچنین این اپراتور قابلیت‌های ویژه‌ای برای گیمرها در نظر گرفته است که نمی‌دانیم مفید هستند یا نه.

  1. مبنا تلکام

مبنا تلکام یکی از اپراتورهای ارزان قیمت TD-LTE محسوب می‌شود که به طور عجیبی مشترک زیادی هم ندارد.

این اپراتور هم از زیرساخت مخابراتی ایرانسل استفاده می‌کند ولی مانند اکثر اپراتورها هسته اختصاصی خودش را دارد.

تعرفه خدمات مبناتلکام مناسب است و رقابت خوبی با سامانتل دارد. البته که در TD-LTE برخلاف FD-LTE اصولا بسته‌های اپراتورهای اصلی یعنی ایرانسل و مبین نت مناسب‌تر هستند.

  1. ماهان نت

ماهان نت نیز یک اپراتور انحصاری روی TD-LTE  است که از زیرساخت ایرانسل استفاده می‌کند.

این اپراتور هسته اختصاصی دارد و در این زمینه حداقل خوب عمل کرده است.

ماهان نت در ارائه بسته‌های عجیب و با قیمت عجیب و گران تبحر خاصی دارد و به همین دلیل است که شاید خیلی از شما تجربه استفاده از این اپراتور را نداشته‌اید.

  1. تک‌نت

برای آخرین اپراتور می‌خواهیم سراغ یک اپراتور TD-LTE دیگر برویم که در سالهای ابتدایی فعالیتش با ارائه قیمت‌های خوب روی مودم مشترکان بسیاری را جذب کرد.

اما در سالیان اخیر بسته های اینترنت تک‌نت به طرز مسخره‌ای گران و غیر منطقی شده‌اند که مشترکان را آزار داده است.

اما اگر مودم تک‌نت دارید و از خدمات این اپراتور ناراضی هستید جای نگرانی نیست. تک نت با این که هسته اختصاصی خودش را دارد، ولی مانند سایرین از دکل‌ها و زیر ساخت ایرانسل استفاده می‌کند.

بنابراین می‌توانید سیم‌کارت TD-LTE اپراتورهایی نظیر ایرانسل، پیشگامان و وینکس را خریداری کنید و روی مودم تک‌نت به راحتی استفاده کنید.

۱۱. های وب

های وب دیگر اپراتوری است که از حوزه اینترنت ثابت وارد حوزه اینترنت سیم‌کارتی شده است.

اما های وب یک تفاوت عمده با سایر رقبای خود دارد. های وب در مناطق روستایی زیرساخت مختص خودش بر پایه باند فرکانسی ۸۰۰ دارد و خدمات نسل چهارم را برای روستایان فراهم می کند.

دلیل استفاده از باند طلایی ۸۰۰، پوشش بسیار عالی این باند است که با توجه به پهنای باند کم این باند، ماسب مناطق کم تراکم روستایی و جاده‌ها می‌باشد.

اما های وب در شهرها نیز از زیر ساخت ایرانسل برای فروش سیم‌کارت TD-LTE و همچنین مودم استفاده می‌کند.

باید توجه داشت که های‌وب زیرساخت نرم‌افزاری و هسته اختصصای قدرتمندی را نیز دارد که مزیت خوبی برای این اپراتور محسوب می‌شود.

کدام سیم‌کارت مناسب من است؟

جواب این سوال به نحوه استفاده و کاربرد شما از اینترنت بستگی دارد.

اگر در محیط ثابتی مانند خانه یا محل کار می‌خواهید از اینترنت استفاده کنید، ترجیحا به سراغ مودم و سیمکارت‌های TD-LTE بروید که تعرفه مناسب‌تری دارند.

 

چندی پیش یک مقایسه بین تعرفه‌های اپراتورهای TD-LTE انجام دادیم که می‌تواند برایتان خیلی کمک کننده باشد.

همانطور که گفتیم، اصولا بیشتر اپراتورهای TD-LTE از زیرساخت ایرانسل استفاده می‌کنند چون تنها رقیب ایرانسل در TD-LTE مبین‌نت است که خودش زیرساخت و دکل‌های کافی ندارد و مجبور به استفاده از همراه اول است.

 بنابراین اصولا اپراتورهای مجازی TD-LTE از ایرانسل سرویس می‌گیرند مگر خلافش ثابت شود. پس چیزی که در TD-LTE مهم است قیمت تعرفه ها و همچنین کیفیت پهنای باند است.

در نتیجه در خرید سیم‌کارت TD-LTE به قیمت سرویس و کیفیت پهنای باند توجه کنید.

اگر برای کاربردهای خاص مانند دوربین مداربسته دنبال سیمکارتی هستید، باید به سراغ اپراتورهایی بروید که امکان استفاده از IP ثابت را فراهم کنند.

اگر کاربر پر مصرفی روی موبایل هستید باید به سراغ اپراتورهایی با حجم ارزان مانند سامانتل و لوتوس تل بروید که البته توصیه می‌کنیم در کنار این سیمکارت‌ها، یک سیمکارت اپراتور اصلی نیز در موبایل خود داشته باشید.

همچنین می‌توانید مقایسه قیمت تعرفه‌های اپراتورهای موبایل را نیز در شبکه‌چی بخوانید و بعدا تصمیم به خرید بگیرید.

اگر مشکل هزینه ندارید، شاتل موبایل با توجه به استفاده از زیرساخت هز ۳ اپراتور و همچنین امکان جابجایی بین اپراتورهای پایه و هسته اختصاصی خوب، انتخاب بسیار مناسبی برای شما خواهد بود.

در نهایت به دلایلی نظیر هزینه تعرفه‌ها و کیفیت سرویس، توصیه می‌کنیم در TD-LTE به سراغ اپراتورهای اصلی مانند ایرانسل و مبین‌نت بروید.

اما در FD-LTE رقابت بهتر است و اپراتورهای مجازی هر کدام به نوبه خود در یک یا چند امکان برتری دارند و با توجه به تعرفه‌های نسبتا مناسب، انتخاب بهتری نسبت به همراه اول و ایرانسل خواهند بود.

سخنی با مخاطبان شبکه‌چی

خیلی از دوستان و کاربران خوب سایت شبکه‌چی لطف داشتند و در بخش نظرات، خصوصا در تلگرام، ما را در بهبود و اصلاح این مقاله یاری کردند که صمیمانه از آنها تشکر می‌کنیم.

بطور مثال ما در مقاله گفته بودیم که آپتل در FDD فقط به ایرانسل وصل می‌شود که با همکاری کاربران و استعلام از پشتیبانی آپتل متوجه شدیم این اپراتور اخیرا با همراه‌اول نیز قرارداد همکاری بسته است و به همراه اول نیز وصل می‌شود.

به همین دلیل است که همیشه می‌گوییم نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و نظرات شما خیلی مهم و ارزشمند است.

موضوع دیگری که برخی از دوستان اشاره کرده بودند این بود که مثلا اپراتور شاتل موبایل در برخی از شهرها و محله‌های تهران دیگر به همراه اول وصل نمی‌شود و موضاعات از این دست.

تحلیل این موضوع به نحوه قرارداد اپراتورهای مجازی با اپراتور اصلی وابسته است. مثلا در محله‌هایی که فشار روی دکل‌های همراه اول بالاست قطعا این اپراتور اجازه دسترسی به اپراتور مجازی پر استفاده‌ای مانند شاتل موبایل را نخواهد داد.

بنابراین این چنین موضاعاتی، در اصل این قضیه که شاتل موبایل با ۳ اپراتور قراداد دارد خللی ایجاد نمی‌کند. فقط به اقتضای شرایط در در برخی از نقاط به یک اپراتور خاص وصل نمی‌شود که ممکن است فقط برای ساعات خاص و طبق قرار داد باشد.

نکته دیگری هم که کاربران را گیج کرده بود اتصال به باند ۴۲  در برخی از شرکت‌ها بود. دوستان، منظور ما از ارائه خدامت TD-LTE، ارائه سیمکارت مخصوص برای این فناوری و ارائه بسته‌های مخصوص برای این فناوری است که مثلا اپراتور آپتل را می‌گوییم TD-LTE ندارد.

در غیر اینصورت تمامی اپراتورهای مجازی که از زیرساخت ایرانسل استفاده می‌کنند و یا حتی خود سیم‌کارت معمولی FDD ایرانسل را در صورت قفل باند روی موبایل پشتیبانی کننده یا مودم، می‌توان به باند ۴۲ ایرانسل و TD-LTE متصل کرد ولی با همان هزینه بسته عادی و گران‌تر FDD و این را ما اسمش را اینترنت TDD نمی‌گذاریم.

بنابراین اینکه می‌گویم فلان اپراتور TDD ندارد منظورمان این است که سیم‌کارت و تعرفه مخصوص این نوع اینترنت را ندارد.

 

شما از چه اپراتوری استفاده می‌کنید و آیا از خدمات آن راضی هستید؟ اگر بخواهید به ما و سایر کاربران یک سیم‌کارت برای خانه و موبایل پیشنهاد کنید، کدام اپراتور را انتخاب می‌کنید.

لطفا در بخش نظرات ما و سایر کاربران را همراهی نمایید.


اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکه‌چی با آی‌دی @shabakehchi همراه شماست. پرسش‌های خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

‫5 دیدگاه ها

  1. خیلی مطلب باارزش و مفیدی بود ممنون ولی یک چیز کم داشت اونم این بود نگفتید لوتوس موبایل روی کدام اپراطور وصل میشه

    1. چه بررسی زیبایی. دم شما گرم. حال کردیم بخدا…
      اجازه بدید منم تجربه خودم رو به اشتراک بذارم. فقط بگم که مهندس برق هستم، که اگرم نبودم، تو مسائل تنظیمی گوشیها بشدت سر در میارم. البته آپولو که هوا نکردم 😄
      اینا رو بخاطر این گفتم که تو موارد پایین که توضیح میدم، کاملا با اطلاعات صحبت میکنم. دوستانی که لطف میکنن مطلبم رو میخونن، خیالشون راحت باشه.
      ۱. شاتل: بسیار شبکه هوشمند اتوماتیکش تمایل داره که به رایتل وصل بشه متاسفانه. همه پوشش دهی انتن رایتل رو میدونیم. احتمالا و البته مطمئنا قرادادش با رایتل کم قیمت تر هست که اینکار رو میکنه. تو بعضی مناطق هم اصلا به همراه اول وصل نمیشه.
      ۲. سامانتل؛ قیمتش خوبه، اما متاسفانه گهگاهی قطعی داره، و مهم تر از این قضیه برای من اینه که سیمکارت من اصلا انتن همراه اول رو سرچ و پیدا نمیکنه. هم در مناطق تهران، هم خوزستان و هم شمال امتحان کردم. روینگ فعال کردم، گوشی عوض کردم، اما نشد که نشد. در طول یکماه پنج بار زنگ زدم مرکز سامانتل و هر بار کارشناسان معمولی اپراتوری گفتن که کارشناسان فنی با من تماس میگیرن و مشکل رو حل میکنن، ولی هیچوقت تماس نگرفتن و این اواخر میگن که فقط دسترسی دارن به کارشناسان فنی تیکت بزنن و کار دیگه ای از دستشون برنمیااااد!!! آقااا مگه میشه مگه داریم اصلاااا!!!!
      ۳. ایرانسل بارها و بارها بدون هیچ استفاده ای از حجم اینترنت کم کرده.
      ۴. با رایتلم اصولا بصورت دستی وصل میشم به همراه اول تا آنتن خوب داشته باشم.
      ۵. با آپتل خیلی تمایل نداشتم از اینترنتش استفاده کنم بخاطر شرایط تمایلیش به اینترانت، البته از نظر من.
      امیدوارم فقط تا حدی، به اندازه مطلب سایت محترم، مفید بوده باشه.

  2. سلام
    من به جز لوتوس تمام سیم کارتهای اپراتور دیگه را دارم و در حال حاضر آپتل را برای اینترنت استفاده مبکنم که به نسبت بقیه به صرفه تر هست چون هم بسته اینترنت طولانی مدت داره و قیمتش کمتره. در مورد اینکه نوشتین فقط به ایرانسل متصل میشه درست نیست و بین همراه اول و ایرانسل میشه سوییچ کرد (لطفا اصلاح کنید که بقیه دچار مشکل نشن ) شاتل را به خاطر قیمت بالای بسته ها و سامانتل را به خاطر پوشش بد رایتل کمتر استفاده میکنم و در حال حاظر آپتل نسبت به بقیه به صرفه تر هستش

  3. مدت ها بود دنبال این بودم هر اپراتور از کدوم شبکه استفاده میکنه ، واقعا دمتون گرم عالی بود و جامع و کامل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا