اخبار ایران

وزیر ارتباطات: مردم را از فیلترشکن‌ها بی‌نیاز می‌کنیم

برنامه وزارت ارتباطات چیست؟ ارائه VPN قانونی یا راه‌اندازی سرویس‌های بومی؟

اظهارنظر جدید وزیر ارتباطات در ارتباط با کاهش استفاده مردم از فیلترشکن‌ها، شوک جدیدی به فضای مجازی و کاربران اینترنتی ایران وارد کرده و انبوهی از ابهامات و سوالات را در ذهن مردم و کارشناسان ایجاد ساخته است.

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات ایران در حاشیه همایش ظرفیت شبکه ملی اطلاعات اعلام کرد وزارت ارتباطات برنامه‌ای در دست دارد تا استفاده مردم از فیلترشکن‌ها را کاهش داده و نیاز نداشته باشند روی گوشی‌های خود تعداد زیادی برنامه وی پی ان غیر قانونی و ناامن نصب کنند.

اما وزیر ارتباطات هیچ‌گونه اشاره‌ای به برنامه این وزارت‌خانه برای کاهش نصب فیلترشکن‌ها و وی‌پی‌ان‌ها توسط مردم نکرده است و همین موضوع نگران‌کننده است.

سخنان کامل وزیر ارتباطات درباره بی‌نیازی مردم از فیلترشکن‌ها را با هم می‌خوانیم:

«الان بسیاری از گوشی‌های هموطنان ما به بدافزار آلوده هستند و راه ورود این بدافزارها هم ابزارهای دور زدن فیلترینگ و وی‌پی‌ان‌ است. ما برنامه‌ای که در وزارت ارتباطات داریم این است که نیاز مردم به فیلترشکن را کاهش دهیم، برنامه‌ای برای این کار ترتیب داده شده که در زمان خودش اعلام می‌شود، برای اینکه مردم نیازی به فیلترشکن نداشته باشند و سرویس‌های مورد نیازشان راه‌اندازی شود که استفاده از فیلترشکن به حداقل برسد، زیرا بسیاری از ویروس‌های مردم روی گوشی‌ها، تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌هایشان به دلیل استفاده از فیلترشکن است.»

این صحبت‌های وزیر ارتباطات در پی این خبر بود که آزمایشگاه کسپرسکی اعلام کرده است ایران رتبه اول استفاده از نرم‌افزارهای آلوده روی گوشی‌های تلفن همراه را دارد.

عیسی زارع پور وزیر ارتباطات

عیسی زارع‌پور، به بحث امنیت مردم در فضای مجازی و زمینه‌های ایجاد جرم در آن اشاره کرده و تاکید کرده وزارت ارتباطات وظیفه دارد ابزارهای فنی و زیرساخت‌های حقوقی برای حریم خصوصی مردم را ایجاد کند:

«اکنون امنیت به الزامی برای فضای مجازی تبدیل شده است، همچنانکه در فضای واقعی هم امنیت یک الزام است و اگر وجود نداشته باشد، کسب‌وکارها نمی‌توانند به فعالیت ادامه دهند.»

یکی از خبرنگاران در حاشیه این مراسم از وزیر ارتباطات درباره تاثیرگذاری ۸۰ درصدی فیلترشکن‌ها روی سرعت و کیفیت اینترنت نیز تاکید کردند هیچ‌گونه اختلالی در شبکه اینترنت ایران نیست:

«ما اختلال گسترده در شبکه را تکذیب می‌کنیم. اقدامی که برای فعال کردن جست‌وجوی ایمن هم انجام دادیم، هیچ اثری روی هیچ سرویس دیگری نداشته است و اگر کسی شواهدی دارد می‌تواند ارائه دهد که تاکنون شواهدی ارائه نشده است.»

چندی پیش بود که مسدودسازی سایت‌ها و سرویس‌های ارائه‌دهنده فیلترشکن و وی پی ان‌های ایران، اختلالات گسترده‌ای در اینترنت کشور ایجاد کرد که تا کنون نیز ادامه دارند و بسیاری از کاربران دیگر نمی‌توانند به سرویس‌های مورد نظر خود دسترسی داشته باشند؟

برنامه وزارت ارتباطات چیست؟ ارائه VPN قانونی یا راه‌اندازی سرویس‌های بومی؟

این سخنان وزیر ارتباطات برای بی‌نیازی مردم به فیلترشکن‌ها بدون ارائه جزئیات دقیقی درباره برنامه وزارت ارتباطات، ابهامات و سوالات زیادی در ذهن ایجاد می‌کند.

آیا وزارت ارتباطات می‌خواهد با ارائه سرویس‌های بومی مشابه سرویس‌های خارجی، به کاهش نصب فیلترشکن‌ها روی گوشی‌ها و دستگاه‌های مردم کمک کند یا برنامه ارائه VPN قانونی را عملیاتی می‌کند؛ موضوعی که چندین سال است زمزمه‌های آن به گوش می‌رسد و چندین بار رئیس شورای عالی فضای مجازی به آن اشاره داشتند.

بیشتر بخوانید: آیا اینترنت ملی آغاز شده است؟

این بحث که نرم‌افزارهای آلوده بسیار زیادی روی گوشی‌های تلفن همراه مردم ایران نصب شده و بخش عمده‌ای از این آلودگی نرم‌افزاری به خاطر اپلیکیشن‌های فیلترشکن و VPN است؛ کاملا درست است ولی راهکارهای کاهش فیلترشکن‌ها مهم‌تر از آلوده بودن اسمارت‌فون‌ها است و چه بسا در پیش نگرفتن یک راهکار درست می‌تواند این آلودگی را بیشتر کند.

برای مثال، فعال‌سازی قابلیت جست‌وجوی امن کودک گوگل یا همان Safe Search باعث شد که افراد بیشتری سراغ نصب وی پی ان بروند در حالی که تنها ۴ کشور دنیا از Safe Search فعال شده استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: آموزش نصب VPN روی روتر خانگی

همین‌طور، مسدودسازی فیلترشکن‌ها و وی پی ان‌ها و دستکاری DNS اینترنت می‌تواند مردم را به سوی نصب برنامه‌های آلوده بیشتری سوق دهد.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا