آموزش

چگونه بدون برق از اینترنت استفاده کنیم؟

۵ ترفند کاربردی برای جلوگیری از قطعی اینترنت هنگام برق رفتگی

با شروع گرما در کشور، شاهد موجی زا قطعی‌های برق در سراسر کشور بودیم. قطعی‌هایی که برخی روزها دو الی سه بار و هر بار یک تا دو ساعت و بیشتر بودند و حسابی همه را گرفتار و کلافه کردند.

قطعی برق منجر به قطعی اینترنت می‌شود. هم مودم از کار می‌افتد و هم دکل‌های BTS موبایل شرکت‌های اپراتور موبایل و هم تجهیزات نصب شده در مراکز مخابراتی و همه این‌ها یعنی یک دانش‌آموز، یک دانش‌جو، یک فریلنسر، یک کارمند و یک کاربر نمی‌تواند از اینترنت استفاده کند؛ آن هم برای چندین ساعت!

تصور کنید وسط امتحانات دانش‌آموزان، برق قطع شود و اتصال اینترنت از بین برود یا تصور کنید وسط کلاس‌های آنلاین دانشجویان، برق قطع شود و اینترنت دانشجو یا استاد بپرد.

تصور کنید در خانه نشسته‌اید و باید تا یک ساعت دیگر پروژه بسیار مهمی را تحویل دهید ولی ناگهان برق خانه قطع می‌شود و دیگر به اینترنت دسترسی ندارید. اینترنت موبایل هم کار نمی‌کند؛ چون برق دکل‌های موبایل منطقه هم قطع شده است.

و هزاران کار مهم و حساس دیگر که این روزها وابسته به اینترنت است و قطعی برق عملا مساوی با قطعی اینترنت است.

شاید اگر این قطعی‌های برق هفته‌ای یک بار بود یا اینکه روزی یک بار و آن هم برای مدت کوتاهی اتفاق می‌افتاد؛ باز هم جای نگرانی زیادی نداشت ولی در برخی مناطق شاهد بودیم روزی سه بار و هر بار ۲ ساعت برق رفته است.

و تازه هنوز در فصل بهار هستیم و تابستان گرم امسال از راه نرسیده است. قابل پیش‌بینی که در روزها و هفته‌های آینده شاهد افزایش قطعی‌های برق باشیم و این هشدار جدی است به کاربرانی که اینترنت از جان‌شان مهم‌تر است!

بنابراین، منطقی است که از امروز به فکر ترفندها و راه‌کارهایی باشیم که مانع از قطعی اینترنت با برق‌رفتگی شوند. صحبت از یک بار و دو بار یا چند روز نیست؛ شاید سه ماه درگیر قطعی برق باشیم و این آسیب‌های جدی به زندگی و کسب‌وکار ما بزند.

در حالی‌که برخی از ترفندها مانند استفاده از پاوربانک یا اینترنت موبایل به ذهن ما در هنگام رفتن برق می‌رسد؛ ما در ادامه ۵ راه‌کار یا ترفند ویژه و کاملا کاربردی و عملی را پیشنهاد می‌کنیم:

۱- یک مودم ۴G باتری‌دار بخرید

مودم‌های ۴G LTE در ده رده قرار می‌گیرند: با باتری و بدون باتری. عمدتا مودم‌های همراه و جیبی باتری‌دار هستند و مودم‌های رومیزی بدون باتری ولی در برخی نمونه‌ها داریم که کاملا برعکس باشد. مثلا مودم نزتک ۹۹DX یک مودم رومیزی است ولی باتری هم می‌خورد.

خوب، خرید یک مودم دارای باتری چه مزایایی دارد؟ ساده‌ترین مزیت آن، استفاده از اینترنت بدون نیاز به برق شهری است. هر مودم همراه می‌تواند از ۳ الی ۸ ساعت شارژ باتری داشته باشد. کافی است در زمانی که برق هست؛ کاملا مودم را شارژ کرده و زمانی که برق می‌رود؛ با آن به اینترنت وصل شوید و برای خودتان یک هات‌اسپات راه‌اندازی کنید.

مزیت دوم مودم همراه دارای باتری این است که اگر دکل مخابراتی ایرانسل قطع باشد؛ می‌توانید سیم‌کارت همراه اول یا رایتل را روی آن انداخته و به اینترنت وصل شوید. اگر دکل همراه اول قطع باشد؛ دوباره سیم‌کارت ایرانسل یا رایتل را استفاده می‌کنید.

مزیت سوم، داشتن وای‌فای و اینترنت پرسرعت برای استفاده چند دستگاه است. مودم‌های همراه و ۴G این قابلیت را دارند که با راه‌اندازی وای‌فای، چندین دستگاه به آن‌ها وصل شوند.

پیشنهاد می‌شود در کنار اینترنت ثابت یا اینترنت موبایل، حتما مودم دارای باتری هم خریداری کنید.

۲- یک پاوربانک مودم روتر خریداری کنید

برخی پاوربانک‌های بازار قابلیت مودم ۴G دارند و برعکس برخی از مودم‌های ۴G قابلیت پاوربانکی دارند. برای مثال می‌توان به مودم‌های نزتک ۹۹C و نزتک ۹۹B اشاره کرد که به ترتیب باتری ۵ و ۶ هزار میلی‌آمپرساعتی داشته و می‌توانند چندین ساعت به شما شارژ بدهند تا دستگاه‌های دیگر را هم شارژ کنید یا از اینترنت بهره ببرید.

مودم هواوی E5885 و شیائومی ZMI MF855 نیز دو پاوربانک مودم معروف دیگر بازار هستند. روتر پاوربانک TripMate Titan نیز یکی از بهترین روترهای مسافرتی با قابلیت پاور بانکی است.

شما با خرید یک مودم پاوربانک دو هدف را با یک تیر زده‌اید. زمانی که برق قطع می‌شود؛ اگر اینترنت ندارید؛ به اینترنت همراه وصل می‌شوید و اگر شارژ ندارید؛ مثلا گوشی شما شارژ ندارد یا مودم دیگر شما شارژ ندارد؛ می‌توانید از قابلیت پاوربانکی این دستگاه استفاده کنید. ۵ مودم پاوربانک معروف دنیا را در این مطلب ببینید.

۳- یوپی‌اس دسکتاپ بخرید

دستگاه‌های باتری و یوپی‌اس فقط برای شرکت‌های بزرگ، تجهیزات شبکه و بانک‌ها نیستند. ما در بازار انواع یوپی‌اس‌های خانگی و دسکتاپ داریم که در اندازه‌های کوچک و مناسب برای قرار دادن روی میز ساخته شدند و در زمان قطعی برق می‌توانند چندین دستگاه شما را شارژ نگه دارند و برق‌رسانی کنند تا دوباره شبکه برق شهری وصل شود.

به طور مثال، یوپی‌اس APC Back-UPS 650VA هفت پریزی است و طوری ساخته شده است که به راحتی روی میز قرار می‌گیرد و می‌توانید دستگاه‌های مختلف را به آن وصل کنید.

این دستگاه یک درگاه USB با توان تغذیه ۱.۵ آمپری دارد تا بتوان حتا اسمارت‌فون‌ها و دستگاه‌های بسیار کوچک را نیز شارژ و به برق پشتیبان متصل کرد. با خرید این دستگاه؛ به راحتی می‌توان در صورت رفتن برق؛ مودم و روتر را به باتری متصل کرد تا وای‌فای از دست نرود. شرکت APC انواع دیگری از دستگاه‌های یوپی‌اس رومیزی را ارائه کرده است.

۴- اینترنت افزونه بسازید

در هنگام قطعی برق، هرچقدر انعطاف‌پذیری شما بالاتر باشد و گزینه‌های مختلفی برای اتصال به اینترنت داشته باشید؛ موفق‌تر خواهید بود.

اگر فردی هستید که اینترنت برای شما حیاتی است یا کسب‌وکارتان به شدت وابسته به اینترنت است؛ افزونگی بسازید. یعنی ۲ الی ۳ نوع اینترنت برای خودتان تدارک ببینید.

یک اینترنت ثابت ADSL یا VDSL یا FTTH داشته باشید که اینترنت اصلی شما باشد؛ یک مودم همراه یا اینترنت موبایل هم در کنار خود قرار دهید. در اینترنت موبایل، چندین سیم‌کارت از اپراتورهای مختلف داشته باشید تا اگر آنتن‌های یک اپراتور قطع باشد؛ بتوانید با تعویض سیم‌کارت به اپراتور بعدی وصل شوید.

در کنار این‌ها می‌توانید یک مودم TD-LTE نیز داشته باشید تا اگر هر دو اینترنت بالا کار نکردند؛ بتوانید به سرویس اینترنت TDD وصل شوید.

در شرکت حتما یک مودم رومیزی ۴G LTE تهیه کنید تا وقتی برق شرکت رفت و اینترنت ثابت در دسترس نبود؛ برای کارهای ضروری بتوانید سریعا با لپ‌تاپ به مودم روتر رومیزی ۴G وصل شوید یا سوئیچ شرکت را به مودم روتر وصل کنید.

هر چقدر بتوانید گزینه‌های اینترنت بیشتری دور خود بچینید؛ احتمال دور شدن از اینترنت کمتر می‌شود.

۵- گوشی موبایل یا لپ‌تاپ خود را روتر و هات‌اسپات کنید

احتمالا ساده‌ترین گزینه‌ای است که هنگام قطعی برق در دسترس دارید. سریعا گوشی موبایل را به اینترنت وصل کرده و هات‌اسپات آن را روشن کنید تا دیگران به اینترنت موبایل وصل شوند.

نه تنها گوشی بلکه یک لپ‌تاپ سیم‌کارتی یا لپ‌تاپی که به مودم وصل است را هم می‌توانید یک روتر بی‌سیم کنید. حتی می‌توانید روتر‌های قابل حمل و مسافرتی بخرید و به مودم وصل کنید تا یک هات‌اسپات سراسری داشته باشید.

در زیر چند آموزش مورد نیاز شما برای تبدیل گوشی‌های موبایل به هات‌اسپات را آوردیم:

چگونه آیفون را به یک هات‌اسپات وای‌فای امن تبدیل کنیم؟

چگونه گوشی اندرویدی را به هات‌اسپات وای‌فای امن تبدیل کنیم؟

چگونه دستگاه‌های دیگر را با بلوتوث و USB به اینترنت گوشی متصل کنیم؟

همه‌چیز هات‌اسپات روی آیفون: چگونه گوشی را به یک منبع اینترنت تبدیل کنیم؟


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

‫5 دیدگاه ها

  1. همه اینا در بهترین حالت یکساعت جواب میده ،، تو این بی برقی کامل تست کردم ،، ۴g سی تا چهل دقیقه بعد از قطع برق در دسترس است بعدش می‌ره روی ۳g ک اینم فقط ده دقیقه است ،، حدود ۵۰ دقیقه بعد قطع برق عملا نت روی شبکه نیست، سویچ بین اپراتورهای مختلف معمولا جواب نمیده چون قطعی برق bts همه اپراتورها درگیر می‌کنه

  2. سلام لطفا یه مقاله بررسی درمورد یو پی اس بزار لینک خرید از دیجیکالا هم داخلش بزار مدل های ارزون که مناسب مودم و روتر و… باشن
    مرسی

    1. سلام دوست عزیز
      قصد این کار را داریم ولی متاسفانه در دیجی‌کالا زیاد محصول یوپی‌اس دسکتاپ مخصوص شارژ لپ‌تاپ و پی‌سی و مودم و روتر پیدا نمی‌شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا