بررسی مودم اوپو 5G CPE T1a: خوب و قوی ولی نه به اندازه این قیمت
وایفای ۶، درگاههای شبکه گیگابیتی، فناوریهای اختصاصی اوپو و سرعت بالا
شرکت اوپو فقط سازنده اسمارتفون و گجتهایی مانند ساعت هوشمند نیست و مانند سایر شرکتهای چینی، چندین مدل مودم سیمکارتی روانه بازار کرده است که بهترین آنها، مودم اوپو 5G CPE T1a در ایران هم یافت میشود.
مودم اوپو T1A مشخصات نسبتا خوبی دارد و به همه اینترنتهای سیمکارتی ایران (4G/4.5G/TDLTE/5G) وصل میشود. قیمت این مودم در بازار ایران اکنون (تیرماه ۱۴۰۳) از ۱۲ میلیون تومان تا ۱۵.۵ میلیون تومان است.
معرفی و مشخصات مودم اوپو 5G CPE T1a
وقتی بخواهید در ایران یک مودم 5G در بازه ۱۰ الی ۱۵ میلیون تومان خریداری کنید؛ یکی از گزینهها، مودم اوپو است. مودمی که پردازنده و وای فای خوبی دارد؛ در تستها سرعت بسیار خوبی از خود نشان داده و کیفیت ساخت بالایی هم دارد.
اوپو ابتدا در سال ۲۰۲۰ مودم T1 را دارد و در سال ۲۰۲۲ اقدام به عرضه مودم بهروزتری به نام T1A با پردازنده پرچمدار اندرویدیها از شرکت کوالکام کرد. دو سال بعد هم مودم اوپو T2 وارد بازار شد که تعداد محدودی هم در ایران یافت میشود.
مودم Oppo T1A کیفیت و مشخصاتی مشابه با مودمهای نوکیا گیت وی ۳.۱ و نوکیا گیت وی ۳.۲ دارد؛ از مودمهای هواوی H112 و H122 و H155 و H158 ضعیفتر است ولی قطعا بهتر از مودمهای برند ZLT است.
بیایید با هم مودم اوپو T1A را بررسی کنیم:
پردازنده، سرعت اینترنت و باندهای فرکانسی
مودم 5G CPE T1a یک مودم روتر رومیزی سیم کارتی پرسرعت با وای فای ۶ و امکاناتی است که قابل توجه هستند. این مودم از پردازنده مرکزی کوالکام اسنپدراگون X55 استفاده میکند که یکی از بهترین پردازندههای مودم فایوجی محسوب میشود.
مودم X55 روی اسمارتفونهای پرچمدار سال ۲۰۲۱ عرضه شد ولی برای یک مودم فایوجی، به اندازه کافی قدرتمند و بهروز است. همانطور که میدانیم هسته مرکزی این پردازنده شامل ARM Cortex-A7 با سرعت ۱.۵ گیگاهرتز است.
مودم اوپو 5G CPE T1a از شبکههای فایوجی فرکانس زیر ۶ گیگاهرتز پشتیبانی میکند؛ اگرچه خود مودم X55 از امواج میلیمتری نیز پشتیبانی خواهد کرد.
روی شبکههای فایوجی NSA یا غیراستاندارد سرعت دانلود حداکثر ۴.۱ گیگابیت بر ثانیه و آپلود ۶۶۰ مگابیت است و روی شبکههای فایوجی SA سرعت حداکثر به ۲.۱ گیگابیت بر ثانیه برای دانلود و ۹۰۰ مگابیت بر ثانیه برای آپلود میرسد.
مودم اوپو T1A از باند رادیویی ۴۲ برای اینترنت TDLTE پشتیبانی میکند و به راحتی به TDLTE ایرانسل و مبیننت وصل میشود.
در شبکههای 4G LTE سرعت این مودم به طور اسمی ۲ گیگابیت برای دانلود و ۲۱۰ مگابیت برای آپلود است؛ چون از رده LTE Cat 20 بهره میبرد.
از نظر باندهای فرکانسی، وضعیت زیر را در مودم اوپو 5G CPE T1a شاهد هستیم:
5G: n1/n3/n8/n28/n40/n41/n77/n78/n79
FDD-LTE: B1/3/5/8/28
TDD-LTE: B38/39/40/41/42
همانطور که مشاهده میشود؛ همانند مودمهایی مانند هواوی E6878-870 یا هواوی H112 یا حتی مودم زد تی ای MC801A از باندهای رادیویی زیادی پشتیبانی نمیکند ولی غالب باندهای رادیویی در ایران را پوشش میدهد.
وای فای و درگاههای ارتباطی مودم فایوجی اوپو
همانند سایر مودم روترهای CPE فایوجی، از استاندارد ۸۰۲.11ax یا وای فای ۶ برای ارتباطات بیسیم و اشتراکگذاری اینترنت با دستگاههای دیگر استفاده میکند که یک مزیت بزرگ برای این مودم محسوب میشود.
در هر دو باند رادیویی ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز دارای MIMO 2×2 است و طبیعی است که از وای فای ۵ و سایر نسلهای وای فای قدیمیتر نیز پشتیبانی کند.
درباره سرعت هر باند رادیویی، اطلاعات مشخص و دقیقی پیدا نکردیم ولی عمدتا مودمها از وای فای ردههای AX1500 سود برده و سرعت وای فای باند ۵ گیگاهرتز نزدیک به ۱۲۰۰ مگابیت است.
یکی از ضعفهای وای فای مودم اوپو، عدم پشتیبانی از فناوری MIMO 4×4 است. این مودم روی هر دو فرکانس رادیویی MIMO 2×2 دارد.
بیشتر بخوانید: بررسی ۴۰ مودم ۵G برتر بازار ایران
از نظر درگاههای ارتباطی به یک اسلات سیمکارت نانو، دو درگاه شبکه اترنت گیگابیت، یک سوکت آداپتور برق، کلیدهای پاور و WPS و ریست و چراغهای LED شبکههای 5G و 4G و وایفای و پاور مجهز است.
یکی از درگاههای شبکه LAN میتواند به عنوان WAN نیز استفاده شود. آنتنهای موبایل و وای فای این مودم کاملا داخلی هستند و در اطراف سر بالای آن نصب شدند.
یکی از معایب این مودم رومیزی میتواند عدم داشتن سوکت نصب آنتن خارجی باشد. در بسیاری از مواقع، بهویژه در ایران، کاربران از آنتندهی مودم یا شبکههای موبایل راضی نبوده و دوست دارند با نصب آنتن خارجی روی مودم رومیزی، کیفیت دریافت سیگنالهای موبایل را افزایش دهند.
فناوریهای اختصاصی اوپو 5G CPE T1a
شرکت چینی اوپو مدعی است از فناوری اختصاصی به نام O-Reserve استفاده کرده است که از میان ۸ آنتن موبایل نصب شده روی مودم، به طور خودکار ۴ آنتن پر قدرتتر و با سیگنالدهی بالاتر انتخاب و ارتباطات روی آنها برقرار میشود. اوپو میگوید قدرت هر آنتن به صورت تئوری ۶.۷ دسیبل است:
او میگوید در مودم 5G CPE T1a از یک هیت سینک خاصی نیز استفاده کرده است تا همیشه مودم خنک بماند و بتواند بالاترین کارایی را بدهد.
پنل کاربری Oppo T1A
برای نصب، راهاندازی و تنظیمات این مودم میتوانید از اپلیکیشن موبایل اوپو روی اندروید یا iOS استفاده کنید و البته از طریق پنل تحت وب نیز به قابلیتهای نرمافزاری آن دسترسی دارید. اوپو میگوید از هر کجا میتوانید وارد مودم شده و تنظیمات مورد نیاز خود را اعمال کنید.
پنل تحت وب مودم اوپو بسیار ساده، شیک، مدرن و تمیز است؛ پنلی خلوت که از کار کردن با آن لذت میبرید.
در صفحه اصلی یا ورودی، مانند همه مودمها، خلاصه وضعیتی از شبکههای موبایل، اینترنت و وای فای مشاهده میکنید:
در سمت چپ صفحه، سه منوی اصلی WiFi Settings و LAN و Advanced Settings را مشاهده میکنید و با کلیک روی هریک، زیرمنوها ظاهر میشوند تا بتوانید سریعا گزینه مد نظرتان را پیدا کنید.
در منوی WiFi Settings گزینههای مدیریت وای فای ها و تغییر پسورد هر وای فای یا خاموش کردن هریک و حتی پنهان کردن SSID آنها را میبینیم:
در تنظیمات پیشرفته مربوط به WiFi میتوانید کانال وای فای را عوض کنید؛ استاندارد وای فای را تغییر بدهید و قدرت انتنهای راست و چپ وای فایها را دستکاری کنید:
در بخش Guest Wi-Fi هم میتوانید یک وای فای میهمان تعریف کنید:
در منوی LAN شاهد تنظیمات DHCP، تنظیمات شبکه لن و اترنت، مک فیلتر و MAC Reservation هستیم:
در بخش Advanced Settings و بعد Network Settings که به تنظیمات شبکه موبایل اختصاص دارد؛ شاهد گزینه رومینگ و مدیریت APN هستیم و البته میشود شبکه موبایل را هم دستی انتخاب و قفل کرد:
Parental Control و TR069 و DMZ و IP Filter و Port Forwarding و UPnP و تنظیمات ریست فکتوری یا تغییر پسورد ورود به پنل را هم در این بخش داریم که نیازی به شرح بیشتر ندارند و همه با این گزینهها در مودمها آشنایی دارند:
جالب است ما در این پنل گزینههای زیر را پیدا نکردیم:
– قفل باند رادیویی
– قفل دکل
– تنظیمات وی پی ان
– تنظیمات تجمیع فرکانس دستی یا MIMO 4×4 و …
نمیشود گفت پنل ضعیفی است ولی خوب تنظیمات دلخواه طرفداران مودمهای هواوی را ندارد.
تست و بررسی مودم اوپو T1A
چه اینترنت موبایل و چه اینترنت TDLTE استفاده کنید؛ اتصالی روان و با پینگ پایین و بدون قطعی خواهید داشت.
شیار سیمکارت نانو بسیار با کیفیت است و راحت سیم کارت را جا میاندازید و با کلید Power مودم را روشن میکنید. شاید نزدیک به یک دقیقه طول بکشد تا شبکه موبایل شناسایی شود و بعد میتوانید به اینترنت وصل شوید.
در تستهای با سیم کارت اینترنت موبایل ایرانسل 5G و البته در بدترین روزهای اختلالات اینترنت ایران، نتوانستیم سرعتی بیشتر از ۱۷۰ مگابیت و پینگ ۳۸ میلی ثانیه با آپلود ۸۶ مگابیت بگیریم:
در تست اینترنت ایرانسل روی 4G سرعتهای ۱۱۰ و ۱۲۰ مگابیت را داشتیم اما بیشترین سرعت ۱۳۵/۳۲ مگابیت برای دانلود و ۴۸/۱۷ مگابیت برای آپلود با پینگ ۳۰ میلی ثانیه به دست آمد:
در اینترنت FDD همراه اول، سرعت بهتری داشتیم و دانلود ۱۵۰ مگابیت با آپلود نزدیک به ۲۰ مگابیت و پینگ ۳۷ میلی ثانیه ثبت شد:
شاتل موبایل روی تنظیمات دستی شبکه و ایرانسل، سرعت ۲۱۰/۵۲ مگابیت برای دانلود و ۴۹ مگابیت برای آپلود با پینگ ۳۵ میلی ثانیه را ثبت کردیم:
در اینترنت TDLTE ایرانسل هم نتایج تستها حول سرعت ۶۵ تا ۷۰ مگابیت بود:
اشاره کردیم این تستهای در بدترین روزهای اینترنت ایران ثبت شدند. اگر وضعیت اینترنت عادی بود؛ احتمالا روی همان شبکه 4G میشد سرعت دانلود بالای ۲۰۰ مگابیت را با این مودم داشت.
چیزی که اهمیت دارد؛ جز اینترنت TDLTE ایرانسل که خوب حداکثر سرعت ۸۰ مگ را دارد؛ روی همه سیمکارتهای دیگر سرعت دانلود بالای ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه بود که نشان میدهد اوپو T1A مودمی با گیرندگی آنتن خوب و سرعت بالا است.
قیمت مودم اوپو T1A و ارزش خرید
از همان روزهای نخستی که این مودم وارد بازار ایران شده، قیمتی بالای ۱۰ میلیون را برای خودش نگه داشته تا کنون که میتوانید از ۱۲ میلیون تومان تا ۱۶ میلیون تومان بخریدش.
بیشتر فروشگاهها این مودم را به صورت استوک وارد بازار کردند اما با کمی جستوجو، میتوانید مدلهای کاملا نو و آک آن را هم در بازار پیدا کنید.
قطعا دادن ۱۵ الی ۱۶ میلیون تومان پای این مودم آن هم مدل استوک، اشتباه بزرگی است ولی اگر بتوانید مدل نو و آک از آن را با همان قیمت ۱۲ میلیون تومان و کمتر پیدا کنید؛ به نظر میرسد ارزش خرید داشته باشد.
مودمی مانند همراه اول HA5420 با قیمت ۱۴ میلیون تومان ارزش خرید بیشتری نسبت به مودم اوپو تی وان ای دارد.
حرف آخر: مودم اوپو برای مصارف خانگی کامل است
ظاهر این مودم مربعی استوانهای و سفید رنگ است. چراغهای LED در پنل جلویی و درگاهها و کلیدها در پنل پشتی هستند.
از نظر ظاهری، شباهت زیادی به مودمهای 5G هواوی دارد و از ۸۱۰ گرم وزن و ابعاد نسبتا بزرگ ۹۲ در ۹۲ در ۱۸۰ میلیمتر سود میبرد.
جالب است بدانید همراه با این مودم یک شارژر ۲۴ واتی عرضه شده است که برای مودمهای رومیزی که شارژر نسبتا سریع است اما مصرف برق آن همان ۱۲ وات است.
مودم اوپو 5G CPE T1a مشخصات یک مودم فایوجی برای مصارف خانگی را دارا است.
اگرچه از نظر طراحی و قابلیتها و امکانات میتوانست مودم بهتر و قویتری باشد. با همین مودم و دسترسی به یک اینترنت 5G پرسرعت، میتوان بهترین وای فای را در خانه داشت.
و هر کاری از استریم بازی گرفته تا استریم ویدئو و صوت یا وبگردی و تماس تصویری و ویدئو کنفرانس انجام داد.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بهترین مودم ۵G رومیزی بر اساس قیمت
همان ابتدای مقاله گفتیم این مودم یک محصول بین مودمهای ZLT X28 و گرین پکت D5H و مودمهای هواوی H112 و H122 است.
پنل کاری چندان جذابی ندارد و تنظیمات زیادی به شما نمیدهد ولی به اندازه کافی قوی و سریع هست که دیگر نخواهید سراغ تغییر باند رادیویی و تجمیع فرکانس دستی و … بروید.
مزایا:
۱- وایفای ۶ و سرعت خوب وای فای روی باند ۵ گیگاهرتز
۲- پردازنده مرکزی کوالکام اسنپدراگون X55
۳- فناوری اختصاصی انتخاب آنتن خارجی با سیگنال بهتر
۴- هیتسینک اختصاصی
۵- تجمیع فرکانس خودکار
معایب:
۱- پنل کاری ساده
۲- نداشتن درگاه USB
۳- نداشتن سوکت نصب آنتن خارجی
نکته ۱: اولین بار این مقاله در تاریخ ۶ فروردین ۱۴۰۱ نوشته شده و در تاریخهای ۱۱ اردیبهشت و ۲۱ تیرماه ۱۴۰۲ ویرایش و بهروزرسانی شد و اکنون در تاریخ ۲۳ تیر ماه ۱۴۰۳ به طور کامل بازنویسی و مودم از نزدیک توسط کارشناس سایت شبکهچی، بررسی و تست شد.
نکته ۲: این بررسی با همکاری شرکت مهام الکترونیک انجام شده و آنها مودم اوپو را در اختیار ما قرار دادند. برای خرید مودم اوپو و سایر مودمهای این شرکت میتوانید به فروشگاه اینترنتی آنها سری بزنید.
اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکهچی با آیدی @shabakehchi همراه شماست. پرسشهای خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
کاربر خونگی غلط میکنه ۱۷ تومان میده به مودم
من خریدم البته استوک و ۱۲ تومن راضی کننده ست
تشکر بایت مطالب خوب لطفا بفرامایید سیم کارت Td-LTE ایرانسل رو ساپورت می کنه؟ ظاهرا باند ۴۲ رو نداره
سلام
خیر اینترنت TDLTE را پشتیبانی نمیکند
خیلی گرونه متاسفانه
من تونستم با قیمت ۱۱ میلیون این مودم رو به صورت نو خریداری کنم خیلی فوقالعادست برای من تا سرعت ۲۵۰ مگ بر ثانیه سرعت دانلودش روی سیم ایرانسل عمل میکنه با پینگ عالی برای گیم که میزنم عالیه