نقد و بررسی

بررسی مودم هواوی B529s-23a: سریع‌ترین اینترنت ۴.۵G با یک مکعب مشکی زرشکی

یکی از خاص‌ترین مودم‌های سیم‌کارتی دنیا

مودم هواوی B529s-23a را باید مودم آقای خاص بنامیم. هم طراحی خاص و منحصربه‌فردی دارد؛ هم مشخصات هیجان‌انگیزی دارد و هم سرعت حیرت‌انگیزی. اضافه کنید قیمت زیر ۵ میلیون تومان!

با همکاری شرکت مهام الکترونیک، یک عدد دست دو و استوک این مودم با لوگوی تی موبایل به دستمان رسیده و حالا می‌خواهیم درباره صفر تا صد هواوی B529 صحبت کنیم. با ما همراه باشید تا نکات جالبی درباره این مکعب مشکی جادویی بخوانید:

معرفی مودم هواوی B529s-23a

هواوی مودم خاص‌اش را به طور انحصاری برای اپراتور موبایل T-Mobile ایالات متحده زده و تقریبا شما هر عکسی از مودم سیمکارتی هواوی B529s-23a می‌بینید؛ با لوگوی تی موبایل است.

نام این مودم هم در روی جعبه و سایت تی موبایل، HomeNet Box خورده است. در بخش بالایی مودم، لوگوی هواوی نیز به چشم می‌خورد.

مودم هواوی B529s-23a

مودم Huawei B529s-23a محصول تازه‌ای نیست و از سال ۲۰۱۷ وارد بازار شده و توسط اپراتور تی موبایل به مشتریان خود تحویل داده شده است و پس از چند سال هم از رده خارج شد.

لذا، اکنون این مودم در ایران و برخی کشورهای دیگر به صورت استوک به فروش می‌رسد و انتظار دریافت مدل آک و دست اول این مودم را نداشته باشید. البته، مدل‌های استوکش تا جایی که ما اطلاع داریم؛ تر و تمیز و برخی اوقات کاملا مصرف نشده هستند.

مودم هواوی B529s-23a

هواوی B529 را باید یک مودم سیم‌کارتی رومیزی و همراه بدانیم. از نظر وزن و اندازه و شکل و شمایل و همین‌طور اتصال به برق شهر و آداپتور، یک مودم رومیزی است ولی از یک باتری ۳ هزار میلی آمپر ساعتی نیز سود می‌برد تا در زمان برق رفتگی، باز هم برای چندین ساعت به اینترنت متصل باشید.

طراحی هواوی B529s-23a

در اولین برخورد با مودم B529s-23a، طراحی مکعبی و نوار زرشکی چراغ مانند دور تا دورش، توجه شما را جلب خواهد کرد.

در حالی که غالب مودم‌های سیم‌کارتی به دلایل فنی، طراحی استوانه‌ای یا مستطیلی دارند؛ هواوی ترجیح داده این مودم را مکعبی و مشکی رنگ بسازد.

مودم هواوی B529s-23a

کاملا نشسته روی میز و سطح صاف قرار می‌گیرد و رنگ مشکی آن با ترکیب با رنگ زرشکی و بعد چراغ‌های چشمک‌زن LED سبز و آبی، شکوه و زیبایی و عظمت خاصی به مودم می‌دهد که قطعا خوش‌تان می‌آید.

در بخش جلویی و بالای نوار زرشکی، لوگوی اپراتور T-Mobile دیده می‌شود. پایین نوار زرشکی، چراغ‌های مود، لن، وای فای و پاور قرار دارند و بعد کلیدهای پاور و روشن/خاموش نوار زرشکی را می‌بینیم.

مودم هواوی B529s-23a

یعنی شما می‌توانید چراغ این نوار زرشکی وسط مودم را خاموش کنید و نباید همیشه روشن باشد.

در پنل پشتی که درگاه‌ها خیلی شیک و تمیز تعبیه شدند؛ در بالا یک درب هست که وقتی باز می‌کنیم، دو کانکتور اتصال آنتن خارجی TS-9 را می‌بینیم.

مودم هواوی B529s-23a

باز در پایین نوار زرشکی رنگ، کلید WPS، درگاه شبکه اترنت RJ45 و کانکتور برق هستند.

مودم هواوی B529s-23a

در بخش زیرین مودم، ضمن اینکه برچسب اطلاعات و شناسه‌های محصول دیده می‌شود؛ باز هم یک درپوش هست و زیر آن کلید ریست و اسلات سیم کارت میکرو به خوبی تعبیه شدند.

سنگین وزن است؛ حتی در مقایسه با مودم‌های رومیزی که معمولا ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم هستند؛ این مودم ۶۷۲ گرم وزن دارد.

مودم هواوی B529s-23a

از نظر اندازه چندان بزرگ نیست و ۱۲۰ در ۱۲۰ در ۱۲۷ میلی متر است. جای زیادی روی میز کارتان نمی‌گیرد و به راحتی می‌شود کابل شبکه و برق مودم را وصل کرد.

جنس بدنه، طراحی درگاه‌ها و چراغ‌ها و کل طراحی مودم هواوی B529 عالی است و کیفیت بسیار بالایی دارد.

مشخصات مودم Huawei B529s-23a

گفتیم مودم ۵۲۹ هواوی یک مدل قدیمی است. این مودم دقیقا پس از مودم هواوی B525 عرضه شده و از رده LTE Cat 6 با پردازنده HiSilicon اختصاصی این شرکت است.

حداکثر سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیت و آپلود ۵۰ مگابیت، خبری نیست که این روزها یک کاربر اینترنت ایرانی را خوشحال کند ولی هواوی با آنتن‌های اختصاصی‌اش، قدرت گیرندگی بالای مودم‌هایش و مهم‌تر از همه آن‌ها، سازگاری بسیار خوب با هسته شبکه موبایل ایران، کاستی‌ها را جبران می‌کند. تست‌ها این موضوع را ثابت می‌کنند.

مودم هواوی B529s-23a

از نظر باندهای فرکانسی نیز چنگی به دل نمی‌زند و هواوی اینجا، چون دارد برای یک اپراتور امریکایی مودم طراحی می‌کند؛ دست و دل باز نیست:

۴G LTE FDD: B1/B3/B7/B8/B20/B32/‌B38

۳G/HSPA/DC-HSPA+: B1/B8

خوب در واقع، مودم هواوی B529s-23a از باندهای TD LTE پشتیبانی نمی‌کند و از اتصال به اینترنت تی دی روی این مودم محرومیم.

وای فای دو بانده نسل ۵ با حداکثر سرعت ۸۶۷ مگابیت روی باند ۵ گیگاهرتز و ۳۰۰ مگابیت روی باند ۲.۴ گیگاهرتز را در این مودم استفاده می‌کنیم.

مودم هواوی B529s-23a

دارای فناوری MIMo 2×2 است و همزمان ۶۴ کاربر می‌توانند به وای فای مودم هواوی وصل شوند و البته که با وای فای‌های قدیمی‌تر دستگاه‌ها نیز سازگاری دارد ولی حیف که از وای فای ۶ برخوردار نیست.

مودم هواوی B529s-23a

از نظر امکانات ارتباطی، باید به یک درگاه LAN گیگابیتی، دو کانکتور اتصال آنتن خارجی TS-9، اسلات میکرو سیم کارت اشاره کنیم که برای مصارف خانگی کافی به نظر می‌رسند ولی برای مصارف شرکتی و سازمانی، شاید نیاز به درگاه شبکه بیشتر یا درگاه USB هم داشته باشیم.

جالب اینکه یک باتری ۳ هزار میلی آمپر ساعتی غیر قابل تعویض هم روی این مودم قرار گرفته است تا در هنگام در دسترس نبودن برق و پریز، بتوانید هنوز متصل باقی بمانید.

پنل کاربری، نصب و راه‌اندازی

با آی پی ۱۹۲.۱۶۸.۸.۱ و پسوردی که در برچسب زیر مودم نوشته شده است؛ می‌توانید وارد پنل تنظیمات مودم B529s-23a شوید.

در اولین گام، از شما می‌خواهد تایید کنید به طور خودکار و آنلاین، فریم‌ویر مودم در صورت لزوم، آپدیت شود. بعد باید SSID و پسورد وای فای را تایید کنید و در نهایت مجبورید پسورد ورود به پنل کاربری را تغییر دهید.

پنل مودم هواوی B529

صفحه نخست پنل تنظیمات این مودم برایمان آشنا است و روی مودم‌های دیگری از جمله هواوی B715 و هواوی B622 یا B612 بارها دیدیم.

نکته جالب در این صفحه، آیکون باتری در گوشه بالا سمت راست است که وضعیت باتری مودم را نشان می‌دهد.

پنل مودم هواوی B529

متاسفانه، پنل کاربری مودم ۵۲۹ هواوی هم خیلی سفارشی‌سازی و محدودسازی شده و هم قدیمی است.

جز چند ویژگی مانند مدیریت APN، انتخاب دستی شبکه موبایل، پشتیبانی از وی پی ان L2TP (نه PPTP) و پورت فورواردینگ، چیز خیلی خاصی در این پنل پیدا نمی‌کنیم.

تست و بررسی

کار با شیار سیم‌کارت خیلی راحت است و سیم کارت میکرو می‌خورد.

سرعت لود مودم بسیار بالا است؛ به طوری که زیر ۱۰ ثانیه به شبکه موبایل وصل می‌شود.

پایداری و روانی اینترنت فوق‌العاده‌ای دارد؛ در این حد که شما کاملا یک وبگردی راحت و سریع و بدون تاخیر را تجربه می‌کنید. شبکه‌های اجتماعی، حتی با فیلترشکن به سرعتی کم نظیر باز می‌شوند و احساس خواهید کرد کیفیت اینترنت افزایش یافته است.

مودم هواوی B529s-23a

در مدت ۳ روزی که کامل از مودم هواوی B529s-23a استفاده کردیم؛ هیچ‌گونه قطعی یا افت دریافت سیگنالی نداشت و یک کیفیت اینترنت را ارائه کرد.

بیشترین سرعت دانلود را با سیم کارت شاتل موبایل و روی دسکتاپ گرفتیم که حدود ۱۹۰ مگابیت بر ثانیه بود.

از هر ۱۰ تست در ساعات مختلف روز، حداقل ۵ تست نتایجی بالای ۱۷۰ و ۱۸۰ مگابیت بر ثانیه به دادند و باقی تست‌ها هم سرعت دانلود حدود ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه با آپلود بالای ۴۰ مگابیت بر ثانیه و پینگ ۳۰ تا ۳۶ میلی ثانیه بود:

روی گوشی موبایل هم سرعت‌های دانلود ۱۳۵ تا ۱۵۵ مگابیت، سرعت آپلود به طور متوسط ۳۵ مگابیت و پینگ ۴۰ میلی ثانیه ثبت شد.

این نتایج تست سرعت فوق‌العاده، با سیم کارت ایرانسل نیز تکرار شدند؛ البته سرعت دانلود به اندازه شاتل موبایل نبود. سرعت دانلود از ۹۰ مگابیت تا نزدیک به ۱۵۰ مگابیت در نوسان بود.

سرعت آپلود به مرز ۳۰ مگابیت بر ثانیه می‌رسید و پینگ از ۳۳ تا ۳۸ میلی ثانیه نوسان داشت. روی ایرانسل هم کیفیت اینترنت بالا و ستودنی بود.

با گوشی موبایل و سیم کارت ایرانسل، سرعت دانلود بین ۱۱۵ تا ۱۳۰ مگابیت روی فرکانس ۵ گیگاهرتز به دست آمد:

سراغ همراه اول برویم که همیشه در محل تست ما، ضعیف‌ترین اینترنت را دارد؛ چون فاصله ما با دکل همراه اول بسیار زیاد است.

با مودم ۵۲۹، سرعت دانلود اینترنت همراه اول به طور متوسط بالای ۳۰ مگ و زیر ۳۵ مگ بود. سرعت آپلود بد نیست و حدود ۳۰ مگابیت بر ثانیه با پینگ زیر ۴۰ میلی ثانیه داشتیم:

روی موبایل، نت همراه اول وضعیت بهتری داشت و سرعت دانلود تا ۴۴ مگابیت بر ثانیه هم می‌رسید:

وضعیت وای فای مودم هواوی ۵۲۹ هم با اینکه جزو اولین نسل‌های وای فای ۵ است ولی سریع با برد زیاد بود.

این تست‌ها، کیفیت بالای گیرندگی آنتن و تراشه مودم را نشان می‌دهند و اینکه در زمان خودش، یکی از بهترین و سریع‌ترین مودم‌های سیم‌کارتی بود و ای کاش همان سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ وارد بازار ایران می‌شد.

قیمت و ارزش خرید

قیمت مودم هواوی B529s-23a در بازار ایران و شهریور ماه ۱۴۰۳، از ۴.۵ تا ۵ میلیون تومان است.

بیشتر فروشگاه‌ها قیمت ۴/۸۰۰/۰۰۰ تومان را اعلام کردند که با توجه به استوک و قدیمی بودن مودم و اینکه از TD LTE پشتیبانی نمی‌کند و همچنین، مودم‌های ۵G ارزان قیمتی مانند ZLT X20 یا مودم بسیار قدرتمند هواوی HWS33 را رقیب خود می‌بینید؛ نمی‌توانند گران‌تر هم بفروشند و خریدار ندارد.

من اینجا هرچقدر درباره کیفیت و سرعت اینترنت مودم ۵۲۹ صحبت کنم؛ اما در کف بازار ارزش خرید ندارد.

چون مودم‌های ۴.۵G TDLTE بسیار بهتر و قوی‌تر و به‌روزتری وجود دارد و کاربر با یک حساب و کتاب منطقی، دلش نمی‌آید ۵ میلیون پول بابت این مودم بدهد.

حرف آخر

اینترنت موبایل گران و عدم پشتیبانی از TD LTE دو سد بزرگ برای خرید مودم هواوی B529 هستند.

هرچقدر مودم عالی و خاص و سریع باشد؛ وقتی قیمت بسته های اینترنت موبایل بالا است و به صرفه نیست؛ شما تمایلی به خرید یک مودم سیم کارتی ۴G ندارید.

قیمت اینترنت TD LTE متعادل‌تر و به صرفه‌تر است ولی این مودم با آن بیگانه است.

مودم هواوی B529s-23a

جز اینکه سیم کارت طرح ۳۶۰ مبین نت را خریداری کنید یا از سیم کارت‌های اپراتورهای مجازی مانند سامانتل، شاتل موبایل، لوتوس تل و … سود ببرید که تخفیف و جشنواره و طرح‌های ارزان دارند و بسته‌هایشان به نسبت ایرانسل و همراه اول، ارزان‌تر هستند.

یک سناریو دیگر، در دسترس نبودن اینترنت TD LTE در منطقه شما و ناچار بودن به خرید یک مودم ۴.۵G است.

به هر حال، با عبور از نوع اینترنت، اگر به نقطه‌ای رسیدید که خواهان یک بهترین مودم ۴.۵G بازار در بازه قیمتی زیر ۵ میلیون تومان هستید؛ سراغ خرید مودم B529s-23a بروید.

مزایا:

۱- طراحی خاص و کاربرپسند و کاربردی

۲- زیبا و شیک

۳- کانکتور اتصال آنتن خارجی TS-9

۴- سرعت اینترنت موبایل فوق‌العاده

معایب:

۱- عدم پشتیبانی از اینترنت TD LTE

۲- پنل کاربری نه چندان قوی

۳- استوک و قدیمی (احتمالا دیگر آپدیت نشود)

قیمت و خرید مودم هواوی B529s-23a


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا