بهترین مودمهای ۵G قابل حمل بازار ایران
برترین هاتاسپاتهای موبایل برای دسترسی به اینترنت در هر زمان و هر کجا
مودمهای ۵G قابل حمل یا همراه چند مزیت ویژه دارند:
نخست، شما در هر کشوری، در هر زمانی و هر مکانی میتوانید به اینترنت پرسرعت و امنی وصل شوید؛ آن هم نه با یک دستگاه بلکه چندین دستگاه را به اینترنت وصل کنید. مودمهای فایوجی بهترین ابزار برای راهاندازی یک هاتاسپات موبایل پرسرعت هستند.
افرادی که ساعتی دانشگاه، ساعتی دیگر در محل کار و ساعتی بعد در مسیر حرکت به سوی پروژه یا شهر و مکان جدیدی هستند؛ مودمهای قابل حمل میتوانند بهترین همراه و هم سفر آنها باشند. در فرودگاه، در هتل، در ماشین و هر مکانی میتواند با فشردن یک دکمه، به اینترنت پرسرعت متصل شد.
دومین مزیت مودمهای ۵G قابل حمل، وای فای پرسرعت آنها است. معمولا مودمهای فایوجی از وای فای دو بانده نسل AC یا نسل AX سود میبرند و نسبت به مودمهای فورجی قابل حمل که غالبا وای فای تک بانده داشتند؛ در این زمینه برتری دارند. شما یک مودم ۵G خریداری کردید ولی در واقع یک روتر دو بانده همراه هم دارید و به راحتی میتوانید لپتاپ، تبلت و گوشی خود را به وای فای پرسرعتی متصل کنید.
سومین مزیت مودمهای ۵G قابل حمل، پشتیبانی آنها از طیف گستردهای از فرکانسها و شبکههای موبایل است. شما با یک مودم ۵G قابل حمل میتوانید به شبکههای ۲G و ۳G و ۴G و ۵G (فرکانس زیر ۶ گیگاهرتز) و حتی شبکههای ۵G با امواج میلیمتری وصل شوید. برخی از مودمهای ۵G قبل حمل حتی از باندهای رادیویی TDLTE نیز پشتیبانی میکنند. یعنی بالاترین انعطافپذیری در اتصال به شبکههای موبایل برای همیشه داشتن اینترنت در شرایط مختلف.
مودمهای ۵G قابل حمل از طراحیهای سبک و نازک و کامپکتی برخوردار بوده و حمل و جابهجایی آنها سخت نیست. معمولا باتریهای با ظرفیت بالایی دارند و به شما اجازه میدهند چندین ساعت (حداقل ۵ ساعت) بدون نیاز به برق، آنها را روشن نگه داشته و از هاتاسپات موبایل سود ببرید.
در حالیکه هنوز در ایران شبکههای موبایل ۵G در دسترس مردم و کاربران قرار نگرفتند و عملا خرید مودم ۵G برای اتصال به شبکههای ۵G بیمعنی است؛ ولی چندین مدل مودم ۵G قابل حمل وارد بازار شده و به فروش میرسند. این مودمها فعلا آنلاک هستند و از همه اپراتورها و سیمکارتها پشتیبانی میکنند و شما اگر یکی از این مودمها را داشته باشید؛ میتوانید به اینترنت ۴G LTE هر اپراتوری وصل شود.
در این مطلب، میخواهیم نگاهی به چند مدل مودم ۵G قابل حملی که وارد بازار ایران شدند و مشخصات نسبتا خوبی دارند؛ بیندازیم:
مودم ۵G قابل حمل زایکسل NR2101 5G NR
مودم فایوجی NR2101 جزو مودمهای ۵G رده بالای زایکسل است و با قیمت نسبتا بالایی در حدود ۸۰۰ دلار به فروش میرسد.
این مودم قابل حمل چند مزیت بزرگ دارد: ۱- از وایفای ۶ با سرعت ۱.۸ گیگابیت بر ثانیه برخوردار است. ۲- باتری نسبتا بزرگ ۵۳۰۰ میلیآمپرساعتی به همراه شارژر سریع ۱۸ واتی دارد و ۳- از یک درگاه شبکه اترنت Rj45 برای اتصال لپتاپ و کامپیوتر به مودم با کابل شبکه برخوردار است.
روی این مودم پردازنده کوالکام X55 نشسته است که در بسیاری از اسمارتفونهای ۵G سال ۲۰۲۱ شاهد بودیم و بالاترین پشتیبانی را از فرکانسهای رادیویی دارد:
Supports 5G Non-Standalone & Standalone mode
Support 5G frequency bands:n1/n3/n7/n8/n20/n28/n41/n77/n78/n79
Support 4G frequency bands: B1/B3/B5/B7/B8/B20/B28/B38/B40/B41/B42/B43/B48
Support 3G frequency bands: B1/2/3/5/8
همانطور که مشاهده میکنید؛ از باندهای ۱ و ۳ و ۷ و ۲۰ و ۴۰ و ۴۲ در شبکههای ۴G پشتیبانی میکند؛ یعنی هم میتوانید به شبکههای FDD و هم شبکههای TDD وصل شوید. در ۵G نیز نسبتا از باندهای فرکانسی زیادی پشتیبانی کرده است.
در تستها، سرعت دانلود ۸۵۰ مگابیت بر ثانیه روی شبکههای ۵G و باند N78 به دست آمده است. سرعت آپلود نیز حداکثر ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه در تستها ثبت شده است. روی وایفای و سرعتهای پایینتر میتوانید با ۶۵۰ مگابیت تبادل داده داشته باشید. روی شبکههای ۴G LTE نیز سرعت ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه را به ثبت رسانده است. ۶ آنتن داخلی ۴G/5G در این مودم نصب شده است.
بررسی کامل مودم زایکسل NR2101 5G NR در سایت شبکهچی
مودم ۵G قابل حمل ای ای QTAD52E
اپراتور مخابراتی EE که معمولا مودمهای قابل حمل بسیار خوبی به مشتریان میدهد؛ برای شبکههای ۵G خود مودم ۵GEE یا QTAD52E را ارائه کرده است. مودم QTAD52E وارد بازار ایران هم شده و با قیمت حدود ۱۰ میلیون تومان به فروش میرسد.
این مودم فایوجی هم از وای فای ۶ برخوردار بود و مجهز به یک باتری بزرگ ۶۴۶۰ میلیآمپرساعتی و درگاه شبکه اترنت گیگابیتی است.
برای یک مودم قابل حمل، تا حدودی بزرگ است و از وزنی ۲۰۰ گرمی برخوردار است ولی هنوز یک مودم همراه و جیبی محسوب میشود. در مودم QTAD52E نیز شاهد پردازنده کوالکام X55 هستیم تا حداکثر سرعت دانلودی برابر با ۲.۳۳ گیگابیت بر ثانیه بدهد. در شبکههای ۴G LTE حداکثر سرعت دانلود گفته شده برای این مودم برابر با ۱.۶ گیگابیت بر ثانیه است.
از نظر باندهای فرکانسی در ۵G از باند N78 در ۴G LTE از باندهای B1/3/5/7/8/18/19/20/28/32/34/38/39/40/41/42/43 پشتیبانی میکند.
در وایفای، حداکثر سرعت دانلود روی فرکانس ۵ گیگاهرتز وایفای این مودم به مرز ۱۰۰۰ مگابیت میرسد و روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز هم سرعت اسمی ۳۰۰ مگابیت را میدهد. از پروتکل رمزنگاری WPA3 پشتیبانی میکند و باتری ۶۴۶۰ میلیآمپرساعتی آن میتواند نزدیک به ۱۰ ساعت شارژ باتری بدهد؛ یعنی نزدیک به نصف روز که برای یک کاربر همیشه در حرکت و سفر بسیار ایدهآل است.
بررسی مودم ای ای QTAD52E در سایت شبکهچی
مودم ۵G قابل حمل نتگیر Nighthawk M5
شاید بتوان گفت Nighthawk M5 کاملترین و بهترین مودم فایوجی هاتاسپات موبایل در جهان است. بسیاری از اپراتورهای موبایل در ایالات متحده، این مودم را به مشتریان ۵G خود دادهاند. روی این مودم نیز پردازنده کوالکام X55 نشسته است و نتگیر میگوید حداکثر سرعت دانلود روی شبکههای ۵G تا ۴ گیگابیت بر ثانیه میرسد.
این هاتاسپات موبایل ۵G هم از وایفای ۶ در رده AX1800 (سرعت ۱.۲ گیگابیت روی فرکانس ۵ گیگاهرتز و ۶۰۰ مگابیت روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز) و درگاه شبکه اترنت RJ45 گیگابیتی برخوردار است و تقریبا یک پشتیبانی کامل از باندهای رادیویی در شبکههای موبایل مختلف دارد:
۵G: n2/n5/n25/n41/n66/n71/n78
LTE: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B12/B13/B14/B25/B29/B30/B38/B41/B46/B48/B66/B71
۳G: B1/B2/B5/B8
دقت کنید در این مودم، خبری از باندهای رادیویی TDD نیست و فقط میتوانید با آن به شبکههای ۴G FDD وصل شوید.
وزن این مودم ۲۴۰ گرم و اندازه آن ۱۰۵ در ۱۰۵ در ۲۱.۵ میلیمتر با یک صفحهنمایش ۲.۴ اینچی است. روی این مودم درگاه USB-C برای شارژ سریع و دو کانکتور TS-9 برای نصب آنتن خارجی نیز یافت میشود. باتری مودم MR5200 یا Nighthawk M5 ظرفیتی ۵۰۴۰ میلیآمپرساعتی دارد که در میان مودمهای فایوجی یک ظرفیت متوسط محسوب میشود ولی میتواند تا ۹ ساعت به شما شارژ باتری بدهد.
مودم ۵G قابل حمل زد تی ای MU5001U
اگر بخواهیم یک مودم روتر ۵G قابل حمل خوب از شرکت ZTE معرفی کنیم؛ باید به مودم تازه معرفی شده MU5001U اشاره داشته باشیم.
مودم MU5001U نیز مشخصات و مزایای سطح بالایی دارد و جزو بهترین هاتاسپاتهای موبایل ۵G محسوب میشود. وایفای ۶ در رده AX1800 با ۳۲ کاربر همزمان، پردازنده مرکزی SDX55 کوالکام با حداکثر سرعت دانلود ۳.۸ گیگابیت بر ثانیه روی ۵G زیر ۶ گیگاهرتز از جمله این مزایا هستند.
صفحهنمایش لمسی و درگاه شبکه اترنت گیگابیتی را نیز به این مزایا اضافه کنید. یک درگاه USB-C 3.1 برای شارژ سریع باتری دارد ولی ظرفیت باتری آن چندان بالا نیست و فقط ۴۵۰۰ میلیآمپرساعت با حداکثر ۸ ساعت دوام باتری است. از شارژ سریع ۱۰ واتی پشتیبانی کرده و در ۱۵۰ دقیقه به طور کامل شارژ میشود.
این مودم روتر فایوجی به دو سوکت آنتن TS-9 نیز مجهز است تا کاربران در صورت نیاز بتوانند از آنتن خارجی برای تقویت آنتندهی استفاده کنند.
این مودم هم چندی است وارد بازار ایران شده است و با قیمت حدود ۱۷ میلیون تومان به فروش میرسد.
بررسی مودم زد تی ای MU5001U در سایت شبکهچی
مودم ۵G قابل حمل هواوی E6878
هواوی چندین مودم ۵G قابل حمل دارد ولی هیچیک از نظر مشخصات و مزایا به پای مودم عجیب و غریب E6878 نمیرسند. اگر مشخصات این مودم فایوجی را ببینید؛ شیفتهاش میشوید و آرزو میکنید چنین مودمی در دست بگیرید.
این مودم که در بازارهای مختلف به نامهای WiFi Pro یا Mobile WiFi Pro نیز عرضه شده است؛ در دو مدل سفید رنگ E6878-870 و مشکی طلایی رنگ E6878-370 عرضه شده که در چند ویژگی از جمله ظرفیت باتری با یکدیگر تفاوت دارند.
مودم هواوی E6878 باریک، سبک و به اندازه یک اسمارتفون با صفحهنمایش ۶.۷ اینچ است. وزن این مودم در مدل E6878-870 حدود ۱۸۰ گرم است. در مدل E6878-370 که باتری ۸ هزار میلیآمپرساعتی دارد؛ وزن کمی سنگینتر و حدود ۲۴۰ گرم میشود. قطر این مودم هم بیشتر است.
در هر دو مدل یک درگاه USB-A و یک درگاه USB-C دیده میشود. درگاه USB-C برای شارژ سریع باتری مودم است و درگاه USB-A برای شارژ معکوس سیمی یا اتصال به اینترنت است.
روی این مودمها پردازنده Balong 5000 نصب شده است و از باندهای فرکانسی زیر پشتیبانی میکند:
۵G: n41/ n77/ n78/ n79
LTE FDD: B1, B3, B5, B7, B8, B20, B28, B32
LTE TDD: B34, B38, B39, B40, B41, B42
حداکثر سرعت دانلود این مودم در شبکههای ۵G برابر ۱.۶۵ گیگابیت بر ثانیه؛ حداکثر سرعت آپلود ۲۵۰ مگابیت بر ثانیه است ولی حداکثر سرعت دانلود در شبکههای ۴G LTE برابر ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه؛ حداکثر سرعت آپلود ۷۵ مگابیت بر ثانیه است.
وایفای این مودم نیز دو بانده ولی از رده AC1200 است که نسبت به مودمهای معرفی شده در بالا، یک نسل وای فای عقبتر است.
بررسی مودم هواوی E6878 در سایت شبکهچی
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.