فناوری

ویدئویی از تست سرعت اینترنت فیبرنوری خانگی ترکیه: دانلود ۹۱۰۰ مگابیت، آپلود ۳۱۰۰ مگابیت، پینگ صفر

چگونه ممکن است روی یک اینترنت و کامپیوتر خانگی به این رکورد سرعت رسید؟

دیشب خواننده عزیزی یک ویدئو از تست سرعت اینترنت خانگی ترکیه در کانال سایت شبکه‌چی قرار داد که جالب و پر از نکات مهم و گفتنی است.

در این ویدئو، یکی از یوتیوبرهای معروف کشور ترکیه می‌خواهد اینترنت فیبرنوری خانگی را با روتر ایسوس RT-AX89X محک بزند یا به قول خودش رکورد سرعت اینترنت ترکیه را بشکند.

پس از اینکه مقداری درباره این تست و روتر وای‌فای ۶ ایسوس RT-AX89X توضیح می‌دهد؛ با گوشی موبایل و وای‌فای سرعت دانلود حدود ۸۰۰ مگابیت است ولی هنگامی که شروع به تست سرعت روی کامپیوتر پی‌سی می‌کند؛ نتایج تست باورکردنی نیست!

در چندین تستی که این ویدئو نشان می‌دهد؛ پینگ صفر است و سرعت دانلود از ۶ گیگابیت بر ثانیه شروع شده و در برخی از تست‌ها تا ۸ و ۹ گیگابیت بر ثانیه می‌رود. سرعت آپلود هم بالای ۳ گیگابیت بر ثانیه است.

خوب، چطور چنین چیزی ممکن است؟ مگر اینترنت خانگی ۱۰ گیگابیت بر ثانیه داریم؟ بهترین اینترنت فیبرنوری در دنیا که توسط گوگل عرضه می‌شود؛ حداکثر ۲ گیگابیت بر ثانیه است.

نکته بعدی این است که چرا پینگ اینترنت صفر است؟ چرا روی گوشی موبایل سرعت اینترنت خیلی پایین‌تر از سرعت کامپیوتر است؟

برای همه این پرسش‌ها، توضیحات منطقی وجود دارد که در ادامه اشاره می‌کنیم.

روتر وای‌فای ۶ ایسوس RT-AX89X

شاید جواب تمام پرسش‌های بالا در روتری است که در این تست استفاده شده است. روتر ایسوس RT-AX89X یکی از قدرتمندترین روترهای وای‌فای ۶ ایسوس است که چند ویژگی ممتاز دارد.

ضمن اینکه از استاندارد ۸۰۲.۱۱ax پشتیبانی می‌کند؛ روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز حداکثر سرعت ۱۱۴۸ مگابیت و روی فرکانس ۵ گیگاهرتز سرعت ۴۸۰۴ مگابیت را می‌دهد.

این روتر به پردازنده ۴ هسته‌ای با سرعت کلاک ۲.۲ گیگاهرتز مجهز است و از ۱ گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ مگابایت حافظه فلش برخوردار است. یعنی یک روتر با سخت‌افزار بسیار قدرتمند است.

اما قدرت ویژه این روتر در درگاه‌های ارتباطی آن است. روتر RT-AX89X از یک درگاه فیبرنوری +SFP ده گیگابیتی، یک درگاه RJ45 ده گیگابیتی LAN/WAN و ۸ درگاه شبکه اترنت یک گیگابیتی به همراه یک درگاه WAN یک گیگابیتی برخوردار است.

یعنی هم از اینترنت فبیرنوری تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کند و هم می‌توان یک مودم GPON به آن وصل کرد و از سوی دیگر روتر RT-AX89X را به یک کارت شبکه ده گیگابیتی وصل کرد.

با دانستن این اطلاعات تقریبا راز این رکورد سرعت اینترنت کشف می‌شود.

اینترنت فیبرنوری ۱۰ گیگابیت؟

این کاربر یوتیوبر ترکیه‌ای، ابتدا یک مودم فیبرنوری با سرعت ۱۰ گیگابیت را از طریق درگاه +SFP به روتر ایسوس RT-AX89X وصل کرده است. این موضوع کاملا در فیلم مشخص است.

بعد روتر ایسوس را از طریق یک کابل شبکه و درگاه RJ45 ده گیگابیتی به کیس کامپیوتر وصل می‌کند. این کامپیوتر دارای بورد یا کارت شبکه ۱۰ گیگابیت است تا بتواند از سرعت اینترنت ۱۰ گیگابیت پشتیبانی کند.

چون سرعت وای‌فای مودم در باند ۲.۴ گیگاهرتز نزدیک ۱ گیگابیت بر ثانیه است؛ بنابراین در تست‌های موبایل سرعت اینترنت ۸۰۰ مگابیت می‌شود.

اما در تست‌های اینترنت روی کامپیوتر خانگی، همه‌چیز متفاوت است. چون تقریبا هیچ فاصله‌ای بین مودم و روتر و کامپیوتر نیست؛ پینگ صفر به دست می‌آید. باید این نکته را در نظر گرفت که مودم هم احتمالا به یک دستگاه دیگری در همین نزدیکی متصل شده است.

یک سناریو هم این است که اصلا مودمی در کار نیست و این کاربر با زیرکی یک کابل +SFP از یک سرور و اینترنت پرسرعت در ISP به روتر وصل کرده است؛ چون بسیار بعید است در ترکیه سرویس اینترنت خانگی ۱۰ گیگابیت عرضه شود. پینگ صفر هم نشان می‌دهد سرور ارائه‌دهنده اینترنت در همان محل است.

اگر سرور ارائه‌دهنده سرویس اینترنت در نقطه‌ای دور از محل تست باشد؛ در بهترین حالت باز هم باید پینگی ۲ الی ۳ میلی‌ثانیه‌ای داشته باشیم. پینگ صفر نشان می‌دهد همه‌چیز محلی و لوکال است. می‌تواند این تست‌ها در یک شرکت بزرگ باشد که به طور اختصاصی یک خط اینترنت فیبرنوری ۱۰Gbps گرفته است.

در واقع، روترهای جدید به درد همین مواقع می‌خورند و چنین قابلیت‌هایی دارند. بسیاری از کاربران می‌پرسند هر ساله شرکت‌هایی مانند ایسوس و نت‌گیر و لینک‌سیس و غیره روترهای بسیار خفن با انواع درگاه‌ها معرفی می‌کنند؛ به چه درد کاربر خانگی می‌خورند؟

درگاه اترنت ۱۰Gb در روترهای بی‌سیم به چه دردی می‌خورد؟

اینجا در این ویدئو می‌بینیم چگونه از قابلیت‌های یک روتر وای‌فای ۶ پر قدرت و پرچم‌دار برای دسترسی به اینترنت ۱۰ گیگابیت استفاده می‌شود.

بدون این روتر ایسوس، هرگز امکان نداشت بتواند به رکورد سرعت اینترنت نزدیک به ۱۰ گیگابیت بر ثانیه رسید. روترهای معمولی حداکثر سرعت ۱ گیگابیت بر ثانیه را پشتیبانی می‌کنند.

اگر علاقه‌مند هستید این ویدئو را ببینید؛ در زیر آن را برای شما قرار دادیم:


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

‫2 دیدگاه ها

  1. مطلب در کل کامل بود فقط باید به این نکته اشاره کنم شرکت ترک نت کابل فیبر نوری اختصاصی از سمت سرور به خانه ایشون وصل شده محدودیت سرعت رو از روی خط برداشته و بله اینترنت ۱۰ گیگابیتی در ترکیه عرضه نمیشود و حداکثر سرعت هم سرعت ۲ گیگابیتی هست که در شرایط خاص عرضه میشود(برای تولید کنندگان محتوا).

    درمورد پینگ هم بگم پینگ صفر نیست بلکه چون خونشون تو استانبول هستش و سرور ترک نت هم در استانبول و با در نظر گرفتن فیبر اختصاصی پینگ ۰.۳۹ میلی ثانیه ای چندان هم تعجب برانگیز نیست.

    در قسمتی از ویدیو ایشون شروع به آپلود ویدیو با حجم ۱۶ گیگابایت میکنن که متاسفانه یوتیوب و بسیاری از سرویس ها وقتی با سرعت بالا روبرو میشن فکر میکنن مورد حمله سایبری قرار گرفتن و محدودیت ایجاد میکنن

    طبق توضیحات ایشون تو ویدیو دلیل پایین بودن سرعت آپلود محدودیتی هست که سایت اسپید تست روی سرعت آپلود میزاره و همچنین محدودیت سرعت دانلود استیم و بتل نت و یوپلی از سمت خود این پلتفرم هاست( همینطور که میبینید از استیم ۲۰۰ مگابایت از یوپلی ۸۰ مگابایت و از بتل نت با سرعت ۶۰ مگابایت در آن واحد دانلود میکنه که مربوط به محدودیت خود پلتفرم هاست. همینطور اشاره میکنه به میزان استفاده از پردازنده که این هم میتونه روی سرعت اینترنت در حال استفاده اثر بزاره.)

    همچنین اشاره میکنن رکورد اینترنت خانگی رو در خانه و خارج از آزمایشگاه شکسته ند.

    میگن که حتی اگه سرعت ۱۰ گیگابیتی هم داشته باشید اکثر سرور ها در زمان حال نمیتونن به شما اجازه استفاده از حداکثر سرعت اینترنتتون رو بدن.

  2. در ترکیه چندین سال است که اینترنت خانگی با سرعت ۱۰ گیگابیت ارائه میشود . اولین اپراتور اینترنت ۱۰ گیگی هم ترکسل بوده . فقط هزینه ان بسیار بالا و حدود ۱۰۰۰۰ لیر ماهانه است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا