بررسی مودم جیبی آلکاتل BT71 4G Mini Hub: فسقلی سیاهی که حسابی تند و تیز است
گزینه ایدهآل برای خرید یک مودم همراه ارزان قیمت بدون TD LTE
امروز مودم جیبی ۴.۵G را بررسی میکنیم که قیمتش بیشتر از ۲ میلیون تومان نیست ولی حسابی شما را سر ذوق میآورد و چندین برابر هزینهای که برای خریدش کردید؛ سود میرساند. امروز مودم آلکاتل BT71 را کالبدشکافی میکنیم.
مودم BT71 4G Mini Hub به تمام معنا یک فسقلی سیاده دوستداشتنی و جذاب است. هم از نظر طراحی ساده و سبکاش، هم مشخصات نسبتا خوباش، هم سرعت کارراهاندازش و هم قیمت مناسباش.
به تمام معنا یک مودم جیبی برای داشتن اینترنت موبایل در هر کجا و هر زمان است. هیچ وزنی به کوله و کیف شما اضافه نمیکند ولی همیشه اینترنت دارید؛ آن هم یک اینترنت پرسرعت!
معرفی مودم Alcatel BT71
چندین سال است مودمهای BT70 و BT71 شرکت آلکاتل در بازار ایران وجود دارند. خود مودم BT71 بیش از ۴ الی ۵ سال از اولین عرضهاش به بازار توسط اپراتور BT انگلیسی میگذرد و مودم تازه واردی نیست.
اما طراحی سبک و خاص این مودمها به همراه کیفیت ساختشان و قیمت پایینشان، باعث شده در بازار باقی بمانند و هنوز فروش کنند.
مودم آلکاتل BT71 را با نامهای مختلفی مانند BT Mini Hub یا BT71 4G Mini Hub Halo و Mini WIFI router Alcatel BT71 در بازار میبینیم ولی همگی دارای جعبه معروف بنفش رنگ و خودم مودم مشکی رنگ با آرم BT سفید رنگ در وسط آن هستند.
در ایران هم این مودم غالبا به صورت استوک و دست دوم وارد شده و اگرچه جعبه و خود بدنه مودم تمیز است ولی نو و آکبند نیست.
مشخصات مودم آلکاتل BT71
با یک مودم جیبی ۴.۵G و از رده LTE Cat 6 روبرو هستیم. پس، حداکثر سرعت دانلود به ۳۰۰ مگابیت و حداکثر سرعت آپلود به ۵۰ مگابیت بر ثانیه میرسد.
پردازنده کوالکام MDM9240 Cortex-A7 روی این مودم نشسته است؛ یکی از معروفترین تراشههای مودم LTE Cat 6 برای مودمها که روی نامهای بزرگی دیدیم و یک جورهایی، کیفیت مودم را تضمین میکند.
به طور پیشفرض، یک حافظه رم ۱ گیگابایتی LPDDR و یک حافظه فلش NAND با ظرفیت دو گیگابایت روی مودم BT71 نصب شده است.
باتری جدا شدنی ۲۲۰۰ میلی آمپر ساعتی دارد که به گفته خود شرکت آلکاتل تا ۸ ساعت شارژ باتری در اتصال به شبکه ۴G LTE خواهد داد و ۳۵ ساعت زمان استندبای دارد.
باندهای فرکانس مودم Alcatel BT71 به شرح زیر هستند:
۴G LTE: B1/B3/B7/B20
۳G: B1/B2/B5/B8
این باندهای رادیویی مختصر و محدود، نیاز کاربران ایرانی برای اتصال به اینترنت موبایل اپراتورهای مختلف را رفع میکنند و نگرانی از این بابت نیست ولی خوب از آن سو، باندهای TDLTE مانند ۴۰ و ۴۲ را نداریم.
وای فای دو بانده ۸۰۲.۱۱ac روی این مودم همراه فعال است ولی بعدی به نظر میرسد از رده AC1200 باشد و بیشتر به AC870 شباهت دارد.
۲۰ دستگاه به طور همزمان میتوانند به این وای فای وصل شوند. از سیستم رمزنگاری WPA2 سود میبرد و برد موثر امواج آن حداکثر ۱۵ متر دید مستقیم است. از یک مودم جیبی هم نباید بیشتر از این پوششدهی وای فای انتظار داشت.
یک کلید Power و یک درگاه میکرو USB برای شارژ باتری دارد؛ اسلات سیم کارت نانو و کلید ریست هم زیر درپوش پشتی و باتری مودم پنهان شدهاند.
طراحی مودم BT71
مودمهای جیبی آلکاتل همگی خوش طراحی و خوش دست هستند و BT71 هم از این قاعده پیروی میکند.
این فسقلی سیاه فقط ۱۲۰ گرم وزن دارد و از نظر اندازه هم چندان بزرگ نیست و ۱۰۴ در ۶۴ در ۱۱.۷ میلی متر است.
وقتی مودم را در دست میگیرید؛ به راحتی در کف دست جا میگیرد و با دو انگشت، قابل نگهداری است. بسیار سبک است و مطمئن باشید اگر ماهها در کوله لپتاپ شما باشد؛ وزن آن را حس نخواهید کرد.
ضخامت بسیار کمی هم به نسبت دیگر مودمهای جیبی از جمله هواوی E5785 دارد که بر جذابیت و زیبایی آن میافزاید و آن را بیشتر شبیه به یک مینی گوشی میکند.
درپوش پشتی مودم برداشته میشود و در زیر آن یک باتری ۲۱۵۰ میلی آمپر ساعتی آبی رنگ میبینیم. با برداشتن باتری هم اسلات نانو سیم کارت و کلید ریستارت مشخص هستند.
۴ چراغ نشانگر LED روی بدنه جلویی مودم هست که از چپ به راست چراغهای آنتن شبکه موبایل، وای فای، پیامک و باتری هستند.
وقتی چراغهای روشن و آبی رنگ هستند؛ نشانه مساعد بودن همهچیز است ولی اگر چراغها قرمز رنگ شود؛ یک جای کار میلنگد.
طراحی ساده مودم آلکاتل BT71 حتما شما را مجذوب خودش خواهد کرد و حتی اگر نیازی به یک مودم همراه ندارید؛ باز دوست دارید آن را بخرید.
پنل کاربری و تنظیمات
با سادهترین و کم گزینهترین پنل تحت وبی که ممکن است؛ روبرو هستیم.
البته، این نکته را در نظر بگیرید که این پنل برای کاربران اروپایی طراحی شده است؛ جایی که کیفیت و زیرساخت اینترنت خوب است و نیازی به قفل دکل و قفل باند رادیویی نیست.
با آدرس آی پی ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ وارد صفحهای مشابه زیر میشوید که یک سری اطلاعات درباره وضعیت مصرف اینترنت هم به شما میدهد:
برای دسترسی به تنظیمات پنل و مودم، باید روی کلید Log in بزنید:
در بخش Status برخی اطلاعات درباره شبکه موبایل، وای فای، دستگاههای متصل به مودم و پیامکها را مشاهده میکنید و از همانجا میتوانید، سراغ تنظیمات مربوط به هریک بروید:
قابلیت تعریف APN و انتخاب دستی شبکه را دارید ولی قفل باند یا قفل دکل خبری نیست. همینطور، از وی پی ان هم در این پنل کاربری، پشتیبانی نمیشود.
به نظرم، تنظیمات پایه و اساسی برای مدیریت و راهبری یک مودم همراه را دارد ولی خیلی مطابق میل ایرانیها نیست.
تست و بررسی مودم آلکاتل BT71
جا انداختن سیم کارت کمی اذیتتان میکند اما مشکلساز نیست و پس از دو سه بار تعویض سیم کارت نانو، دیگر قلقاش دستتان میآید و میتوانید تند تند سیم کارتهای مختلف را روی مودم آلکاتل BT71 بیندازید.
سرعت لود و شناسایی شبکه و دسترسی به وای فای هم نسبتا خوب است. مثلا، باید ۱۵ الی ۲۰ ثانیه منتظر بمانید تا به وای فای وصل شوید.
گفتیم اینترنت TDLTE را پشتیبانی نمیکند ولی در اتصال به شبکههای موبایل FDD هیچ مشکلی نداشت و اتفاقا سریعا وصل شد و اینترنت تمیز و پایداری ارائه داد.
تستها را با سیمکارت شاتل موبایل و تنظیم روی زیرساخت ایرانسل شروع میکنیم.
انتظار داشتیم این مودم با توجه به قیمتاش و نسبتا قدیمی بودنش، سرعتهایی ۵۰ الی ۶۰ مگابیت به ما بدهد ولی در کمال تعجب دیدیم پرید روی سرعت دانلود ۱۲۰ مگ و ۱۳۰ مگ و حتی به ۱۶۶ مگابیت بر ثانیه رسید:
سرعت اینترنت شاتل موبایل روی گوشی با وای فای ۵ گیگاهرتز هم به ۱۶۴ مگابیت بر ثانیه رسید:
سرعت آپلود در این تستها بالای ۳۰ مگابیت و پینگ هم حدود ۳۰ میلی ثانیه بود.
در تست سرعت اینترنت ایرانسل، باز هم مودم BT71 خیلی سریع ظاهر شد. در دسکتاپ سرعت دانلود تا مرز ۱۲۸ مگابیت با آپلود ۳۰ مگابیت و پینگ ۱۹ میلی ثانیه پیش رفت:
روی گوشی، سرعت دانلود اینترنت ایرانسل به ۱۲۵ مگابیت، سرعت آپلود نزدیک به ۲۸ مگابیت و پینگ برابر با ۲۴ میلی ثانیه بود:
در تستهای زیادی که تکرار کردیم؛ روی هر دو سیم کارت شاتل و ایرانسل، به ندرت سرعت پایینی مانند ۶۰ یا ۷۰ مگابیت ثبت شد و غالبا سرعت دانلود بالای ۱۰۰ مگابیت بود.
اینترنت همراه اول چنگی به دل نزد و سرعت دانلود حدود ۲۲ مگابیت و سرعت آپلود نیز ۱۵ مگابیت با پینگ ۴۴ میلی ثانیه بود:
احتمالا شما هم مانند ما از این سرعتها متعجب شده باشید و انتظار نداشتید یک مودم جیبی ارزان قیمت بازار ایران، چنین کیفیتی از خودش بروز دهد.
قیمت و ارزش خرید
قیمت مودم آلکاتل BT71 در بازار از ۲ میلیون تا ۲ میلیون و ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومان است.
هم قیمت با مودمهای مطرحی از بازار مانند نزتک ۷۷C، یو کیو W06، تی پی لینک M7000 و حتی مودم EE71 که ساخت همین شرکت آلکاتل است.
این روزها رده پایینترین مودم جیبی قیمتی در حد ۲ میلیون تومان دارد و ارزانتر از آن نمیتوانید مودمی در بازار پیدا کنید.
بنابراین، در حالی که مودم BT71 قیمتی در حد رده پایینترین مودم همراه دارد؛ کیفیت و سرعت و قابلیتهایی به مراتب بالاتر از خود نشان داده و تستها میگویند ارزش خرید خیلی خوب دارد.
شاید بتوانید با هزینهای بیشتر مثلا در حد ۳ میلیون تومان، مودمی مانند هواوی E5783 را بخرید که از اینترنت TDLTE نیز پشتیبانی میکند ولی ما هر دو مودم را از نزدیک و در یک نقطه تست کردیم و با جرات میتوان گفت سرعت مودم BT71 4G Mini Hub بیشتر است.
مزایا:
۱- طراحی فوقالعاده سبک و کوچک و مینیمال
۲- سرعت دانلود و آپلود حیرتانگیز و فراتر از انتظار
۳- وای فای قوی
معایب:
۱- عدم پشتیبانی از اینترنت TDLTE
۲- باتری با ظرفیت نسبتا پایین
۳- پنل کاربری ساده
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.
با سلام. سرعت اینترنت و قدرت آنتن دهی و باتری نسبت به زمانی که یک موبایل A50 را هات اسپات می کنیم، چطور است؟