آموزش

چگونه اینترنت را به هر گوشه‌ای از خانه برسانیم؟

۴ ترفند و راه‌کار برای تقویت وای‌فای و بهبود سرعت اینترنت در خانه

دسترسی به اینترنت در تمام نقاط خانه یک چالش بزرگ برای کاربران است. کمتر پیش می‌آید مودم یا روتری بتواند همه مساحت خانه شما را پوشش دهد و در هر نقطه‌ای باشید؛ وای‌فای و اینترنت قوی بگیرید.

اگر در خانه خود یک نقطه مرده وای‌فای دارید و سیگنال‌ها به آن‌جا نمی‌رسند یا بسیار ضعیف هستند و عملا شما نمی‌توانید کارهای خود را در اینترنت انجام دهید؛ نباید ناامید شوید چون این روزها انواع راه‌حل‌ها و دستگاه‌ها برای تقویت وای‌فای و اینترنت و از بین بردن نقاط مردن وای‌فای و رساندن اینترنت به هر گوشه‌ای از خانه وجود دارد.

خانه شما در هر شکل و اندازه و مساحتی باشد؛ یک راه‌حل برای بهبود وای‌فای در هر گوشه و کنار آن وجود دارد و فقط نیازمند تصمیم‌گیری و اراده شما است. ما در این مطلب، چند راه‌کار مهم و کاملا کاربردی و تاثیرگذار برای رساندن اینترنت به هر گوشه‌ای از خانه پیشنهاد می‌کنیم.

محل قرارگیری مودم و روتر در خانه را تغییر و تنظیم کنید

روتر مش وای فای نتگیر

تغییر مودم و روتر و خرید یک مدل قوی‌تر و رده بالاتر در بیشتر اوقات جوابگو است ولی همیشه راه‌حل نخست نیست و باید آخرین تصمیم شما باشد.

اولین کاری که باید پس از کلافه شدن از دست وای‌فای در یک نقطه از خانه انجام دهید؛ جابه‌جایی محل نصب مودم و روتر است. باید سعی کنید مودم یا روتر در نقطه‌ای حدودا وسط خانه نصب شود یا در مکانی قرار بگیرد که به دستگاه‌های بیشتری نزدیک باشد.

اصلا ایده خوبی نیست که مودم را در اتاق خود قرار دهید و انتظار داشته باشید دیگر اعضای خانواده به آن وصل شوند. همین‌طور، اصلا ایده خوبی نیست مودم و روتر را پشت چیزی پنهان کنید یا در نزدیکی گوشی تلفن ثابت، مایکروویو و هر دستگاه دیگری که از امواج رادیویی استفاده می‌کند؛ نصب کنید.

مودم را جایی قرار دهید که اطراف آن آزاد باشد و تا چندین متر خبری از دیوار و وسایلی که مانع عبور تشعشعات الکترومغناطیس هستند؛ وجود نداشته باشد. با استفاده از یک کابل بلندتر خط تلفن، می‌توانید مودم را از دیوار فاصله بدهید.

با استفاده از اپلیکیشن‌های اندازه‌گیری قدرت سیگنال‌ها، مودم یا روتر را در چندین نقطه قرار دهید و بهترین مکان را پیدا کنید. در برخی تست‌ها، حتی سرعت وای‌فای در یک نقطه دو برابر قبل می‌شود.

نکته دیگری که باید رعایت کنید؛ نزدیک‌تر کردن وسایل وای‌فای قدیمی به روتر و مودم و دورتر کردن وسایل جدیدتر است. یک لپ‌تاپ قدیمی قدرت دریافت امواج وای‌فای ضعیف‌تری نسبت به گوشی شما دارد؛ پس در اولویت بالاتر قرار می‌گیرد و باید به مودم و روتر نزدیک‌تر باشد.

از اینترنت با کابل استفاده کنید

چگونه اینترنت را به هر گوشه خانه برسانیم؟

همه ما وای‌فای را دوست داریم و این روزها دستگاه‌های بیشتری با قابلیت اتصال بی‌سیم عرضه می‌شوند و غالبا وای‌فای قوی‌تری نسبت به گذشته دارند. اما باز هم باید بدانید هنوز اینترنت کابلی پایدارتر و سریع‌تر است؛ به‌ویژه برای افرادی که مودم و روتر قدیمی دارند یا دارند از دستگاه‌های لپ‌تاپ و پی‌سی و کنسول بازی قدیمی استفاده می‌کنند.

بنابراین، بد نیست که گاهی اوقات به فکر استفاده از اینترنت از طریق کابل باشیم. وقتی با کابل شبکه به اینترنت وصل شویم؛ دو مزیت بزرگ خواهیم داشت: سرعت و امنیت!

وقتی با کابل شبکه به مودم و روتر وصل می‌شوید و از اینترنت استفاده می‌کنید؛ دیگر هیچ چیزی برای تداخل و شلوغی اینترنت وجود ندارد؛ ضمن اینکه دیگر یک همسایه شما نمی‌تواند بدون دسترسی فیزیکی به روتر یا مودم، فعالیت‌های شما را زیر نظر بگیرد.

البته، کابل‌کشی در خانه، به‌ویژه خانه‌های بزرگ آسان نیست ولی برخی اوقات ارزش خود را دارد. لازم نیست برای هر اتاق خانه یک کابل شبکه بکشید. تصور کنید در یک طرف خانه دو اتاق دارید و به ناچار مودم یا روتر در سوی دیگری از اینترنت نصب شده است. شما می‌توانید یک کابل شبکه از مودم یا روتر کشیده و در بخشی از خانه که دو اتاق کنار هم وجود دارند؛ یک اکسس‌پوینت یا روتر دوم یا اکستندر وای‌فای بگذارید و برای آن منطقه یک وای‌فای مجزا بسازید.

یک روتر بهتر یا تقویت‌کننده وای‌فای بخرید

چگونه اینترنت را به هر گوشه خانه برسانیم؟

اگر یک مودم یا روتر تک بانده دارید؛ حتما به فکر تعویض و ارتقای آن بیفتید. اگر یک مودم قدیمی ADSL دارید؛ می‌توانید یک روتر دو بانده نسل جدید فقط با قیمت ۱ میلیون تومان به آن اضافه کنید و از وای فای دو بانده بهتری سود ببرید.

اگر روتر قدیمی تک بانده‌ای دارید؛ می‌تواند با یک روتر دو بانده نسل جدید تعویض کنید. در حال حاضر، روترهای وای فای ۶ در بازار ایران با قیمت‌های زیر ۲ میلیون تومان در دسترس هستند و بهترین گزینه خرید برای خانه‌ها محسوب می‌شوند. اگر به هر دلیلی نتوانستند یک روتر دو بانده وای فای ۶ بخرید؛ حداقل باید مودم و روتر شما دارای وای فای نسل AC یا استاندارد ۸۰۲.۱۱ac باشد.

برخی اوقات با تعویض مودم یا روتر به تنهایی مشکل وای فای حل نمی‌شود. این مورد برای خانه‌های بزرگی با مساحت‌های بالای ۲۰۰ مترمربع پیش می‌آید. در این خانه‌ها باید از راه‌کارهایی مانند روترهای مش وای‌فای یا اکستندرهای وای‌فای استفاده کرد.

راه‌کار مش وای‌فای به این صورت است که شما یک روتر یا مودم روتر اصلی دارید و بعد در چند نقطه خانه روترهای اصطلاحا نود مش وای‌فای نصب می‌کنید و هر فردی به نزدیک‌ترین روتر وصل می‌شود تا بهترین وای‌فای را بگیرد. کل خانه زیر پوشش یک وای‌فای و اینترنت می‌رود ولی در هر نقطه از خانه یک روتر برای تقویت وای‌فای قرار دارد.

سیستم‌های مش وای‌فای بسیار کارآمد هستند و کارایی بالایی دارند و یک وای‌فای تضمین شده می‌دهند ولی عموما گران‌قیمت هستند و شما برای خرید یک پکیج مش وای‌فای باید بالای ۱۰۰ دلار هزینه کنید (به شرط خرید ارزان‌ترین مدل‌ها) که باعث شده در ایران زیاد مورد توجه و استقبال قرار نگیرند.

راه‌حل دیگر استفاده از تقویت‌کننده‌ها یا تکرارکننده‌ها یا اکستندرهای وای‌فای است که در ایران بیشتر استفاده می‌شود. یک اکستندر وای‌فای، امواج رادیویی مودم یا روتر را دریافت کرده و پس از تقویت آن‌ها، دوباره در فضای اطراف خود منتشر می‌کند.

شما می‌توانید در نقاطی از خانه بزرگ خود که وای‌فای مرده وجود دارد؛ اکستندر وای‌فای نصب کنید. معمولا هر اکستندر وای‌فای بسته به مشخصات و مدل و استانداردش می‌تواند ۴۰ تا ۵۰ متر را زیر پوشش خود ببرد. نصب دو اکستندر در دو نقطه خانه می‌تواند کاملا مشکل وای‌فای را رفع کند.

سراغ پاورلاین‌ها بروید

چگونه اینترنت را به هر گوشه خانه برسانیم؟

شاید تجهیزات شبکه پاورلاین، یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای رساندن اینترنت به هر گوشه‌ای از خانه باشند. دستگاه پاورلاین از کابل‌کشی داخلی برق خانه برای انتقال اینترنت از مودم یا روتر به هر نقطه‌ای استفاده می‌کنند و در نتیجه نیازی به کابل‌کشی شبکه مجدد یا خرابکاری و دستکاری طراحی خانه ندارند. پاورلاین‌ها به طور مستقیم به پریز برق وصل می‌شوند.

شما در هر نقطه‌ای که نیاز به دسترسی به اینترنت دارید؛ می‌توانید یک دستگاه پاورلاین نصب کنید و بعد با کابل شبکه یا بی‌سیم و وای‌فای، دستگاه‌های خود را به اینترنت این پاورلاین وصل کنید. یک پاورلاین هم باید به مودم یا روتر نصب شود که اینترنت را روی کابل‌های برق منتقل و به پاورلاین دوم برساند. بنابراین، شما حداقل نیازمند دو دستگاه پاورلاین هستید ولی می‌توانید در هر اتاق یا طبقه دوم خانه پاورلاین‌های اضافی دیگری هم نصب کرده باشید.

معمولا راه‌کار پاورلاین‌ها برای زمانی مناسب هستند که فاصله شما از روتر یا مودم بسیار زیاد است و قرار دادن یک اکستندر وای‌فای هم نتیجه‌بخش نیست و نمی‌تواند اینترنتی با سرعت مناسب و مورد نیاز شما بدهد. پاورلاین‌های امروزی می‌توانند سرعت اینترنتی تا ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ مگابیت بدهند و معمولا سرعتی پایدار و ثابت دارند. برای لپ‌تاپ‌ها، کنسول بازی، تلویزیون، پی‌سی و دستگاه‌هایی نظیر این‌ها، اتصال به یک پاورلاین از طریق کابل شبکه ایده‌آل است.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

منبع
popsci

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا